×
فرهنگی
شناسه خبر : 132934
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/12/14 ساعت 13:36
اصرار رسانه‌های معاند برای استفاده از واژه «حمله شیمیایی» به مدارس دخترانه برای چیست؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

اصرار رسانه‌های معاند برای استفاده از واژه «حمله شیمیایی» به مدارس دخترانه برای چیست؟!

تلاش همه‌جانبه برای زنده کردن مفهوم هراس‌آور «حمله شیمیایی» در ذهن شهروندان کشوری که یکی از بزرگترین قربانیان سلاح‌های شیمیاییِ اعطایی کشورهای غربی به صدام معدوم است، به‌طور قطع از پیگیری سناریوی پیچیده از سوی معاندین برای ضربه به امنیت روانی جامعه ایران حکایت می‌کند.

نورنیوز ـ گروه جامعه: طی چند هفته گذشته و به‌ویژه چند روز اخیر موضوع بدحالی برخی دانش‌آموزان دختر در تعدادی مدارس کشور به یکی از موضوعات پرتکرار در رسانه‌ها تبدیل شد و به‌دلیل حساسیت موضوع، رئیس‌جمهور محترم با ورود به این مسئله، وزارت کشور را مسئول رسیدگی به این پرونده کرد.

گرچه ابعاد این رخداد از نظر عددی بسیار محدود است لیکن از آنجا که با سلامت دختران نوجوان در ارتباط است نگرانی توأمان خانواده‌ها و مسئولین را در پی داشته است.

از سویی؛ با وجود بررسی‌های همه‌جانبه دستگاه‌های مسئول، چنانچه در بیانیه روز گذشته وزیر کشور نیز بیان شد، گرچه سرنخ‌هایی در این رابطه به‌دست آمده اما هنوز نمی‌توان درباره ریشه اصلی بروز این اتفاق، اظهارنظر قطعی کرد.

با این حال؛ واکاوی ابعاد موضوع چند نکته اساسی را به دست می‌‌دهد:

نخست؛ بررسی‌های انجام شده تاکنون نشان می‌دهد که از نقطه‌نظر عامل پدید آورنده‌ی بدحالی دانش‌آموزان، دستِ‌کم چهار دلیل وجود داشته است: 

ـ در موارد خیلی معدودی، آثار و علائم بالینی، مشترک بوده و چنانچه در بیانیه وزیر محترم کشور بدان اشاره شده، نتیجه بررسی‌های وزارت بهداشت در خصوص تشخیص دقیق عامل این مسئله، بلافاصله پس از نهایی شدن به اطلاع عموم خواهد رسید.

ـ در برخی موارد، علائم مشاهده شده مشترک نبوده که می‌تواند نشانه‌ای از غیر همسان بودن ریشه رخداد در مناطق مختلف باشد.

ـ عامل بروز اتفاق در برخی موارد هم خودِ دانش‌آموزان بوده‌اند که از سر بازی‌گوشی دست به چنین اقداماتی زده‌اند. از این نوع اقدامات در گذشته به کرات از سوی دانش‌آموزان و در مدارس مختلف با هدف ماجراجویی و شیطنت‌های دوران نوجوانی انجام شده اما بازتاب زیادی نداشته است.

ـ در بیشتر موارد اعلام شده نیز، پس از بررسی‌های دقیق مشخص شده که اساسا اتفاقی رقم نخورده و جو روانی شدید منجر به ترس و واهمه دانش‌آموزان، اولیاء مدرسه و خانواده‌ها شده است.

دوم؛ در حالی که دستگاه‌های مسئول در کشور به‌ویژه نهادهای مربوطه در حوزه بهداشت و سلامت با جدیت به‌دنبال ریشه‌یابی و اقدامات صیانتی در این زمینه هستند، موضوع فوق به سوژه اول رسانه‌های معاند فارسی‌زبان نیز تبدیل شده تا طبق معمول با فضاسازی‌های غیر واقعی، آرامش و امنیت روانی جامعه را به چالش بکشند.

فضاسازی گسترده رسانه‌های معاند در این خصوص که با تاکید بر استفاده از کلیدواژه حمله شیمیایی به مدارس دخترانه در حال پیگیری است بسیار جالب توجه است، به‌ویژه آنکه جنس اقدامات و عملیات روانی آنها کاملا با جنس و روند فضاسازی آنها در اغتشاشات پاییز سال‌جاری مشابهت دارد.

همان‌گونه که مهمترین تکنیک روانی به‌کار گرفته شده در جریان اغتشاشات، «اکثریت‌نمایی» با هدف القاء «توهم بی‌شمار بودن» بود و البته خروش چند ده میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن این سناریو را خنثی کرد، در ماجرای مسمومیت‌ها هم، این رسانه‌ها می‌کوشند این‌گونه القاء کنند که جمع کثیری از دختران دانش‌آموز در سراسر کشور هدف حمله شیمیایی! قرار گرفته‌اند، تا از این رهگذر آرامش روانی جامعه را دست‌خوش آسیب نموده و نظام را به ناکارآمدی و حتی دست داشتن در این اقدام متهم کنند.

به بیان دقیق‌تر؛ سناریوی جدید ضدانقلاب، ادامه همان سناریوی اغتشاشات پاییز است که می‌خواست جامعه زنان، دانشجویان و دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان را در مقابل نظام قرار دهد اما شکست خورد و این بار از این طریق در پی رسیدن به همان هدف است.

سوم؛ گرچه هنوز امکان اظهارنظر قطعی در مورد ریشه و عوامل این اتفاق وجود ندارد اما فضاسازی‌ رسانه‌های معاند و شبکه‌های مرتبط با آنها در داخل به‌ویژه اصرار بر استفاده از واژه هراس‌آور حمله شیمیایی به مدارس، این گمانه را تقویت می‌کند که یا آنها خود به هر شکلی، درگیر و عامل این وضعیت هستند یا دستِ‌کم فضای پیش‌آمده را فرصتی مناسب برای موج‌سواری و رسیدن به اهداف ضد مردمی خود می‌دانند.

تلاش برای زنده کردن مفهوم هراس‌آور حمله شیمیایی در ذهن شهروندان کشوری که یکی از بزرگترین قربانیان سلاح‌های شیمیاییِ اعطایی کشورهای غربی به صدام معدوم است، به‌طور قطع از پیگیری سناریوی پیچیده از سوی معاندین برای ضربه به امنیت روانی جامعه ایران حکایت می‌کند.

چهارم؛ در پی تسری اجتماعی این موضوع و ناامنی روانی ایجاد شده برای خانواده‌ها، تجمعات اعتراضی محدودی در مقابل برخی مدارس و ادارات آموزش‌وپرورش شکل گرفته که شرکت‌کنندگان در آن دو گروه هستند؛ گروه اکثریت شامل مردم و خانواده واقعی دانش‌آموزان است و از حاکمیت مطالبه‌ی پیگیری موضوع را دارند که حق طبیعی آنان بوده و نظام باید پاسخ‌گوی آنان باشد.

گروه اقلیتی هم هستند که مانند اغتشاشات گذشته به‌عنوان بازوی اجرایی معاندین ایفای نقش کرده و هدفشان نه سلامت دانش‌آموزان و پیگیری واقعی موضوع که تشدید ناامنی روانی و ایجاد اغتشاش و درگیری است.

اقدامات این گروه که عموما هیچ نسبتی هم با دانش‌آموزان ندارند، نه تنها به حل مسئله کمکی نمی‌کند بلکه ضمن تامین خوراک رسانه‌ای برای معاندین، روند بررسی را مختل خواهد کرد و طبعا نظام اجازه تداوم اقداماتی از این دست  را به آنان نخواهد داد.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ باید تا اتمام بررسی‌های دقیق و موشکافانه دستگاه‌های مسئول که همگی با تاکید رئیس جمهور برای حل مسئله بسیج شده‌اند، صبوری کرد و با جلوگیری از دامن زدن به شایعات، فضا را برای تسریع در این روند مهیا نمود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اصرار رسانه‌های معاند برای استفاده از واژه «حمله شیمیایی» به مدارس دخترانه برای چیست؟!
دوشنبه 1401/12/15 ساعت 17:15
نور ویدئو؛
اصرار رسانه‌های معاند برای استفاده از واژه «حمله شیمیایی» به مدارس دخترانه برای چیست؟!
تلاش همه‌جانبه برای زنده کردن مفهوم هراس‌آور «حمله شیمیایی» در ذهن شهروندان کشوری که یکی از بزرگترین قربانیان سلاح‌های شیمیاییِ اعطایی کشورهای غربی به صدام معدوم است، به‌طور قطع از پیگیری سناریوی پیچیده از سوی معاندین برای ضربه به امنیت روانی جامعه ایران حکایت می‌کند.
تاکید رئیس‌جمهور بر پیگیری مسئله مسمومیت دانش‌آموزان برخی مدارس
یکشنبه 1401/12/14 ساعت 20:16
در جلسه هیئت دولت مطرح شد؛
تاکید رئیس‌جمهور بر پیگیری مسئله مسمومیت دانش‌آموزان برخی مدارس
رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش وزیر اطلاعات از بررسی و پیگیری مسئله مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در برخی شهرها، بر لزوم پیگیری این موضوع و اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع دستگاه‌های مربوطه برای رفع نگرانی‌های مردم تأکید کرد.
خبر انتشار دود مسمومیت‌زا در مترو کذب است
یکشنبه 1401/12/14 ساعت 13:53
خبر انتشار دود مسمومیت‌زا در مترو کذب است
مدیر روابط عمومی شرکت بهره‌برداری مترو تهران گفت: روز گذشته در یکی از قطارهای نسل اول خط یک مترو تهران به علت داغ شدن مقاومت سقفی در بالای واگن شماره 4 شاهد انتشار دود بودیم که بلافاصله اقدامات لازم انجام شد.
بیانیه وزیر کشور درباره موضوع مسمومیت دانش‌آموزان
شنبه 1401/12/13 ساعت 21:30
بیانیه وزیر کشور درباره موضوع مسمومیت دانش‌آموزان
وزیر کشور با صدور بیانیه‌ای اطمینان خاطر داد موضوع مسمومیت دانش‌آموزان با جدیت در حال پیگیری است و تاکید کرد: در تحقیقات میدانی دستگاه‌های ذیربط، نمونه‌های مشکوکی یافته شده که برای بررسی‌های تخصصی جهت شناسایی علل عوارض ایجاد شده در دانش‌آموزان، در آزمایشگا‌ه‌های معتبر کشور در دست بررسی است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
مرگ دو کارگر در حادثه سقوط کامیون به گودال در تهران
اسموتریچ: رئیس ستاد ارتش اسرائیل جایگاه خود را بداند
پوتین: به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه و دونباس، نکته کلیدی در مذاکرات با آمریکاست
ماندگاری هوای آلوده تهران تا اواسط هفته آینده
ایران با خانواده جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در چین ابراز همدردی کرد
پیشنهاد برنامه میراث فرهنگی ایران به آسیا
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران را بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
X
آگهی تبلیغاتی