×
سیاسی
شناسه خبر : 136190
تاریخ انتشار : جمعه 1401/12/19 ساعت 23:28

قرارداد نیم میلیارد یورویی انگلیس با فرانسه برای مهار پناهجویان

دولت انگلیس در ادامه تشدید قوانین ضدمهاجرتی این کشور، امروز (جمعه) توافقی را با فرانسه امضاء کرد که به موجب آن نیم میلیارد یورو برای تقویت تلاش‌های فرانسه در زمینه جلوگیری از مهاجرت پناهجویان به این کشور از طریق کانال مانش پرداخت می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: این توافق در پی جلسه مشترک ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در کاخ «الیزه» پاریس حاصل شد. سوناک در این باره ادعا کرد که پرداخت این مبلغ برای مقابله با باندهای مجرم قاچاق انسان لازم بود. وی در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور فرانسه افزود که قاچاقچیان نباید درباره تردد افراد بین دو کشور تصمیم‌ بگیرند.

بر اساس توافق بدست آمده، انگلیس ۵۴۱ میلیون یورو طی سه سال آینده به پاریس پرداخت خواهد کرد تا این کشور تلاش‌های خود را برای توقف قایق‌های کوچک حامل مهاجران از طریق کانال مانش افزایش دهد. به این ترتیب صدها مامور مرزی و یک واحد پلیس اختصاصی روی جلوگیری از تردد قایق‌های حامل پناهجویان متمرکز خواهند شد. همچنین هواپیماهای بدون سرنشین و سایر فناوری‌های نظارتی به عنوان بخشی از تلاش‌ها در این زمینه به کار گرفته خواهد شد.

انگلیس قصد داشت تا امسال ۶۳ میلیون یورو برای مقابله با آنچه «معضل پناهجویان» می‌نامد به پاریس پرداخت کند؛ اما طبق مذاکرات و توافقات به‌عمل آمده این میزان بیشتر شده است.

تصمیم دولت سوناک برای پرداخت نیم میلیارد یورو به پاریس درحالی گرفته می‌شود که مردم این کشور زیر فشار تورم دو رقمی و بحران هزینه‌های زندگی روزگار دشواری را سپری می‌کنند. بر همین اساس بازتاب توافق پرهزینه سوناک با مکرون در انگلیس نه تنها با استقبال مواجه نشد که خشم مردم را برانگیخته است.

برای افکار عمومی این پرسش مطرح است که چرا هزینه اهمال پاریس در زمینه مهار پناهجویان را لندن پرداخت می‌کند. مکرون در نشست خبری امروز اعلام کرد که فرانسه منابع مالی بیشتری را برای مقابله با مهاجرت پناهجویان اختصاص خواهد داد اما توضیح بیشتری درباره رقم آن ارائه نداد.

امیلی تورنبری وزیر دادگستری کابینه در سایه (کارگر) حزب حاکم محافظه‌کار را متهم کرد که «از بحرانی به بحران دیگر بدون سیاست مشخصی در حال حرکت است. قبل از اینکه سوناک پول بیشتری را برای مقابله با این بحران به مقامات فرانسوی ارسال کند، باید توضیح دهد در نتیجه صدها میلیون دلاری که قبلاً به آنها داده‌ایم چه چیزی به دست آمده و چرا آمار تردد قایق‌های پناهجویان به انگلیس رو به افزایش بوده است.»

سوناک در نشست خبری امروز ادعا کرد که فرانسه در سال گذشته از عبور ۳۰ هزار قایق حامل پناهجویان جلوگیری و ۵۰۰ نفر را دستگیر کرد. وی همچنین گفت که در نتیجه توافقات به‌عمل آمده قرار است یک مرکز مهاجرتی جدید در فرانسه راه‌اندازی شود و به ۲۶ مرکزی که در حال فعالیت است، اضافه شود.

نخست وزیر انگلیس در ابتدای سال جاری میلادی پنج وعده را به عنوان اولویت‌های دولتش مطرح کرد که از جمله آن مقابله با آنچه ورود غیرقانونی به این کشور نامید، است. وی هفته پیش نیز لایحه‌ای را به پارلمان ارائه داد که بر اساس آن، هرکس که به طور غیرقانونی وارد انگلیس شود، نه تنها ظرف ۲۸ روز اخراج که از بازگشت به این کشور در آینده منع می‌شود.

با این حال، این لایحه مورد انتقاد شدید برخی از موسسات خیریه و آژانس پناهندگان سازمان ملل قرار گرفته و به احتمال زیاد با چالش‌های قانونی مواجه خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
X
آگهی تبلیغاتی