×
سیاسی
شناسه خبر : 131725
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/02/05 ساعت 10:06
اسفندماه 1402/ سِلفی‌هایی که به جای قهرمان‌سازی موجب رسوایی شد!

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ سِلفی‌هایی که به جای قهرمان‌سازی موجب رسوایی شد!

طی روزهای اخیر کشورهای اروپایی و آمریکا مراسم یک‌سالگی جنگ اوکراین را در حالی برگزار کردند که تلاش داشتند در نقش فاتحی بزرگ در رسانه‌ها ظاهرشوند، اما این نقش‌آفرینی نتیجه‌ای جز رسوایی نداشت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین با ژست یک اَبَرقهرمان و ادعای اینکه در سال 2023 پیروزی نزدیک است، نقش خود را در حد جنگ حضرت داوود(ع) با جالوت مقایسه کرده و مدعی شد: «مسئله این است که جالوت باید ببازد و هیچ جایگزینی به جز پیروزی اوکراین در این جنگ وجود ندارد.»

در همین حال ناتو نیز در وصف جنگ اوکراین با بزرگ‌نمایی عنوان کرد: «اوکراین در حال نوشتن یکی از بزرگترین حماسه‌های این قرن است.‏ ما هری‌پاتر و ویلیام والس، ناوی و هان سولو هستیم. ما کسانی هستیم که از شاوشنک (اشاره به فیلم فرار از زندان) فرار کردیم و ستاره مرگ را منفجر کردیم. ما کسانی هستیم که با هارکونن‌ها و با تانوس جنگیدیم.»

در این میان؛ «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هم در سفر خود به کی‌یف به این ژست‌های هالیوودی ضریب بیشتری داد.

این ژست‌های به ظاهر مقتدر و پیروزمندانه از سوی مقامات اوکراینی و آمریکایی البته چندان دوامی نداشت و نمایشی بودنشان بر همگان آشکار شد.

در ماه‌های آغازین جنگ اوکراین یک ویدئوی خویش‌انداز (سِلفی) معروف از زلنسکی در کاخ ریاست جمهوری منتشر شد که در آن گفته بود: «من از چیزی نمی‌ترسم!»

این ویدئو در حالی به صورت هدف‌مند به نماد شجاعت و اقتدار زلنسکی بدل شد که اوایل ماه جاری میلادی «نِفتالی بِنِت»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی فاش کرد که زلنسکی زمانی شروع به ایراد سخنرانی‌هایش کرد که مطمئن شد «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه قصد جان او را ندارد!

بِنِت عنوان کرد که شخصا قول عدم انجام این کار را از پوتین در جریان مذاکرات در پایتخت روسیه به دست آورده و بلافاصله پس از ترک کرملین با زلنسکی تماس برقرار کرده است.

او گفت که دو ساعت بعد از آن، رئیس‌جمهور اوکراین ویدئویی از دفتر خود در کی‌یف منتشر کرد و توضیح داد که «پنهان نشده و از کسی نمی‌ترسد!»

پس از افشاگری بِنِت، ابعاد دیگری از تهی بودن ژست‌ها و سِلفی‌های زلنسکی برملا شد. نشریه انگلیسی تایمز گزارش داد؛ هنگامی که در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین آغاز شد، دولتمردان این کشور فوراً به یک سرپناه امن نقل مکان کردند.

این پناه‌گاه به حدی پنهانی بوده که کسانی که به همراه رئیس جمهور اوکراین به زیر زمین رفتند، مجبور شدند یک توافق‌نامه ویژه عدم افشای اطلاعات درباره آن را امضاء کنند.

بر اساس این سند، آنها از افشای هرگونه جزئیات در مورد طراحی، مکان، امکانات رفاهی یا حتی غذایی که به آنها داده شده بود، منع شدند.

البته تهی بودن سِلفی‌های قهرمانه زلنسکی که ناشی از توهمات دوران بازیگری‌ اوست به همین جا ختم نمی‌شود.

پیش‌تر نیز تصویری از رئیس‌جمهور اوکراین با این ادعا که او در کنار لاشه یک پهپاد ایرانی ایستاده منتشر شد و رسانه‌های غربی از جمله شبکه‌های فارسی‌زبان معاند با تیترهای قهرمانانه‌ از زلنسکی مثل «بال‌های هیولای آهنین را می‌چینم» و... به بازنشر آن پرداختند.

اما دیری نپایید که مشخص شد تیترهای مبالغه‌آمیز این رسانه‌ها مربوط به عکسی جعلی بود که با فناوری پرده سبز و نرم‌افزار فوتوشاپ ساخته شده بود و حتی کاربران فضای مجازی نیز این موضوع را دستاویزی برای ساخت تصاویری با درون‌مایه طنز و کنایه به زلنسکی قرار دادند.

توهمات زلنسکی به سایر مقامات اوکراین نیز سرایت کرده، چنانچه پس از وقوع حادثه در یکی از مجموعه‌های وزارت دفاع در اصفهان، «میخائیلو پودولیاک» مشاور رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد: «هدف قرار دادن مواضعی در اصفهان، ارتباط مستقیمی با جنگ در کشور ما دارد!»

این گزافه‌گویی البته زیاد هم دوام نیاورد و پس از واکنش تند و هشدارآمیز تهران، کی‌یف ادعای او را تکذیب کرد.

ژست‌های هالیوودی و اَبَرقهرمانانه زلنسکی اکنون اما، نه تنها به رسوایی او منجر شده بلکه حامیانش را هم با چنین رسوایی‌هایی مواجه ساخته است.

در تازه‌ترین نمونه؛ سفر بایدن به کی‌یف در حالی صورت گرفت که «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت روسیه گفت: «بایدن ابتدا تضمین‌های امنیتی را دریافت کرده بود و سپس به کی‌یف رفت.»

همچنین «ماریا زاخارووا» در یک نشست مطبوعاتی گفت: بایدن بدون اطلاع مسکو و بدون درخواست از روسیه برای اطمینان از حفظ امنیت خود، جرأت نداشت از کی‌یف بازدید کند.

زاخارووا خاطرنشان کرد: آنها برای اینکه به نمایش خود رنگ و لعاب بیشتری دهند، هنگام بازدید بایدن، آژیر خطر حمله هوایی را هم به صدا درآوردند، در حالی که پیش از آن به مردم کی‌یف اطلاع داده بودند به این آژیر خطر توجه نکنند.

آنچه در مجموع در رفتارهای مقامات اوکراینی و حامیان اروپایی و آمریکایی آنها مشاهده می‌شود در حقیقت طبل‌های توخالی و بی‌پشتوانه‌ای است که هیچ محلی از واقعیت ندارد.

رفتاری که مصداق بارز سخنان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در خصوص اظهارات مشاور رئیس جمهور اوکراین درباره حملات پهپادی به اصفهان است که گفته بود: «زلنسکی و تیمش گاهی اوقات علاقه دارند که در صدر اخبار قرار داشته باشند.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
روایت فرهادی از تجربه ساخت فیلم‌های بین‌المللی
قتل زن 26 ساله در فریدونکنار؛ قاتل در کمتر از چند ساعت دستگیر شد
ادعای آمریکا درباره ارتباط یک عراقی با حمله به کنسولگری در تورنتو
هواشناسی تهران درباره طوفان گرد و خاک هشدار داد
سه دروغ ترامپ درباره ایران و جنگ؛ از بازی با قیمت انرژی تا ادعای صلح‌طلبی
تأکید مخابرات بر اینترنت پایدار برای همه کاربران
نجات 30 مسافر از حریق مجتمع اقامتی در مشهد
پزشکیان: دسترسی پایدار به خدمات دیجیتال حق مردم ایران است
اقامت آسیب‌دیدگان جنگ در هتل‌های پایتخت تا چه زمانی ادامه دارد؟
سخنگوی وزارت خارجه: «حفظ ثبات بازار انرژی» بهانه جدید جنگ‌افروزی است
حمله پهپادی به نزدیکی نیروگاه هسته‌ای امارات
قیمت تخم‌مرغ کاهشی شد
زمان و محل تشییع پیکر بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون اعلام شد
تأکید ستاد کل نیروهای مسلح بر نقش راهبردی روابط عمومی‌ها
روایت فیلم خصوصی که زمینه ساز جنایت خونین شد
آغاز پیش‌فروش بلیت قطار خرداد 1405 از فردا
سارقان مسلح عاملان شهادت افسر نیروی انتظامی در اغتشاشات بودند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 27 اردیبهشت ؛ حرکت ناموزون قیمت‌ها +جدول
اشک ارادت شهید شمخانی در کاظمین؛ پناه آخر یک روح بی‌قرار به امام جواد(ع)
وصول 21 هزار میلیارد ریال مالیات معوق از یک شبکه مجرمانه
پشت پرده روابط ابوظبی و تل‌آویو چه می‌گذرد؟
هشدار سخنگوی ارشد نیروهای مسلح به تهدیدهای آمریکا
تأکید هلال احمر بر آموزش همگانی کمک‌های اولیه
200 دیپلمات سابق کانادایی خواستار تحریم اسرائیل شدند
هشدار درباره گسترش ابولا به کشورهای همسایه کنگو
قالیباف نماینده ویژه ایران در امور چین شد
پناهِ آخرِ یک روحِ بی‌قرار…
جزئیات بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری در سال 1405 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه 27 اردیبهشت 1405 / دلار درجا زد
ژنرال اسرائیلی: توافق احتمالی با ایران برای تل‌آویو نامطلوب است
تشکیل جلسه دادگاه جنجالی مالک کافه های ساعدی نیا ؛ متهم در دادگاه چه گفت؟
شکایت مهاجم خارجی استقلال به فیفا رسید
8 کشته در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور عسلویه – کرمانشاه؛ علت حادثه اعلام شد
درخشش وزنه‌بردار ایرانی در آسیا ؛ نصیری بالاتر از قهرمان المپیک ایستاد
پاسخ تند پاکستان به تهدید هسته ای هند
پیام دکتر قالیباف به مناسبت شهادت فرمانده گردان قسام
شرایط جدید فروش ایران‌خودرو اعلام شد + نحوه ثبت نام و نوع خودروها
عربستان: شعارهای سیاسی در موسم حج ممنوع است
اعتراف تل‌آویو به ناتوانی در مقابله با پهپادهای حزب‌الله
پیش بینی قیمت طلای جهانی / مثلث فشار نفت، جنگ و نرخ بهره بر بازار طلا
احتمال گشایش مسیر گفت‌وگو میان ایران و کشورهای خلیج فارس
موافقت مجلس با افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی
افزایش تلفات در لبنان؛ 18 شهید و 124 زخمی در یک روز
کارشناس اقتصادی: جنگ تنها عامل افزایش قیمت دلار نیست
فردا گاز برخی مناطق اصفهان قطع می شود
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
توقیف املاک مهدی نصیری و وابستگانش در قم
قهرمانی بایرن در بوندسلیگا با طعم رکورد؛ هری کین هت‌تریک کرد
چرا آخرین ارجاع رسانه‌ای شمخانی به یک کتاب بود؟
شرط سنی ثبت‌نام پیش‌دبستانی و کلاس اول اعلام شد