×
سیاسی
شناسه خبر : 130539
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/02/02 ساعت 16:49
اسفندماه 1402/ پیام دیدار آتی شی و پوتین برای آمریکا

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ پیام دیدار آتی شی و پوتین برای آمریکا

هم‌افزایی چپن و روسیه در مواجهه با بحران‌هایی که غرب با هدف «مهار شرق» خلق می‌کند، قدرت مانور دشمنان مشترک مسکو و پکن را بارها محدود ساخته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: درست در یک‌سالگی جنگ اوکراین و با فرسایشی شدن نبردی که غرب به واسطه اصرار بر گسترش ناتو به شرق مولد و موجد آن بود، مقامات آمریکایی و اروپایی بر خلاف انتظار خود نشانه‌های مثبتی در حوزه روابط بین‌الملل دریافت نمی‌کنند!

اخیرا «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با اعلام خبر سفر همتای چینی خود به مسکو گفت که روابط دو کشور در حال رسیدن به «مرزهای جدیدی» است.

این سخنان در حالی طرح شد که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین نیز هم‌افزایی همه‌جانبه با روسیه را به مثابه یک «اصل راهبردی» پذیرفته و تاکید دارد که هم‌پوشانی قدرت پکن و مسکو در مهار بحران‌های بالقوه و بالفعلی که غرب در تایوان، تبت، هنگ کنگ و دریای چین جنوبی خلق می‌کند، فراتر از یک الزام محسوب می‌شود.

مقامات غربی که در صدد تحلیل و رصد پیام‌های پنهان و فرامتن دیدار پوتین و شی هستند به وضوح متوجه این موضوع شده‌اند که پیام این دیدار، فراتر از تاکید بر اتحاد طرفین یا ارتقاء سطح مبادلات تجاری روسیه و چین به حدود 200 میلیارد دلار در سال است.

«وانگ‌یی» رئیس دفتر کمیسیون روابط خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین نیز در این خصوص به نکته قابل توجهی اشاره کرده است: «رابطه بین چین و روسیه علیه هیچ کشور ثالثی نیست و این دو کشور هرگز تسلیم فشار دیگران در ترسیم حدود روابط خود نمی‌شوند.»

درست چند روز قبل از آغاز جنگ اوکراین، پوتین و شی پیمان شراکت «بدون محدودیت» را امضا کردند که باعث ایجاد نگرانی در غرب شد.

هم‌افزایی چپن و روسیه در مواجهه با بحران‌هایی که غرب با هدف «مهار شرق» خلق می‌کند، قدرت مانور دشمنان مشترک مسکو و پکن را بارها محدود ساخته است.

در این میان، مقامات آمریکایی در عین اینکه تلاش می‌کنند خود را بازیگری مسلط بر صحنه نشان دهند، اما قادر به پنهان‌سازی ترس خود از تشدید هم‌افزایی چین و روسیه در برهه کنونی نیستند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا درباره عواقب حمایت مادی چین از حمله روسیه به اوکراین، به پکن هشدار داده و گفته؛ واشنگتن نگران ارسال سلاح‌های چینی به روسیه است.

تهدیدات مستمر غرب علیه روسیه و چین، پیش‌شرط و مبنایی واقعی برای شکل‌گیری همکاری طرفین در محدوده‌ای فراتر از حد تصور آمریکا و اتحادیه اروپا تلقی می‌شود.

در اسناد سیاست خارجی آمریکا همیشه پکن و مسکو جزو تهدیدات ثابت و پایدار محسوب می‌شوند زیرا این کشورها مداخله‌گرایی مستمر غرب را هرگز برنتافته و با نفوذ آمریکا در حوزه‌های گوناگون جغرافیایی در جهان مخالفت کرده‌اند.

به بیان دقیق‌تر؛ چین و روسیه با یک الزام راهبردی مواجه هستند، زیرا برای هر دو بازیگر، دشمنی آمریکا می‌تواند یک وجه اشتراک راهبردی محسوب شود تا بر اساس وجود نگاه تهدیدآمیز تثبیت شده‌ای که از سوی غرب به آن‌ها وجود دارد، بتوانند همکاری‌هایی با هم تعریف کنند.

این الزام راهبردی در طول یک‌سال اخیر و با وقوع جنگ اوکراین تقویت شد، چه، بر مقامات چینی ثابت شد که نمی‌توان هژمونی اقتصادی را با نگاه دیپلماتیک مطلق حاکم ساخت، چرا که راهبرد «مهار همه‌جانبه چین و روسیه» عملا تبدیل به یک طرح عملیاتی در حوزه امنیتی و سیاست خارجی واشینگتن و متحدانش شده است.

اصرار ناتو بر محاصره راهبردی روسیه و حفظ تنش‌های مزمن میان کی‌یف و مسکو یا تحرکات بی‌سابقه‌ای که دولت بایدن در آب‌های جنوبی چین و فراتر از آن در حمایت از استقلال‌طلبان تایوان صورت داده، رویکرد هم‌گرایانه پکن و مسکو و تمایل هر دو مبنی بر کشف تاکتیک‌های مشترک در مدیریت بازی دشمنان را پر رنگ‌تر ساخته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+جدول
آماده برای «توافق‌سازی»، مقاوم در برابر «تسلیم‌سازی»
چرا رامات دیوید هدف مهم موشک‌های ایران بود؟
هشدار چین درباره بحران ایران و آمریکا؛ راه‌حل فقط دیپلماسی است
محاصره دریایی تجارت ایران را قفل نمی‌کند
بازگشت «آقای خاص» به برنابئو؛ مورینیو سرمربی جدید رئال مادرید شد
فرماندار قشم: هیچ انفجاری در این جزیره رخ نداده است
روسیه از سرنگونی 326 پهپاد اوکراینی خبر داد
تشدید نظارت بر صنعت خودرو و افزایش انطباق تولیدکنندگان
جهش ذخایر سد سفیدرود؛ یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شد
رشد چشمگیر پذیرش استعدادهای درخشان در ارشد و دکتری
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور
کمبود 85 قلم داروی ضروری در کشور
تورم آمریکا به بالاترین سطح 3 سال اخیر رسید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
اعلام تصمیمات وزارت علوم در خصوص نحوه برگزاری امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه ها
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد؛ریزش قیمت طلا شدت گرفت