×
سیاسی
شناسه خبر : 130494
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/01 ساعت 07:58
اسفند ماه1402/ تحریف مطلب نورنیوز از سوی خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفند ماه1402/ تحریف مطلب نورنیوز از سوی خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس

اقدام غیر حرفه‌ای خبرگزاری آسوشیتدپرس که معنی روشن آن، حراج اعتبار یک رسانه برای پیشبرد رویکردی سیاسی است، نشان می‌دهد که از میان دو فرض طرح شده در توییت نورنیوز برای رمزگشایی از گزارش غیر فنی آژانس، گزاره «فضاسازی سیاسی علیه ایران در آستانه نشست شورای حکام» قوی‌تر است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز گذشته پنج‌شنبه ۴ اسفندماه، نورنیوز با انتشار توییتی در مورد گزارش اخیر آژانس پیرامون کشف ذرات اورانیوم ۸۴ درصد در تاسیسات غنی‌سازی ایران نوشت:

«به‌زودی مشخص می‌شود که گزارش شگفت‌آور آژانس در مورد کشف ذرات اورانیوم با غنای ۸۴ درصد در تاسیسات غنی‌سازی ایران از خطای بازرس نشأت گرفته یا اقدامی جهت‌دار برای فضاسازی سیاسی علیه ایران در آستانه نشست شورای حکام بوده است.»

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس شب گذشته با استناد به این توییت، ضمن تحریف مطلب منتشر شده از سوی نورنیوز تلاش کرد تا برداشت صددرصد اشتباه و جهت‌دار خود را از توییت نورنیوز با عنوان «اعتراف ایران به اتهام غنی‌سازی اورانیوم ۸۴ درصد» به خورد مخاطبین دهد.

این در حالی است که استفاده از واژه «گزارش شگفت‌آور» و منتسب نمودن آن به دو گزاره «خطای بازرس آژانس» یا «اقدام جهت‌دار برای فضاسازی سیاسی علیه ایران در آستانه نشست شورای حکام» به روشنی از نفی موضوع غنی‌سازی ۸۴ درصد از سوی ایران خبر می‌دهد.

این خبرگزاری آمریکایی در ادامه با اشاره به افزایش فشار به غرب در خصوص مقابله با برنامه هسته‌ای ایران که به تعبیر این رسانه به سمت ساخت سلاح هسته‌ای پیش می‌رود، گفته است: «بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل پیش‌تر تهدید کرده بود که اقدام نظامی مشابه حمله اسرائیل به برنامه‌های هسته‌ای در عراق و سوریه را علیه ایران انجام خواهد داد.»

در این رابطه چند نکته مهم قابل ذکر است:

اول؛ دروغ‌پردازی یک خبرگزاری رسمی با استناد به مطلبی که به راحتی قابل مراجعه است و با هیچ قرائتی نمی‌توان آن را به پذیرش اتهام غنی‌سازی ۸۴ درصد از سوی ایران تعبیر کرد.

دوم؛ در نظر نگرفتن اعلام موضع رسمی سازمان انرژی اتمی ایران و تکذیب ادعاهای طرح شده در مورد آغاز فرآیند غنی‌سازی بالای ۶۰ درصد از سوی ایران با قصد فضاسازی منفی و تحریک افکار عمومی جهانی در مورد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران از سوی یک رسانه آمریکایی.

سوم؛ استناد به یک خبر دروغ و برداشت غیر واقعی در خصوص تلاش ایران برای تولید سلاح هسته‌ای و ضرورت مقابله غرب با این اقدام و همچنین اشاره به رجزخوانی‌های نتانیاهو در خصوص قصد رژیم صهیونیستی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران مشابه اقدامی که این رژیم علیه عراق و سوریه کرد.

این اقدام غیر حرفه‌ای خبرگزاری آسوشیتدپرس که معنی روشن آن، حراج اعتبار یک رسانه برای پیش‌برد رویکردی سیاسی است، نشان می‌دهد که از میان دو فرض طرح شده در توییت نورنیوز برای رمزگشایی از گزارش غیر فنی آژانس، گزاره «فضاسازی سیاسی علیه ایران در آستانه نشست شورای حکام» قوی‌تر است.

به طور قطع، مادامی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با فاصله گرفتن از جایگاه حقوقی خود به عنوان یک نهاد بین‌المللی و زیر فشارهای سیاسی، ارائه گزارش‌های جهت‌دار را جایگزین رویکرد فنی و حقوقی نماید، نمی‌توان امیدی به کاهش پیچیدگی‌های جاری در مناسبات میان ایران و آژانس داشت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خارک به پربارش‌ترین نقطه ایران تبدیل شد
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد؛ خارک پربارش ترین نقطه کشور
لبنان ستون ثبات در منطقه است و از آن حمایت می‌کنیم
بیانیه تراکتور درباره اتفاقات دیدار با پرسپولیس
ماکرون: اروپا باید دوباره با پوتین گفتگو کند
تهران درگیر سرما و آلاینده‌ها
وزیر بهداشت: خرید دارو انجام شده اما در انتقال ارز مشکل داریم
افزایش 6 درصدی قیمت مسکن در تهران
ونزوئلا نفتکش‌ها را با اسکورت نظامی راهی دریا کرد
هشدار صریح چین به آمریکا؛ برای مقابله آماده‌ایم
آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
هشدار مجلس؛‌ عواقب ناگوار مدیریت سیاسی در پتروشیمی ها
سرمربی بلژیک: رتبه بیستم ایران اتفاقی نیست
واکنش وزیر ورزش به حکم حبس دوومیدانی‌کاران در کره
یک متمّم ضروری برای روز جهان عاری از خشونت و افراط‌گرایی
آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان به زودی ابلاغ می شود+جزییات
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
چرا جهان به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند؟
تصویب ساخت 3600 واحد مسکونی جدید در شرق قدس توسط رژیم صهیونیستی
زمان پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
تماس‌های فشرده با ایران، اسرائیل و آمریکا
مدارس و دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری فردا مجازی است
بارش‌های اخیر کرمان در 80 سال گذشته بی‌سابقه است
هشدار شیوع وبا و فلج اطفال در نوار غزه
مدارس و دانشگاه‌های همدان غیرحضوری شد
طغیان رودخانه‌ها 2 محور ارتباطی قلعه‌گنج را مسدود کرد
بنادر مسافربری هرمزگان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
هشدار درباره فروپاشی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
ترامپ قرعه‌کشی گرین کارت را متوقف کرد
ایران برای اولین بار میزبان رقابت جهانی پدل شد
جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای «تفاضل دیه» الهه حسین‌نژاد کلاهبرداری است
ونزوئلا ترامپ را متهم به بازگشت به استعمار کرد
امضا قانون لغو دائمی تحریم سوریه توسط ترامپ
مدارس و دانشگاه ها اصفهان فردا مجازی شد
شرایط کار اتباع افغان در ایران مشخص شد
زلزله 5.7 ریشتری شمال افغانستان را لرزاند
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
قیمت برنج وارداتی دیگر مصوب نیست؛ بازار رقابتی شد
حمله همزمان انتحاری و مسلحانه به پایگاه نظامی پاکستان
لبنیات در خطر؟ کاهش مصرف 10 درصدی در کشور هشدار داد
بارش‌ها کافی نبود؛ بحران آب ادامه دارد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(141) « جاجرم»
پرونده اپستین دوباره خبرساز شد: چامسکی و گیتس در کانون توجه
X
آگهی تبلیغاتی