×
سیاسی
شناسه خبر : 130543
تاریخ انتشار : شنبه 1401/12/06 ساعت 10:24

نورنیوز بررسی کرد؛

برزخ امنیتی غرب در اوکراین در پی تصمیم اخیر پوتین

ماهیت و جنس تصمیم پوتین راهبردی است زیرا نه تنها محصور به جنگ اوکراین، بلکه معطوف به موازنه قدرت میان مسکو و غرب است. بنابراین نمی‌توان نسبت به تصمیم اخیر روس‌ها نگاهی تاکتیکی و کوتاه‌مدت داشت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز سه‌شنبه ۲۱ فوریه اعلام کرد که روسیه مشارکت خود در «پیمان استارت نو» مبنی بر خلع تسلیحات هسته‌ای را تعلیق می‌کند و اگر آمریکا در انجام آزمایش‌های هسته‌ای پیش‌دستی کند، روسیه نیز چنین آزمایشاتی را انجام خواهد داد.

او در یک سخنرانیِ به شدت ضد غربی تاکید کرد که تعلیق مشارکت روسیه در پیمان «استارت نو» و آمادگی برای انجام آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای جدید به معنای بیرون رفتن کرملین از این پیمان نیست.

آنچه اکنون نمود و موضوعیت دارد، «برزخ امنیتی غرب» در جنگ اوکراین است. صورت‌بندی این وضعیت دوگانه و مبهم که به ضرر منافع آمریکا-اروپا است چندان دشوار به نظر نمی‌رسد.

روس‌ها اکنون تعهدات خود در پیمان استارت نو را به حالت تعلیق در آورده‌اند و در این معادله دو انتخاب بیشتر وجود ندارد؛ یکی بازگشت به پیمان استارت نو و دیگری خروج از آن.

مقامات روسی مقامات ناتو را در نوعی برزخ امنیتی قرار داده‌اند به این معنا که اقدام بعدی روس‌ها یعنی خروج از پیمان یا بازگشت کامل به آن در گروی تصمیم‌سازی معقول بازیگران غربی در قبال جنگ اوکراین و متعلقات آن است.

انتشار خبر تعلیق پیمان استارت نو توسط مسکو، به وضوح نشان می‌دهد که مقامات آمریکایی بر خلاف ادعای خود، قدرت رصد بازی روسیه و ترتیبات زمانی و دامنه تصمیم‌سازی‌های مسکو در معادله پیچیده جنگ اوکراین را از دست داده‌اند.

در چنین شرایطی دستگاه‌های امنیتی غرب نیز به نوعی مقهور دام امنیتی روس‌ها در یکی از حساس‌ترین برهه‌های جنگ اوکراین شده‌اند.

در این میان، مقامات اروپایی به واسطه قرابت جغرافیایی به صحنه نبرد اوکراین، بیش از آمریکا نگران شرایط پسا تعلیق پیمان استارت نو توسط روس‌ها هستند.

نکته آنکه؛ ماهیت و جنس تصمیم پوتین راهبردی است زیرا نه تنها محصور به جنگ اوکراین، بلکه معطوف به موازنه قدرت میان مسکو و غرب است. بنابراین نمی‌توان نسبت به تصمیم اخیر روس‌ها نگاهی تاکتیکی و کوتاه‌مدت داشت.

آثار این تصمیم پس از پایان جنگ اوکراین و در حوزه «بازدارندگی» و «خلع سلاح» تا مدت زمان طولانی باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر؛ مقامات روسیه این تصمیم مهم را برگرفته از تناقض رفتاری غرب در قبال موضوع «کنترل تسلیحات جمعی» قلمداد می‌کنند، چه، در حالی که ایالات متحده بر از سرگیری بازرسی از تأسیسات هسته‌ای روسیه ذیل این معاهده اصرار دارد، اما ناتو اوکراین را در انجام حملات پهپادی به پایگاه‌های هوایی روسیه که محل استقرار بمب‌افکن‌های راهبردی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای هستند، پشتیبانی می‌کند.

نکته پایانی اما به ناکامی غرب در راهبری مدل «هدایت مدیریت شده منازعات» در نظام بین‌الملل باز می‌گردد.

برخی سیاست‌مداران غربی در اتاق‌های فکر و تصمیم‌گیریِ جنگ اوکراین، پیش‌فرض خطرناکی را مبنی بر «قابلیت مدیریت جنگ اوکراین» در محاسبات خود در این میدان قرار می‌دهند، حال آنکه اقدام اخیر روسیه نشان داد که قدرت خطرپذیری مسکو در تقابل با مداخله‌گرایی مزمن اعضای ناتو و تجهیز نظامی کی‌یف توسط آمریکا و اروپا افزایش یافته است.

این بدترین خبر ممکن برای اعضای اروپایی پیمان آتلانتیک شمالی محسوب می‌شود، زیرا آثار میدانی استمرار تعلیق پیمان استارت نو در وهله اول متوجه حوزه جغرافیایی-امنیتی اروپاست.

شاید این شرایط موجب شود که افرادی مانند «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه و «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان، عواقب بازی نامتوازن و ماجراجویانه خود در جنگ اوکراین را بیش از گذشته درک کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
X
آگهی تبلیغاتی