×
فرهنگی
شناسه خبر : 133003
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/15 ساعت 15:48
اژه‌ای: کسانی‌که دانش‌آموزان را مسموم می‌کنند مفسد فی‌الارض هستند/ بیش از 80 هزار نفر عفو شدند

اژه‌ای: کسانی‌که دانش‌آموزان را مسموم می‌کنند مفسد فی‌الارض هستند/ بیش از 80 هزار نفر عفو شدند

رئیس قوه قضائیه گفت: اگر عوامل مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در مدارس برخی از استان‌ها شناسایی شوند، اقدام آنها، مصداق مُفسد فی‌الارض است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، روز دوشنبه در دیدار با اقشار مختلف مردم استان در تالار کوثر شهر اصفهان افزود: در صورت شناسایی و دستگیری این عاملان، قوه قضائیه به‌صورت ویژه و خارج از وقت به این موضوع رسیدگی می‌کند و تمام کسانی که به هر نحو از جمله مشاور، معاون، مُسبب و شریک در این مسائل باشند، بدون هیچ اغماضی تحت پیگرد قاطع قرار می‌گیرند.

او اظهار کرد: مسئله مسمومیت دانش‌آموزان در روزهای اخیر که نخستین مورد آن در آذر ماه از شهر قم شروع شدو هنوز هم ادامه دارد توسط دستگاه‌های امنیتی، اطلاعاتی و به‌ویژه وزارت کشور و بهداشت که مسئولیت ویژه در این حوزه دارند، تحت بررسی و پیگیری قرار دارد.

رئیس قوه قضائیه افزود: این مسئله در درجه نخست با جان انسان‌ها و در درجه بعد با روان آنها ارتباط دارد و به نظر می‌رسد این اقدام سازمان یافته است و دشمن یا آن را ایجاد کرده است و یا حداقل از آن بهره‌برداری می‌کند.

او خاطرنشان کرد: سرویس‌ها و نهادهای مختلف و دشمنان شناخته شده کشور در ماه‌های اخیر موضع‌گیری‌هایی کردند و در این میان، برخی افراد وابسته به دشمن هم التهاب، ترس و دلهره بیشتر را به جامعه تزریق می‌کنند.

اژه‌ای با تأکید بر اینکه نهایت تلاش برای شناسایی عوامل و علت این مسئله در دستور کار مسئولان است، تأکید کرد: در این راستا هر روز گزارش‌های صاحبنظران بخش‌های سلامت، اطلاعات و امنیت با استفاده از بهترین آزمایشگاه‌ها و گرفتن تست لازم از دانش‌آموزان جمع آوری می‌شود تا نسبت به شناسایی عوامل مشکوک اقدام شود.

رئیس قوه قضائیه در عین حال تصریح کرد: برای برخورد با کسانی که در این زمینه به التهاب‌آفرینی، دروغ پراکنی و شایعه‌سازی می‌پردازند در هر استان حداقل یک شعبه اختصاص یافته است.

او تأکید کرد: با کسانی که همراهی‌شان با دشمن با داشتن سوءنیت آنها احراز شود، حتی اگر هم غفلت کرده باشند، به‌دلیل اهمیت موضوع برخورد خواهد شد.

رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به اینکه کشف حجاب به مثابه دشمنی با نظام و ارزش‌های آن ست و افرادی که اقدام به این ناهنجاری کنند، مجازات‌ خواهند شد، افزود: کشف حجاب مصداق خلاف عفت عمومی و مبانی شرع و قانون است و دشمن از آن حمایت می‌کند.

او یادآور شد: همه مسئولان در تلاش هستند تا با حمایت قوه قضائیه و مُجریه از همه امکانات استفاده کنند تا با افرادی که برای همراهی با دشمن و اقدام به این گناهی که عفت و نظم‌عمومی را خدشه دار می‌کند برخورد کنند.

او در بخش‌دیگر سخنانش به عفو تعدادی از زندانیان به دستور رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: این افراد صرف کسانی که در اغتشاشات شرکت کردند، نبودند بلکه سایر زندانیانی نیز مشمول عفو یا تقلیل محکومیت قرار گرفتند و یا کسانی که با قرار آزاد بودند نیز مشمول واقع شدند تا دیگر به زندان برنگردند.

حجت الاسلام اژه‌ای با بیان اینکه در مجموع بیش از ۸۰ هزار نفر در سالروز پیروزی انقلاب به دستور رهبر معظم انقلاب عفو شدند، افزود: برخی از عفو شدگان نیز حبس نداشتند و جزای نقدی داشتند که تعدادی از آنها هم‌ مورد عفو قرار گرفتند.

او همچنین با تأکید بر اهمیت تخصصی سازی در رسیدگی قُضات و دادگاه‌ها به پرونده‌ها گفت: سعی شده است تا حد ممکن شعبه‌های تخصصی ایجاد شود ولی بنا بدلایلی از جمله جابه‌جایی قضات و ارتقای آنها، این امکان به‌طور کامل ممکن نیست.

او افزود: با این وجود تلاش می‌شود تا در سال آینده با اضافه کردن تعدادی قاضی و ارائه آموزش های تخصصی به آنها، به سمت تخصصی کردن دادگاه‌ها گام برداریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای وعده داد که از ابتدای اردیبهشت سال آینده بالغ بر ۷۰۰ کارمند به دستگاه قضایی استان اصفهان اضافه شود.

رئیس قوه قضاییه، همچنین مهمترین مسائل استان اصفهان را آب، حقابه، فرونشست زمین و مهمتر از همه آلودگی هوا عنوان‌ و تصریح کرد: این موضوعات با جدیت توسط مسئولان استان در حال پیگیری است.

رئیس قوه قضائیه برای سفری یک‌روزه، صبح امروز وارد اصفهان شد، رویکرد سفر رسمی حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای به این استان، مسئله‌محوری و تخصص‌گرایی برای حل چالش‌ها و آسیب‌های موجود اعلام شده است.

انجام ملاقات‌ها و دیدارهای مستقیم و بلاواسطه با اقشار مختلف مردم رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی این استان در صدر برنامه‌های سفر رئیس قوه قضاییه به اصفهان قرار دارد.

شرکت در جلسه حل اختلاف و صلح و سازش، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان اصفهان، حضور در جلسه شورای اداری و همچنین بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات، از دیگر برنامه‌های مهم سفر رئیس قوه قضائیه به استان اصفهان است.


مرکز رسانه قوه قضائیه
نظرات

آخرین اخبار
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد