×
سیاسی
شناسه خبر : 132872
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/13 ساعت 13:15
اسلامی: در قالب الگو‌ی تعاملی، موضوع سه مکان را به سمت حل‌وفصل می‌بریم/ غنی‌سازی بالای 60 درصد نداشته‌ایم

در نشست خبری مشترک با گروسی؛

اسلامی: در قالب الگو‌ی تعاملی، موضوع سه مکان را به سمت حل‌وفصل می‌بریم/ غنی‌سازی بالای 60 درصد نداشته‌ایم

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اینکه آیا توافقی درباره مسائل پادمانی و بیانیه مشترک خواهیم داشت و توضیحات ایران درباره غنی‌سازی 84 درصدی گفت: در گزارش گروسی شناسایی ذره 84 درصد آماده بود نه غنی‌سازی 84 درصد.

نورنیوز - گروه سیاست: نشست خبری مشترک رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی امروز در سازمان انرژی اتمی آغاز شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در آغاز نشست خبری با خبرنگاران گفت: دیدار اخیر آقای گروسی که از دیروز بعدازظهر آغاز شد، پیام‌آور برقراری ارتباطات بر روابط کاری به صورت حرفه‌ای با سازمان انرژی اتمی ایران است. نکته‌ای که برای ما حائز اهمیت است اینکه ارتباطات و رفت و آمدها و گزارش‌ها باید به گونه‌ای باشد که همواره اعتماد آفرین باشد.

او ادامه داد: ما باید بتوانیم به صورت اطمینان‌بخش برای حل‌وفصل مسائل با پرهیز از ورود دادن، نفوذ دادن عناصر و عواملی که امنیت و هدف آن‌ها بر هم زدن یک روابط عادی و حرفه‌ای است را به وجود بیاوریم. به گونه‌ای که این شیوه تعامل پایدار بماند و همواره آژانس بتواند وظایف خود را در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران در چارچوب ضوابط پادمان پابرجا و اطمینان بخش نگه دارد.

او ادامه داد: موارد در قالب گفتگوهای دوجانبه و مشترک میان ما و همکاران آژانس و همکاران آقای گروسی انجام شده است و اطمینان دارم که به صورت پایداری تأثیرگذار خواهد شد.

اسلامی گفت: در هفته‌ای که گذشت ۲۹ کنفرانس هسته‌ای ملی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کردیم و کنفرانس سی‌ام بین‌المللی با همکاری آژانس خواهد بود.

رئیس سازمان انرژی تأکید کرد: موضوع مهمی که شب گذشته تفاهم کردیم  این بود که در هفته‌ای که گذشت ما بیست و نهمین کنفرانس هسته‌ای را که به صورت ملی برگزار شد در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کرده و توافق کردیم که از کنفرانس سی‌ام به بعد کنفرانس ما بین‌المللی خواهد بود که با مشارکت آژانس بین‌المللی انجام خواهد شد که روایتگری از برنامه هسته‌ای ایران از یک سو و از سمت دیگر ارائه ظرفیت قابل ملاحظه دانشمندان و مراکز علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ایران نیز تأثیرگذار است و می‌تواند در پیشبرد برنامه‌های هسته‌ای به آژانس بین‌المللی برای ارائه به سایر کشورها کمک کند، برگزار شود و این کنفرانس از سال آینده با مشارکت آژانس به صورت بین‌المللی برگزار خواهد شد که مورد موافقت و حمایت آقای گروسی هم قرار گرفت.

اسلامی تأکید کرد: شب گذشته سهمیه بانوان ایرانی در ضیافت شام سهم فوق العاده‌ای بود که موجب شگفتی برای آقای گروسی و همکارانشان بود که این همه تعداد بانوان فرهیخته تأثیرگذار در حوزه هسته‌ای فعالیت می‌کنند و همچنین چند نفر از همسران شهدای هسته ای که خودشان هم از اساتید هستند و هم در دانشگاه‌ها تدریس می کنند و در زمان ترور همسرانشان در صحنه حادثه حضور داشتند هم در جلسه حضور داشتند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در همایش دیشب مشخص شد که جریان علمی پژوهشی و فناوری هسته‌ای در جمهوری اسلامی ایران یک جریان قدرتمند است و خانم‌ها و آقایان در سنین مختلف به ویژه با جوانانی که حضور داشتند بیانگر این حقیقت بود که این دانش، دانشی درون زا است که با عشق و ایمان رو به گسترش بوده و پیام آور صلح و مودت و دوستی است. جمهوری اسلامی ایران همواره آماده است که دستاوردهای خود را با سایر ملت ها هم به اشتراک بگذارد.

او تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره برای پیشبرد اهداف توسعه خود که تماماً واضح و روشن است مصمم بوده و منافع ملی خود و امنیت ملی خود را با هیچ چیز جابجا نمی کند. قطعنامه‌ای صادر شود حتماً مراجع زیر ذیربط تصمیم‌گیری خواهند کرد و به موجب همان تصمیمات عمل خواهیم کرد. نکته مهم برای ما یعنی بین شخص من و شخص آقای گروسی در این مقطع زمانی این است که آنچه را که در چهارچوب پادمان است برای اطمینان بخشی به آژانس انرژی اتمی دقیقاً اجرا کنیم که به آن پایبند بوده و خواهیم بود و اجازه نمی‌دهیم عناصر و عواملی و یا نوع اقداماتی که این ارتباط و این انطباق با ضوابط را زیر سوال ببرند به وجود بیاید و به همین دلیل به طور مستمر کار خواهیم کرد و تداوم خواهد داشت و اجازه نمیدهیم که هیچگونه عدم انطباقی به وجود بیاید که موجب عدم اطمینان شود.

اسلامی دراینکه آیا توافقی درباره مسائل پادمانی و بیانیه مشترک خواهیم داشت، گفت: در گزارش آقای گروسی شناسایی ذره ۸۴ درصد آماده بود نه غنی‌سازی ۸۴ درصد. در مخازنی که تولید در ان ذخیره می شود، غنای بالای ۶۰ درصد وجود نداشت و لذا این ابهام حل و فصل شده است.درباره سه مکان، الگویی را در سفرم به آژانس با گروسی توافق کرده بودیم همان را دنبال می ‌کنیم. اینها ادامه دارد و در قالب یک الگوی تعاملی آن را به سمت حل‌وفصل می‌بریم و الان همکاران در حال گفتگو هستند.

اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه فشارهایی از سوی اسرائیل و برخی دیگر از کشورها که همواره پرونده هسته‌ای ایران رو از مسیر درست و حرفه‌ای و حقوقی دور کرده و با توجه به توضیحات ایران درباره بندهای مورد اختلاف، آیا می‌توان امیدوار بود که این فشارهای سیاسی بر نشست آتی شورای حکام تاثیر نگذارد، گفت: سوال مهمی بود که آقای گروسی هم الان به آن اشاره کردند. سه کشور اروپایی به صورت ویژه و کسانی که با آنها همکاری می‌کنند روی تعهدات برجامی تمرکز می‌کنند.تعهدات برجامی به طور مشخص صفحه مقابل دارد که تعهدات طرف مقابل است. آنها نمی‌توانند وقتی به تعهداتشان عمل نمی‌کند به ما و آژانس فشار بیاورند که ما به تعهداتمان عمل کنیم.به همین دلیل برای گام‌های اطمینان‌بخش ما با آقای گروسی این تفاهم را کردیم که ما در چارچوب پادمان روابطمان را تنظیم می‌کنیم. این موجب می‌شود که مادامی که آنها به تعهداتشان برنگشتند آژانس از عملکرد ما اطمینان خاطر داشته باشد و موجب بیان مغایرت و یا عدم انطباق نشود این نکته حائز اهمیتی است که مورد توافق ما قرار گرفت.


ایرنا
اخبار مرتبط
ملاک عمل ایران، قانون اقدام راهبردی پادمان و ان‌پی‌تی است
یکشنبه 1401/12/14 ساعت 22:54
رئیس سازمان انرژی اتمی:
ملاک عمل ایران، قانون اقدام راهبردی پادمان و ان‌پی‌تی است
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: به پادمان و ان‌پی‌تی پایبند هستیم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر عملکرد ما ارزیابی و نظارت دارد و این نظارت‌ها باید در قالب چارچوب‌ها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران انجام شود.
گروسی: به شما تضمین می دهم که سیاسی کاری نمی کنیم!/ آماده هستیم که کار را به پیش ببریم
شنبه 1401/12/13 ساعت 14:50
در نشست خبری تهران؛
گروسی: به شما تضمین می دهم که سیاسی کاری نمی کنیم!/ آماده هستیم که کار را به پیش ببریم
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران عنوان کرد: همکاری فنی و علمی بین ایران و آژانس قرار است از یک رویداد سنتی شخصیت بین‌المللی پیدا کند تا ببینیم چه طور آژانس می‌تواند به ایران کمک کند. این نشست در سال آینده برگزار می‌شود.
«رافائل گروسی» وارد تهران شد+ فیلم
جمعه 1401/12/12 ساعت 14:23
«رافائل گروسی» وارد تهران شد+ فیلم
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد تهران شد.
اسلامی: «گروسی» چند روزه آینده به تهران می‌آید
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 13:10
در حاشیه جلسه هیئت دولت؛
اسلامی: «گروسی» چند روزه آینده به تهران می‌آید
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: دعوت رسمی از «گروسی» کردیم و در یکی دو روز آینده به تهران خواهد آمد.
نظرات

آخرین اخبار
ایران بخش قابل توجهی از موشک‌ها و پرتابگرهای خود را حفظ کرده است
حمل کالاهای اساسی در کشور 30 درصد افزایش یافت
مرزهای شلمچه و مهران بازگشایی شدند
زیر سوال رفتن حضور پایگاه‌های آمریکا در منطقه
واکنش مدیرعامل «روس‌اتم» به حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر
برگزاری تجمع ضدجنگ در قلب لندن
3000 خودروی آسیب دیده در جنگ تعیین تکلیف شد
ترامپ در آستانه تغییرات گسترده در کابینه اش
خانواده ترامپ به دنبال بهره‌برداری مالی از جنگ علیه ایران
واکنش امارات به حمله به سفارت این کشور در دمشق
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به بندر ماهشهر و پتروشیمی‌های بندر امام
تقدیر سپاه از عشایر برای انهدام دو فروند بالگرد «بلک هاوک»
تحول غافلگیرکننده‌ در سامانه‌های پدافند هوایی ایران
«یونایتد ایرلاینز» هم تعلیق پروازهایش به اراضی اشغالی را تمدید کرد
حمله پهپادی ارتش به مواضع رژیم‌صهیونیستی در فرودگاه بن گوریون
قرارگاه خاتم: سامانه های پدافند یکی پس از دیگری در میدان عمل رونمایی می شود
پیروزی در جنگ تحمیلی اخیر در گرو انسجام ملی و اقتدار دفاعی است
ابتدای جاده کرج- چالوس درگیر محدودیت ترافیکی
قدردانی فرمانده کل ارتش از حضور حماسی ملت در آیین وداع و تشییع شهید سپهبد موسوی
آغاز موج 95 وعده صادق 4 / حمله به سامانه پاتریوت آمریکا باموشک‌های حاج قاسم، خیبرشکن و قدر
راهپیمایی عراقی‌ها در میدان التحریر در حمایت از ایران
کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا درپی جنگ با ایران
افزایش حقوق امسال از چه زمانی اعمال می‌شود؟
نهادهای بین‌المللی صرفاً نظاره‌گر نباشند
ابراز همدردی وزیر امور اجتماعی مصر با هلال‌احمر ایران در پی حملات هوایی به امدادگران
اعلام آخرین وضعیت آسیب‌دیدگان جنگ؛ مصدومان کمتر از 18 سال افزایش یافتند
رومانی درحال یافتن راهکار برای لغو قرارداد خرید پهپاد از اسرائیل
101 نفر از عوامل مرتبط با رژیم صهیونی _ آمریکایی در گیلان دستگیر شدند
صنوف آسیب‌دیده از جنگ بخوانند؛ ارائه تسهیلات حمایتی تا سقف 3 میلیارد تومان
موج جدید حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی
خسارت به 72 هزار واحد مسکونی و تجاری در جنگ رمضان
پاسخ آقای مجری به اظهارات اخیر ترامپ
بحران در تامین سوخت؛ گازوئیل 150 درصد رشد کرد
قیمت گازوئیل در فرانسه رکورد زد
عبور کشتی تجاری فرانسه از تنگه هرمز با هماهنگی ایران
محسن رضایی: شگفتی‌ها ادامه دارد
بالگردهای سنگین شینوک ارتش آمریکا آسیب‌پذیر در برابر پهپادهای ایرانی
انهدام موشک کروز بر فراز آسمان استان مرکزی
واکنش عراقچی به حملات مجدد آمریکا و رژیم صهیونیستی به نیروگاه بوشهر
تداوم شلیک به غیرنظامیان و زیرساخت‌ها
ترافیک فوق سنگین در مسیر تهران
2 نفر از مدافعان امنیت در دلگان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند
دفاع قدرتمند ایران جبهه اشرار را سرافکنده کرد
چند نکته درباره یادداشت پرحاشیه و جنجال‌ساز «ظریف»
تسریع در اجرای طرح تأمین بخشی از خسارت‌های جنگ از محل عوارض تامین امنیت در تنگه هرمز
سپهبد موسوی مجاهدت‌های خاموش برای «تثبیت اقتدار ملی» داشت
به کشورهای منطقه درباره تبعات تداوم حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داده‌ایم
تمسخر آمریکا برای برکناری فرماندهان ارشد نظامی سوژه روزنامه آلمانی شد
شهادت یک عراقی در حمله دشمنان به پایانه تجاری شلمچه
وضعیت پتروشیمی ماهشهر تحت کنترل است