×
سیاسی
شناسه خبر : 131671
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/02/04 ساعت 09:38
اسفندماه 1402/ تداوم پیشرفت پرونده‌های مهم امنیت ملی

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ تداوم پیشرفت پرونده‌های مهم امنیت ملی

گرچه جریان‌های ضد ایرانی به بهانه‌های مختلف و با بزرگ‌نمایی رخدادهای بسیار جزیی سعی در بی‌ثبات جلوه دادن شرایط داخلی و تضعیف اقتدار ملی دارند اما نهادهای مسئول فارغ از هیاهوهای تبلیغاتی و رسانه‌ای، روند احقاق حقوق ملت ایران را با جدیت دنبال می‌کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاست: طی هفته‌های اخیر خبرهای متعددی از سوی مراجع رسمی و نیمه‌رسمی مرتبط با پرونده‌های مهم امنیت ملی که عمدتاً در حوزه روابط خارجی است منتشر شده که می‌تواند نشان‌دهنده تحولات مثبت و سازنده در این زمینه باشد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان هفته گذشته در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه العالم، اظهار داشت: وزیر خارجه عراق در بازگشت از واشینگتن حامل پیام آمریکا برای ما بود.

او گفت: آمریکایی‌ها پیام دادند که برای جمع‌بندی مذاکرات آمادگی دارند. اگر طرف آمریکایی در چارچوب پیامی که ارسال کرده واقع‌بینانه برخورد کند و اظهارات رسانه‌ای ریاکارانه را تکرار نکند ما فاصله زیادی با توافق نخواهیم داشت.

علاوه بر این «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز امروز دوشنبه ۸ اسفندماه با اعلام خبر سفر قریب‌الوقوع «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران از گفتگوهای سازنده و امیدوارکننده‌ با هیئت اعزامی آژانس به ریاست «ماسیمو آپارو» معاون پادمانی آژانس در تهران طی چند روز گذشته خبر داد.

این موضوع ضمن آنکه از تعامل و همکاری نزدیک ایران با آژانس حکایت می‌کند نشان‌دهنده شکل‌گیری روند رو به جلو در روابط میان ایران و آژانس برای حل و رفع مشکلات فی‌مابین است.

بر این اساس و با توجه به در پیش بودن نشست فصلی شورای حکام آژانس در هفته آینده می‌توان امیدوار بود که نتیجه تعاملات اخیر در گزارشی که مدیرکل به شورای حکام ارائه می‌کند بازتاب یابد.

از سوی دیگر؛ «علی علیزاده» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز هفته گذشته به نقل از وزیر خارجه کشورمان گفت: «پادشاه عمان در آینده نزدیک با خبری خوش به تهران می‌آید.»

با توجه به نقش سنتی سلطنت عمان به عنوان طرف تسهیل‌کننده در روابط ایران و کشورهای غربی در پرونده‌های مختلف، بسیاری از کارشناسان این سفر را با رفع برخی موانع در پیشرفت پرونده مذاکرات رفع تحریم‌ها مرتبط دانسته‌اند.

علاوه بر موارد ذکر شده، اخبار رسیده به «نورنیوز» حاکی است؛ با توجه به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در گذشته که طی آن در خصوص مبادله زندانیان دو طرف و همچنین آزادسازی منابع ارزی ایران در کره جنوبی توافق شده بود، طی روزهای اخیر ادامه این روند به میزبانی یکی از کشورهای عربی منطقه به‌منظور تعیین سازوکارهای فنی برای انتقال منابع ارزی بلوکه شده ایران از کره جنوبی به بانک‌های یکی از شیخ‌نشین‌های حوزه جنوبی خلیج‌فارس در جریان است.

در صورت به نتیجه رسیدن این روند که مراحل انتهایی آن در حال طی شدن است، یکی از پرونده‌های مهمی که با کارشکنی و سیاسی‌کاری آمریکایی‌ها به موضوعی پیچیده تبدیل شده بود، مختومه می‌شود.

مجموعه تحولات فوق که در مسیری رو به جلو و در حال پیشرفت است، بیان‌گر این واقعیت است که دستگاه‌های مسئول سیاست‌گذاری و هدایت روابط خارجی کشورمان با وجود چالش‌های زیادی که در این حوزه وجود دارد، با بهره‌گیری از ابتکارات سازنده در حال پیشبرد گام‌به‌گام پرونده‌های مرتبط با حوزه امنیت ملی هستند و این روند تحت هیچ شرایطی با توقف روبرو نبوده است.

گرچه جریان‌های ضدانقلاب و معاند به صورت مستمر در تلاشند تا به بهانه‌های مختلف و با بزرگ‌نمایی رخدادهای بسیار جزیی، شرایط داخلی را بی‌ثبات جلوه دهند و اقتدار ملی برای پیگیری عزت‌مندانه‌ی منافع حیاتی کشور را تضعیف نمایند، اما نهادهای مسئول فارغ از هیاهوهای تبلیغاتی و فضاسازی‌های رسانه‌ای، روند احقاق حقوق ملت ایران را با جدیت دنبال و تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری خواهند کرد.

ناگفته پیداست که کشور با وجود فشارهای چندوجهی و ترکیبی دشمنان از یک سو و عملیات روانی گسترده آنان برای بر هم زدن آرامش مردم از سوی دیگر، همچنان با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کند، اما چنانچه با مدیریت هوشمندانه ارکان نظام و حمایت همه‌جانبه مردم شریف کشورمان یکی از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین بحران‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی پشت سر گذاشته شد، مشکلات باقی مانده نیز یکی پس از دیگری با موفقیت از سر راه پیشرفت ملت بزرگ ایران برداشته خواهد شد.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
گروسی: به شما تضمین می دهم که سیاسی کاری نمی کنیم!/ آماده هستیم که کار را به پیش ببریم
شنبه 1401/12/13 ساعت 14:50
در نشست خبری تهران؛
گروسی: به شما تضمین می دهم که سیاسی کاری نمی کنیم!/ آماده هستیم که کار را به پیش ببریم
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران عنوان کرد: همکاری فنی و علمی بین ایران و آژانس قرار است از یک رویداد سنتی شخصیت بین‌المللی پیدا کند تا ببینیم چه طور آژانس می‌تواند به ایران کمک کند. این نشست در سال آینده برگزار می‌شود.
«رافائل گروسی» وارد تهران شد+ فیلم
جمعه 1401/12/12 ساعت 14:23
«رافائل گروسی» وارد تهران شد+ فیلم
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد تهران شد.
مذاکرات هسته‌ای وارد فضای مثبت می‌شود؟
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 02:51
مذاکرات هسته‌ای وارد فضای مثبت می‌شود؟
فضا در حرف و سخن مثبت و قابل توجه برای ترسیم افق روشن‌تری نسبت به گذشته در زمینه مذاکرات احیای برجام و حتی دیگر پرونده‌های مطرح است اما به اقداماتی به ویژه از سوی طرف آمریکایی نیاز دارد تا روی زمین نیز عملیاتی شود.
گزارش جدید آژانس اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 02:18
گزارش جدید آژانس اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش تازه‌ای در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای ایران منتشر کرد.
آژانس اتمی: علی‌رغم کرونا برنامه هسته‌ای ایران را رصد می‌کنیم
چهارشنبه 1398/12/28 ساعت 22:20
آژانس اتمی: علی‌رغم کرونا برنامه هسته‌ای ایران را رصد می‌کنیم
یک سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه گفته این نهاد بین‌المللی علی‌رغم همه‌گیری «ویروس کرونا» در ایران دائماً به نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد.
نظرات

آخرین اخبار
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی