×
سیاسی
شناسه خبر : 131649
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/08 ساعت 12:54
وزرای خارجه ایران و فنلاند در ژنو دیدار کردند

وزرای خارجه ایران و فنلاند در ژنو دیدار کردند

وزیر امور خارجه کشورمان در اولین دیدار دوجانبه در چارچوب سفر به ژنو، صبح امروز با همتای فنلاندی خود دیدار و گفتگو کرد.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه کشورمان در اولین دیدار دوجانبه در چارچوب سفر به ژنو، صبح امروز با آقای «پکا هاویستو»، وزیر خارجه فنلاند دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، تحولات اوکراین و به‌ویژه آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفتگو و تبادل نظر شد.

امیرعبداللهیان در این دیدار با اظهار خرسندی از دیدارهای خوب قبلی با همتای فنلاندی در نیویورک و همچنین تهران و همچنین گفتگوهای تلفنی قبلی با یکدیگر، از استمرار این رایزنی های دیپلماتیک استقبال کرد. او روابط دو کشور ایران و فنلاند را تاریخی و توأم با احترام متقابل توصیف کرد و افزود، دو کشور در مسیر گسترش روابط حرکت می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تلاش‌های خوب جمهوری اسلامی ایران در خصوص برقراری آتش بس در اوکراین توسط رئیس جمهور و وزیر امور خارجه، تأکید کرد ما قویاً مخالف گسترش ناتو و استمرار جنگ در اوکراین و مخالف تهدید حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها هستیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پ با اشاره به جنجال‌های غیرواقعی در مورد ادعای صدور پهبادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، به مفاد گفتگوهای تیم فنی و کارشناسی دو کشور اشاره کرد و افزود: تاکنون سند و مدرکی موثقی درباره این ادعا به طرف ایرانی نشده و جمهوری اسلامی ایران همانگونه که از کانال‌های مختلف دیپلماتیک به طرف اوکراینی منعکس کرده، آماده برگزاری دور دوم گفتگوهای تیم‌های فنی و کارشناسی دو کشور است.

امیرعبداللهیان همچنین بر حمایت ایران از توقف جنگ در اوکراین و بازگشت به گفتگو تأکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه این گفتگو با اشاره به سفر اخیر معاون آقای مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و گفتگوهای خوب انجام شده، از توافق برای سفر آقای گروسی به تهران در آینده نزدیک خبر داد و اظهار امیدواری کرد که در صورت پرهیز از اعمال فشارهای سیاسی بر آژانس، پیشرفت‌های خوبی در خصوص مسائل فنی حاصل شود.

امیرعبداللهیان در خصوص مذاکرات برای رفع تحریم‌ها نیز گفت: ما از ماه سپتامبر سال گذشته میلادی، آماده احیای برجام و بازگشت همه طرف‌ها به توافق بودیم، اما رویکرد دوگانه آمریکا و متعاقباً محاسبات غلط آنها در خصوص اغتشاشات اخیر داخلی در ایران، باعث ایجاد وقفه در توافق شد.

وزیر امور خارجه کشورمان، همچنین با اشاره به پیام های تبادل شده و تحرکات دیپلماتیک اخیر، اظهار امیدواری کرد که شاهد بازگشت همه طرف‌ها به توافق منطبق با مفاد توافق امضا شده سال ۲۰۱۵ باشیم. او با انتقاد از رویکرد غیرسازنده و محاسبات غلط تعداد معدودی از کشورهای اروپایی در ارتباط با اغتشاشات اخیر در ایران، اقدامات توام با حسن نیت ایران در ارتباط با برخی اتباع اروپائی نقش آفرین در اغتشاشات اخیر ایران را به اطلاع طرف فنلاندی رساند.

امیرعبداللهیان تأکید کرد، برای افراد اروپایی که در چارچوب قوانین در ایران هستند و یا سفر می کنند، هیچ مشکلی وجود ندارد. او با اشاره به شرایط عادی کشورمان، عفو عمومی مقام معظم رهبری در ارتباط با عوامل ذی‌نقش در اغتشاشات اخیر را به اطلاع طرف فنلاندی رساند.

وزیرخارجه فنلاند نیز در این دیدار با اشاره روابط خوب سیاسی میان دو کشور، از استمرار تماس‌ها و گفتگوهای دوجانبه میان مقامات دو کشور و وزیر امور خارجه کشورمان اظهار خرسندی کرد.

او با اشاره‌ به اهمیت مسئله اوکراین برای اروپا و امنیت این قاره، مواضع و نیز اطلاعات مطرح شده از سوی وزیر خارجه کشورمان در خصوص اوکراین و خاصه مسئله پهپادها را مهم دانست و از آن تشکر کرد و افزود: من در این زمینه با وزیر خارجه اوکراین گفتگو خواهم کرد.

هاویستو با اظهار خرسندی از نکات و اطلاعات مطرح شده توسط وزیر خارجه کشورمان در خصوص توافق هسته‌ای و همچنین تعامل و همکاری‌های ایران و آژانس، تأکید کرد: ما خواستار احیای برجام و اجرا و پایبندی همه طرف‌ها به آن هستیم.

وزیر خارجه فنلاند با اشاره به اهمیت استمرار گفتگوهای دوجانبه، علاقمندی خود را به ادامه این رایزنی‌ها در آینده مورد تأکید قرار داد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درخت‌ها چطور با هم صحبت می‌کنند؟
ربات‌های میکرونی هوشمند، جراحان آینده در درون بدن انسان
ابزار هوش مصنوعی برای محافظت از زیرساخت‌های حیاتی در حملات سایبری
کشف بی‌سابقه کاوشگر پارکر/خورشید چگونه مواد خود را بازیافت می‌کند؟
سفر 40 دقیقه‌ای به‌جای 6 ساعت با تونل جدید جهانی
افزایش 15 درصدی ظرفیت باتری سدیم‌یونی با یک تغییر شیمیایی هوشمندانه
ماجرای عجیب مردی که با خوردن یک همبرگر ساده مُرد!
5 تکنیک کاربردی برای مقابله با استرس در زندگی روزمره
حماس بدون اکسیژن هم زنده می ماند
تانک‌های آبرامز استرالیا در راه اوکراین
اعتراف ترامپ به نارضایتی‌های اقتصادی مردم آمریکا
حماس: طرح ساخت شهرک‌ جدید در شرق قدس، در چارچوب پروژه الحاق است
حضور مقامات اروپایی در گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا و اوکراین
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دیدار نفت و گاز گچساران - پیکان به تعویق افتاد
رکورد تقاضای ثبت نام در ایران خودرو شکست!/فردا آخرین مهلت ثبت نام
هشدار درباره یخ‌زدگی کنتورهای آب
هشدار بغداد و رم درباره تبعات هرگونه تنش جدید علیه ایران
سفیر آمریکا: درباره غزه و ایران اختلافی با اسرائیل نداریم
کاهش بیش از 50 درصدی ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه
نخست‌وزیر مصر: اسرائیل باید فوری و بدون قیدوشرط از خاک لبنان خارج شود
فرد توهین‌کننده به رئیس‌جمهور شهید احضار شد
حمله توپخانه‌ای به مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی
کدام مدارس شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استانهایی که کار ادارات با تاخیر آغاز می شود
بیانیه سفارت آمریکا در لبنان درباره نشست کمیته ناظر بر آتش‌بس
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
رشد بیت‌کوین و اتریوم در معاملات امروز
حماس: نشست میامی باید به اجرای کامل آتش بس منجر شود
تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه ونزوئلا
اوکراین: به نفت‌کش روسیه در آب‌های مدیترانه حمله کردیم
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد/افزایش شمار جانباختگان به 7 نفر
واکنش چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان
بهانه جدید تل‌آویو برای اعزام نیرو به کرانه باختری
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
عضو دفتر پزشکیان: نقد گذشته لازم است اما به شرط ادب
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
الحکیم: عراق نه میدان جنگ دیگران خواهد بود و نه خط تماس به نیابت از دیگران
روایت‌هایی از دیدار سیاسیون با رئیس‌جمهوری
آغاز پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی+جزییات
بیانیه تند باشگاه پرسپولیس/ آنچه در تبریز رخ داد، عبور از مرز انسانیت و عقده‌گشایی بود
تجمع میلیونی در صنعا در حمایت از قرآن کریم و فلسطین
پیروزی چهارگله پرسپولیس در بازی تدارکاتی مقابل عقاب
روسیه بشار اسد را به سوریه تحویل نمی‌دهد
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
X
آگهی تبلیغاتی