×
سیاسی
شناسه خبر : 131638
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/02/03 ساعت 14:54
اسفندماه 1402/ نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن

عوامل پشت‌پرده و هدایت کنندگان اصلی جریانات ضدانقلاب فراری از هفته‌ها قبل تلاش همه جانبه‌ای را برای جلوگیری از حضور وزیر امور خارجه ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو و سلب امکان ارائه دیدگاه‌های کشورمان در این نشست آغاز کرده‌اند که هیچ نسبتی با ادعاهای آنان در مورد آزادی بیان ندارد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه کشورمان یکشنبه شب به منظور شرکت در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر و همچنین کنفرانس سالانه خلع سلاح وارد ژنو شد.

او قرار است در بخش مقامات عالی‌رتبه پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل حضور یافته و به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات حقوق بشری بپردازد.

نشست سالیانه شورای حقوق بشر سازمان ملل که می‌توان از آن به‌عنوان معادل اروپایی نشست سالانه مجمع عمومی یاد کرد. این نشست در ده سال گذشته به‌دلیل توجه بیشتر افکار عمومی به موضوعات مربوط به حقوق بشر از  اهمیت بالایی برخوردار شده است. از سوی دیگر، شورای حقوق بشر به دلایلی از جمله همه‌گیری و جهانی بودن مفهوم حقوق بشر، امکان حضور سازمان‌های غیردولتی و نهادهای بین‌المللی مختلف و نداشتن حق وتو برای اعضا و گستره فعالیت بیشتر در حال تبدیل شدن به رقیبی برای شورای امنیت سازمان ملل است.

ویژگی‌های متفاوت نشست حقوق بشر و همچنین فراهم بودن امکان کنش فعال گروه‌های غیر دولتی در آن،ضمن آن که امکان بروز و ظهور دیدگاه‌های غیر دولتی را نیز در سطح یک نشست بین‌المللی فراهم می‌کند، میدانی برای نقش‌آفرینی گروه‌های فشار سازمان یافته بر علیه دولت‌ها نیز هست.

جریانات اپوزیسیون و ضدانقلاب فراری از ایران نیز مجموعه‌های هستند که همواره طی سال‌های گذشته سعی کرده‌اند از این ظرفیت برای مطرح نمودن خود و فضاسازی بر علیه نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.

با توجه به وقایع ماه‌های گذشته در ایران ،گروه‌های اپوزیسیون که به‌ویژه پس از حضور کم نظیر مردم کشورمان در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن ماه کاملاً منفعل شده‌اند، در روزهای گذشته تلاش بسیار زیادی را  برای خودنمایی در حاشیه این نشست معمول داشته‌اند. برنامه اصلی گروه‌های ذکر شده ناامن‌سازی فضای روانی نشست برای حضور و سخنرانی وزیر امور خارجه ایران و سخنرانی احتمالی افرادی در سطوح پایین‌تر است تا از این طریق بتوانند با کمک رسانه‌های فارسی زبان معاند به این اقدامات ایذایی ابعاد گسترده ضد ایرانی بدهند.

از جمله اهداف جریانات ضد ایرانی و اپوزیسیون جلوگیری از حضور ایران در سطوح عالی شورای حقوق بشر، ناامن کردن و غیر موثر کردن فضای ایجاد شده به واسطه امکانات این شورا برای بیان دیدگاه‌های مختلف و روایت‌سازی جهت‌دار از حضور مقامات ایران در این نشست است.

جریان ضدانقلاب با تأثیر پذیرفتن از جلسه اضطراری این شورا در آذر ماه و رأی شورا به تشکیل کمیته حقیقت یاب پیرامون حوادث داخلی ایران از چند ماه قبل تلاش گسترده‌ای داشت تا در صورت امکان به کلی از حضور ایران و شنیده شدن روایت رسمی کشورمان در مورد مسائل پیش آمده در پاییز ۱۴۰۱ جلوگیری کند اما در این زمینه به توفیقی نرسید.

ایران پیش از این برای جلسه آذرماه که منجر به تشکیل کمیته حقیقت یاب شد، نزدیک به ۲۵ گزارش مختلف را به شورای حقوق بشر ارائه کرده بود که به هیچ یک از آنها توجه نشد.

در این میان یکی از سوالات کلیدی از عوامل پشت پرده و هدایت کنندگان اصلی این جریانات این است که تلاش همه جانبه برای جلوگیری از حضور وزیر امور خارجه ایران در نشیت و سلب امکان ارائه نظر از سوی او، چه مناسبتی با آزادی بیان دارد و شنیده نشدن روایت رسمی ایران، به سود چه جریانی است؟ 

به نظر می‌رسد در صورتی که شورای حقوق بشر نیز با در نظر گرفتن کارویژه‌ها و امکانات وسیع و قابلیت‌های بالای آن نیز اگر با رفتارها و کنش‌های گروه‌های فشار سازمان یافته به صورت مناسب و تأثیرگذار مقابله نکند و اجازه دهد تا فرآیندهای سیاسی جایگزین رویه‌های حقوقی و فنی شود، عملاً کارکرد خود را از دست خواهد داد و به ساختاری کاملاً بسته مانند شورای امنیت سازمان ملل که صرفاً ابزاری برای پیگیری اهداف سیاسی قدرت‌های بزرگ است تبدیل خواهد شد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اسفندماه 1402/ پیام‌های مهم حضور و ایفای نقش ایران در نشست حقوق بشر در ژنو
سه‌شنبه 1403/02/04 ساعت 16:47
نورنیوز بررسی کرد؛
اسفندماه 1402/ پیام‌های مهم حضور و ایفای نقش ایران در نشست حقوق بشر در ژنو
حضور مقتدرانه هیئت ایرانی در اجلاس ژنو و ملاقات‌های جانبی آن بویژه با مقامات کشورهای اروپایی، در عمل نشان داد که علی رغم تلاش چند ماهه غرب برای وارد کردن فشار همه جانبه به ایران برای اخذ امتیازات سیاسی، این کشورها متوجه بی‌فرجامی اقدامات خود شده‌اند و گفتگو با ایران را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند.
بهمن ماه 1402/ نمایش جدیدی از حاصل جمع صفر!
پنج‌شنبه 1403/01/23 ساعت 20:06
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ نمایش جدیدی از حاصل جمع صفر!
انتخاب شب بیست و دوم بهمن ماه برای برگزاری شوی جدید ضد انقلاب که با تبلیغات گسترده رسانه های معاند فارسی زبان پشتیبانی می شود، بطور قطع اقدامی تبلیغاتی و پیش‌دستانه است که هدف آن منحرف نمودن افکار عمومی خارج از کشور نسبت به رخداد بسیار مهمی چون راهپیمایی مردمی 22 بهمن ماه است.
نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 02:10
نور ویدئو؛
نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن
عوامل پشت‌پرده و هدایت کنندگان اصلی جریانات ضدانقلاب فراری از هفته‌ها قبل تلاش همه جانبه‌ای را برای جلوگیری از حضور وزیر امور خارجه ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو و سلب امکان ارائه دیدگاه‌های کشورمان در این نشست آغاز کرده‌اند که هیچ نسبتی با ادعاهای آنان در مورد آزادی بیان ندارد.
کابوس لیدرهای ضدانقلاب و فرجام محتوم مزدوری برای غرب
دوشنبه 1401/12/08 ساعت 09:15
نور ویدئو؛
کابوس لیدرهای ضدانقلاب و فرجام محتوم مزدوری برای غرب
تصور اینکه ممکن است ذیل یک سیاست‌گذاری جدید در حوزه دیپلماسی آشکار یا پنهان، پایان تاریخ مصرف مهره‌های ضدایرانی غرب اعلام شود، به کابوس شبانه‌روزی امثال علی‌نژاد، اسماعیلیون و حتی رضا پهلوی تبدیل شده است.
بهره‌گیری از ابزارهای احساسی؛ حربه جدید غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان
پنج‌شنبه 1401/11/27 ساعت 00:41
نور ویدئو؛
بهره‌گیری از ابزارهای احساسی؛ حربه جدید غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان
نگاهی گذرا به محتوای تولید و منتشر شده از سوی رسانه‌های معاند طی ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که تحریک احساسات و عواطف مخاطبین به اصلی‌ترین راهبرد دشمن برای پیشبرد جنگ شناختی تبدیل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره برای مشورت داخلی
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ باز تهدید کرد: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند!
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره
دعوت بسکتبالیست ایرانیِ ساکن آمریکا به تیم ملی
کریمیان: کیفیت فنی و رقم قرارداد در جذب بازیکن مهم است
عارف: اصلاحیه بودجه به مجلس ارسال می‌شود
ایران چگونه از اهرم تنگه هرمز بهره می‌برد؟
هدف گرفتن مذاکرات با لودادن رازهای نظام
راز سه اعتراف؛ آنچه گفته شد و آنچه پنهان ماند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سیزدهم
جلسه سرنوشت ساز مدیران پرسپولیس با دراگان اسکوچیچ
پزشکیان: مخالفان توافق در همان مسیری حرکت می‌کنند که نتانیاهو می‌خواهد
احتمال تمدید رایگان بودن مترو و اتوبوس
سرمربی ساحل‌عاج: از آلمان چنین رفتاری انتظار نداشتیم
طباطبایی: اولویت هیئت مذاکره پایان تجاوز در لبنان است
علائم گرمازدگی و راه‌های پیشگیری با آن
افت 34 هزار واحدی شاخص کل در سایه سیگنال‌های جدید پولی
حمایت السیسی از اجرای تفاهم تهران–واشنگتن در قاهره
آماده‌باش مراکز درمانی برای پوشش خدمات سلامت در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه مهم دانشگاه آزاد درباره امتحانات پایان‌ترم
علت عدم واریز حقوق برخی از بازنشستگان کشوری در خرداد 1405 اعلام شد
رانندگی خطرناک کودک 9 ساله با پراید در لرستان