×
سیاسی
شناسه خبر : 130539
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/02/02 ساعت 16:49
اسفندماه 1402/ پیام دیدار آتی شی و پوتین برای آمریکا

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ پیام دیدار آتی شی و پوتین برای آمریکا

هم‌افزایی چپن و روسیه در مواجهه با بحران‌هایی که غرب با هدف «مهار شرق» خلق می‌کند، قدرت مانور دشمنان مشترک مسکو و پکن را بارها محدود ساخته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: درست در یک‌سالگی جنگ اوکراین و با فرسایشی شدن نبردی که غرب به واسطه اصرار بر گسترش ناتو به شرق مولد و موجد آن بود، مقامات آمریکایی و اروپایی بر خلاف انتظار خود نشانه‌های مثبتی در حوزه روابط بین‌الملل دریافت نمی‌کنند!

اخیرا «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با اعلام خبر سفر همتای چینی خود به مسکو گفت که روابط دو کشور در حال رسیدن به «مرزهای جدیدی» است.

این سخنان در حالی طرح شد که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین نیز هم‌افزایی همه‌جانبه با روسیه را به مثابه یک «اصل راهبردی» پذیرفته و تاکید دارد که هم‌پوشانی قدرت پکن و مسکو در مهار بحران‌های بالقوه و بالفعلی که غرب در تایوان، تبت، هنگ کنگ و دریای چین جنوبی خلق می‌کند، فراتر از یک الزام محسوب می‌شود.

مقامات غربی که در صدد تحلیل و رصد پیام‌های پنهان و فرامتن دیدار پوتین و شی هستند به وضوح متوجه این موضوع شده‌اند که پیام این دیدار، فراتر از تاکید بر اتحاد طرفین یا ارتقاء سطح مبادلات تجاری روسیه و چین به حدود 200 میلیارد دلار در سال است.

«وانگ‌یی» رئیس دفتر کمیسیون روابط خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین نیز در این خصوص به نکته قابل توجهی اشاره کرده است: «رابطه بین چین و روسیه علیه هیچ کشور ثالثی نیست و این دو کشور هرگز تسلیم فشار دیگران در ترسیم حدود روابط خود نمی‌شوند.»

درست چند روز قبل از آغاز جنگ اوکراین، پوتین و شی پیمان شراکت «بدون محدودیت» را امضا کردند که باعث ایجاد نگرانی در غرب شد.

هم‌افزایی چپن و روسیه در مواجهه با بحران‌هایی که غرب با هدف «مهار شرق» خلق می‌کند، قدرت مانور دشمنان مشترک مسکو و پکن را بارها محدود ساخته است.

در این میان، مقامات آمریکایی در عین اینکه تلاش می‌کنند خود را بازیگری مسلط بر صحنه نشان دهند، اما قادر به پنهان‌سازی ترس خود از تشدید هم‌افزایی چین و روسیه در برهه کنونی نیستند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا درباره عواقب حمایت مادی چین از حمله روسیه به اوکراین، به پکن هشدار داده و گفته؛ واشنگتن نگران ارسال سلاح‌های چینی به روسیه است.

تهدیدات مستمر غرب علیه روسیه و چین، پیش‌شرط و مبنایی واقعی برای شکل‌گیری همکاری طرفین در محدوده‌ای فراتر از حد تصور آمریکا و اتحادیه اروپا تلقی می‌شود.

در اسناد سیاست خارجی آمریکا همیشه پکن و مسکو جزو تهدیدات ثابت و پایدار محسوب می‌شوند زیرا این کشورها مداخله‌گرایی مستمر غرب را هرگز برنتافته و با نفوذ آمریکا در حوزه‌های گوناگون جغرافیایی در جهان مخالفت کرده‌اند.

به بیان دقیق‌تر؛ چین و روسیه با یک الزام راهبردی مواجه هستند، زیرا برای هر دو بازیگر، دشمنی آمریکا می‌تواند یک وجه اشتراک راهبردی محسوب شود تا بر اساس وجود نگاه تهدیدآمیز تثبیت شده‌ای که از سوی غرب به آن‌ها وجود دارد، بتوانند همکاری‌هایی با هم تعریف کنند.

این الزام راهبردی در طول یک‌سال اخیر و با وقوع جنگ اوکراین تقویت شد، چه، بر مقامات چینی ثابت شد که نمی‌توان هژمونی اقتصادی را با نگاه دیپلماتیک مطلق حاکم ساخت، چرا که راهبرد «مهار همه‌جانبه چین و روسیه» عملا تبدیل به یک طرح عملیاتی در حوزه امنیتی و سیاست خارجی واشینگتن و متحدانش شده است.

اصرار ناتو بر محاصره راهبردی روسیه و حفظ تنش‌های مزمن میان کی‌یف و مسکو یا تحرکات بی‌سابقه‌ای که دولت بایدن در آب‌های جنوبی چین و فراتر از آن در حمایت از استقلال‌طلبان تایوان صورت داده، رویکرد هم‌گرایانه پکن و مسکو و تمایل هر دو مبنی بر کشف تاکتیک‌های مشترک در مدیریت بازی دشمنان را پر رنگ‌تر ساخته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران