×
سیاسی
شناسه خبر : 136230
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/20 ساعت 18:40
پناه‌جویانی که قربانی هم‌سویی سوناک با افراط‌گرایان می‌شوند!

نورنیوز بررسی کرد؛

پناه‌جویانی که قربانی هم‌سویی سوناک با افراط‌گرایان می‌شوند!

نخست‌وزیر انگلیس با پرداختن به وعده‌های حاشیه‌ای علیه پناه‌جویان به دنبال اهمیت‌زدایی از بحران اقتصادی این کشور و جلب رضایت جریان‌های افراط‌گرای مخالف پناه‌جویان برای انتخابات بعدی است تا شاید با این حربه از تکرار سرنوشت جانسون و تراس برای خود جلوگیری کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: دولت انگلیس لایحه جدیدی را تصویب کرده که ورود پناه‌جویان به این کشور از طریق کانال مانش را غیرقانونی اعلام می‌کند. وزارت کشور انگلیس هم موظف شده افرادی که غیرقانونی وارد این کشور می‌شوند را اخراج کند.

«سوئلا براورمن» وزیر کشور انگلیس گفته: «این قانون از ورود قایق‌هایی که ده‌ها هزار نفر را به این کشور می‌رساند جلوگیری خواهد کرد.» او همچنین گفته پارلمان کشورش سقف قانونی درباره تعداد متقاضیان پناهندگی را تعیین خواهد کرد.

گرچه افراد زیر 18 سالی که بیماری حاد دارند یا در خطر آسیب جدی و غیر قابل بازگشت هستند از این قانون معاف می‌شوند اما تشخیص این امر با دولت انگلیس بوده و عملاً به معنی پوچ بودن این تبصره است.

گفته شده که درخواست‌های پناهندگی از راه دور و پس از خروج از انگلیس مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت که این امر نیز صرفاً یک توجیه برای اخراج پناه‌جویان است.

نکته مهم در این لایحه مجوز بازداشت پناهندگان است که بدون سپردن وثیقه و بازنگری قضایی اجازه بازداشت 28 روزه پناه‌جویان تا زمان خروج از خاک انگلیس را صادر می‌کند.

«ریشی سوناک» نخست‌وزیر بریتانیا در آستانه تصویب این قانون گفته بود؛ کسانی که غیرقانونی وارد بریتانیا شوند از اقامت منع خواهند شد. براورمن نیز در مجلس این کشور گفته؛ اخراج پناه‌جویان یکی از ۵ وعده‌ای است که نخست‌وزیر به مردم داده است!

این اقدامات علیه پناه‌جویان زیر پوشش واژه «مهاجرین غیرقانونی» در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس کنوانسیون 1952، این کشور موظف به پذیرش پناه‌جویان از جمله پناه‌جویان مناطق جنگ‌زده در حملات غرب همچون افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و... است.

با این حال دولت بریتانیا طی سال‌های سپری شده به هیچ‌یک از تعهدات خود عمل نکرده و با ایجاد قوانین ساختگی مانع از ورود پناه‌جویان به این کشور شده است.

در گزارش‌های سازمان ملل علناً عنوان شده که انگلیس در ردیف بدترین کشورهای میزبان پناه‌جویان قرار دارد و موجب تشدید رنج آنان در مناطق مرزی شده است.

از سوی دیگر؛ انگلیس حتی به تعهدات خود در قبال کسانی که به‌طور قانونی وارد این کشور شده‌اند نیز پایبند نبوده است.

رسوایی گم شدن کودکان از هتل‌های محل اقامت پناه‌جویان و افشای نقش مقامات و خاندان سلطنتی این کشور برای قاچاق و بهره‌کشی جنسی، انتقال پناه‌جویان از انگلیس به کشور بحران‌زده روآندا و کشورهای آفریقایی، استفاده از پابند الکترونیک برای پناه‌جویان و... تنها بخشی از جنایات صورت گرفته علیه پناه‌جویان در خاک انگلیس است.

مقامات انگلیس هم‌زمان با این طرح سرکوبگرانه علیه پناه‌جویان مدعی شده‌اند که این اقدام بر اساس وعده‌های انتخاباتی سوناک صورت گرفته است!

آنها در حالی سعی دارند با چنین ادعاهایی و حمایت رسانه‌های حاکمیتی انگلیس از شدت این لایحه جنایت‌کارانه نزد افکار عمومی بکاهند که این رویکرد بیان‌گر چند نکته ریشه‌ای است که پرده از ساختار حاکم بر انگلیس برمی‌دارد:

نخست؛ اخراج پناه‌جویان و مقابله با آنها از مطالبات جریان‌های افراط‌گرا است، لذا رویکرد سوناک را می‌توان اقدامی برای جلب نظر این جریان‌ها دانست که نشان‌گر تشدید افراط‌گرایی در اروپا از جمله انگلیس شده است، رویکردی که تهدید بزرگی برای امنیت جهان است و در گذشته مروجان چنین تفکراتی زمینه‌ساز دو جنگ جهانی و قتل‌عام میلیون‌ها غیرنظامی شدند.

دوم؛ ریشی سوناک در زمان تقلا برای رسیدن به نخست‌وزیری، رفع بحران اقتصادی، توجه به مطالبات اجتماعی، حل مسئله پناه‌جویان، احیاء جایگاه از دست رفته انگلیس در صحنه جهانی و... را وعده داده بود، حال آنکه برآیند عملکرد سوناک امروز منجر به اعتصاب‌ها و اعتراضات گسترده شده است.

در چنین شرایطی سوناک با پرداختن به وعده‌های حاشیه‌ای علیه پناه‌جویان به دنبال اهمیت‌زدایی از مطالبات اقتصادی و اجتماعی مردم است تا شاید با این حربه از تکرار سرنوشت جانسون و تراس برای خود جلوگیری کند.

به گفته نمایندگان مجلس انگلیس، حزب محافظه‌کار که در مهار مشکلات جاری این کشور از جمله بحران هزینه‌های زندگی، افزایش بدهی، کسری بودجه و کاهش رشد اقتصادی ناکام و از همه کشور‌های عضو گروه هفت کشور صنعتی جهان عقب مانده است، از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۴ طرح و نقشه ضد پناه‌جویان وضع و اجرا کرده است.

بنابراین به نظر می‌رسد نخست‌وزیر انگلیس و حزب محافظه‌کار سعی دارند با معرفی پناه‌جویان به عنوان بخشی از ریشه‌های بحران‌های جاری در این کشور آراء مخالفان دولت در انتخابات عمومی بعدی را به دست آورد.

سوم؛ دو اصل استمرار جنگ اوکراین علیه روسیه و امنیت بین‌الملل و نیز رفتارهای غیراصولی و تقابلی علیه جمهوری اسلامی با محوریت حمایت از آشوب و اغتشاش در ایران و تشدید تحریم‌ها از وعده‌های سوناک در زمان مبارزات انتخاباتی‌اش با تراس و بعد از آن بود.

به همین دلیل تداوم چنین رویکردی از سوی سوناک علاوه بر اینکه نشانه‌ای از وابستگی او به جریان‌های افراطی داخلی است، وابستگی شدید او به آمریکا و رژیم صهیونیستی را نیز روشن می‌سازد که عملاً عدم استقلال انگلیس در سیاست داخلی و خارجی را آشکار ساخته و نشانه‌ای از زوال ساختار حاکم بر این کشور است.

با توجه به آنچه ذکر شد می‌توان گفت که مصوبه اخیر انگلیس در قبال پناه‌جویان در کنار آنکه نقض آشکار تمام تعهدات و قوانین بین‌المللی از جمله کنوانسیون 1952 است، نشان از آن دارد که مدعیان حقوق بشر نه تنها صلاحیت سخن گفتن در این زمینه را ندارند، بلکه به جرم جنایت، نسل‌کشی و نقض قوانین بین‌المللی سزاوار برخورد و بازخواست هستند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
گزارش تکان‌دهنده گاردین از رفتار ضدانسانی لندن با کودکان مهاجر
یکشنبه 1402/06/05 ساعت 15:56
گزارش تکان‌دهنده گاردین از رفتار ضدانسانی لندن با کودکان مهاجر
گاردین در گزارشی تکان‌دهنده نوشت: کودکان آسیب‌پذیری که با قایق‌های کوچک به بریتانیا می‌رسند در زندان بزرگسالانی که تعداد قابل توجهی از مجرمان جنسی در آن نگهداری می‌شوند، قرار می‌گیرند.
نیویورک تایمز: مرگ جمعی مهاجران در مرزهای اروپا پدیده‌ای عادی شده است
چهارشنبه 1402/05/25 ساعت 16:59
نیویورک تایمز: مرگ جمعی مهاجران در مرزهای اروپا پدیده‌ای عادی شده است
نیویورک تایمز نوشت: مرگ جمعی به پدیده‌ای عادی در مرزهای اروپا تبدیل شده و کشورهای غربی همچنان به نقض حقوق بشر و نابرابری ناشی از بحران مهاجرت بی‌توجه هستند.
روز جهانی زن یا سیرک رسوایی!؟
یکشنبه 1401/12/21 ساعت 16:53
نورنیوز بررسی کرد؛
روز جهانی زن یا سیرک رسوایی!؟
ناهم‌خوانی تظاهر و ادعای غرب و رسانه‌های معاند فارسی‌زبان با شرایطی که آنها برای زنان جامعه خود به‌وجود آورده‌اند، ابعاد جدیدی از ماهیت و چهره بی‌نقاب حقوق بشر غربی را آشکار ساخته که باید به‌عنوان ناقض اول حقوق زن مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.
نظرات

آخرین اخبار
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
گران‌فروشی یا تورم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + وضعیت استانها
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب