×
سیاسی
شناسه خبر : 132960
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/12/14 ساعت 22:54
ملاک عمل ایران، قانون اقدام راهبردی پادمان و ان‌پی‌تی است

رئیس سازمان انرژی اتمی:

ملاک عمل ایران، قانون اقدام راهبردی پادمان و ان‌پی‌تی است

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: به پادمان و ان‌پی‌تی پایبند هستیم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر عملکرد ما ارزیابی و نظارت دارد و این نظارت‌ها باید در قالب چارچوب‌ها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران انجام شود.

نورنیوز - گروه سیاست: رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: به پادمان و ان‌پی‌تی پایبند هستیم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر عملکرد ما ارزیابی و نظارت دارد و این نظارت‌ها باید در قالب چارچوب‌ها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران انجام شود.

محمد اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از آنچه در جریان سفر مدیرکل آژانس به ایران رخ داد، رضایت داریم یا نه افزود: باید بگویم رضایت ما در این جمله نهفته است که باید تعاملات ما با آژانس مستمر باشد و اجازه ندهیم جریان مخرب صهیونیستی و تروریستی از روابط ما سوءاستفاده کرده و بهانه‌هایی را ایجاد کند که با توسل به آنها به کشور فشار آورند.

او ادامه داد: طبیعی است بر اساس توافق برجام که طرف مقابل به آن پایبند نیست، نمی‌تواند ملاک عمل ما باشد زیرا ملاک عمل جمهوری اسلامی ایران در اصل قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس شورای اسلامی و لغو تحریم‌های ظالمانه است.

معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: مسئولیت‌ها و فعالیت‌های خود را مطابق قانون اقدام راهبردی انجام می‌دهیم؛‌ همچنین نکته مهم این است که اقدامات خود را بر اساس این قانون و در چارچوب‌ پادمان و ان‌پی‌تی انجام می‌دهیم و به آن متعهد هستیم در مقابل آنها با استاندارد دوگانه می‌خواهند این موارد را مغالطه کرده و جوسازی راه بیندازند.

او افزود: جوسازی‌های اخیر و موارد مورد اختلاف حاصل تقابل نگاه‌های مختلف به این موضوع است، آنها می‌خواهند با فشار و زورگویی، ما به برجام عمل کنیم و در عین‌حال آنها به تعهدات خود عمل نکنند.

اسلامی گفت: روز گذشته (شنبه) اعلام کردیم به پادمان و ان‌پی‌تی پایبند هستیم و آژانس بر عملکرد ما ارزیابی و نظارت دارد که این نظارت‌ها باید در قالب چارچوب‌ها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران انجام شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: همان‌طور که در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت آورده شده، آژانس مکلف است هر سه ماه یکبار به شورای حکام و هر ۶ ماه به شورای امنیت گزارش دهد و در این قطعنامه قید شده که کاهش تعهدات ایران برای گرفتن مزیت اقتصادی و تبادل و روان‌سازی تجارت و تبادلات مالی و پولی با دنیاست.

او گفت:‌ اگر قرار باشد که آنها تحریم‌ها را رفع نکنند و ما مزیتی نداشته باشیم در نتیجه دلیلی ندارد که ما همچنان پایبند باشیم. کاهش تعهدات جمهوری اسلامی ایران هم در چارچوب برجام و طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ انجام شده است.

اسلامی افزود: درباره موارد اتهامی مطرح شده علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و نیز مکان‌های ادعایی باید گفت که درباره این موارد پاسخ داده‌ایم، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار دارد که ما درباره این موضوع و گزارش‌هایی که ارسال کرده‌ایم با آنها در تعامل بیشتر باشیم که باید تاکید کنم در خصوص این مسئله تعامل داشته و خواهیم داشت و در سفری که معاون آقای گروسی در روزهای آینده به ایران خواهد داشت، معاونان بنده و سایر مسئولان مرتبط این موضوع را پیگیری خواهند کرد.

معاون رئیس‌جمهور گفت:‌ درباره موارد ادعایی و جنجالی در مورد ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی، این مورد در گزارش آژانس به شورای حکام مواردی قید شده بود و آنجا نیز به صراحت نوشته‌اند که ذرات ۸۴ درصد را مشاهده کرده‌اند ولی با توجه به بررسی‌های مجدد و بازرسی‌هایی که انجام شد و نیز با تعاملی که صورت گرفت، ‌مقرر شد که ملاک عمل اندازه‌گیری میزان ذخیره‌ای که از خط تولید احصاء شده، باشد.

او افزود: در مخازنی که به صورت فعال در جریان است و طبق پادمان، آژانس بر کل فرایند آن نظارت دارد؛ غنی‌سازی بالای ۶۰ درصد اتفاق نیفتاده است و عملاً این موضوع را بسته شده اعلام کرده‌اند. موضوع ذرات اورانیوم ۸۴ درصد بسته شده و تکلیف آن مشخص است.

اسلامی تصریح کرد: درباره فشارهایی که رسانه‌های غربی می‌آورند، این فشارها را باید نتیجه جریان صهیونیستی دانست؛‌ آنها از سفر آقای گروسی ناخرسند و ناراحت هستند و به صورت تشدید شده به وی فشار می‌آورند. طبیعی است که در اثر عصبانیت از سفر مدیرکل آژانس به ایران فشارهای رسانه‌ای وارد کنند. شب گذشته همزمان با رسیدن آقای گروسی به فرودگاه وین سعی کردند با سؤالات افراطی از سخنان وی، نکات و کلماتی برای جنجال‌آفرینی دربیاورند که موفق نشدند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:‌ مذاکرات فنی در جریان بوده و تعاملات بین بازرسی و سیستم مدیریتی با آژانس وجود دارد. این روند در ۲ ماه گذشته برقرار بوده و اکنون نیز ادامه دارد تا بتوان موارد را یکی پس از دیگری مختومه کند.

او افزود: درباره افزایش بازرسی‌ها از برخی سایت‌ها نظیر فردو و ... بازرسی در چارچوب ان پی تی و پادمان بوده و بر اساس توافق مشخص می‌شود که بازرسی‌ها با چه ضریبی انجام شود. هر جا که فرایند غنی‌سازی وجود دارد و تولید مواد هسته‌ای صورت می‌گیرد، بر اساس ضوابطی مشخص، آژانس باید از آنها بازرسی کند. تعداد و چگونگی بازرسی‌ها بر اساس توافق است، آنچه در گذشته انجام شده اکنون نیز در حال انجام است. ما نگفته‌ایم که بازرسی‌ها بیشتر شود بلکه بازرسی‌ها بر اساس برنامه است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
چراغ سبز ایران در انتظار اراده سیاسی غرب
دوشنبه 1401/12/15 ساعت 11:13
چراغ سبز ایران در انتظار اراده سیاسی غرب
این انتظار با سفر «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس به تهران و رسیدن به یک بیانیه مشترک و تفاهمات جدید ایجاد شده تا نه تنها شورای حکام در پاسخ به چراغ سبز ایران برای تعامل بیشتر با آژانس در چارچوب پادمان، موضوع تصویب قطعنامه سوم را کنار بگذارد بلکه این روند با اجرای موفقیت آمیز در آینده نزدیک بتواند در کنار اراده سیاسی طرف‌های مقابل باعث ازسرگیری مذاکرات هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای با هدف احیای برجام و رفع تحریم‌ها شود.
رئیسی: انتظار داریم آژانس تحت‌تأثیر مقاصد سیاسی قدرت‌ها قرار نگیرد
شنبه 1401/12/13 ساعت 18:23
رئیسی: انتظار داریم آژانس تحت‌تأثیر مقاصد سیاسی قدرت‌ها قرار نگیرد
رئیس‌جمهور با بیان اینکه آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورها مسئله هسته‌ای را بهانه‌ فشار مضاعف بر ملت ایران قرار داده‌اند، توصیه کرد که آژانس رفتار حرفه‌ای و منصفانه و بی‌طرفانه داشته و تحت تأثیر مقاصد سیاسی قدرت‌ها قرار نگیرد.
گروسی: به شما تضمین می دهم که سیاسی کاری نمی کنیم!/ آماده هستیم که کار را به پیش ببریم
شنبه 1401/12/13 ساعت 14:50
در نشست خبری تهران؛
گروسی: به شما تضمین می دهم که سیاسی کاری نمی کنیم!/ آماده هستیم که کار را به پیش ببریم
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران عنوان کرد: همکاری فنی و علمی بین ایران و آژانس قرار است از یک رویداد سنتی شخصیت بین‌المللی پیدا کند تا ببینیم چه طور آژانس می‌تواند به ایران کمک کند. این نشست در سال آینده برگزار می‌شود.
اسلامی: در قالب الگو‌ی تعاملی، موضوع سه مکان را به سمت حل‌وفصل می‌بریم/ غنی‌سازی بالای 60 درصد نداشته‌ایم
شنبه 1401/12/13 ساعت 13:15
در نشست خبری مشترک با گروسی؛
اسلامی: در قالب الگو‌ی تعاملی، موضوع سه مکان را به سمت حل‌وفصل می‌بریم/ غنی‌سازی بالای 60 درصد نداشته‌ایم
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اینکه آیا توافقی درباره مسائل پادمانی و بیانیه مشترک خواهیم داشت و توضیحات ایران درباره غنی‌سازی 84 درصدی گفت: در گزارش گروسی شناسایی ذره 84 درصد آماده بود نه غنی‌سازی 84 درصد.
نظرات

آخرین اخبار
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند