×
فرهنگی
شناسه خبر : 134015
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/15 ساعت 18:56
ماده محرک عامل بدحالی دانش‌آموزان از نوع خطرناک نبوده است

معاون درمان وزیر بهداشت:

ماده محرک عامل بدحالی دانش‌آموزان از نوع خطرناک نبوده است

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: اینکه می‌گوییم مواد محرک، یعنی دارای دسته‌بندی متعدد هستند که برخی از آنها مواد خطرناک هستند که خوشبختانه در هیچ‌کدام از دانش‌آموزان شاهد این نوع گاز نبودیم. همین‌طور علائم و آسیب جسمی پایدار که نیازمند بستری طولانی بودند، نداشتیم و عمده این بچه‌ها زیر 6 ساعت پس از بستری مرخص شدند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارائه گزارشی از آخرین بررسی مسمومیت دانش آموزان گفت: خوشبختانه ماده محرکی که دانش‌آموزان با آن مواجه شدند از نوع خطرناک نبوده است.

کریمی روز دوشنبه در تشریح آخرین بررسی عوامل مسمومیت دانش آموزان در جمع خبرنگاران افزود: به دنبال دستور مقام عالی وزارت بهداشت مبنی بر تشکیل کمیته علمی و بررسی این قضیه، بلافاصله کمیته علمی متشکل از ۳۰ نفر از بهترین دانشمندان بنام مرتبط با این حوزه از جمله متخصصان سم‌شناسی، بهداشت محیط، متخصصی ریه، میکروب‌شناسی، عفونت و رشته‌های مختلف جمع شدند و این کمیته طی چندین جلسه موضوع را مورد بررسی قرار داد.

او ادامه داد: گزارش استان‌های مختلف در این کمیته بررسی شده و خود اعضا به استان‌های متعدد درگیر سفر کرده و مدارس را مورد بررسی و آزمایشات قرار داده و تست‌های محل را به صورت میدانی انجام دادند و بیماران را ویزیت و همه مدارک را بررسی کرده و نتایجی که عرض می‌شود جمع‌بندی کمیته عملی است.

مدیرکل درمان وزارت بهداشت به بیان اینکه با سه دسته از دانش آموزان مواجه هستیم، افزود: بخشی از آنها با ماده محرک که عمدتاً استنشاقی است مواجه شدند و این بخش یک قسمتی از مجموعه دانش‌آموزانی است که به اورژانس و مراکز درمانی مراجعه کرده یا منتقل شدند.

کریمی ادامه داد: بخشی دیگر دانش‌آموزانی بودند که در کنار مسمومین قرار داشته و تحت تأثیر استرس و اضطراب و نگرانی قرار گرفتند و دسته سوم نیز اصلاً در مدارسی که مواجه با ماده محرک بودند حضور نداشته و تحت تأثیر اخبار و اضطراب قرار گرفتند.

به گفته او، بچه‌هایی که در معرض این ماده محرک قرار گرفتند چیزی که ابراز می‌کنند ۱۰ تا ۱۵ دقیق با استشمام بوی متفاوت که رسانه‌های پخش کردند، دچار علائم تحریکی تنفسی شدند.

مدیرکل درمان وزارت بهداشت گفت: این علائم مثل سوزش گلو، سرفه، تنگی نفس و علائم اشک ریزش، دل‌درد و ضعف، بی‌حالی بوده و در برخی بچه‌ها بی‌حسی اندام‌ها که ناشی از همین مواد محرک بوده، مشاهده شده است.

کریمی تأکید کرد: اینکه می‌گوییم مواد محرک، یعنی دارای دسته‌بندی متعدد هستند که برخی آنها مواد جنگی خطرناک و کشنده هستند که خوشبختانه در هیچ‌کدام از دانش‌آموزان شاهد این نوع گاز نبودیم. همین‌طور علائم و آسیب جسمی پایدار که نیازمند بستری طولانی بودند، نداشتیم و عمده این بچه‌ها زیر ۶ ساعت پس از بستری مرخص شدند.

او اظهار داشت: اما برخی دانش آموزان که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بودند زمان بیشتری تحت درمان قرار گرفتند و پس از اطمینان از سلامت مرخص شدند.

به گفته کریمی، این مواد محرک با وجودی که استنشاقی است، حالت گازی دارد اما ماده اصلی لزوماً گازی نبوده و حتی ممکن است جامد و یا مایع باشد و بر روی شوفاژ یا هر محرک دیگری قرار گیرد و حتی در معرض حرارت محیط این ماده جامد و یا مایه تبخیر شده و سپس علائم تحریک را ایجاد کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مواد سمی خطرناک در دانش‌آموزان یافت نشد/ شایعه‌پردازان تحت پیگرد قرار گرفتند
دوشنبه 1401/12/15 ساعت 19:51
بیانیه شماره 2 وزارت کشور؛
مواد سمی خطرناک در دانش‌آموزان یافت نشد/ شایعه‌پردازان تحت پیگرد قرار گرفتند
وزارت کشور با تأکید بر اینکه تاکنون وجود مواد سمی و خطرناک در هیچ‌یک از دانش‌آموزان مراجعه‌کننده به مراکز درمانی بر اثر مسمومیت یافت نشده، اعلام کرد: تعدادی از عناصر مخل روان و سلامت جامعه که با نشر اکاذیب در کنار هیاهوی بیگانگان در ایجاد جو ملتهب و اضطراب تلاش داشتند، تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.
تاکید رئیس‌جمهور بر پیگیری مسئله مسمومیت دانش‌آموزان برخی مدارس
یکشنبه 1401/12/14 ساعت 20:16
در جلسه هیئت دولت مطرح شد؛
تاکید رئیس‌جمهور بر پیگیری مسئله مسمومیت دانش‌آموزان برخی مدارس
رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش وزیر اطلاعات از بررسی و پیگیری مسئله مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در برخی شهرها، بر لزوم پیگیری این موضوع و اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع دستگاه‌های مربوطه برای رفع نگرانی‌های مردم تأکید کرد.
بیانیه وزیر کشور درباره موضوع مسمومیت دانش‌آموزان
شنبه 1401/12/13 ساعت 21:30
بیانیه وزیر کشور درباره موضوع مسمومیت دانش‌آموزان
وزیر کشور با صدور بیانیه‌ای اطمینان خاطر داد موضوع مسمومیت دانش‌آموزان با جدیت در حال پیگیری است و تاکید کرد: در تحقیقات میدانی دستگاه‌های ذیربط، نمونه‌های مشکوکی یافته شده که برای بررسی‌های تخصصی جهت شناسایی علل عوارض ایجاد شده در دانش‌آموزان، در آزمایشگا‌ه‌های معتبر کشور در دست بررسی است.
نظرات

آخرین اخبار
طراحی لیبل بدون فتوشاپ؛ بهترین سایت‌های رایگان را بشناسید
چگونه به فرزندان «خودمراقبتی» و مهارت «نه گفتن» را آموزش دهیم؟
نشانه‌های پیش از بلوغ، پیش‌بینی کننده درد قاعدگی
دورکاری مادران؛ حمایت واقعی یا قانون روی کاغذ؟
کیفیت رژیم غذایی یا کاهش کالری؛ کدام برای لاغری اهمیت بیشتری دارد
هشدار وزارت بهداشت؛ کرونا دوباره صعودی شد
تسلط نیروهای مسلح یمن بر مناطق راهبردی جدید در تعز
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است