×
فرهنگی
شناسه خبر : 136214
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/20 ساعت 14:26
گزارش ستاد حقوق‌بشر در خصوص بدحالی دانش‌آموزان در ایران و اقدامات انجام شده

گزارش ستاد حقوق‌بشر در خصوص بدحالی دانش‌آموزان در ایران و اقدامات انجام شده

ستاد حقوق بشر در گزارشی به بدحالی تعدادی از دانش‌آموزان در ایران و اقدامات به عمل آمده برای رسیدگی به این موضوع پرداخت.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: ستاد حقوق بشر در گزارشی درباره بدحالی تعدادی از دانش آموزان در ایران و اقدام‌های انجام شده، شرحی از وضعیت بدحالی دانش‌آموزان در شهر قم و چند استان دیگر و نتایج اولیه چندین آزمایشگاه فوق پیشرفته، ارائه کرده است.

این گزارش آمده است: در خصوص این وقایع، مقام‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست نظام مبتنی بر مسئولیت پذیری، شفاف‌سازی و حمایت و ارتقاء حقوق بشر شهروندان، از همان آغازین روز‌های این رخداد سریالی و ضد حقوق بشری مواضع قاطعی را اتخاذ کرده و پیگیری آن را در دستور کار قرار دادند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، بدحالی دانش‌آموزان را یک جنایت بزرگ خواندند و خواهان شناسایی و اشد مجازات عاملان آن شدند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز وزرای کشور و اطلاعات را مأمور بررسی این موضوع و ارائه گزارش شفاف به مردم کرد؛ رئیس قوه قضائیه نیز این اقدام را مصداق افساد فی الارض خواند که مجازات شدید و بدون اغماضی را به دنبال خواهد داشت؛ وی همچنین دستور داد در دادگستری‌های کل سراسر کشور شعبه خاصی برای رسیدگی به این موضوع و مسائل مرتبط با آن اختصاص یابد.

رئیس مجلس هم از روسای چهار کمیسیون تخصصی مجلس خواست تا با تشکیل یک کارگروه ویژه، به این موضوع رسیدگی کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر نیز در این ارتباط اعلام کرد: ستاد حقوق بشر با جدیت پیگیر روشن شدن موضوع بدحالی دانش آموزان در برخی مدارس بوده و در تماس مداوم با نهاد‌های امنیتی و قضایی، خواستار شناسایی فوری عاملان این موضوع است؛ اجازه نخواهیم داد این قضایا مانع بهره‌مندی دانش آموزان از حق آموزش شده و آرامش آن‌ها و خانواده‌ها را سلب کند.

این گزارش، می‌افزاید: بلافاصله پس از آغاز حادثه، تیم‌های تخصصی وزارت بهداشت، تحقیقات علمی و میدانی خود را آغاز کردند و در بازه‌های زمانی مختلف، نتایج تحقیقات خود را منتشر کردند؛ همچنین، وزارت کشور به دستور رئیس جمهور، مامور شد تا ابعاد امنیتی و سیاسی ماجرا را به دقت بررسی کرده و گزارش‌های خود را در این ارتباط به صورت شفاف ارائه کند.

اهم یافته‌های کمیته تحقیق وزارت بهداشت شامل ۳۰ نفر از برجسته‌ترین متخصصان حاکی از این است که بخش اندکی (کم‌تر از ۱۰ درصد) از دانش‌آموزان یک ماده محرک که از نوع گاز‌های جنگی، خطرناک و کشنده نبوده، استنشاق کردند و بخش اعظمی نیز تحت تأثیر آثار روحی و روانی و اضطراب قرار گرفتند.

بررسی‌ها و یافته‌های وزارت کشور نیز پس از جلسات فشرده با کارشناسان امنیتی، قضایی و وزارت بهداشت نشان می‌دهد که بلافاصله پس از گزارش بدحالی دانش‌آموزان در ۵۲ مدرسه و ۲۵۰ کلاس، نیرو‌های اورژانس، درمان، آتش‌نشانی و انتظامی در محل حاضر و علاوه بر معاینه دانش آموزان، محیط داخلی و پیرامونی مدرسه را مورد پایش قرار دادند؛ برخی افراد در رابطه با مواد محرک دستگیر شدند و دستگاه‌های مربوطه مشغول تحقیق و بررسی کامل هستند.

این گزارش در بخشی دیگر تاکید می‎کند: جمهوری اسلامی ایران به عنوان دولتی پایبند به ارزش‌های حقوق بشری، فارغ از هر گونه فشار، عملیات روانی، سوءاستفاده ابزاری و برخورد سیاست زده، تمام تلاش خود را برای پیگیری اتفاقات رخ داده انجام خواهد داد و از هیچ تلاشی برای شناسایی و به عدالت سپردن عاملان، مباشران و مسببان این حوادث جنایت بار فروگذار نخواهد کرد.


میزان
نظرات

آخرین اخبار
نورویدیو | خاموشی مطلق در بیمارستان الشفإ در شهر غزه
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران