×
سیاسی
شناسه خبر : 130582
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/06 ساعت 22:10

وزیر دفاع در دیدار با همتای عراقی:

حضور گروه‌های تروریستی در عراق یک خطر برای امنیت ملی دو کشور است

وزیر دفاع گفت: حضور گروه‌های تروریستی و هسته‌های پنهان و فعال در عراق و از جمله در استان‌های مجاور با جمهوری اسلامی ایران، همچنان یک خطر بالقوه و بالفعل برای امنیت ملی دو کشور است.

نورنیوز - گروه دفاعی و امنیتی: امیر سرتیپ آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی در این دیدار با درود به روح پاک همه شهدایی که در مبارزه با تروریسم و برای امنیت دو کشور و منطقه جانشان را فدا کرده‌اند، به ویژه قهرمانان این مبارزه یعنی سردار عزیر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید بزرگوار ابو مهدی المهندس گفت: جمهوری اسلامی ایران و عراق در واقع دو کشور در یک پهنه سرزمینی هستند که از یک امتداد و پیوستگی ژئوپلتیکی برخوردارند و این پیوستگی ژئوپلتیکی در برگیرنده عناصر قومی، مذهبی، فرهنگی، اقتصادی و انرژی است و باید سعی کنیم این پیوستگی را به عنوان عامل وحدت بین دو کشور تقویت کنیم زیرا  وحدت و همبستگی دو ملت، همان نقطه قوتی است که دشمنان دو کشور قصد ضربه زدن به آن را دارند بنابراین با توجه به تلاش برخی از دشمنان برای تخریب و تضعیف این روابط، مراقبت و هوشیاری نسبت به این توطئه ها برای هر دو طرف ضروریست.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه عراق از یک پیشینه تمدنی، فرهنگی، و تاریخی عظیم و عمیقی برخوردار است افزود: نگاه جمهوری اسلامی ایران به مسائل عراق مبتنی بر اصول حمایت از وحدت و یکپارچگی عراق، کمک به تحکیم ثبات و امنیت و توسعه، پیشرفت، رفاه و آبادانی این کشور است.
 
 وزیر دفاع جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه روابط ایران و عراق متأثر از علقه‌ها و پیوندهایی در ابعاد مختلف است که روند روبه رشد خود را طی می‌کند، اظهار داشت: دیدارهای متعدد مقامات عالی رتبه سیاسی، اقتصادی و نظامی، حجم مبادلات تجاری، همکاری در حوزه انرژی و همچنین تصمیم دو کشور برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی در طی روزهای آینده در بغداد و  به ویژه  دیدار اخیر وزیر امور خارجه کشورمان از عراق و تبادل زوار در زمان اربعین نشان دهنده استحکام مناسبات است که لازم می‌دانم در این دیدار از تلاش‌ها و اقدامات نیروهای مسلح عراق در برقراری امنیت زوار در مراسم اربعین حسینی تشکر کنم.

امیر سرتیپ آشتیانی  با تاکید بر اینکه حضور گروه‌های تروریستی و هسته‌های پنهان و فعال در عراق و از جمله در استان های مجاور با جمهوری اسلامی ایران، همچنان  یک خطر بالقوه و بالفعل برای امنیت ملی دو کشور بشمار می رود  گفت: ضرورت هماهنگی نظامی، اطلاعاتی و امنیتی دو کشور بیش از گذشته مضاعف شده ‌است.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه آمریکایی‌ها با ترور ناجوانمردانه سرداران مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق دست به جنایت بزرگی زدند، افزود: پیگیری حقوقی پرونده ترور این شهید بزرگ در دستور کار ما همچنان با قدرت ادامه دارد و قطعاً ما راه این شهداء را از طریق تقویت و تحکیم روابط نظامی ادامه می‌دهیم.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: تجربه ثابت کرده حضور کشورهای فرا منطقه‌ای در هر نقطه‌ای از جهان همراه با ناامنی و تفرقه بوده است و این حضور در منطقه ما با هدف تضمین جریان انرژی و نیز تحکیم کمربند امنیتی رژیم صهیونیستی از طریق بحران‌های تصنعی، اختلاف و درگیری میان کشورهای اسلامی می‌باشد و لذا هیچگاه این حضور به دلیل آنچه که از آن به عنوان کمک به حقوق بشر، اشاعه دمکراسی و کمک به مردم منطقه ادعا می‌شود، نیست.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در ادامه این دیدار اظهار داشت: ما آمادگی انتقال تجربیات خودمان به شما برای اینکه به استقلال و خودکفائی در صنعت دفاعی برسید، را داریم و وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران با تمام توان در کنار شما قرار دارد.
 
در ادامه این دیدار وزیر دفاع عراق با تشکر از دعوت و میزبانی جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروهای مسلح عراق، کشور و ملت عراق هم چنان در حال مبارزه با تروریسم و جریان‌های تکفیری داعش هستند و در این مسیر، کشور دوست و همسایه جمهوری اسلامی ایران با تقدیم خون و سلاح خود به ما کمک کرده است و ما قدردان هستیم.

وزیر دفاع عراق با تایید صحبت های وزیر دفاع ایران، با یادآوری اهمیت جغرافیایی و ژئوپلتیک منطقه، لازمه ایجاد منطقه امن را تعامل و همکاری دانست و با اشاره به منافع متقابل جغرافیایی ایران و عراق به یکدیگر آن را مکمل ارزیابی کرد و عنوان نمود ایران قدرتمند موجب عراق قدرتمند و متقابلا عراق قدرتمند ایران قوی را به همراه خواهد داشت و این مسیر برطرف کننده چالش‌ها و بحران‌های منطقه‌ای دانست.

"ثابت محمد سعید رضا" با اشاره به تصمیم دولت عراق برای بازسازی نیروهای مسلح عراق پس از نبرد طولانی با جریان‌های تکفیری خواستار استفاده از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران برای همکاری های فنی، فناورانه و آموزش بین دو کشور گردید.

وی با اشاره به اراده کشورش برای تشکیل کمیسیون مشترک میان دو کشور به احصاء علاقمندی‌ها و نیازمندی‌های طرفین و پی گیری توافقات قبلی تاکید و از برنامه های جدی دولت دانست.

در انتهای این دیدار وی بر تقویت تعاملات و همکاری‌های بین دو کشور تاکید کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی