×
فرهنگی
شناسه خبر : 134052
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/12/16 ساعت 14:19
جاده‌هایی که جان می‌گیرند

افزایش روزهای تعطیلات نوروزی نگرانی درباره تصادفات را افزایش داده است؛

جاده‌هایی که جان می‌گیرند

حالا مدت‌هاست نوروز در ایران پیوست ترکیبی تلخی به نام «تصادف» به همراه دارد. شیب آماری تصادفات در بازه زمانی 20 روزه منتهی به پایان تعطیلات افزایش می‌یابد و در روزهایی که با شادمانی تغییر فصلی و عید همراه است رخت سیاه را به تن بسیاری می‌پوشاند.

سایر رسانه‌ها: در تقویم تصادفات جاده‌ای ایران از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین و البته هفته پایانی شهریور به عنوان پایان تابستان تصادفات رانندگی شدت می‌گیرد و معنای این بزنگاه‌ها بر هر مخاطبی آشکار است چرا که این دو بازه زمانی شلوغ‌ترین بازه در جاده‌های کشور است.

گرچه پلیس هم سعی کرده در همه این سال‌ها تمهیداتی را اجرا کند تا از حجم این تصادفات کاسته شود اما آنچه به جا می‌ماند تغییر جزئی در میزان جراحات و تلفات به جا مانده از تصادفات است. تنها دو سال فراگیری کرونا و آن هم به دلیل اعمال محدودیت در رفت و آمد بین شهری در نوروز بود که به شکل آشکاری از میزان تصادفات بکاهد و باز هم همان پیام تکراری را برای ما به جا بگذارد که همچنان جاده‌های ایران از ایمنی لازم برخوردار نیستند، نقاط حادثه‌خیز بسیارند، خودروهای داخلی از استاندارد کیفی مناسبی برخوردار نیستند و البته مهم‌تر از همه رانندگی ایرانی سهم بالایی در دلیل وقوع سوانح دارد.

ارائه آمار و رکوردهای منفی تصادفات جاده‌ای به واسطه بدیهی‌بودن زیاده‌گویی است. گرچه می‌توان به این آمارها از منظرهای تازه‌ای هم نگاه کرد. به عنوان مثال، باید بدانیم تعداد سال‌های از دست رفته عمر ناشی از تصادفات بیش از سال‌های از دست رفته عمر با مرگ و میرهای ناشی از سرطان‌ها و بیماری‌های قلب و عروق و ... است. تعداد افرادی که بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و میزان سال‌هایی که بر اثر تصادفات از دست می‌رود، دو فاکتور مهم است که مورد دوم بیشتر مربوط به مرگ و میر در میان جوانان است. اما بسیاری هم باور دارند که این موضوع قابل حل است.

فرشید رضایی، مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت یکی از آنهاست که باور دارد این چالش در حالی دهه‌هاست تکرار می‌شود که قابل پیشگیری است. او می‌گوید‌: «مرگ ناشی از تصادفات قابل پیشگیری است. در واقع با از بین بردن عامل تصادفات که شامل سرعت بالا، خواب آلودگی، رانندگی ناایمن و... است، می‌توان آمار مرگ و میر این بخش را کاهش داد.» او می‌گوید: «اقداماتی که تاکنون برای پیشگیری از تصادفات انجام داده‌ایم به‌ظاهر آمار موفقی نبوده‌ است. یکی از نواقص ما این است که برنامه‌های آموزشی خود را بدون مطالعه پیش می‌بریم، ولی امیدواریم در سال آینده بتوانیم این نقص را برطرف کنیم تا مشخص شود آموزش چقدر می‌تواند در پیشگیری از تصادفات مؤثر باشد.»

کنار هم قرار دادن چند خبر روز هم البته نگرانی در رابطه با شدت این حوادث را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال نوع قرارگیری تعطیلات تقویمی در نوروز امسال و البته همزمانی ماه مبارک رمضان با نوروز باعث بسیط‌تر شدن بازه تعطیلات امسال شده است. همین است که دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور اعلام کرده « امسال به دلیل همزمانی تعطیلات نوروزی با ماه مبارک رمضان، با سفرهای زودهنگام سال جدید روبه‌رو هستیم و آمارگیری اقامت گردشگران را از ۱۶ اسفندماه آغاز خواهیم کرد!» اما اساسا فقط و فقط جاده‌ها نیستند که در نوروز جان می‌گیرند، آمارهای اعلام‌شده از سوی مسئولان نشان می‌دهد این اتفاق در شهرها هم رو به افزایش است، همین دیروز رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفته است: «به طور متوسط هر روز ۱۷۰۰ مورد تصادف در پایتخت اتفاق می‌افتد و حتی در روزهای بارانی این آمار تا مرز ۲۴۰۰ مورد هم افزایش می‌یابد که عمده قربانیان این سوانح، عابران پیاده هستند.» از میان گفته‌های سردار محمدحسین حمیدی که در نشست خبری نوروزی پلیس راهور اعلام شده می‌توان داده‌های هولناک دیگری هم استخراج کرد، این‌که شمار مصدومان روزانه حوادث رانندگی در تهران به طور متوسط ۷۰ نفر است و به طور میانگین هر دو روز سه نفر در تصادفات پایتخت جان خود را از دست می‌دهند. یا این‌که از ابتدای امسال تا پایان دی امسال ۴۶۲ نفر در تهران بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده‌اند که ۸۹ درصد قربانیان مرد و ۱۱ درصد نیز زن بودند. و بالاخره این‌که ۱۶ درصد قربانیان سرنشینان خودرو، ۴۸ درصد عابران پیاده و ۳۶ درصد نیز موتورسیکلت‌سواران هستند.


روزنامه جام جام
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
حقوق پزشکیان به حساب خیران مدرسه‌ساز واریز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 مهر + جدول
انرژی جهانی در چنبره‌ی سوخت‌های کهنه
مادورو برای جلوگیری از درگیری با آمریکا «همه چیز» را پیشنهاد داده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان
شاخص کل بورس به کانال 3 میلیون واحد برگشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 26 مهر 1404
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
نورنما | 22تا تیپ مختلف در یک انیمیشن!
مستندسازی تجاوز رژیم صهیونیستی برای تاریخ و دادگاه‌ها ضروری است
اولین طلای رویینگ ایران در قهرمانی آسیا 2025
کشته شدن 8 بازیکن ملی‌پوش کریکت در اثر حمله هوایی پاکستان
کواکبیان به 14 ماه حبس محکوم شد
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
چالش کمبود پرستار و کاهش تقاضا برای ورود به خدمت
یک نماینده سابق و یک نماینده فعلی مجلس به حبس محکوم شدند
افت رمزارزها، صعود بورس؛ تلاقی سرد و گرم بازارها
باند بین‌المللی قاچاق سیگار نقره‌داغ شد
رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی شد
بیانیه سفارت ایران در تایلند برای انقضای قطعنامه 2231
یورش گسترده نیروهای اشغالگر اسرائیلی به کرانه باختری
جزییات جدید از واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بالای 20 میلیون تومان
ادعای دوباره ترامپ: زمان پایان جنگ اوکراین و توافق رسیده است
نتانیاهو به دنبال جلو انداختن تاریخ انتخابات است
باند زورگیری در غرب تهران منهدم شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 26 مهر 1404+ ساعت بازی پرسپولیس
دستگیری ضارب روحانی امام‌زاده یحیی+فیلم
علت کمای ملی پوش والیبال مشخص شد
افسانه‌ای بر بام جهان ؛ اولین زن ایرانی در باشگاه 8000 متری‌ها
آتشفشان تفتان بیدار شد؟
معمای جنگ و صلح در غزه
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
ریزش هم‌زمان طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
X
آگهی تبلیغاتی