×
سیاسی
شناسه خبر : 136206
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/20 ساعت 11:37
معمای نورد استریم و تبدیل برلین به صحنه نمایش زلنسکی!

نورنیوز بررسی کرد؛

معمای نورد استریم و تبدیل برلین به صحنه نمایش زلنسکی!

خط لوله نورد استریم روز 26 سپتامبر، حدودا هفت ماه پس از حمله نیروهای روسی به اوکراین با مواد منفجره زیر دریا منفجر شد و با توجه به سطح خاصی از تاثیرگذاری که در فرآیند جنگ اوکراین ایفا کرد، قطعا کارگردانان مشهورتری از پنج عامل خراب‌کار عادی داشته است!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: این روزها مقامات آلمانی اصرار عجیبی نسبت به سانسور ماجرای انفجار و خرابکاری در خط لوله نورد استریم دارند!

نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از مقامات امنیتی ایالات متحده تاکید کرده است که یک گروه طرف‌دار اوکراین مسئول خراب‌کاری سال گذشته در خطوط لوله گاز نورد استریم بوده است.

این رسانه آمریکایی که منابع خود و همچنین گروهی را که در این عملیات دست داشته، فاش نکرده می‌گوید مقام‌های آمریکایی فعلا مدرکی دال بر نقش زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در این عملیات پیدا نکرده‌اند.

با این حال «میخائیل پودولیاک» مشاور رئیس جمهور اوکراین در یک پست توئیتری با طرح این ادعا که اوکراین هیچ دخالتی در حادثه دریای بالتیک نداشته، نوشت: کی‌یف هیچ‌گونه اطلاعاتی درباره گروه یا گروه‌های طرف‌دار اوکراین که این خراب‌کاری را انجام داده باشند هم در اختیار ندارد!

انتشار گزارش نیویورک تایمز، از یک‌سو نشان می‌دهد که اتهام‌زنی هدف‌مند رسانه‌ها و دولت‌های اروپایی به روسیه در ماجرای خراب‌کاری در خط لوله نورد استریم، چگونه مانند دیگر اتهامات آنها بدون پشتوانه و مستندات بوده است.

از سوی دیگر، قطعا گروه‌های طرفدار زلنسکی و کی‌یف که مسئولیت خراب‌کاری در پروژه نورد استریم متوجه آنهاست، بدون هماهنگی رئیس جمهور اوکراین دست به چنین اقداماتی نمی‌زنند.

به عبارت بهتر؛ سطح حادثه به اندازه‌ای بالا بوده است که نه تنها انجام آن اساسا بدون رایزنی با دولت و مقامات امنیتی ارشد اوکراینی مقدور نبوده بلکه در سطحی بالاتر، زلنسکی قطعا بدون رایزنی و کسب اجازه از برخی مقامات ارشد ناتو خصوصا مقامات آمریکایی با چنین عملیاتی موافقت نکرده است!

مهم اینکه؛ عملیات خراب‌کاری در خط لوله نورد استریم گرچه به صورت کاملا هدفمند صورت گرفت تا اختلالی اساسی در مسیر کسب میلیون‌ها دلار برای روسیه از مسیر فروش گاز طبیعی به اروپا ایجاد کند، اما در همان زمان فشار قیمت بالای انرژی بر متحدان کلیدی اوکراین در اروپای غربی به ویژه آلمان را نیز افزایش داد.

حال آنچه در این میان قابل تامل است، واکنش دولت آلمان نسبت به این افشاگری است، چه، دولت‌مردان آلمانی که این روزها مشغول دمیدن در آتش جنگ اوکراین با ارسال «تانک‌های لئوپارد» هستند، در قبال این موضوع سکوت کرده و برخی رسانه‌های این کشور نیز می‌کوشند این «خراب‌کاری هدفمند» را به یک «عملیات چریکی خودجوش» تقلیل دهند تا بلکه رد پای سرویس‌های امنیتی غرب در آن کمتر قابل مشاهده باشد.

در یکی از این داده‌پردازی‌های رسانه‌ای، برخی رسانه‌های آلمانی گزارش داده‌اند که؛ یک گروه ناشناس متشکل از پنج مرد و یک زن که از گذرنامه‌های جعلی حرفه‌ای استفاده کرده‌اند در این عملیات حضور داشته‌اند.

بنابر این گزارش؛ این عملیات با کمک یک قایق تفریحی که از سوی مقام‌های آلمانی نیز شناسایی شده، صورت گرفته و گفته می‌شود این قایق تفریحی توسط یک شرکت مستقر در لهستان متعلق به دو اوکراینی اجاره داده شده است!

این فضاسازی‌های رسانه‌ای نشان می‌دهد که ساده‌سازی ماجرای حمله به خط لوله نورد استریم توسط ژرمن‌ها، امروز بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است.

خط لوله نورد استریم روز ۲۶ سپتامبر، حدودا هفت ماه پس از حمله نیروهای روسی به اوکراین با مواد منفجره زیر دریا منفجر شد و با توجه به سطح خاصی از تاثیرگذاری که در فرآیند جنگ اوکراین ایفا کرد، قطعا کارگردانان مشهورتری از پنج عامل خراب‌کار عادی داشته است!

اکنون با تقویت این فرضیه که عملیات انفجار در نورد استریم توسط یک نیروی نیابتی در ارتباط با دولت اوکراین و یا سرویس‌های امنیتی این کشور صورت گرفته، قطعا موضوع می‌تواند توسط روسیه به صورتی عمیق‌تر مورد سنجش و راستی‌آزمایی قرار گیرد.

در این میان؛ سکوت دولت آلمان کد امنیتی مهمی است که نمی‌توان در روند صحت‌سنجی گزارش نیویورک تایمز از آن غفلت کرد!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران