×
اقتصادی
شناسه خبر : 131612
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/12/07 ساعت 17:18
بازدهی منطقی بورس در روز‌های پایانی سال 1401

رئیس سازمان بورس مطرح کرد؛

بازدهی منطقی بورس در روز‌های پایانی سال 1401

رئیس سازمان بورس گفت: به نظر می‌رسد بازار سهام در روز‌های پایانی سال 1401 بازدهی معقول و منطقی را در اختیار سهامداران قرار دهد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: مجید عشقی به ارزیابی معاملات پُر نوسان بازار سهام در سال ۱۴۰۱ پرداخت و افزود: به طور طبیعی بازار سرمایه و شاخص‌های بورسی تاثیرپذیر از عوامل متعدد هستند.

او اظهار داشت: اگر پس از ریزش بازار، سایر عوامل تأثیرگذار بر معاملات بورس با تغییر همراه نمی‌شدند، به طور حتم شاهد روند رو به رشد و ایجاد ثبات در معاملات بازار سهام بودیم.

عشقی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ عوامل بنیادین تأثیرگذار بر بازار سرمایه نه فقط در ایران، بلکه در دنیا دچار فراز و نشیب‌های زیادی شدند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این موضوع یکی از دلایلی بود که در سال ۱۴۰۱ باعث ایجاد نوسانات شدید در معاملات بازار شد، گفت: در این زمینه قیمت‌های جهانی رشد سریعی را در ابتدای سال داشتند و بعد از آن ریزش را تجربه کردند.

او خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه داخلی، نرخ بهره نوسان داشت و تصمیمات متعددی در این زمینه اتخاذ شد که همه این عوامل در کنار یکدیگر باعث شد تا بازار به آن ثبات واقعی که به دنبال آن بودیم دست پیدا نکند.

عشقی با تأکید بر اینکه همه تلاش ما ایجاد ثبات در بازار و عوامل تأثیرگذار بر آن بود، گفت: این ثبات در بازار ایجاد شد، اما اینکه شاخص بورس به‌صورت ممتد رشد کند ناشی از عوامل بنیادینی است که این عامل نوسانات زیادی را تجربه کرده بودند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: از نظر بنده و طبق برآورد‌های انجام شده، بازار سهام در سال ۱۴۰۱ و در روز‌های پایانی سال بازدهی معقول و منطقی را در اختیار سهامداران قرار خواهد داد.

عشقی تأکید کرد: شاخص بورس در روز‌های نخست سال جاری تاکنون که در محدوده یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی قرار دارد، با وجود همه فراز و نشیب‌ها به بازدهی حدود ۳۰ درصدی دست پیدا کرده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به علت عقب‌ماندگی بازار سهام نسبت به سایر بازار‌های سرمایه‌گذاری و نیز عدم تأثیرپذیری شاخص بورس از رشد نرخ دلار اشاره و اعلام کرد: این موضوع باید توسط تحلیلگران بررسی شود و افراد تحلیلگر دیدگاه‌های مختلفی درباره عوامل تأثیرگذار بر بازار دارند.

او اضافه کرد: متغیر‌های مختلفی بر معاملات بازار اثرگذار هستند. گاهی حرکت بازار سرمایه همسو و همزمان با حرکت سایر بازار‌ها نیست و دارای تقدم و تاخری خواهد بود.

عشقی اظهار داشت: علاوه بر متغیر نرخ دلار که در چند وقت گذشته با رشد همراه بوده، متغیر‌های دیگری هم بر بازار تأثیرگذار هستند، در این راستا به‌صورت همزمان نرخ جهانی و نرخ بهره نوساناتی را تجربه کرد که برآیند این مسائل تأثیر خود را بر بازار سرمایه می‌گذارد.

جزئیات عرضه کامل خودرو‌ها در بورس کالا

رئیس سازمان بورس در ادامه درباره وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا، گفت: عرضه خودرو در بورس کالا بر اساس مصوبه شورای عالی بورس ادامه می‌یابد، البته در کمیسیون تلفیق نیز پیشنهادی مطرح شده مبنی بر اینکه همه خودرو‌ها با رعایت ترتیباتی در بورس کالا عرضه شوند که این مصوبه باید رأی صحن مجلس را نیز دریافت کند.

او یادآور شد: در کمیسیون تلفیق پیشنهاد شده که عواید حاصل از فروش و رقابتی که در بورس کالا انجام می‌شود، باید به نحوی تقسیم شود، زیرا عرضه خودرو در بورس کالا کار جدیدی است.

این مقام مسئول گفت: سازمان بورس با بخش‌هایی از این پیشنهاد موافق نیست، زیرا باید منابع حاصل از عرضه خودرو در بورس صرف توسعه صنعت شود تا بتوانیم در آینده اشکالات این صنعت و زیان انباشته چند سال گذشته را برطرف کنیم؛ بنابراین باید دید در صحن مجلس چه تصمیماتی گرفته می‌شود.

عشقی با بیان اینکه قیمت‌های پایه باید نیز اصلاح شوند، تصریح کرد: یک برآورد کارشناسی این است که اگر قیمت‌های پایه به همان ترتیباتی که در کمیسیون تلفیق مطرح شده است اصلاح شود شاهد رقابت زیادی نخواهیم بود، زیرا این روش منجر به افزایش عرضه می‌شود؛ بر این اساس باید منتظر نهایی شدن مصوبه کمیسیون تلفیق شویم.

رئیس سازمان بورس بیان‌داشت: پیگیر مصوبه کمیسیون تلفیق هستیم، در این زمینه اصلاحاتی را نیز پیشنهاد دادیم و با نمایندگان مجلس هم مذاکراتی انجام گرفته است که این مصوبه به نفع سهامداران باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
قطر و اردن خواستار پایان تنش‌های خطرناک در منطقه شدند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و هشتم
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
طرح «مهتاب» 118 مگاوات از بار غیرمجاز شبکه برق را کاهش داد
دستور الزیدی برای پیگیری کشته شدن یک عراقی به دست گارد ساحلی کویت
بازیکن ملوان شاگرد رحمتی در گل گهر شد
آیا مکانیسم ماشه آخرین برگ بازی غرب است؟
علیرضا جهانبخش به جمع امدادگران هلال احمر پیوست
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 20 تیر 1405
افزایش دوباره قیمت بنزین در آمریکا
مرگ مشکوک بازیکن آفریقای جنوبی بعد از بازگشت از جام جهانی
قدردانی آستان قدس رضوی از حضور باشکوه در آیین تشییع رهبر شهید
آیت‌الله مظاهری: یاوه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا از استیصال دشمنان حکایت دارد
آتش‌سوزی در اسپانیا دست‌کم 12 کشته داد
ممبینی برکنار می شود؟
ادامه حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ بمباران منازل مسکونی
روسیه صادرات گازوئیل را ممنوع کرد
آمار حضور مردم در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد اعلام شد
نورنما | نمایی متفاوت از محل تدفین رهبر
مستمری مددجویان بهزیستی به حساب مشمولان واریز شد
سرگردانی مسافران قطار مشهد در بیابان‌های سمنان
بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های منطقه
رفع تدریجی اختلالات بانکی؛ فعالیت کامل سامانه‌ها تا پایان هفته
افزایش کلاهبرداری با پیامک و پیام‌های جعلی ابلاغیه قضایی
اژه‌ای: آمریکا و اسرائیل هم مجازات شوند هم خسارت بپردازند
قیمت نقره امروز شنبه 20 تیر 1405 + جدول
قیمت گوشت قرمز امروز 20 تیر 1405 + جدول
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 20 تیر 1405+جدول
نورویدئو | وقتی سیاست، زبانش را از دست می دهد
چرا نوجوانان روز به روز از دنیای کتاب دورتر می شوند؟
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 20 تیر 1405 +جدول قیمت ها
انهدام محموله انفجاری در مرز کردستان
انتقام خون امام شهید را از قاتلین جنایتکار و بی‌آبرو می گیریم
واکنش سازمان هواپیمایی به شایعه خرید بوئینگ از عربستان
فارن‌پالیسی: تهدیدسازی علیه ترکیه بخشی از راهبرد انتخاباتی نتانیاهو است
احضار مدیرعامل پالایشگاه پلدختر پس از آتش‌سوزی
خداحافظی با چک رمزدار
جایگاه دانشگاه‌های ایرانی در جدیدترین رتبه‌بندی‌های جهانی
هشدار اتحادیه اروپا به متا؛ اینستاگرام و فیس‌بوک در آستانه جریمه سنگین
وجه همه بلیت‌های پروازهای لغوشده بازگردانده شد
هشدار درباره احتمال سقوط اجسام در هنگام ورزش باد شدید
ایهود باراک: نتانیاهو برای تشدید جنگ تدارک می‌بیند
رشد انفجاری معاملات بورس کالا و انرژی در 3 ماه نخست سال
مهاجرانی: دولت برای عزت ایران حتی گلوله هم می‌خورد
پیام‌هایی از مراسم آقای شهید
جدال بر سر یادداشت تفاهم
پشت پرده سفر رامین رضاییان به اسپانیا؛ واکنش باشگاه استقلال به خبر انتقال جنجالی
پیاتزا: اردوی صربستان برای ما مثل یک مرهم بود
وضعیت ترافیک تهران امروز 20 تیر ماه