×
سیاسی
شناسه خبر : 131773
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 16:29
نرخ تورم در فرانسه و اسپانیا شتاب گرفت

نرخ تورم در فرانسه و اسپانیا شتاب گرفت

افزایش تورم در اروپا یادآور آن است که مسیر رشد قیمت به صورت کاهشی متلاطم و چسبنده خواهد بود، در حالی که فشار‌های قیمتی اساسی برای مردم همچنان زیاد هستند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: آمار‌های رسمی نشان داد که قیمت‌های مصرف‌کننده در فرانسه و اسپانیا در ماه فوریه روند صعودی خود را از سر گرفتند که ناشی از افزایش هزینه‌های غذا و انرژی بود. بر اساس داده‌های اولیه دفتر آمار، در فرانسه، شاخص قیمت مصرف کننده ۶.۲ درصد افزایش یافته است. این گزارش خاطرنشان کرد که تورم مواد غذایی از ۱۳.۳ درصد به ۱۴.۵ درصد افزایش یافت، قیمت خدمات از ۲.۶ درصد به ۲.۹ درصد رسید، در حالی که قیمت کالا‌های تولیدی با پایان فروش زمستانی از ۴.۵ درصد به ۴.۶ درصد افزایش کمی داشت. گفت که قیمت انرژی در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش یافت. این شاخص اتحادیه اروپا در مقایسه با ۷ درصد در ماه ژانویه به ۷.۲ درصد رسید.

اکنون، در اسپانیا، که موفق به مهار رشد قیمت در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ شد، تورم برای دو ماه متوالی به صورت سالانه افزایش یافته است. موسسه ملی آمار گزارش داد که قیمت‌های مصرف کننده در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد افزایش یافته است. داده‌های اولیه نشان داد که افزایش قیمت برق و مواد غذایی عامل اصلی افزایش قیمت بوده است. تورم، بدون احتساب نوسان قیمت‌های مواد غذایی تازه و انرژی، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷.۷ درصد بود که از ۷.۵ درصد ثبت شده در ماه ژانویه افزایش داشت. قیمت‌های مصرف‌کننده، در سایر کشور‌های اتحادیه اروپا، از ۵.۹ درصد در ماه قبل به ۶.۱ درصد در ماه فوریه در شرایط سالانه افزایش یافت.

آنا آندراد، اقتصاددان بلومبرگ، گفت: افزایش تورم در اسپانیا یادآور این است که مسیر رشد قیمت به صورت کاهشی متلاطم و چسبنده خواهد بود، در حالی که فشار‌های قیمتی اساسی همچنان زیاد هستند. وی افزود: در حالی که اثرات پایه در چند ماه آینده غالب خواهد شد و تورم را تا تابستان به طور معنی‌داری کاهش می‌دهد، ما انتظار داریم که امسال را بالای ۵ درصد به پایان برساند. اقتصاددانان پیش‌بینی کردند که تورم در اسپانیا و فرانسه در ماه‌های آینده به افزایش خود ادامه خواهد داد و منجر به افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا خواهد شد. قبلاً بانک مرکزی اروپا وعده داده که نرخ بهره را ۵۰ واحد پایه افزایش دهد و در ماه مارس به ۳ درصد برساند تا تورم رو به رشد در ۲۰ کشور منطقه یورو تحت کنترل باشد. یواخیم ناگل، رئیس کل بوندس‌بانک، پیشتر هشدار داده بود که ممکن است نیاز به افزایش قابل توجه نرخ بهره پس از ماه مارس داشته باشد، در حالی که تورم بسیار بالا باقی مانده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نورویدیو | چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
استاندار تهران: حمل‌ونقل عمومی رایگان شد
سقف کارت به کارت خودپردازهای بانک ملی 100 میلیون تومان شد
رویترز: بنزین، برگ برنده ترامپ را سوزاند
افزایش بودجه نظامی کشور در دستور کار مجلس
قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404 + جدول
شهادت 2 دانش آموز در تبریز
تمهیدات فعالیت بورس در هفته آینده، اندیشیده شد
قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404 + جدول
یادآوری بقایی به مردم آمریکا: اسرائیل شما را به جنگ با ایران کشاند
حمید هیراد درگذشت
تحلیلگر سیا: ایران با انهدام رادارهای ارتش آمریکا، چشمان آن را نابینا کرده است
آلمان در سمت اشتباه تاریخ ایستاده است
«زیاد النخاله» خطاب به رهبر انقلاب: ملت‌های آزاده در کنار شما هستند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/صدای انفجار در اهواز
11 شهید و 32 زخمی در جریان حملات جدید رژیم صهیونیستی به لبنان
بهای نفت از مرز 100 دلار گذشت؛ تنش در خلیج فارس و تداوم حملات هوایی
قطع برق در برخی مناطق کویت پس از حملات پهپادی
چرا به پیروزی خود اطمینان داریم ؟
غریب آبادی:‌ حمله به یک کشور مستقل، تجاوز عریان است
رئیس قوه قضاییه: مردم با حضور در خیابان‌ها دشمن را ناامید کردند
بقائی: ایران درس فراموش‌نشدنی به دشمن خواهد داد
بازگشایی محدود سینماها از جمعه
گسترش کم‌سابقه شبکه کالابرگ؛ بیش از 500 هزار فروشگاه به طرح پیوستند
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک و پهپاد به پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی
سرلشکر صفوی:آمریکایی‌ها قطعا شکست خواهند خورد
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404