×
سیاسی
شناسه خبر : 131638
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/02/03 ساعت 14:54
اسفندماه 1402/ نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن

عوامل پشت‌پرده و هدایت کنندگان اصلی جریانات ضدانقلاب فراری از هفته‌ها قبل تلاش همه جانبه‌ای را برای جلوگیری از حضور وزیر امور خارجه ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو و سلب امکان ارائه دیدگاه‌های کشورمان در این نشست آغاز کرده‌اند که هیچ نسبتی با ادعاهای آنان در مورد آزادی بیان ندارد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه کشورمان یکشنبه شب به منظور شرکت در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر و همچنین کنفرانس سالانه خلع سلاح وارد ژنو شد.

او قرار است در بخش مقامات عالی‌رتبه پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل حضور یافته و به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات حقوق بشری بپردازد.

نشست سالیانه شورای حقوق بشر سازمان ملل که می‌توان از آن به‌عنوان معادل اروپایی نشست سالانه مجمع عمومی یاد کرد. این نشست در ده سال گذشته به‌دلیل توجه بیشتر افکار عمومی به موضوعات مربوط به حقوق بشر از  اهمیت بالایی برخوردار شده است. از سوی دیگر، شورای حقوق بشر به دلایلی از جمله همه‌گیری و جهانی بودن مفهوم حقوق بشر، امکان حضور سازمان‌های غیردولتی و نهادهای بین‌المللی مختلف و نداشتن حق وتو برای اعضا و گستره فعالیت بیشتر در حال تبدیل شدن به رقیبی برای شورای امنیت سازمان ملل است.

ویژگی‌های متفاوت نشست حقوق بشر و همچنین فراهم بودن امکان کنش فعال گروه‌های غیر دولتی در آن،ضمن آن که امکان بروز و ظهور دیدگاه‌های غیر دولتی را نیز در سطح یک نشست بین‌المللی فراهم می‌کند، میدانی برای نقش‌آفرینی گروه‌های فشار سازمان یافته بر علیه دولت‌ها نیز هست.

جریانات اپوزیسیون و ضدانقلاب فراری از ایران نیز مجموعه‌های هستند که همواره طی سال‌های گذشته سعی کرده‌اند از این ظرفیت برای مطرح نمودن خود و فضاسازی بر علیه نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.

با توجه به وقایع ماه‌های گذشته در ایران ،گروه‌های اپوزیسیون که به‌ویژه پس از حضور کم نظیر مردم کشورمان در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن ماه کاملاً منفعل شده‌اند، در روزهای گذشته تلاش بسیار زیادی را  برای خودنمایی در حاشیه این نشست معمول داشته‌اند. برنامه اصلی گروه‌های ذکر شده ناامن‌سازی فضای روانی نشست برای حضور و سخنرانی وزیر امور خارجه ایران و سخنرانی احتمالی افرادی در سطوح پایین‌تر است تا از این طریق بتوانند با کمک رسانه‌های فارسی زبان معاند به این اقدامات ایذایی ابعاد گسترده ضد ایرانی بدهند.

از جمله اهداف جریانات ضد ایرانی و اپوزیسیون جلوگیری از حضور ایران در سطوح عالی شورای حقوق بشر، ناامن کردن و غیر موثر کردن فضای ایجاد شده به واسطه امکانات این شورا برای بیان دیدگاه‌های مختلف و روایت‌سازی جهت‌دار از حضور مقامات ایران در این نشست است.

جریان ضدانقلاب با تأثیر پذیرفتن از جلسه اضطراری این شورا در آذر ماه و رأی شورا به تشکیل کمیته حقیقت یاب پیرامون حوادث داخلی ایران از چند ماه قبل تلاش گسترده‌ای داشت تا در صورت امکان به کلی از حضور ایران و شنیده شدن روایت رسمی کشورمان در مورد مسائل پیش آمده در پاییز ۱۴۰۱ جلوگیری کند اما در این زمینه به توفیقی نرسید.

ایران پیش از این برای جلسه آذرماه که منجر به تشکیل کمیته حقیقت یاب شد، نزدیک به ۲۵ گزارش مختلف را به شورای حقوق بشر ارائه کرده بود که به هیچ یک از آنها توجه نشد.

در این میان یکی از سوالات کلیدی از عوامل پشت پرده و هدایت کنندگان اصلی این جریانات این است که تلاش همه جانبه برای جلوگیری از حضور وزیر امور خارجه ایران در نشیت و سلب امکان ارائه نظر از سوی او، چه مناسبتی با آزادی بیان دارد و شنیده نشدن روایت رسمی ایران، به سود چه جریانی است؟ 

به نظر می‌رسد در صورتی که شورای حقوق بشر نیز با در نظر گرفتن کارویژه‌ها و امکانات وسیع و قابلیت‌های بالای آن نیز اگر با رفتارها و کنش‌های گروه‌های فشار سازمان یافته به صورت مناسب و تأثیرگذار مقابله نکند و اجازه دهد تا فرآیندهای سیاسی جایگزین رویه‌های حقوقی و فنی شود، عملاً کارکرد خود را از دست خواهد داد و به ساختاری کاملاً بسته مانند شورای امنیت سازمان ملل که صرفاً ابزاری برای پیگیری اهداف سیاسی قدرت‌های بزرگ است تبدیل خواهد شد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اسفندماه 1402/ پیام‌های مهم حضور و ایفای نقش ایران در نشست حقوق بشر در ژنو
سه‌شنبه 1403/02/04 ساعت 16:47
نورنیوز بررسی کرد؛
اسفندماه 1402/ پیام‌های مهم حضور و ایفای نقش ایران در نشست حقوق بشر در ژنو
حضور مقتدرانه هیئت ایرانی در اجلاس ژنو و ملاقات‌های جانبی آن بویژه با مقامات کشورهای اروپایی، در عمل نشان داد که علی رغم تلاش چند ماهه غرب برای وارد کردن فشار همه جانبه به ایران برای اخذ امتیازات سیاسی، این کشورها متوجه بی‌فرجامی اقدامات خود شده‌اند و گفتگو با ایران را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند.
بهمن ماه 1402/ نمایش جدیدی از حاصل جمع صفر!
پنج‌شنبه 1403/01/23 ساعت 20:06
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ نمایش جدیدی از حاصل جمع صفر!
انتخاب شب بیست و دوم بهمن ماه برای برگزاری شوی جدید ضد انقلاب که با تبلیغات گسترده رسانه های معاند فارسی زبان پشتیبانی می شود، بطور قطع اقدامی تبلیغاتی و پیش‌دستانه است که هدف آن منحرف نمودن افکار عمومی خارج از کشور نسبت به رخداد بسیار مهمی چون راهپیمایی مردمی 22 بهمن ماه است.
نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 02:10
نور ویدئو؛
نشست سالانه حقوق بشر؛ حاشیه‌های پررنگ تر از متن
عوامل پشت‌پرده و هدایت کنندگان اصلی جریانات ضدانقلاب فراری از هفته‌ها قبل تلاش همه جانبه‌ای را برای جلوگیری از حضور وزیر امور خارجه ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو و سلب امکان ارائه دیدگاه‌های کشورمان در این نشست آغاز کرده‌اند که هیچ نسبتی با ادعاهای آنان در مورد آزادی بیان ندارد.
کابوس لیدرهای ضدانقلاب و فرجام محتوم مزدوری برای غرب
دوشنبه 1401/12/08 ساعت 09:15
نور ویدئو؛
کابوس لیدرهای ضدانقلاب و فرجام محتوم مزدوری برای غرب
تصور اینکه ممکن است ذیل یک سیاست‌گذاری جدید در حوزه دیپلماسی آشکار یا پنهان، پایان تاریخ مصرف مهره‌های ضدایرانی غرب اعلام شود، به کابوس شبانه‌روزی امثال علی‌نژاد، اسماعیلیون و حتی رضا پهلوی تبدیل شده است.
بهره‌گیری از ابزارهای احساسی؛ حربه جدید غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان
پنج‌شنبه 1401/11/27 ساعت 00:41
نور ویدئو؛
بهره‌گیری از ابزارهای احساسی؛ حربه جدید غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان
نگاهی گذرا به محتوای تولید و منتشر شده از سوی رسانه‌های معاند طی ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که تحریک احساسات و عواطف مخاطبین به اصلی‌ترین راهبرد دشمن برای پیشبرد جنگ شناختی تبدیل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
تنگه هرمز به اهرم مهم ایران در معادلات انرژی و اقتصاد جهانی تبدیل شده است
حمله به خبرنگاران و دانشگاه‌ها عبور از خطوط انسانی و حقوقی است
بیانیه اتاق بازرگانی در حمایت از دفاع ملت ایران و صیانت از حاکمیت ملی
اسپانیا حریم هوایی خود را به روی جنگنده‌های آمریکایی بست
صهیونیسم در تلاش است آثار اسلام و مسیحیت را از بین ببرد
سفارت ایران در لبنان بدون وقفه به فعالیت خود ادامه می‌دهد
مصر برای صرفه‌جویی در انرژی محدودیت‌های جدید اعمال کرد
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان
هاآرتص: معاون ترامپ خواهان پایان فوری جنگ با ایران است
بازار میوه شب عید با وجود شرایط جنگی با ثبات نسبی همراه بود
وزیر راه: ترخیص کالاهای اساسی و جابه‌جایی مسافران بدون وقفه ادامه دارد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون دوشنبه 10 فروردین+جدول پخش
پزشکیان: شهید تنگسیری اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس را ارتقا داد
همراهی پنهان یا بی‌طرفی نمایشی؟
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند
صدور توقیف اموال 17 عنصر وطن‌فروش خارج‌نشین در مشهد
برگزاری ادامه لیگ برتر از اردیبهشت به‌صورت متمرکز
دانشگاه آزاد: کلاس‌های آموزشی از 15 فروردین غیرحضوری برگزار می‌شود
جنگ، ایرانیان را حول دفاع از کشور متحد کرده است
بقایی در پاسخ به "نورنیوز": مهمترین اولویت امروز کشور، فقط تمرکز بر دفاع همه جانبه است
ترامپ قطعاً بازنده جنگ با ایران است
شگفتانه‌های جنگ رمضان
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند