×
سیاسی
شناسه خبر : 135095
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/12/17 ساعت 14:41

در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه ترکیه؛

امیرعبداللهیان: بر شراکت به جای رقابت منطقه‌ای با ترکیه تاکید داریم

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: روابط گمرکی و ترانزیتی که بخش مهمی از همکاری‌های دو کشور را تشکیل می‌دهد مورد گفتگو قرار دادیم و بر شراکت منطقه‌ای به جای رقابت منطقه‌ای در کریدورهای حمل و نقل منطقه‌ای تاکید کردیم.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: حسین امیرعبداللهیان ظهر امروز (چهارشنبه) در نشست خبری مشترک با چاووش اوغلو همتای ترکیه‌ای خود اظهار داشت: روز جهانی زن را به بانوان جهان علی‌الخصوص زنان ایران و ترکیه تبریک عرض می‌کنم. ما در جمهوری اسلامی ایران به درستی روز میلاد حضرت فاطمه زهرا را روز زن نامیدیم. زنان در جمهوری اسلامی ایران نیرومندترین بخش جامعه ما هستند همان‌گونه که در کشور دوست و برادر ما در ترکیه چنین نقشی را ایفا می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه از ساعات اولیه وقوع زلزله مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور دستورات اکیدی را برای اعلام هم‌بستگی و کمک به مردم مسلمان ترکیه صادر نمودند، گفت: این در صورتی بود که دستگاه‌های ذی‌ربط در جمهوری اسلامی ایران درگیر کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده خوی در کشورمان بودند؛ به‌طور هم‌زمان هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران و ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هماهنگی‌ای که با آقای مولود چاووش اوغلو داشتند وارد مناطق زلزله‌زده شدند و خدمات‌رسانی خود را از تفحص تا ارائه خدمات مربوط به اسکان و خدمات پزشکی و سایر پشتیبانی‌ها هم‌زمان با کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده خوی به عمل آوردند.

وی افزود: ما داغ ترکیه را در این فاجعه انسانی، داغ ایران می‌دانیم و همگی خود را در این حادثه تلخ داغدار می‌دانیم و برای جان‌باختگان علو درجات، برای مجروحین شفای عاجل و برای بازماندگان صبر و بردباری از خداوند مسألت می‌کنیم.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: امروز فرصت خوبی بود تا با برادر خود در مورد موضوعات دو جانبه گفتگو کنیم. در خصوص اهمیت توسعه مراودات اقتصادی و تجاری گفتگوهای مهمی داشتیم. افزایش حجم تبادل تجاری میان دو کشور از موضوعاتی است که در یک سال و نیم گذشته بیش از هر زمانی تحقق پیدا کرده که ناشی از اراده رهبران دو کشور به ویژه در دولت جدید جمهوری اسلامی ایران است و به همکاری هر چه بیشتر در این حوزه‌ها تأکید کردیم و در خصوص چگونگی رفع برخی از موانع موجود، مسائل را مورد بررسی قرار دادیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: روابط گمرکی و ترانزیتی که بخش مهمی از همکاری‌های دو کشور را تشکیل می‌دهد مورد گفتگو قرار دادیم و بر شراکت منطقه‌ای به جای رقابت منطقه‌ای در کریدورهای حمل‌ونقل منطقه‌ای تأکید کردیم.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی ما مسائل زیست‌محیطی از جمله آب است که با برادر خود چاووش اوغلو در خصوص اهمیت تداوم دسترسی جمهوری اسلامی ایران و مردم مناطق غربی کشور به آب رودخانه ارس گفتگو کردیم و اتفاق نظر داریم کارگروه مشترکی که بیش از یک سال میان دو کشور تشکیل شده همچنان به فعالیت‌های خود ادامه دهند و همکاری‌ها در حوزه آب را به بهترین نحو داشته باشیم.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: در حوزه مبارزه با تروریسم گفتگو کردیم. تروریسم از مبدأ اقلیم کردستان عراق و داعش از مبدأ افغانستان از نگرانی‌های مشترک ما است و همکاری‌های امنیتی سطح بالایی میان دو کشور در مبارزه با تروریست وجود دارد و ما حق ترکیه را در چارچوب حقوق بین‌الملل برای دفاع مشروع در مقابله با هر گونه اقدام تروریستی از هر جهتی و توسط هر گروهی که باشد را محفوظ می‌دانیم و معتقدیم تروریسم خوب و بد وجود ندارد. تروریست پدیده‌ای شوم است در هر لباس و هر شکل و شمایلی که باشد؛ ما امنیت ترکیه را امنیت خود می‌دانیم.

وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: در خصوص تجارت مرزی و همکاری‌های استانی با همتای خود گفتگو کردیم. در حوزه بازارچه‌های مرزی آن گونه ه مورد انتظار مقامات دو کشور است امور به خوبی پیش نمی‌رود و ما نیازمند گشایش بیشتر در این حوزه هستیم. در خصوص ضرورت فعالسازی و بازگشایی بازارچه‌های مرزی کوزه رش، شیخ صدوقی و پیر احمد کندی با هم گفتگو کردیم امیدواریم مردم مناطق این بازارچه‌های مرزی در دو سوی مرز بتوانند از مواهب این تجارت مرزی برخوردار شوند.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص موضوعات منطقه‌ای هم گفتگوهای متعددی به عمل آوردیم و معتقدیم همچنان مسئله امنیت در منطقه یک موضوع مهم و اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد. افغانستان نیازمند شکیل یک دولت فراگیر با مشارکت همه گروه‌های ذی‌نفوذ در این کشور است و لذا بر اهمیت این مسئله تأکید داریم. جمهوری اسلامی ایران ضمن همکاری با هیئت حاکمه موقت در افغانستان همواره این مسئله را به رسمیت نشناخته و امیدوار هستیم در چارچوب گفتگوهایی که با مسئولان افغانستان داشتیم هرچه سریع‌تر شاهد تشکیل دولت فراگیر در این کشور باشیم.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه یکی از پیامدهای بحران در قفقاز باز شدن پای رژیم صهیونیستی به این منطقه است، گفت: ما حضور صهیونیست‌ها در منطقه را تهدید جدی علیه صلح و ثبات منطقه می‌دانیم. صهیونیست‌ها هر جا پا گذاشتند ثمره‌ای جز ایجاد نا امنی و بحران نداشته‌اند. جمهوری اسلامی ایران به همه طرف‌های هشدار می‌دهد نسبت به رفتار رژیم جعلی اسرائیل هوشمندانه عمل کنند و در قفقاز و سایر مناطق پای رژیم صهیونیستی را باز نکنند.

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد، موضوع فلسطین همچنان موضوع محوری در منطقه و جهان اسلام است و قدس شریف مورد توجه افکار عمومی و همه مسلمانان منطقه و جهان است. دولت رژیم جعلی کنونی که دولتی تندرو است شرایط را برای فلسطینیان سخت‌تر کرده است و ما امیدوار هستیم با توجهی که جهان اسلام نسبت به فلسطین دارد به ویژه در نشستی که هفته آینده در موریتانی برگزار می‌شود توجه ویژه‌تر نسبت به موضوع فلسطین صورت گیرد.

وی در پایان ضمن خیرمقدم پیشاپیش به چاووش اوغلو برای سفر قریب‌الوقوع به تهران، بیان کرد: امروز در خصوص تنظیم تاریخ جدید سفر دکتر رئیسی که به دلیل زلزله و شرایط خاص در ترکیه پیش آمد به تأخیر افتاد، گفتگو کردیم و امیدوار هستیم در آینده نزدیک شاهد این سفر و دیدار و گفتگوی روسای جمهور دو کشور باشیم


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
X
آگهی تبلیغاتی