×
سیاسی
شناسه خبر : 131725
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ سِلفی‌هایی که به جای قهرمان‌سازی موجب رسوایی شد!

طی روزهای اخیر کشورهای اروپایی و آمریکا مراسم یک‌سالگی جنگ اوکراین را در حالی برگزار کردند که تلاش داشتند در نقش فاتحی بزرگ در رسانه‌ها ظاهرشوند، اما این نقش‌آفرینی نتیجه‌ای جز رسوایی نداشت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین با ژست یک اَبَرقهرمان و ادعای اینکه در سال 2023 پیروزی نزدیک است، نقش خود را در حد جنگ حضرت داوود(ع) با جالوت مقایسه کرده و مدعی شد: «مسئله این است که جالوت باید ببازد و هیچ جایگزینی به جز پیروزی اوکراین در این جنگ وجود ندارد.»

در همین حال ناتو نیز در وصف جنگ اوکراین با بزرگ‌نمایی عنوان کرد: «اوکراین در حال نوشتن یکی از بزرگترین حماسه‌های این قرن است.‏ ما هری‌پاتر و ویلیام والس، ناوی و هان سولو هستیم. ما کسانی هستیم که از شاوشنک (اشاره به فیلم فرار از زندان) فرار کردیم و ستاره مرگ را منفجر کردیم. ما کسانی هستیم که با هارکونن‌ها و با تانوس جنگیدیم.»

در این میان؛ «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هم در سفر خود به کی‌یف به این ژست‌های هالیوودی ضریب بیشتری داد.

این ژست‌های به ظاهر مقتدر و پیروزمندانه از سوی مقامات اوکراینی و آمریکایی البته چندان دوامی نداشت و نمایشی بودنشان بر همگان آشکار شد.

در ماه‌های آغازین جنگ اوکراین یک ویدئوی خویش‌انداز (سِلفی) معروف از زلنسکی در کاخ ریاست جمهوری منتشر شد که در آن گفته بود: «من از چیزی نمی‌ترسم!»

این ویدئو در حالی به صورت هدف‌مند به نماد شجاعت و اقتدار زلنسکی بدل شد که اوایل ماه جاری میلادی «نِفتالی بِنِت»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی فاش کرد که زلنسکی زمانی شروع به ایراد سخنرانی‌هایش کرد که مطمئن شد «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه قصد جان او را ندارد!

بِنِت عنوان کرد که شخصا قول عدم انجام این کار را از پوتین در جریان مذاکرات در پایتخت روسیه به دست آورده و بلافاصله پس از ترک کرملین با زلنسکی تماس برقرار کرده است.

او گفت که دو ساعت بعد از آن، رئیس‌جمهور اوکراین ویدئویی از دفتر خود در کی‌یف منتشر کرد و توضیح داد که «پنهان نشده و از کسی نمی‌ترسد!»

پس از افشاگری بِنِت، ابعاد دیگری از تهی بودن ژست‌ها و سِلفی‌های زلنسکی برملا شد. نشریه انگلیسی تایمز گزارش داد؛ هنگامی که در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین آغاز شد، دولتمردان این کشور فوراً به یک سرپناه امن نقل مکان کردند.

این پناه‌گاه به حدی پنهانی بوده که کسانی که به همراه رئیس جمهور اوکراین به زیر زمین رفتند، مجبور شدند یک توافق‌نامه ویژه عدم افشای اطلاعات درباره آن را امضاء کنند.

بر اساس این سند، آنها از افشای هرگونه جزئیات در مورد طراحی، مکان، امکانات رفاهی یا حتی غذایی که به آنها داده شده بود، منع شدند.

البته تهی بودن سِلفی‌های قهرمانه زلنسکی که ناشی از توهمات دوران بازیگری‌ اوست به همین جا ختم نمی‌شود.

پیش‌تر نیز تصویری از رئیس‌جمهور اوکراین با این ادعا که او در کنار لاشه یک پهپاد ایرانی ایستاده منتشر شد و رسانه‌های غربی از جمله شبکه‌های فارسی‌زبان معاند با تیترهای قهرمانانه‌ از زلنسکی مثل «بال‌های هیولای آهنین را می‌چینم» و... به بازنشر آن پرداختند.

اما دیری نپایید که مشخص شد تیترهای مبالغه‌آمیز این رسانه‌ها مربوط به عکسی جعلی بود که با فناوری پرده سبز و نرم‌افزار فوتوشاپ ساخته شده بود و حتی کاربران فضای مجازی نیز این موضوع را دستاویزی برای ساخت تصاویری با درون‌مایه طنز و کنایه به زلنسکی قرار دادند.

توهمات زلنسکی به سایر مقامات اوکراین نیز سرایت کرده، چنانچه پس از وقوع حادثه در یکی از مجموعه‌های وزارت دفاع در اصفهان، «میخائیلو پودولیاک» مشاور رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد: «هدف قرار دادن مواضعی در اصفهان، ارتباط مستقیمی با جنگ در کشور ما دارد!»

این گزافه‌گویی البته زیاد هم دوام نیاورد و پس از واکنش تند و هشدارآمیز تهران، کی‌یف ادعای او را تکذیب کرد.

ژست‌های هالیوودی و اَبَرقهرمانانه زلنسکی اکنون اما، نه تنها به رسوایی او منجر شده بلکه حامیانش را هم با چنین رسوایی‌هایی مواجه ساخته است.

در تازه‌ترین نمونه؛ سفر بایدن به کی‌یف در حالی صورت گرفت که «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت روسیه گفت: «بایدن ابتدا تضمین‌های امنیتی را دریافت کرده بود و سپس به کی‌یف رفت.»

همچنین «ماریا زاخارووا» در یک نشست مطبوعاتی گفت: بایدن بدون اطلاع مسکو و بدون درخواست از روسیه برای اطمینان از حفظ امنیت خود، جرأت نداشت از کی‌یف بازدید کند.

زاخارووا خاطرنشان کرد: آنها برای اینکه به نمایش خود رنگ و لعاب بیشتری دهند، هنگام بازدید بایدن، آژیر خطر حمله هوایی را هم به صدا درآوردند، در حالی که پیش از آن به مردم کی‌یف اطلاع داده بودند به این آژیر خطر توجه نکنند.

آنچه در مجموع در رفتارهای مقامات اوکراینی و حامیان اروپایی و آمریکایی آنها مشاهده می‌شود در حقیقت طبل‌های توخالی و بی‌پشتوانه‌ای است که هیچ محلی از واقعیت ندارد.

رفتاری که مصداق بارز سخنان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در خصوص اظهارات مشاور رئیس جمهور اوکراین درباره حملات پهپادی به اصفهان است که گفته بود: «زلنسکی و تیمش گاهی اوقات علاقه دارند که در صدر اخبار قرار داشته باشند.»


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
114 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی یورش بردند
رسانه عبری: نتایج تحقیقات ارتش بیانگر شکست سیستماتیک در 7 اکتبر است
نورنما | جوی‌های عجیب در ژاپن
پادکست | سرنوشت دوگانه‌ی یک یک قوم!
عکس های منتخب ایران،دوشنبه 20 اسفند 1403
تل‌آویو: مقامات دمشق شورشی‌هایی هستند که کت‌وشلوار پوشیده‌اند
النصر 3 -استقلال 0
رژیم صهیونیستی یک نظامی لبنانی را ربود
جانبداری کامل اردوغان از کشتارهای شورشیان حاکم بر سوریه
الجولانی پس از کشتار مردم سوریه وعده برقراری عدالت داد!
زلنسکی وارد عربستان شد
حماس عدم عقب‌نشینی از محور فیلادلفیا را محکوم کرد
شورای نگهبان: انتخابات شوراها سال 1405 برگزار خواهد شد
برخورد 2 کشتی در دریای شمال با چندین مجروح +فیلم
توضیحات دفتر رفیق دوست در مورد مصاحبه جنجالی اخیر او
تاییدیه اتحادیه اروپا برای مدیریت سوخت در پروازهای بین‌المللی «هما»
هشدار سازمان بازرسی به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری
دفتر رفیق دوست : او جراحی مغز انجام داده و برخی خاطرات و اسامی را اشتباه به یاد می‌آورد
غریب آبادی: باید در عرصه بین‌الملل از منافع کشور دفاع کنیم
ابراز امیدواری مصر درباره ادامه کمک‌های اتحادیه اروپا به غزه
واکنش فضائلی به برخی برداشت‌ها از سخنان رهبر معظم انقلاب
دولت غزه: رژیم اشغالگر می‌خواهد با محاصره، ساکنان منطقه را به آرامی به قتل برساند
روایت بازیگر مشهور سوری از جنایات عناصر تکفیری +فیلم
سردار قاآنی: مقاومت دستور صریح خداوند در قرآن است
سازمان ملل: خانواده‌هایی با تمامی اعضایشان در سوریه کشته شده‌اند
نخست وزیر گرینلند: ترامپ به مردم جزیره ما بی‌احترامی می‌کند
دریادار ایرانی: رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین امنیت منطقه را تقویت می‌کند
اسموتریچ به بوئلر: از طرف ما با حماس مذاکره نکنید!
افتتاح بزرگترین نیروگاه خورشیدی ساختمانی 100 کیلوواتی در مرکز تهران
حزب‌الله: حملات هوایی مستمر دشمن به جنوب به منزله اشغالی واضح و غیر قابل بحث است
کرملین درباره نامه ادعایی «ترامپ»: ایران مستقل است و خود تصمیم می‌گیرد
کمیسیون اروپا الجولانی را به بروکسل دعوت کرد
پزشکیان: شرایط به مراتب از دوران دفاع مقدس سخت‌تر است
حماس: نتانیاهو مانع اجرای توافق می‌شود
کاسبی سیاسی زیر عبای معاویه!
جنگ چقدر به ایران نزدیک است؟
هفت گام برای عبور از بحران
برای سلامت مغز و قلب ورزش کنید
اولیانوف: جایگزینی برای برجام وجود ندارد
فروش بلیت هواپیما بالاتر از نرخ مصوب ممنوع
مشاور و دستیار مقام معظم رهبری: تهدید ناترازی ها برای شرکت های دانش بنیان فرصت است
گزارش تصویری | نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران
سکه چند؟
پزشکیان: «نه به تصادف» باید فرهنگ شود/ دولت آماده کمک به نیروی انتظامی است
برنامه دیدارهای هفته بیست‌وسوم لیگ برتر فوتبال اعلام شد/همه بازی‌ها برگزار می‌شود
وزیر کشور: تلاش می‌کنیم در کنار جامعه هنر باشیم
طرح سوالات نمایندگان از وزیر امور خارجه / نمایندگان از پاسخ عراقچی قانع شدند
ازدواج از طلا پیشی گرفت
مارک کارنی جانشین ترودو شد
برق‌گرفتگی الین 4 ساله در پارک
X
آگهی تبلیغاتی