×
سیاسی
شناسه خبر : 132965
تاریخ انتشار :

چراغ سبز ایران در انتظار اراده سیاسی غرب

این انتظار با سفر «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس به تهران و رسیدن به یک بیانیه مشترک و تفاهمات جدید ایجاد شده تا نه تنها شورای حکام در پاسخ به چراغ سبز ایران برای تعامل بیشتر با آژانس در چارچوب پادمان، موضوع تصویب قطعنامه سوم را کنار بگذارد بلکه این روند با اجرای موفقیت آمیز در آینده نزدیک بتواند در کنار اراده سیاسی طرف‌های مقابل باعث ازسرگیری مذاکرات هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای با هدف احیای برجام و رفع تحریم‌ها شود.

سایر رسانه‌ها: هادی محمدی، از امروز نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین کار خود را آغاز می‌کند و موضوع اختلافات پادمانی میان ایران و آژانس بر سر سه مکان که آژانس مدعی شده در آن‌ها ذرات اورانیوم غنی شده یافته یکی از دستورکارهای اصلی این نشست ۵ روزه است. این انتظار با سفر «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس به تهران و رسیدن به یک بیانیه مشترک و تفاهمات جدید ایجاد شده تا نه تنها شورای حکام در پاسخ به چراغ سبز ایران برای تعامل بیشتر با آژانس در چارچوب پادمان، موضوع تصویب قطعنامه سوم را کنار بگذارد بلکه این روند با اجرای موفقیت آمیز در آینده نزدیک بتواند در کنار اراده سیاسی طرف‌های مقابل باعث ازسرگیری مذاکرات هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای با هدف احیای برجام و رفع تحریم‌ها شود. این پیام در تهران به گروسی منتقل شد که هر گونه کارشکنی در اجرای تفاهم اخیر با آژانس به ویژه رفتن به سوی تصویب قطعنامه ضدایرانی می‌تواند به معنای نداشتن اراده سیاسی برای احیای برجام و حل و فصل اختلافات از سوی ایران تعبیر شود و همه فضای مثبت ایجاد شده را بار دیگر تیره و تار سازد.

از سوی دیگر اظهارات بعضاً عجیب گروسی در ورودش به وین پس از سفر به تهران تا حدی این تردید را در ایران و در بین منتقدان مذاکرات هسته‌ای ایجاد کرده که شاید تهران در مقابل خواسته‌های آژانس نرمش بیش از حدی داشته و منافع ملی رعایت نشده باشد.

در این مسئله چند نکته حائز اهمیت است؛ اول این که باید شخصیت مدیرکل را به عنوان فردی که با حمایت غرب به‌ویژه آمریکا به این سمت رسیده درک کرد، او اکنون در آستانه گرفتن رأی مجدد برای بقا در صندلی مدیرکلی است و نیاز دارد حداقل در حرف و ادبیاتش طوری دو پهلو سخن بگوید که دوستان خود را نرنجاند، با این حال دیدیم که اولین صدای اعتراض را رژیم صهیونیستی و نخست وزیرش نتانیاهو بلند کرد که نشان می‌دهد سخنان گروسی در تهران و وین به‌ویژه در موضوع بازرسی از اسرائیل به مذاقش خوش نیامده است.

همچنین این نکته فراموش نشود که ملاک برای ایران آن چیزی است که در سند توافق مشترک آمده نه سخنان گروسی یا هر مقام دیگری. ایران پای این توافق را با شروطی از جمله رعایت از سوی طرف مقابل امضا کرده و به آن متعهد است و اگرچه در گفتوگوهای شفاهی وعده‌هایی رد و بدل شده اما همه قول‌های شفاهی و موفقیت همین متن کتبی نیز موکول به آینده است. آینده‌ای که در آن اولا خبری از تصویب قطعنامه جدید در شورای حکام نباشد و ثانیاً به صورت انجام تعهد در برابر تعهد باشد و این گونه نیست که ایران اقداماتش را انجام دهد و طرف مقابل اقداماتش را که شامل بستن پرونده سه مکان مذکور است، همچنان مثل یک استخوان لای زخم نگه‌دارد.

ایران با امضای سند روز شنبه با گروسی نشان داد که آماده از سرگیری دیپلماسی برای رسیدن به توافق نهایی است و بازی ریاکارانه‌ای همچون آمریکایی ها ندارد. تهران چراغ سبزی به طرف مقابل نشان داده و حالا توپ در زمین کسانی است که چند ماه است بر طبل برهم خوردن توافق توسط ایران می‌کوبند. این نمایش واقعی اراده از سوی ایران زمانی به ثمر می‌نشیند که پاسخی متناسب و واقعی هم از اروپا و آمریکا بگیرد. گوی و میدان وین در پله اول نشان می‌دهد چقدر آنها آماده تقویت دیپلماسی هستند و برای رسیدن به توافق احیای برجام، اراده سیاسی لازم را دارند. پس از این گام می‌توان با تشکیل کمیته فنی که در سند مشترک ایران و آژانس ذکر شده، حتی در همین ماه مارس اولین ثمرات توافق جدید را چید و چشید و سپس به انتظار بخش‌های سیاسی این پرونده نشست تا آنها از این ثمره برای پیشبرد مذاکرات به سمت توافق نهایی بهره‌برداری کنند.
 


روزنامه خراسان
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سوختن 10 فروند شناور در اسکله جوادالائمه هرمزگان + فیلم
قفل گمرک شکست؛ ترخیص 3 هزار خودروی وارداتی در بندر شهید رجایی
نوراینفو | 8 توصیه اخلاقی حضرت علی(ع) به مسئولان حکومتی
اعتراض بازنشستگان کشوری به متناسب‌سازیِ ناقص حقوقشان
قیمت مصوب نان یک چیز، قیمت فروش چند برابر!
مرز دستکاری مجلس در لوایح اقتصادی
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 22 خرداد 1404 +وضعیت استان‌ها
پزشکیان: زیر بار زور نمی‌رویم
هشدار یمن به ایرلاین‌های بین‌المللی درباره پرواز به بن‌گوریون
موج گرما به ایران برمی‌گردد
فکری بکر و طرحی نو لازم است
تهدید، تعلیق، تحمیل؛ پاسخ ایران به سناریوی فشار روانی آمریکا چه خواهد بود؟
فقط 3 روز برای ثبت‌نام وام 50 میلیونی بازنشستگان تأمین اجتماعی وقت هست
فیلم‌های سینمایی تلویزیون امروز پنجشنبه 22 خرداد
مدیوم‌شات | سینمایی‌ها؛ میهمانان ویژه در کنسرت قربانی
اعلام آمادگی حجت‌الاسلام صدیقی برای کمک به روند تحقیقات پرونده پسر و عروسش
صهیونیست‌ها: ما همیشه تنها و طلبکاریم!‌
نوشیدن منظم قهوه کافئین‌دار بهتر است یا بدون کافئین؟
واکنش مردم به بیانیه اسنپ درباره قتل الهه حسین‌نژاد
نقطه‌زنی اطلاعاتی
نورویدئو | شکار اسرار در قلب تل‌آویو
حضور مهدی طارمی در لیست دعوت‌ شده اینتر برای جام جهانی باشگاه‌ها
پایان معاملات قولنامه‌ای با قانون جدید املاک +فیلم
پاسخ قاطع ایران به ادعاهای تروئیکای اروپا در شورای امنیت
بزرگترین پرچم علوی به اهتزاز در آمد
بانک ملت امکان سفارش کارت‌های بانکی با طرح‌های ویژه فراهم کرد
حمایت قاهره از ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا برای حفظ ثبات منطقه‌ای
اجرای قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول + فیلم
مصرف این ماده معدنی استرس و اضطراب را کاهش می دهد
ویدئویی از ورود یک لامبورگینی آونتادور 12 سیلندر به کشور + فیلم
استفاده از شبکه های اجتماعی برای نوجوانان در فرانسه ممنوع شد
طراحی برج ایفل روی پیراهن جدید PSG + فیلم
بارش شدید تگرگ در مشهد هم اکنون + فیلم
عارف آقاسی با یاد قهرمانی فراموش نشدنی، از تراکتور خداحافظی کرد
نحوه سرقت ضبط خودرو در گیشا + فیلم
کشف 50 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان
سفارت آمریکا در بغداد تخلیه نشده است
هشدار وزیر کاردرباره مهاجرت نخبگان و متخصصان
افزایش کرایه حمل‌ونقل عمومی همزمان با تغییر ساعت کاری ادارات
عکس های منتخب ایران،چهارشنبه 21خرداد 1404
نورنما | تصویر جالب گرفته شده از حشرات
کمیته بین‌المللی المپیک برای ورزشکاران ایرانی از سوی آمریکا را تضمین کرد
هشدار عراقچی به تروئیکای اروپایی در خصوص هرگونه خطای راهبردی
ترامپ به عذرخواهی ایلان ماسک از او واکنش نشان داد
واکنش تند شورای رقابت به نامه سازمان بورس درباره عرضه خودرو در بورس کالا
تصویر عامل تیراندازی مرگبار در اتریش
بازی دوستانه ایران با آرژانتین چقدر هزینه خواهد داشت؟
مهدی طارمی، نخستین برنده توپ طلا در اولین دوره جوایز توپا + فیلم
جزییات جدید از انفجار در بندر دیر+تعداد جان‌باختگان
"ماجرای غدیر از زبان تاریخ"
X
آگهی تبلیغاتی