×
سیاسی
شناسه خبر : 130416
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/30 ساعت 17:52
اسفندماه 1402/ پیام اصلی سفر رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف

نورنیوز بررسی کرد؛

اسفندماه 1402/ پیام اصلی سفر رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف

مقامات آمریکایی در صدد هستند «نگاه آمریکایی نسبت به جنگ اوکراین» را جایگزین «نگاه اروپایی» نسبت به این پدیده ساخته و از سوی دیگر به زلنسکی یادآور شوند که جنگ یا صلح در اوکراین، تابعی از تصمیماتی است که در کاخ سفید گرفته می‌شود و او ملزم به تبعیت مطلق از آن است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحلیل رفتار و بازی رئیس جمهور اوکراین این سوال مبنایی را در ذهن تحلیل‌گران حوزه روابط بین‌الملل ایجاد کرده که زلنسکی متغیری وابسته به آمریکا، ناتو و یا اروپا است؟

به نظر می‌رسد زلنسکی پاسخ این سوال را هنوز خود نیز به خوبی نمی‌داند و همین مسئله بایدن و مقامات حزب دموکرات آمریکا را آزار می‌دهد.

سفر فوری و اعلام نشده جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف پایتخت اوکراین و دیدار او با زلنسکی رئیس جمهور این کشور، مولد تحلیل‌های زیادی در مناسبات امنیتی-سیاسی امروز آمریکا و اتحادیه اروپا بوده است.

گرچه مقامات آمریکایی نهایت تلاش خود را جهت عدم درز جرئیات این سفر اضطراری به کار گرفته‌اند، اما به نظر می‌رسد اصلی‌ترین هدف از این سفر، خط‌کشیِ بازی زلنسکی و تعیین حدود و ثغور آن در جنگ اوکراین بوده است.

در خصوص متن و محتوای مذاکرات بایدن و زلنسکی گمانه‌زنی‌های زیادی صورت می‌گیرد اما قطعا فرامتن این سفر نسبت به متن آن ارجحیت دارد.

سفر بایدن به اوکراین در حالی صورت می‌گیرد که اخیرا زلنسکی تور اروپایی خود را در کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و بلژیک به پایان رسانده و حتی در سخنرانی مجازی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ به صورت تلویحی از ناکافی بودن کمک‌های نظامی-امنیتی غرب به کی‌یف گلایه کرده است.

در چنین شرایطی پیام مقامات کاخ سفید به زلنسکی مشخص است: حرکت در چارچوب اعلامی آمریکا، نه کمتر و نه بیشتر!

در این گمانه‌زنی‌ها مواردی درباره اختلافات درون آتلانتیکی میان اعضای ناتو بر سر شیوه ادامه جنگ اوکراین مطرح شده که با توجه به پیش‌زمینه‌ها و تبعات وقوع جنگ اوکراین کاملا قابل پیش‌بینی و درک است.

در چنین وضعیتی، مقامات آمریکایی تاکید دارند که تصمیم اصلی و نهایی در خصوص جنگ اوکراین و شیوه بازی زلنسکی و همراهانش در این نبرد را نه اعضای اروپایی ناتو، بلکه واشینگتن تعیین می‌کند، چه، طی هفته‌های اخیر زلنسکی از خود رفتارهایی با محوریت چرخش به سوی پاریس و برلین نشان داده که چندان خوشایند مقامات آمریکایی نبوده است.

بر این اساس؛ یکی از کارویژه‌های سفر اخیر بایدن به کی‌یف را باید بازتنظیم رفتار زلنسکی و مواضع او در قبال جنگ اوکراین دانست.

به عبارت بهتر؛ مقامات آمریکایی در صدد هستند «نگاه آمریکایی نسبت به جنگ اوکراین» را جایگزین «نگاه اروپایی» نسبت به این پدیده ساخته و از سوی دیگر به زلنسکی یادآور شوند که جنگ یا صلح در اوکراین، تابعی از تصمیماتی است که در کاخ سفید گرفته می‌شود و او ملزم به تبعیت مطلق از آن است.

نکته دیگری که در این معادله قابل تامل است، سردرگمی مقامات آمریکایی نسبت به جنگ اوکراین است. این سردرگمی به گونه‌ای بارز، خود را در رفتارها و مواضع زلنسکی نمایان ساخته است.

در این میان، دغدغه‌های ذهنی رئیس جمهور اوکراین کمترین اصالتی برای آمریکایی‌ها ندارد، چنانچه برای زلنسکی و همراهانش در کی‌یف، هنوز مشخص نیست که مقامات آمریکایی تا چه زمانی می‌توانند بازی دوگانه «هم جنگ هم صلح» را در قبال کی‌یف ادامه دهند.

در هفته‌های نخستین نبرد اوکراین، آمریکا و اروپا به «دیمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین در خصوص انعقاد هرگونه قرارداد صلح با روسیه هشدار دادند و از همان روزهای اول نبرد، هرگاه میز مذاکره میان روسیه و اوکراین در حال چیده شدن بود، واشینگتن با تحریک و حتی تهدید سیاست‌مداران اوکراینی این معادله را بر هم زد.

اکنون اما مقامات دولت بایدن در برابر طرح‌هایی مانند طرح صلح کسینجر بر مبنای «جدایی رسمی کریمه از اوکراین» و «تعهد کی‌یف به عدم پیوستن به ناتو» در ازای پاک‌سازی صحنه‌های نبرد سکوت کرده‌اند، با این حال، بایدن در سفر اخیر خود به کی‌یف به زلنسکی در خصوص هرگونه تک‌روی یا حتی ابراز نارضایتی نسبت به این رویکرد دوگانه هشدار داده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اقرار به گناه تنها راه نجات نتانیاهو در پرونده های فساد
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
چرا جلسات علنی مجلس برگزاری نمی شود؟
مشاور سابق پنتاگون: بسته ماندن تنگه هرمز جهان را به سمت قحطی می‌برد
مأموریت جدید پزشکیان به بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت
عراقچی در دیدار با سلطان عمان: حضور نظامی آمریکا موجب ناامنی منطقه است
کشف اموال مسروقه 50 میلیارد ریالی توسط پلیس آگاهی
یک بار دیگر محاصره اقتصادی؛ یک بار دیگر اقتصاد مقاومتی
55 درصد مردم آمریکا موافق استیضاح ترامپ هستند
جهش قیمت خودرو در بازار؛ افزایش 13 درصدی در یک هفته
بازیکن کنگویی پرسپولیس: جنگ را با تمام وجودم حس کردم
تونل توحید امشب از ساعت 24 تا 5 صبح مسدود است
ترامپ چه‌کاره دنیاست که از ایران تحویل اورانیوم می‌خواهد؟
تعویق کنکور قطعی شد؛ زمان جدید هنوز مشخص نیست
باران، رعدوبرق و برف در ارتفاعات آذربایجان‌غربی
شایعه آزار زائران ایرانی در عربستان صحت ندارد
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند