×
فرهنگی
شناسه خبر : 136225
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/20 ساعت 17:21

گرامی‌داشت «چمران پاکستان» در تهران

شهید نقوی پس از انقلاب دو بار در جبهه‌های دفاع مقدس نیز حاضر و مدتی با شهید چمران نیز هم‌رزم شد‌. او در جبهه به پزشک شوریده شهرت پیدا کرد، کسی که روزانه به جای هشت ساعت شیفت، شانزده ساعت به رزمندگان خدمت می‌کرد.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: ویژه برنامه «از لاهور تا لاهوت»، گرامی‌داشت شهادت دکتر «سید محمدعلی نقوی» که به «چمران پاکستان» شهرت دارد، با حضور صدها نفر از فرهنگ دوستان ایران و پاکستان در تهران برگزار شد.

همزمان با فرا رسیدن بیست و هشتمین سالگرد شهادت دکتر سید محمدعلی نقوی بنیان‌گذار سازمان دانشجویان امامیه و شهید شاخص پاکستان یادواره با شکوهی در تهران برگزار شد.

در این مراسم که به همت بنیاد شهید و پایگاه فرهنگی پاکستان برگزار شد، صدها نفر از فرهنگ دوستان دو کشور حضور داشتند.

«سید دانش نقوی» فرزند شهید نقوی در ابتدا ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان اعلام کرد: امیدوارم راه و هدفی که پدرم برای دست یافتن به آن جان خود را نثار کرد همیشه پرفروغ باقی بماند.

در ادامه «حجت‌الاسلام احمدرضا حاجتی» نویسنده کتاب عصر امام خمینی(ره) و امام جمعه موقت اهواز به بیان ویژگی‌های منحصر به‌فرد شهید نقوی پرداخت.

او بصیرت، زمان‌شناسی و ذوب شدن در شخصیت امام خمینی(ره) را از مهم‌ترین ویژگی‌های شهید نقوی بر شمرد و گفت: نباید به برگزاری صرف یک یادواره و بیان خاطرات این شهید بزرگ اکتفا شود.

حجت‌الاسلام حاجتی تصریح کرد: شهید نقوی در راه عقیده جان‌فشانی‌های بسیاری داشت که برای همه ما الگو و مشعل راه است. جوانان بیدار دو کشور باید به شهید نقوی به چشم انسانی نگاه کنند که در لحظه حساس، به وظیفه ایمانی خود عمل کرد و سرانجام در راه عمل به همین وظایف شربت شهادت نوشید.

امام جمعه موقت اهواز تاکید کرد: شهید نقوی در یک برهه حساس با شناختی که از امام خمینی(ره) پیدا کرده بود، ایشان را به جامعه پاکستان معرفی کرد و به این شکل در آگاهی بخشی به یک کشور نقش آفرینی کرد.

او گفت: ما امروز می‌خواهیم از یک شخصیت تاریخ‌ساز صحبت کنیم از کسی که در راه مکتبش و در مسیر ساختمان محل کارش و مطبش شهید شد. بعد از شهید نقوی اکنون مطب او که مکتب انسان‌سازی است راه خمینی کبیر را تجویز و میلیون‌ها انسان را در کنار قاسم سلیمانی‌ها و ابومهندس‌ها تربیت می‌کند.

امام جمعه موقت اهواز افزود: حتی فردی چون محمد حسنین هیکل روزنامه‌نگار مشهور مصری بعد از مصاحبه‌اش با امام در مصر در کتابی به اسم «مدافع آیت‌الله» می‌گوید من بعد از اینکه خدمت آیت‌الله خمینی رسیدم احساس کردم که‌ به خدمت یکی از صحابه پیامبر که از صدر اسلام به این زمان برگشته تا سپاه بی‌رهبر علی را دوباره رهبری کند، رسیدم‌، پس بدیهی است که باید شهید نقوی عاشق ایشان شده باشد.

در ادامه برنامه گروه هم‌خوانی بین‌المللی میعاد، به اجرای یک سرود دو زبانه فارسی-اردو درباره شهید نقوی پرداختند.

اهدای هدیه یادبود به فرزند نقوی توسط ‌حجت‌الاسلام شکری نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید، حجت‌الاسلام حسن زاده رئیس بنیاد شهید استان خراسان رضوی و حجت‌الاسلام حاجتی از دیگر بخش‌های این برنامه بود. همچنین مداحی حاج مجتبی رمضانی بخش پایانی این مراسم بود.

شهید دکتر نقوی پزشکی وظیفه‌شناس بود که در دوران دانشجویی با امام خمینی(ره) آشنا شد و سپس با کمک «سید صفدر نجفی» از علمای برجسته پاکستان که دایی شهید نقوی بود، اقدام به ترجمه رساله توضیح المسائل امام خمینی کرد تا مردم پاکستان با ایشان آشنا شوند.

او سپس با کمک دوستانش سازمان دانشجویان امامیه را ایجاد کرد که هنوز هم بزرگترین سازمان فعال شیعی کشور پاکستان به شمار می‌رود.

شهید نقوی پس از انقلاب دو بار در جبهه‌های دفاع مقدس نیز حاضر و مدتی با شهید چمران نیز هم‌رزم شد‌. او در جبهه به پزشک شوریده شهرت پیدا کرد، کسی که روزانه به جای هشت ساعت شیفت، شانزده ساعت به رزمندگان خدمت می‌کرد.

فعالیت‌های فراوان فرهنگی، اجتماعی و مذهبی دکتر نقوی که جنبش بزرگ عمومی را در پاکستان به دنبال داشت سبب شد تا افراط‌گرایان کوردل در صبح‌گاه ۱۱ مارس سال ۱۹۹۵، ایشان را در شهر لاهور پاکستان هدف گلوله قرار داده و به شهادت برسانند.

 


نورنیوز
کلید واژگان
پاکستاندکتر چمران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شارژ اعتبار کالابرگ دهک‌های 1 تا 3 از امروز
گفت‌وگوهای حساس در قلب آفریقا؛ عراقچی وارد تونس شد
نخست‌وزیر قطر: آمریکا 10 دقیقه پس از وقوع حمله اسرائیل ما را مطلع کرد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 19 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
چگونه با رژیم غذایی از دیابت پیشگیری کنیم؟
چربی‌های مخفی می‌توانند روند پیری قلب را شتاب دهند
نور اینفو | 10 ویژگی اخلاقی در سبک زندگی پیامبر اسلام
افشاگری مدیر سابق واتساپ: امنیت میلیاردها کاربر در خطر است
محققان استنفورد علائم اوتیسم در موش‌ها را حذف کردند
آیفون ایر از سیم‌کارت فیزیکی پشتیبانی نمی کند
جزئیات مشتری اماراتی جهانبخش منتشر شد
اعتراف کاخ سفید: ترور رهبران حماس، هدفی باارزش برای واشنگتن است
روایت رسانه‌های عبری از حمله تروریستی به نشست رهبران حماس در دوحه
مادورو: جنگ جهانی سوم از هم‌اکنون آغاز شده است
اعتراف تلویحی نتانیاهو: ترامپ در عملیات دوحه مشارکت داشت
جنایات اسرائیل در بیانیه شورای مجالس آسیایی–آفریقایی در بیروت محکوم شد
حزب‌الله لبنان: تجاوز به هیأت حماس جنایتی بی‌پرده و غیرقابل توجیه است
عفو رهبری شامل حال تتلو شده است؟/ وکیل تتلو پاسخ داد
نخست‌وزیر جدید فرانسه منصوب شد
قطر: حمله اسرائیل به دوحه مذاکرات آتش‌بس را به شکست کشاند
محکومیت حمله به دوحه توسط نخست‌وزیر انگلیس
عضو حماس: ما برای مقابله قاطعانه با اشغالگران آمادگی کامل داریم
جدول گروه I مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 آسیا با صعود و صدرنشینی ایران
گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور با امیر قطر
آغاز به‌کار حساب رسمی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به زبان چینی در شبکه ایکس
زیاده گویی نتانیاهو بعد از حمله به دوحه
انصارالله: آمریکا تنها به اسرائیل وفادار است، نه هیچ کشور دیگری
پزشکیان: جامعه امروز تشنه اخلاق، عدالت و کرامت انسانی است
انگلیس(5) - صربستان (0) |طوفان پنج‌گله انگلیس در بلگراد؛ شاگردان توخل در یک قدمی صعود
پرتغال 3-2 مجارستان؛ شب انفجار رونالدو و کانسلو در بوداپست + خلاصه بازی
عراقچی: ایران همکاری پادمانی با آژانس را با چارچوب جدید ادامه می‌دهد
گروسی خبر داد؛ توافق جدید بین ایران و آژانس اتمی امضا شد
عکس های منتخب ایران ؛ سه شنبه 18 شهریور 1404
وال‌استریت‌ژورنال: ایران و آژانس به توافق دست یافتند
ایران حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به دوحه را شدیدا محکوم کرد
سخنگوی وزارت خارجه از نهایی شدن تفاهم ایران و آژانس خبر داد
دیدار عراقچی با رئیس‌ جمهور مصر
قدومی: طرح ترور سران حماس در دوحه ناکام ماند
حمله موشکی جدید یمن به عمق سرزمین‌های اشغالی؛ افزایش تنش در منطقه
مکرون: حمله اسرائیل به قطر اقدام تروریستی است
پزشکیان: رژیم صهیونی هیچ مرزی برای جنایت قائل نیست و هر تلاش دیپلماسی را نابود می‌کند
حماس: اسرائیل با حمله به دوحه، تیم مذاکره‌کننده ما را هدف گرفت
رئیس جمهور مولداوی: اتحاد با اروپا راه ایستادگی مقابل روسیه است
تصاویر 5 شهید امروز حماس که از اعضای اداری این جنبش در قطر بودند
یک مامور پلیس در خوزستان به شهادت رسید
دعوت مردم پاکستان به تظاهرات گسترده ضد اسرائیلی
لحظه اعلام خبر عفو رهبری به زندانی ها + فیلم
میدان هفتم تیر میزبان جشن میلاد پیامبر رحمت
تیم امید با این ترکیب به دنبال صعود مستقیم به جام ملت‌ها می رود
هیچ بمبارانی، صنعت هسته ای ایران را تعطیل نمی کند
X
آگهی تبلیغاتی