×
فرهنگی
شناسه خبر : 134015
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/15 ساعت 18:56
ماده محرک عامل بدحالی دانش‌آموزان از نوع خطرناک نبوده است

معاون درمان وزیر بهداشت:

ماده محرک عامل بدحالی دانش‌آموزان از نوع خطرناک نبوده است

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: اینکه می‌گوییم مواد محرک، یعنی دارای دسته‌بندی متعدد هستند که برخی از آنها مواد خطرناک هستند که خوشبختانه در هیچ‌کدام از دانش‌آموزان شاهد این نوع گاز نبودیم. همین‌طور علائم و آسیب جسمی پایدار که نیازمند بستری طولانی بودند، نداشتیم و عمده این بچه‌ها زیر 6 ساعت پس از بستری مرخص شدند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارائه گزارشی از آخرین بررسی مسمومیت دانش آموزان گفت: خوشبختانه ماده محرکی که دانش‌آموزان با آن مواجه شدند از نوع خطرناک نبوده است.

کریمی روز دوشنبه در تشریح آخرین بررسی عوامل مسمومیت دانش آموزان در جمع خبرنگاران افزود: به دنبال دستور مقام عالی وزارت بهداشت مبنی بر تشکیل کمیته علمی و بررسی این قضیه، بلافاصله کمیته علمی متشکل از ۳۰ نفر از بهترین دانشمندان بنام مرتبط با این حوزه از جمله متخصصان سم‌شناسی، بهداشت محیط، متخصصی ریه، میکروب‌شناسی، عفونت و رشته‌های مختلف جمع شدند و این کمیته طی چندین جلسه موضوع را مورد بررسی قرار داد.

او ادامه داد: گزارش استان‌های مختلف در این کمیته بررسی شده و خود اعضا به استان‌های متعدد درگیر سفر کرده و مدارس را مورد بررسی و آزمایشات قرار داده و تست‌های محل را به صورت میدانی انجام دادند و بیماران را ویزیت و همه مدارک را بررسی کرده و نتایجی که عرض می‌شود جمع‌بندی کمیته عملی است.

مدیرکل درمان وزارت بهداشت به بیان اینکه با سه دسته از دانش آموزان مواجه هستیم، افزود: بخشی از آنها با ماده محرک که عمدتاً استنشاقی است مواجه شدند و این بخش یک قسمتی از مجموعه دانش‌آموزانی است که به اورژانس و مراکز درمانی مراجعه کرده یا منتقل شدند.

کریمی ادامه داد: بخشی دیگر دانش‌آموزانی بودند که در کنار مسمومین قرار داشته و تحت تأثیر استرس و اضطراب و نگرانی قرار گرفتند و دسته سوم نیز اصلاً در مدارسی که مواجه با ماده محرک بودند حضور نداشته و تحت تأثیر اخبار و اضطراب قرار گرفتند.

به گفته او، بچه‌هایی که در معرض این ماده محرک قرار گرفتند چیزی که ابراز می‌کنند ۱۰ تا ۱۵ دقیق با استشمام بوی متفاوت که رسانه‌های پخش کردند، دچار علائم تحریکی تنفسی شدند.

مدیرکل درمان وزارت بهداشت گفت: این علائم مثل سوزش گلو، سرفه، تنگی نفس و علائم اشک ریزش، دل‌درد و ضعف، بی‌حالی بوده و در برخی بچه‌ها بی‌حسی اندام‌ها که ناشی از همین مواد محرک بوده، مشاهده شده است.

کریمی تأکید کرد: اینکه می‌گوییم مواد محرک، یعنی دارای دسته‌بندی متعدد هستند که برخی آنها مواد جنگی خطرناک و کشنده هستند که خوشبختانه در هیچ‌کدام از دانش‌آموزان شاهد این نوع گاز نبودیم. همین‌طور علائم و آسیب جسمی پایدار که نیازمند بستری طولانی بودند، نداشتیم و عمده این بچه‌ها زیر ۶ ساعت پس از بستری مرخص شدند.

او اظهار داشت: اما برخی دانش آموزان که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بودند زمان بیشتری تحت درمان قرار گرفتند و پس از اطمینان از سلامت مرخص شدند.

به گفته کریمی، این مواد محرک با وجودی که استنشاقی است، حالت گازی دارد اما ماده اصلی لزوماً گازی نبوده و حتی ممکن است جامد و یا مایع باشد و بر روی شوفاژ یا هر محرک دیگری قرار گیرد و حتی در معرض حرارت محیط این ماده جامد و یا مایه تبخیر شده و سپس علائم تحریک را ایجاد کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مواد سمی خطرناک در دانش‌آموزان یافت نشد/ شایعه‌پردازان تحت پیگرد قرار گرفتند
دوشنبه 1401/12/15 ساعت 19:51
بیانیه شماره 2 وزارت کشور؛
مواد سمی خطرناک در دانش‌آموزان یافت نشد/ شایعه‌پردازان تحت پیگرد قرار گرفتند
وزارت کشور با تأکید بر اینکه تاکنون وجود مواد سمی و خطرناک در هیچ‌یک از دانش‌آموزان مراجعه‌کننده به مراکز درمانی بر اثر مسمومیت یافت نشده، اعلام کرد: تعدادی از عناصر مخل روان و سلامت جامعه که با نشر اکاذیب در کنار هیاهوی بیگانگان در ایجاد جو ملتهب و اضطراب تلاش داشتند، تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.
تاکید رئیس‌جمهور بر پیگیری مسئله مسمومیت دانش‌آموزان برخی مدارس
یکشنبه 1401/12/14 ساعت 20:16
در جلسه هیئت دولت مطرح شد؛
تاکید رئیس‌جمهور بر پیگیری مسئله مسمومیت دانش‌آموزان برخی مدارس
رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش وزیر اطلاعات از بررسی و پیگیری مسئله مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در برخی شهرها، بر لزوم پیگیری این موضوع و اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع دستگاه‌های مربوطه برای رفع نگرانی‌های مردم تأکید کرد.
بیانیه وزیر کشور درباره موضوع مسمومیت دانش‌آموزان
شنبه 1401/12/13 ساعت 21:30
بیانیه وزیر کشور درباره موضوع مسمومیت دانش‌آموزان
وزیر کشور با صدور بیانیه‌ای اطمینان خاطر داد موضوع مسمومیت دانش‌آموزان با جدیت در حال پیگیری است و تاکید کرد: در تحقیقات میدانی دستگاه‌های ذیربط، نمونه‌های مشکوکی یافته شده که برای بررسی‌های تخصصی جهت شناسایی علل عوارض ایجاد شده در دانش‌آموزان، در آزمایشگا‌ه‌های معتبر کشور در دست بررسی است.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق کرمان شنبه 24 مرداد + لینک
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا
گزارش تکان‌دهنده سازمان جهانی بهداشت؛ افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی
تداوم مأموریت فرسایشی آمریکا؛ «جورج واشنگتن» جایگزین «لینکلن»
تاریخ‌سازی بسکتبال سه نفره ایران؛ پسران در رده نخست لیگ ملت‌های آسیا
پنتاگون به دنبال بازسازی ذخایر پدافندی
پیشروی تانک‌های اسرائیلی به سمت حداثا
شکست نقشه‌های تجاوزگرانه در منطقه با تکیه بر فرهنگ مقاومت
دومینوی کناره‌گیری از دولت ترامپ
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره افزایش جنایت‌های صهیونیستی
بارش‌های شدید شرق آسیا را فلج کرد؛ چین و ژاپن درگیر سیل و تخلیه اضطراری