×
سیاسی
شناسه خبر : 132856
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/13 ساعت 10:56
مرگ حقوق بشر از سواحل ایتالیا تا خیابان‌های لندن!

نورنیوز بررسی کرد؛

مرگ حقوق بشر از سواحل ایتالیا تا خیابان‌های لندن!

گرچه غربی‌ها سعی دارند با ظاهرسازی، خود را به عنوان حامی مطلق حقوق بشر معرفی کنند، اما در عمل به مجرمانی می‌مانند که حتی حقوق اولیه بشر را نیز نقض کرده و باید مورد بازخواست و مجازات جوامع بین‌المللی قرار گیرند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اخیراً قایقی حامل حدودا 200 پناه‌جو که در رویای رسیدن به زندگی بهتر راهی کشورهای اروپایی شده بودند، به هنگام نزدیک شدن به ساحل شهر «کروتونه» ایتالیا دچار سانحه شد و ده‌ها نفر از این افراد از جمله کودکان جان خود را از دست دادند.

این فاجعه انسانی در حالی رقم خورد که مقامات و رسانه‌های غربی با عادی‌انگاری، سانسور خبری و برجسته‌سازی حاشیه‌هایی همچون ملیت این افراد، تلاش کردند افکار عمومی را از حقایق و ریشه‌های بروز این فاجعه دور سازند.

با این حال نگاهی واقع‌بینانه و ریشه‌ای به مرگ‌های دسته‌جمعی پناه‌جویان در دریاهای خروشان، بیان‌گر حقایقی ورای این ادعاهاست.

نخست آنکه؛ جنگ‌افروزی و سلطه‌گری غرب در منطقه غرب آسیا و آفریقا امری غیر قابل انکار است که در کنار سیاست‌های تحریمی، زمینه‌ساز آواره‌گی و کوچ اجباری میلیون‌ها نفر از کشورهایشان شده و در این راستا غرب حتی به ملت‌های اروپایی مانند میلیون‌ها اوکراینی هم رحم نکرده است.

دوم آنکه؛ آمریکا و کشورهای اروپایی، گرچه کنوانسیون‌های بین‌المللی همچون کنوانسیون 1952 پناه‌جویان را امضا و متعهد به حمایت و پذیرش آنها شده‌اند، اما تا به امروز از اجرای این تعهدات سر باز زده و یا اینکه به صورت گزینشی رفتار کرده‌اند.

قوانین سخت‌گیرانه برای پذیرش پناه‌جویان، ایجاد موانع چندلایه و دیوارکشی در مرزها، تنها گوشه‌ای از رفتارهای غیر قانونی اروپا و آمریکا در قبال پناه‌جویان است.

در حالی که سازمان‌های بشردوستانه بارها درباره وضعیت بحرانی کمپ‌های پناه‌جویان هشدار داده‌اند، غربی‌ها با تغییر واژه مهاجر به جای پناه‌جو، این رفتارها را توجیه و حتی با نادیده گرفتن قوانین بین‌المللی به وضع قوانین سخت‌گیرانه علیه پناه‌جویان می‌پردازند.

غربی‌ها همچنین به جای رویکرد مسئولانه در قبال پناه‌جویان، مواضعی خصمانه علیه کشورهایی مانند ایران که بیش از 4 دهه میزبان میلیون‌ها مهاجر از کشورهای همسایه از جمله افغانستان بوده، اتخاذ می‌کنند.

طبق اعلام سازمان ملل، ایران با وجود تحریم‌های کشورهای غربی و تمام مشکلات اقتصادی از هیچ خدمتی به این افراد کوتاهی نکرده و نام کشورمان از این حیث در جمع برترین‌ها قرار دارد.

سوم آنکه؛ وضعیت بحرانی پناه‌جویان منحصر به پشت مرزهای اروپا و آمریکا و یا کمپ‌های پناه‌جویان نیست بلکه بسیاری از این افراد پس از ورود به خاک این کشورها، در مراکز نگهداری پناه‌جویان با زنجیره‌ای از بحران‌ها و رفتارهای ضد انسانی روبه‌رو می‌شوند.

نمونه بارز این وضعیت بحرانی را می‌توان در انگلیس مشاهده کرد که اخیراً با رسوایی ربوده شدن کودکان در هتل‌های اسکان پناه‌جویان مواجه شده است.

تحقیقات هفته‌نامه «آبزرور» نشان می‌دهد که ده‌ها کودک پناهجو توسط گروه‌های تبه‌کار از هتلی در شهر برایتون در جنوب انگلستان که توسط وزارت کشور اداره می‌شود، ربوده شده‌اند و این روند ظاهراً در سراسر سواحل جنوبی این کشور همچنان جریان دارد.

نکته قابل توجه آنکه؛ این وضعیت بحرانی، جدید نیست و از مدت‌ها قبل جریان داشته و نقش مقامات ارشد انگلیسی در آن آشکار است. اسناد غیر قابل انکاری نیز وجود دارد که از ارتباط نزدیک اعضای خاندان سلطنتی انگلیس با برخی از باندهای قاچاق دختران و کودکان حکایت می‌کند.

در کنار این مباحث، می‌توان به رفتارهای نژادپرستانه مانند پذیرش کودکان پناه‌جو بدون والدینشان و یا طرح‌های انتقال پناهجویان از انگلیس به کشورهای پناه‌جویان و... اشاره کرد.

اگرچه اروپا و آمریکا سعی دارند با ظاهرسازی خود را به عنوان حامی حقوق بشر و امور انسان دوستانه به جهان معرفی کنند، اما در عمل به مجرمانی می‌مانند که حتی حقوق اولیه بشر را نیز نقض کرده و باید مورد بازخواست و مجازات جوامع بین‌المللی قرار گیرند.

نمای آشکار حقوق بشر غربی و آمریکایی را می‌توان در نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل مشاهده کرد که به جای تعهدپذیر شدن و اذعان به اشتباهاتشان، دست به پرونده‌سازی و هوچی‌گری‌های بی‌پایه و اساس علیه کشورها از جمله ایران زدند.

رفتار غیر اصولی نشست شورای حقوق بشر و بی‌توجهی آن به فجایع انسانی، بیان‌گر لزوم توجه به دیدگاه‌ها و نظراتی برای تغییر در این ساختار از یک‌جانبه‌گرایی غرب‌ به چندجانبه‌گرایی با محوریت کشورهایی است که در عمل الگویی موفق در حمایت از امنیت جهان و آواره‌گان و پناه‌جویان داشته‌اند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
قرارداد نیم میلیارد یورویی انگلیس با فرانسه برای مهار پناهجویان
جمعه 1401/12/19 ساعت 23:28
قرارداد نیم میلیارد یورویی انگلیس با فرانسه برای مهار پناهجویان
دولت انگلیس در ادامه تشدید قوانین ضدمهاجرتی این کشور، امروز (جمعه) توافقی را با فرانسه امضاء کرد که به موجب آن نیم میلیارد یورو برای تقویت تلاش‌های فرانسه در زمینه جلوگیری از مهاجرت پناهجویان به این کشور از طریق کانال مانش پرداخت می‌کند.
مرگ حقوق بشر از سواحل ایتالیا تا خیابان‌های لندن!
چهارشنبه 1401/12/17 ساعت 16:34
نور ویدئو؛
مرگ حقوق بشر از سواحل ایتالیا تا خیابان‌های لندن!
گرچه غربی‌ها سعی دارند با ظاهرسازی، خود را به عنوان حامی مطلق حقوق بشر معرفی کنند، اما در عمل به مجرمانی می‌مانند که حتی حقوق اولیه بشر را نیز نقض کرده و باید مورد بازخواست و مجازات جوامع بین‌المللی قرار گیرند.
نمایش کمدی صهیونیست‌ها؛ تحریف تاریخ با هدف فرار به آینده!
سه‌شنبه 1401/12/16 ساعت 09:59
نورنیوز بررسی کرد؛
نمایش کمدی صهیونیست‌ها؛ تحریف تاریخ با هدف فرار به آینده!
در فقدان مولفه‌های برتری در زمان حال و آینده، صهیونیست‌ها دیواری کوتاه‌تر از تاریخ برای فرار از روند «سقوط ترکیبی و محتوم» خود ندارند، لذا دست به تحریف تاریخ زده‌اند تا بلکه بتوانند در مواجهه با قدرت همه‌جانبه ایران، مقاومت بیشتری صورت دهند.
تبعید پناهجویان به روآندا؛ انگلیس پاسخگو نیست!
جمعه 1401/03/27 ساعت 11:50
نورنیوز بررسی کرد؛
تبعید پناهجویان به روآندا؛ انگلیس پاسخگو نیست!
با وجود مخالفت سازمان‌ها و انجمن‌های بین‌المللی فعال در حوزه حقوق مهاجرین، انگلیس سیاست ضد انسانی تبعید پناه‌جویان به روآندا را کلید زده است.
نظرات

آخرین اخبار
دورکاری مادران؛ حمایت واقعی یا قانون روی کاغذ؟
کیفیت رژیم غذایی یا کاهش کالری؛ کدام برای لاغری اهمیت بیشتری دارد
هشدار وزارت بهداشت؛ کرونا دوباره صعودی شد
تسلط نیروهای مسلح یمن بر مناطق راهبردی جدید در تعز
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور