×
سیاسی
شناسه خبر : 131799
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/12/11 ساعت 11:30
رفع محاصره یمن؛ خط قرمز غرب!

نورنیوز بررسی کرد؛

رفع محاصره یمن؛ خط قرمز غرب!

در موضوع یمن، سازمان ملل متحد بار دیگر به بازیگر غایب میدان تبدیل شده است! در اینجا نه از محکومیت نسل‌کشی، کشتار و نقض مکرر آتش‌بس از سوی سعودی‌ها خبری هست و نه حتی از تلاشی حداقلی برای ایجاد صلح واقعی

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: محاصره یمن همچنان از سوی سعودی‌ها و اماراتی‌ها ادامه دارد و نقض مکرر آتش‌بس ایجاد شده توسط نیروهای اشغال‌گر در یمن از یک سو و تشدید بحران‌های انسانی ناشی از محاصره غذایی و دارویی این کشور، منجر به رنج زنان، مردان و کودکانی شده که خود را قربانی دست‌اندازی بیگانگان به خاک کشورشان می‌بینند.

اعضای غربی شورای امنیت سازمان ملل متحد یعنی سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه که اصلی‌ترین حامیان ریاض در آغاز و استمرار این جنگ خانمان‌سوز محسوب می‌شوند، محاصره یمنی‌ها را برگ برنده‌ای برای سعودی‌ها در صحنه جنگ یا حتی مذاکره قلمداد می‌کنند!

به عبارت بهتر؛ واشنگتن و متحدانش تلاش دارند تا تامین حداقل‌های انسانی و زیستی در یمن را مترادف با نوعی امتیازدهی به ساکنان جنگ‌زده این کشور القاء کنند تا بلکه از این رهگذر مانع از تحقق شکست کامل سعودی‌ها و اماراتی‌ها در این میدان شوند.

«محمد بن‌سلمان» ولی‌عهد سعودی‌ها که در سال 2014 میلادی به دولت اسبق آمریکا در زمان اوباما وعده تسخیر دو هفته‌ای یمن را داده بود، اکنون انتقام شکست در جنگ  یمن و ناکامی در اشغال این کشور را با محاصره همه‌جانبه آن گرفته است.

در این معادله، سازمان ملل متحد بار دیگر به بازیگر غایب میدان تبدیل شده است! در اینجا نه از محکومیت نسل‌کشی، کشتار و نقض مکرر آتش‌بس از سوی سعودی‌ها خبری هست و نه حتی از تلاشی حداقلی برای ایجاد صلح واقعی در یمن!

مقامات سازمان ملل متحد تمام تلاش‌ خود را معطوف به ارائه آمارهای مربوط به جمع‌آوری کمک‌های دولتی به ساکنان یمن کرده و گامی در راستای برداشتن محاصره یمن بر نمی‌دارند.

اخیرا سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تاکنون موفق به جمع‌آوری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کمک برای میلیون‌ها نفر از ساکنان کشور جنگ زده یمن شده است. این رقم البته به مراتب از عدد چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری مورد نظر سازمان ملل کمتر است.

با این حال «مارتین گریفیتس» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه ابراز امیدواری کرده است که کمک‌های مالی جمع‌آوری شده برای یمن طی روزهای آینده به دو میلیارد دلار برسد.

هم اکنون دو سوم از جمعیت یمن به دریافت کمک‌های بشردوستانه وابسته هستند و شماری از سازمان‌ها و گروه‌های غیردولتی و فعال در امور بشردوستانه رقم پائین کمک‌های جمع‌آوری شده برای یمن را نشانه «رها شدن» این کشور از سوی جامعه جهانی ارزیابی کرده‌اند.

«ارین هاچسینسون» مسئول امور یمن در سازمان نروژیِ «شورای پناهندگان» در همین راستا گفته؛ رقم جمع‌آوری شده برای یمن نشان می‌دهد «ارزش برخی انسان‌ها کمتر از دیگران است.»

یورونیوز در گزارش خود در این خصوص اذعان کرده است که سخنان ارین هاچسینسون طعنه‌ای به کمک‌های گسترده جهانی به اوکراین و کم‌توجهی به بحران انسانی در یمن محسوب می‌شود.

سازمان ملل متحد به کمک سوئیس و سوئد هفتمین کنفرانس جمع‌آوری کمک مالی برای یمن را در ژنو برگزار کرده و سازمان‌های فعال در امور بشردوستانه امیدوار هستند که بتوانند طی سال جاری میلادی به ۱۷ میلیون نفر از ساکنان یمن کمک کنند. این در حالی است که ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این کشور جنگ‌زده محتاج دریافت کمک هستند.

اما سوال اصلی اینجاست که حتی اگر کمک‌های آماده شده به میزان مطلوب برسد، چگونه می‌خواهد میان یمنی‌ها توزیع شود؟

مقامات سازمان ملل متحد تاکنون بارها اذعان کرده‌اند که به دلیل محاصره یمن، امکان کمک‌رسانی متوازن و سریع به این کشور را از دست داده‌اند.

برخی کمک‌ها نیز از مجاری اشغال‌گران و متجاوزین یمنی یعنی سعودی‌ها و اماراتی‌ها قرار است توزیع شود!

به عبارت بهتر؛ کسانی که مولد جنگ یمن بوده و عامل مستقیم کشتار، نسل‌کشی و محاصره غذایی این کشور محسوب می‌شوند، مسئولیت توزیع برخی کمک‌های سازمان ملل به یمنی‌ها را بر عهده دارند و این تناقض تلخ و وقیحانه ناشی از همان ساختار سلطه‌گرانه و غیرحقوقی حاکم بر سازمان ملل متحد است.

بدیهی است که سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس به عنوان حامیان سعودی‌ها در شورای امنیت سازمان ملل متحد جرمی کمتر از آنها در این فاجعه انسانی ندارند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خیبر شکن
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز