×
فرهنگی
شناسه خبر : 131732
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/12/09 ساعت 20:01
نخستین رویداد «جایزه ملی جوانی جمعیت» آغار شد

نخستین رویداد «جایزه ملی جوانی جمعیت» آغار شد

نشست خبری اولین رویداد «جایزه ملی جوانی جمعیت» با حضور دبیر ستاد ملی جمعیت و رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده برگزار شد.

نورنیوز – گروه فرخنگ و جامعه: نشست خبری اولین رویداد «جایزه ملی جوانی جمعیت» با حضور «کاظم فروتن» دبیر ستاد ملی جمعیت، «امیرحسین بانکی‌پور» رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و حجت الاسلام «علی گودرزی» دبیر رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت با حضور اصحاب رسانه امروز (سه‌شنبه ۹ اسفند) برگزار شد.


کاظم فروتن در ابتدار این نشست با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری منبی بر فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت، برگزاری این رویداد را در راستای اجرایی کردن ماده ۹۱ قانون جوانی جمعیت عنوان کرد.

فروتن افزود: مسئله جمعیت، مسئله بسیار حساسی برای جمهوری اسلامی ایران است زیراً در سال ۱۳۶۸ برنامه‌ریزی‌ها برای کاهش نرخ باروری از ۶.۴ درصد به ۴ درصد در سال ۱۳۹۰ انجام شده بود. این اتفاق نه طی ۲۲ سال بلکه طی ۵ سال رخ داد و در حالی که باید در مورد تجدید نظر می‌شد، مسئولین مبتکر آن کماکان به این روند ادامه دادند.

او ادامه داد: از سوی دیگر غرب برای کشورهای اسلامی مانند ایران نسخه کاهش جمعیت را نوشته بود که با هجمه فرهنگی به کاهش نرخ باروری افزود.

دبیر ستاد ملی جمعیت تصریح کرد: در طول یک ساله گذشته سه جلسه مربوط به جمعیت با حضور رئیس جمهور برگزار شد و از مصوبات ستاد تشکیل قرارگاه جمعیت بود. بحث جوانی جمعیت بحث حساسی و کلیدی است. نرخ باروری در کشور به ۱.۶ رسیده و در ۲۰ سال آینده از جوانان خبری نیست و اکثراً سالمند هستند و و کشور را نمی‌توان با این وضعیت اداره کرد.

او یادآور شد: تجربه کشورهایی که چنین بحرانی را پشت سر گذاشته‌اند نشان می‌دهد که قوانین و تسهیلات اولیت دوم در این زمینه هستند و حرف اول برای افزایش جمعیت و جوانی را فرهنگسازی می‌زند. نباید بگذاریم پنجره جمعیتی بسته شود و هوای آفتابی امروز ما را از سیل آینده غافلگیر کند. در آستانه ورود به سیاهچاله جمعیتی هستیم که ۵ الی ۶ سال برای خروج از فرصت داریم.

فروتن عنوان کرد: در کنار همه مشکلات، دولت باید همه تلاش را را به کار گیرد. البته نباید موضوع جمعیت را فقط به مسائل اقتصادی گره بزنیم. اگر در این خصوصص چاره اندیشی نشود دیگر کشاورز و پزشک و... نخواهیم داشت و فرهنگ خارج از ایران به کشور ورود خواهد کرد و همه با هم باید دست به دست هم دهیم تا مشکل رفع شود.


در ادامه این نشست حجت الاسلام «علی گودرزی»، دبیر رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت بیان کرد: این رویداد از سال ۹۱ در دل نهاد‌های مردمی و به صورت کاملاً خودجوش جریان داشته که بعد از تصویب قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ به پیشنهاد برگزارکنندگان این رویداد به قانون جوانی جمعیت اضافه و به یکی از مواد آن تبدیل شد.

او ادامه داد: هم اکنون شاخص‌های این رویداد تدوین و به ۳۱ استان ابلاغ شده  و قرار است این رویداد ابتدا به صورت استانی برگزار شود و هر استان بهترین هایش را به دبیرخانه جایزه ملی جوانی جمعیت در تهران معرفی کند و در نهایت در روز ملی جمعیت در ۳۱ اردیبهشت این رویداد در تهران ۱۴ برگزیده خود را خواهد شناخت.


امیرحسین بانکی‌پور، رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به بیان شاخص‌های تعیین کننده برای اهدای این جایزه پرداخت و اظهار کرد: یکی از این شاخص‌ها مربوط به خروجی می‌شود مثل اینکه یک شهر چقدر توانسته در شاخص ازدواج ارتقاء یابد یا اینکه یک مجموعه چقدر در امر ازدواج و فرزندآوری رشد داشته است.

او افزود: دسته دوم شاخص‌ها نیز به ارزیابی عملکردی مجموعه‌ها باز می‌گردد که تا چه حد به سیاست‌های قانون جوانی جمعیت نزدیک شده است. درواقع این جایزه در دسته‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران، نخبگان اهداء می‌شود.

بانکی‌پور در مورد تسهیلات ارائه شده در راستای قانون جوانی جمعیت عنوان کرد: در بودجه سال آینده برای هر یک از زوجین جوان ۱۸۰ میلیون تومان و برای دختران زیر ۲۳ سال و پسران زیر ۲۵ سال ۲۲۰ میلیون تومان وام ازدواج با بازپرداخت ۱۰ ساله و تنفس ۶ ماهه در نظر گرفته شده است.

او افزود: وام فرزنداوری نیز از ۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان در قانون بودجه ۱۴۰۲ با تنفس ۶ ماهه در نظر گرفته شده است. همچنین تعیین کردیم ۵۰۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات ازدواج را برای کسانی که نمی‌توانند وام ازدواج و فرزنداوری بگیرند در اختیار بنیاد مستضعفان، ستاد اجرائی، کمیته امداد، بهزیستی و... به منظور خرید جهیزیه و وسایل منزل قرار داده شود.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده همچنین گفت: در رابطه با خانواده‌ها در قانون موارد خوبی تاکنون اجرا شده است. برای نمونه اعطای خودرو به مادران یکی از این موارد بود که بر اساس آمار ۲۰ هزار نفر تا کنون خودرو دریافت کردند. اختلاف قیمت این خودروها با بازار که اکثراً آنها را فروختند بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان بود که اگر به صورت میانگین این عدد را ۳۰۰ میلیون در نظر بگیریم، مبلغی حدود 600 هزار میلیارد تومان بدون استفاده از بودجه به آنها کمک شد.

او همچنین اضافه کرد: در فروردین ۱۴۰۲ حق اولاد نسبت به فروردین سال قبل خود (۱۴۰۱) چهار برابر و حق تأهل نیز دو برابر شده است. این امر برای دولت ۱۵ هزار میلیارد تومان بارمالی داشته است.

بانکی‌پور با انتقاد از سازمان برنامه و بودجه در مورد تأخیر در پرداخت بودجه این قانون به دستگاه‌ها اظهارکرد: سازمان برنامه و بودجه رفتار خوبی نشان نداد و علی‌رغم ابلاغ بودجه از سوی رئیس جمهور، تاکنون مبلغی به دستگاه‌ها برای اجرای قانون جوانی جمعیت اختصاص نداده است. از سوی دیگر بودجه سال آینده اجرای قانون جوانی جمعیت نیز ۳۷.۵ درصد کاهش داشته است.

او در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد میزان جایزه این رویداد نیز گفت: موارد بررسی و تعیین شده‌اند اما از آنجایی که بودجه‌ای هنوز دریافت نشده، نمی‌توان به صورت مشخص آن را عنوان کرد.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در پایان صحبت‌های خود تأکید کرد: در سراشیبی سقوط به سیاهچاله جمعیتی هستیم و فرصت برای آزمون و خطا نداریم. در این راستا ۲۱ مانع را شناسایی کردیم ولی مدیران و نخبگان ما هنوز این بحران را جدی نگرفته‌اند. علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد چراکه اگر در سیاهچاله پیری جمعیت بیافتیم تا ۱۵۰ سال امکان نجات وجود ندارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
X
آگهی تبلیغاتی