×
اقتصادی
شناسه خبر : 130396
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/12/02 ساعت 14:18
مذاکره بانک‌های مرکزی ایران و چین برای تجارت با ارزهای ملی

خاندوزی خبر داد؛

مذاکره بانک‌های مرکزی ایران و چین برای تجارت با ارزهای ملی

وزیر اقتصاد گفت: سیاست دولت استفاده از ارز‌های محلی در تجارت خارجی کشور و به حداقل رساندن استفاده از سایر ارز‌ها است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: سید احسان خاندوزی؛ سخنگوی اقتصادی دولت امروز سه‌شنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۱ در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به آماده شدن گزارش مالی ۱۱ ماهه امسال اعلام کرد: ۱۱۴۷ هزار میلیارد تومان مجموع درآمدهای دولت در این مدت بوده که معادل ۹۰ درصد مصوب بودجه است که ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه‌ پارسال است. همچنین درآمدهای مالیاتی بخوبی و قریب به ۱۰۰ درصد مصوب بودجه محقق شده است.

او افزود: در حوزه هزینه ای ۱۱۵۴ هزار میلیارد تومان جمع هزینه ها و مصارف دولت بوده که ۵۲ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است. سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: ۱۲۶ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق پرداختی در این مدت بوده است. وی ناکید کرد: دولت ماهیانه ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت اصل و سود اوراق در سال‌های گذشته می‌پردازد.

خاندوزی گفت: استقراض دولت از تنخواه گردان بودجه صفر بوده است که انضباط بودجه ای و مالی بی سابقه ای است و علیرغم افزایش هزینه ها صورت گرفته است.

او در واکنش به ادعای تورم زایی بودجه در امسال و سال آتی توصیح داد: عملکرد دولت نسبت به بودجه خود نشان می دهد دولت در این زمینه با دقت عمل کرده است.

وی با اشاره به آمار متغیرهای پولی هم خبر داد: رشد نقدینگی در ۱۲ ماهه منتهی به دی ماه امسال به ۳۴.۱ درصد رسیده که همچون سه ماه قبل از آن، روند کاهشی را نشان می دهد و بیانگر انضباط پولی دولت است.

مذاکره بانک‌های مرکزی ایران و چین برای تجارت با ارزهای ملی

وی درباره سفر رئیس جمهور به چین و تسویه مبادلات با یوآن توضیح داد: سیاست دولت استفاده از ارزهای محلی در تجارت خارجی کشور و به حداقل رساندن استفاده از سایر ارزها است. در سفر اخیر رئیس جمهور به چین هم این موضوع مطرح شد و مذاکراتی بین بانک‌های مرکزی دو کشور صورت گرفت.
البته قبلا هم اکثر مراودات مالی ما با چین با یوآن انجام می شد ولی در این مذاکرات بر تسهیل. کاهش مسیر زمانی مذاکره شده است.

او در پاسخ به مانع بودن پیوستن به FATF در اجرای سند ۲۵ ساله با چین و سرمایه گذاری خارجی توصیح داد: پیوستن به پیمان‌های مختلف و افزایش های اخیر در سرمایه گذاری خارجی با جنین محدودیت ها صورت گرفته و FATF هم در مجمع در حال بررسی است.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره سیاست های ارزی دولت توضیح داد: درباره منابع و مصارف ارزی کشور با مشکلی مواجه نیستیم و تا ماه‌های اخیر شرایط ارزی موید این موضوع بوده است. اما بدخواهان مردم ایران در ماه‌های اخیر از طریق هراس آفرینی و در یک جنگ ارزی علیه مردم ایران، از طریق فضای مجازی و کانال های تلگرامی دلالان ارزی و قماربازان ارقامی را مطرح کردند که هیچ تناسبی با شرایط ارزی کشور ندارد.

او افزود: آنچه متغیرهای بنیادی نشان می‌دهد حکایت از مسیر دیگری دارد که رسانه‌ها باید به اصلاح این فضا کمک کنند.

خاندوزی ادامه داد: البته همه ما انتظار داریم که سیاست‌های اقتصادی به کنترل نرخ ارز منجر شود. امیدواریم اقدام امروز بانک مرکزی در افتتاح مرکز مبادله ارز و طلا و سایر اقدامات بانک مرکزی به بهبود شرایط در هفته های آتی کمک کند.

خاندوزی درباره شایعه کمبود اسکناس در عابربانک ها در هفته‌های پایانی سال گفت: سهم اسکناس در نقدینگی کشور کمتر از ۲ یا ۳ درصد است و فرهنگ اقتصادی مردم ما با تکنولوژی به سرعت تطبیق داده اند و تنها برای برخی نیازهای جزئی از وجه نقد استفاده می شود. این گزارش ها به دولت رسیده و تلاش می‌کنیم جبران شود. انتشار اسکناس با حفظ پشتوانه آن انجام شده است. همچنین بانک مرکزی از نیمه بهمن ماه در حال برنامه ریزی برای رونمایی از ایران چک جدید است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فریاد «رهایی فلسطین» در خیابان‌های اروپا
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
داور کره‌ای دیدار شارجه - تراکتور را سوت می زند
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
X
آگهی تبلیغاتی