×
سیاسی
شناسه خبر : 130416
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ پیام اصلی سفر رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف

مقامات آمریکایی در صدد هستند «نگاه آمریکایی نسبت به جنگ اوکراین» را جایگزین «نگاه اروپایی» نسبت به این پدیده ساخته و از سوی دیگر به زلنسکی یادآور شوند که جنگ یا صلح در اوکراین، تابعی از تصمیماتی است که در کاخ سفید گرفته می‌شود و او ملزم به تبعیت مطلق از آن است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحلیل رفتار و بازی رئیس جمهور اوکراین این سوال مبنایی را در ذهن تحلیل‌گران حوزه روابط بین‌الملل ایجاد کرده که زلنسکی متغیری وابسته به آمریکا، ناتو و یا اروپا است؟

به نظر می‌رسد زلنسکی پاسخ این سوال را هنوز خود نیز به خوبی نمی‌داند و همین مسئله بایدن و مقامات حزب دموکرات آمریکا را آزار می‌دهد.

سفر فوری و اعلام نشده جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف پایتخت اوکراین و دیدار او با زلنسکی رئیس جمهور این کشور، مولد تحلیل‌های زیادی در مناسبات امنیتی-سیاسی امروز آمریکا و اتحادیه اروپا بوده است.

گرچه مقامات آمریکایی نهایت تلاش خود را جهت عدم درز جرئیات این سفر اضطراری به کار گرفته‌اند، اما به نظر می‌رسد اصلی‌ترین هدف از این سفر، خط‌کشیِ بازی زلنسکی و تعیین حدود و ثغور آن در جنگ اوکراین بوده است.

در خصوص متن و محتوای مذاکرات بایدن و زلنسکی گمانه‌زنی‌های زیادی صورت می‌گیرد اما قطعا فرامتن این سفر نسبت به متن آن ارجحیت دارد.

سفر بایدن به اوکراین در حالی صورت می‌گیرد که اخیرا زلنسکی تور اروپایی خود را در کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و بلژیک به پایان رسانده و حتی در سخنرانی مجازی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ به صورت تلویحی از ناکافی بودن کمک‌های نظامی-امنیتی غرب به کی‌یف گلایه کرده است.

در چنین شرایطی پیام مقامات کاخ سفید به زلنسکی مشخص است: حرکت در چارچوب اعلامی آمریکا، نه کمتر و نه بیشتر!

در این گمانه‌زنی‌ها مواردی درباره اختلافات درون آتلانتیکی میان اعضای ناتو بر سر شیوه ادامه جنگ اوکراین مطرح شده که با توجه به پیش‌زمینه‌ها و تبعات وقوع جنگ اوکراین کاملا قابل پیش‌بینی و درک است.

در چنین وضعیتی، مقامات آمریکایی تاکید دارند که تصمیم اصلی و نهایی در خصوص جنگ اوکراین و شیوه بازی زلنسکی و همراهانش در این نبرد را نه اعضای اروپایی ناتو، بلکه واشینگتن تعیین می‌کند، چه، طی هفته‌های اخیر زلنسکی از خود رفتارهایی با محوریت چرخش به سوی پاریس و برلین نشان داده که چندان خوشایند مقامات آمریکایی نبوده است.

بر این اساس؛ یکی از کارویژه‌های سفر اخیر بایدن به کی‌یف را باید بازتنظیم رفتار زلنسکی و مواضع او در قبال جنگ اوکراین دانست.

به عبارت بهتر؛ مقامات آمریکایی در صدد هستند «نگاه آمریکایی نسبت به جنگ اوکراین» را جایگزین «نگاه اروپایی» نسبت به این پدیده ساخته و از سوی دیگر به زلنسکی یادآور شوند که جنگ یا صلح در اوکراین، تابعی از تصمیماتی است که در کاخ سفید گرفته می‌شود و او ملزم به تبعیت مطلق از آن است.

نکته دیگری که در این معادله قابل تامل است، سردرگمی مقامات آمریکایی نسبت به جنگ اوکراین است. این سردرگمی به گونه‌ای بارز، خود را در رفتارها و مواضع زلنسکی نمایان ساخته است.

در این میان، دغدغه‌های ذهنی رئیس جمهور اوکراین کمترین اصالتی برای آمریکایی‌ها ندارد، چنانچه برای زلنسکی و همراهانش در کی‌یف، هنوز مشخص نیست که مقامات آمریکایی تا چه زمانی می‌توانند بازی دوگانه «هم جنگ هم صلح» را در قبال کی‌یف ادامه دهند.

در هفته‌های نخستین نبرد اوکراین، آمریکا و اروپا به «دیمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین در خصوص انعقاد هرگونه قرارداد صلح با روسیه هشدار دادند و از همان روزهای اول نبرد، هرگاه میز مذاکره میان روسیه و اوکراین در حال چیده شدن بود، واشینگتن با تحریک و حتی تهدید سیاست‌مداران اوکراینی این معادله را بر هم زد.

اکنون اما مقامات دولت بایدن در برابر طرح‌هایی مانند طرح صلح کسینجر بر مبنای «جدایی رسمی کریمه از اوکراین» و «تعهد کی‌یف به عدم پیوستن به ناتو» در ازای پاک‌سازی صحنه‌های نبرد سکوت کرده‌اند، با این حال، بایدن در سفر اخیر خود به کی‌یف به زلنسکی در خصوص هرگونه تک‌روی یا حتی ابراز نارضایتی نسبت به این رویکرد دوگانه هشدار داده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
X
آگهی تبلیغاتی