×
سیاسی
شناسه خبر : 132947
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/12/14 ساعت 18:54
برنامه 10 ساله فضایی کشور هفته آینده رونمایی می‌شود

برنامه 10 ساله فضایی کشور هفته آینده رونمایی می‌شود

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: برنامه 10 ساله فضایی کشور مصوب شده است و در هفته آینده بخش نخست این برنامه که جنبه محرمانگی ندارد را ارائه خواهیم کرد. در برنامه 10 ساله فضایی نسبت به همه برنامه‌های گذشته توجه ویژه‌ای به بخش خصوصی داشته‌ایم.

نورنیوز - گروه سیاست: حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به جزئیات برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور گفت: در این برنامه تأکید شده است که سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی و صاایران از وارد شدن به حوزه‌هایی که بخش خصوصی توانایی ورود به آن را دارند، ممنوع شده‌اند.

سالاریه در چهارمین دورهمی شرکت‌ها و دانشجویان فعال در زیست‌بوم فضایی که امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با بیان اینکه من خودم را به هیچ عنوان دولتی نمی‌بینم، افزود: اگر اکنون وارد حکمرانی حوزه فضایی شدم، به دلیل درکی است که از مشکلات بخش خصوصی دارم و امید داریم که بتوانیم این مشکلات را از سر راه شرکت‌های فناور این حوزه برداریم.

او گفت: گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم بخش خصوصی دائم از دولت گلایه می‌کند که حمایت‌های لازم از بخش خصوصی انجام نمی‌شود، این گفته بوی دولتی‌گرایی می‌دهد؛ چرا که بخش خصوصی نباید منتظر تزریق‌های دولتی باشد، ولی ما باید مسیر را برای بخش خصوصی هموار کنیم و بخش خصوصی بایستی بر روی پای خود بایستد.

رئیس سازمان فضایی ایران با تأکید بر اینکه دولت نباید شرکت سازی کند و وظیفه آن حمایت است، ادامه داد: سابقه همکاری با دکتر شهرابی، رئیس کنسرسیوم شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت فضایی در یک سال اخیر نشان داد که باید امیدوار باشیم که یک بخش خصوصی فضایی در حال شکل‌گیری است و دولت باید سعی کند موانع پیش پای شرکت‌های خصوصی را از طریق اصلاح قوانین دست و پاگیر که جلوی سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی را می‌گیرد، بردارد.

سالاریه با تأکید بر کنسرسیومی شدن شرکت‌های فناور فضایی، گفت: متاسفانه در ایران بخش‌های خصوصی نمی‌توانند با یکدیگر کار کنند، ولی کنسرسیومی شدن شرکت‌ها برای سازمان فضایی از ضروریات است.

حمایت دولتی‌ها از خصوصی‌ها

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد ویژه بخش خصوصی برای ساخت ماهواره، برگزاری مناقصات و ترک تشریفات از طریق معاونت علمی ریاست‌جمهوری داشته‌ایم.

او فعالیت در حوزه فضایی را یک فعالیت هزینه‌بر توصیف کرد و گفت: برای عقد قرارداد خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌ای نزدیک به ۶ ماه در سازمان فضایی برای هموارسازی مسیر در این حوزه تلاش کردیم؛ چرا که تصاویر ماهواره‌ای قابل خریداری هستند و ما در تلاش برای خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌ای هستیم و در این زمینه جلساتی با معاون سابق و فعلی معاونت علمی ریاست جمهوری داشته‌ایم تا از ما حمایت کنند.

صدور ضمانت‌نامه برای تضامین فضایی 

رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه شرکت‌های خصوصی بسیار ضعیف هستند و باید در حوزه ضمانت‌نامه‌ها و حضور در مناقصات حمایت شوند، یادآور شد: در حال حاضر شرکت‌ها بر اساس قوانین عمومی وارد مناقصات و عقد قراردادها می‌شوند و ما در حال اصلاح آیین‌نامه‌ها و مقررات در این حوزه هستیم، ولی تا زمانی که این قوانین اصلاح شود، ما در حال مذاکره هستیم.

او با بیان اینکه کارهای هموارسازی قوانین و مقررات از اجرای کار فنی مشکل‌تر است، گفت:  عقد قراردادها در این حوزه وابسته به نوسانات ارزی است و به خاطر مبالغ بسیار بالا بخش خصوصی آنقدر رشد نکرده است که به راحتی ضمانت‌نامه‌ها را ارائه کند. باید بخش خصوصی قوی شکل بگیرد و بخش خصوصی پابه‌پای دولت حرکت کند و قدم‌ها را طوری بردارد که انجام ‌شدنی باشد.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور مصوب شده است و در هفته آینده بخش نخست این برنامه که جنبه محرمانگی ندارد را ارائه خواهیم کرد. در برنامه ۱۰ ساله فضایی نسبت به همه برنامه‌های گذشته توجه ویژه‌ای به بخش خصوصی داشته‌ایم.

برنامه ۱۰ ساله فضایی 

سالاریه با اشاره به جزئیات برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور با بیان اینکه در هفته آینده نشستی برای تبیین سیاست‌های کلان این برنامه برگزار می‌کنیم، گفت: این برنامه‌ که در سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۱۰ اجرایی می‌شود، تمرکز بر بخش خصوصی دارد و اقتصاد فضاپایه جزو لاینفک آن است.

به گفته او، این سند ۱۰ ساله بر سرآمد بودن کشور در تولید فناوری فضایی در منطقه و بهره‌مندی شهروندان، کسب‌وکارها و دولت از خدمات فضا پایه تأکید دارد.

سالاریه توسعه متوازن صنعت فضایی با ارتقای شاخص‌های فضایی و ایجاد و توسعه ابزارهای قانونی در راستای جذب منابع مالی را از مأموریت‌های دیگر این برنامه دانست و گفت: در این برنامه همچنین تأکید شده است که سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی و صاایران از وارد شدن به حوزه‌هایی که بخش خصوصی توانایی ورود به آن را دارند، ممنوع شده‌اند.

او ریز ماهواره‌ها را از جمله این حوزه‌ها دانست و گفت: در این راستا مناقصه طراحی و ساخت منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی به پایان رسیده و وارد فاز ارزیابی شرکت‌ها شده‌ایم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»
«روایت خون» در سوگواره اربعین؛ روایتی از پیوند هویت ایرانی و فرهنگ عاشورا
همبستگی میلیونی یمنی‌ها با مردم عراق
انتظار طلایی از نمایندگان ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
فرمول حماس برای توافق در پاسخ به ادعای ترامپ
بازنشر پیام رهبر انقلاب درباره گشودن جبهه‌های دیگر علیه دشمن
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «آدمی»
وداع با پیکر خلبان شهید مجید کاظمی در گلزار شهدای شیراز
رسوایی اسرائیل در اهتزاز پرچم دروغین
واکنش تمسخرآمیز خبرنگار آکسیوس به ادعای محاصره زمینی ایران
واکنش حزب‌الله لبنان به حمله آمریکا به عراق و مشارکت یک کشور عربی
جایگاه آب در دیپلماسی
تمدید اعتبار ثبت سفارش بدون انتقال ارز
تمبر اربعین 1405 رونمایی شد؛ نماد وحدت ایران و عراق
رکورد خدمت درمانی به زائران اربعین
حماسه‌ای که تنها روایت یک پرواز نیست
هشدار پلیس تهران به مالکان خودرو پس از دستگیری سارقان حرفه‌ای باطری
هشدار نارنجی هواشناسی؛ خوزستان در آستانه موج جدید گرما
عراقچی: سناریوی پرچم دروغین؛ واکنش ایران به اتهام حمله به بندر دمیاط
جان‌بخشی به دروازه ورود هخامنشیان
اختلال گسترده کاربران را غافلگیر کرد؛ قطعی سراسری اینترنت در ترکیه
زمان پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ مطالبه خسارت دیرکرد جدی شد
فون درلاین: اجازه ورود مهاجران غیرقانونی به اتحادیه اروپا را نخواهیم داد
دزد دندان در اندرزگو بازداشت شد
پاسخ جنجالی تد لیو به تهدید ترامپ؛ «ایران به این تعرفه‌ها می‌خندد»
قدردانی اسقف اعظم روسیه از پیام رهبر معظم انقلاب
چین خواستار توقف تهدیدهای نظامی آمریکا علیه کوبا شد
قیمت موتورسیکلت وارد شیب صعودی شد
واکنش تند قانونگذار آمریکایی به تناقض‌گویی ترامپ
گالری گردی در دومین جمعه مرداد ماه
اخاذی چند هزار میلیاردی شبکه باج نیوز از برخی فعالان اقتصادی
کوهنوردان پاکستانی گرفتار بهمن شدند
کناره‌گیری دبیرکل فدراسیون جهانی ژیمناستیک پس از 12 سال
عامل سرقت از زائران اربعین در دام پلیس
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
صعود 3 آزادکار ایران به نیمه نهایی نوجوانان جهان
اسپانیا گذرگاه مرزی خود با مراکش را بست
اسرائیل به هیچ یک از بندهای توافق پایبند نیست
نخستین اثر ایرانی میهمان خانه موزه تولستوی شد
شهادت مامور گیلانی در درگیری با اشرار مسلح شادگان
آتش سوزی منطقه حفاظت‌شده «شیمبار» مهار شد
هشدار زرد برای گیلان/شنا در سواحل کاسپین ممنوع!
قهرمانی مازندران در کشتی آلیش زنان
حماس: عقب‌نشینی اسرائیل، شرط ما برای تحویل سلاح است
ایران به عضویت سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی درآمد
جان باختن 10 نفر در تصادفات اربعین