×
اقتصادی
شناسه خبر : 130396
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/12/02 ساعت 14:18

خاندوزی خبر داد؛

مذاکره بانک‌های مرکزی ایران و چین برای تجارت با ارزهای ملی

وزیر اقتصاد گفت: سیاست دولت استفاده از ارز‌های محلی در تجارت خارجی کشور و به حداقل رساندن استفاده از سایر ارز‌ها است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: سید احسان خاندوزی؛ سخنگوی اقتصادی دولت امروز سه‌شنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۱ در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به آماده شدن گزارش مالی ۱۱ ماهه امسال اعلام کرد: ۱۱۴۷ هزار میلیارد تومان مجموع درآمدهای دولت در این مدت بوده که معادل ۹۰ درصد مصوب بودجه است که ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه‌ پارسال است. همچنین درآمدهای مالیاتی بخوبی و قریب به ۱۰۰ درصد مصوب بودجه محقق شده است.

او افزود: در حوزه هزینه ای ۱۱۵۴ هزار میلیارد تومان جمع هزینه ها و مصارف دولت بوده که ۵۲ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است. سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: ۱۲۶ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق پرداختی در این مدت بوده است. وی ناکید کرد: دولت ماهیانه ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت اصل و سود اوراق در سال‌های گذشته می‌پردازد.

خاندوزی گفت: استقراض دولت از تنخواه گردان بودجه صفر بوده است که انضباط بودجه ای و مالی بی سابقه ای است و علیرغم افزایش هزینه ها صورت گرفته است.

او در واکنش به ادعای تورم زایی بودجه در امسال و سال آتی توصیح داد: عملکرد دولت نسبت به بودجه خود نشان می دهد دولت در این زمینه با دقت عمل کرده است.

وی با اشاره به آمار متغیرهای پولی هم خبر داد: رشد نقدینگی در ۱۲ ماهه منتهی به دی ماه امسال به ۳۴.۱ درصد رسیده که همچون سه ماه قبل از آن، روند کاهشی را نشان می دهد و بیانگر انضباط پولی دولت است.

مذاکره بانک‌های مرکزی ایران و چین برای تجارت با ارزهای ملی

وی درباره سفر رئیس جمهور به چین و تسویه مبادلات با یوآن توضیح داد: سیاست دولت استفاده از ارزهای محلی در تجارت خارجی کشور و به حداقل رساندن استفاده از سایر ارزها است. در سفر اخیر رئیس جمهور به چین هم این موضوع مطرح شد و مذاکراتی بین بانک‌های مرکزی دو کشور صورت گرفت.
البته قبلا هم اکثر مراودات مالی ما با چین با یوآن انجام می شد ولی در این مذاکرات بر تسهیل. کاهش مسیر زمانی مذاکره شده است.

او در پاسخ به مانع بودن پیوستن به FATF در اجرای سند ۲۵ ساله با چین و سرمایه گذاری خارجی توصیح داد: پیوستن به پیمان‌های مختلف و افزایش های اخیر در سرمایه گذاری خارجی با جنین محدودیت ها صورت گرفته و FATF هم در مجمع در حال بررسی است.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره سیاست های ارزی دولت توضیح داد: درباره منابع و مصارف ارزی کشور با مشکلی مواجه نیستیم و تا ماه‌های اخیر شرایط ارزی موید این موضوع بوده است. اما بدخواهان مردم ایران در ماه‌های اخیر از طریق هراس آفرینی و در یک جنگ ارزی علیه مردم ایران، از طریق فضای مجازی و کانال های تلگرامی دلالان ارزی و قماربازان ارقامی را مطرح کردند که هیچ تناسبی با شرایط ارزی کشور ندارد.

او افزود: آنچه متغیرهای بنیادی نشان می‌دهد حکایت از مسیر دیگری دارد که رسانه‌ها باید به اصلاح این فضا کمک کنند.

خاندوزی ادامه داد: البته همه ما انتظار داریم که سیاست‌های اقتصادی به کنترل نرخ ارز منجر شود. امیدواریم اقدام امروز بانک مرکزی در افتتاح مرکز مبادله ارز و طلا و سایر اقدامات بانک مرکزی به بهبود شرایط در هفته های آتی کمک کند.

خاندوزی درباره شایعه کمبود اسکناس در عابربانک ها در هفته‌های پایانی سال گفت: سهم اسکناس در نقدینگی کشور کمتر از ۲ یا ۳ درصد است و فرهنگ اقتصادی مردم ما با تکنولوژی به سرعت تطبیق داده اند و تنها برای برخی نیازهای جزئی از وجه نقد استفاده می شود. این گزارش ها به دولت رسیده و تلاش می‌کنیم جبران شود. انتشار اسکناس با حفظ پشتوانه آن انجام شده است. همچنین بانک مرکزی از نیمه بهمن ماه در حال برنامه ریزی برای رونمایی از ایران چک جدید است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آمریکا نزدیکترین قلمرو خود را در برابر موشک‌های چین تقویت می‌کند
رزمایش موشکی اقتدار پایدار 1404 ارتش از فردا آغاز می‌شود
آغازپرداخت حقوق مردادماه بازنشستگان کشوری از عصر امروز /واریز مبلغ متناسب سازی
بنزین یا خودرو؟
نمایش اتحاد امت اسلامی در همایش اهل سنت در حرم مطهر رضوی
امیر سرتیپ نصیرزاده: موشک‌های پیشرفته ایران آماده مقابله با رژیم صهیونیستی هستند
اجرای طرح ویژه «100 شب، 100 بازدید» برای شناسایی و برخورد با مصارف غیرمجاز
آسمان ایران بار دیگر میزبان ایرلاین‌های خارجی شد
زمان آزمون صلاحیت حرفه‌ای پرستاری مشخص شد+لینک سامانه
گفت‌وگوی تلفنی پوتین با بن‌سلمان و رئیس‌جمهور برزیل درباره اوکراین
واریز حقوق مردادماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی آغاز شد+جدول واریز
کشف 80 کیلوگرم مواد مخدر و دستگیری قاچاقچی سابقه‌دار در مشهد
شهادت ستاره سابق تیم ملی بسکتبال فلسطین در غزه
هشدارمدیرعامل شرکت ملی گاز نسبت به ناترازی گاز
جزییات حادثه دلخراش اتوبوس در هرات+فیلم و آمار فوتی ها
نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی پایه دهم اعلام شد+لینک سامانه
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
جزئیات کشف پرونده‌های طلاق صوری در تأمین اجتماعی
پرداخت معوقات مربوط به فروردین ماه مستمری‌بگیران به زودی آغاز می شود
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور تغییر نمی‌کند
ادای احترام پزشکیان به یادبود «سرباز وطن» در مینسک
اتهام نتانیاهو به ماکرون درباره دامن زدن به یهودستیزی
27 کشته در حمله تروریستی به نمازگران یک مسجد در شمال نیجریه
سازمان ملل خواستار ادامه مذاکرات فراگیر برای تحقق صلح در اوکراین شد
رتبه نخست دانشگاه‌های کشور به دانشگاه علوم پزشکی تهران رسید
پزشکیان: تهران و ایروان در مسیر تقویت دوستی و همکاری‌های راهبردی هستند
تلاویو روادید دیپلمات‌های استرالیایی را لغو کرد
پزشکیان وارد بلاروس شد + فیلم
کاهش جایگاه ایران در رتبه‌بندی سرعت اینترنت موبایل
شهادت و مجروح شدن چند کودک درانفجار مهمات عمل‌نکرده جنگ دوازده‌روزه/ حال مجروحان مساعد است
ایران، چین و روسیه خواستار پایان به‌موقع قطعنامه 2231 شدند
جدول لیگ برتر در پایان هفته اول
سفر پزشکیان به ارمنستان؛ از تجارت تا ثبات قفقاز
کاخ سفید: هیچ نیروی آمریکایی در اوکراین مستقر نخواهد شد
حذف یارانه 3 دهک جامعه تا پایان سال
کدام استان ها شنبه تعطیل هستند؟
چادرملو در دقیقه 90 به رستگاری رسید؛ فولاد با 10 نفر مقاومت کرد
نورویدیو | کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
تاکسی هوایی در این 5 شهر راه‌اندازی شد + جزئیات
خانواده‌های اسرای صهیونیست مدعی شدند: نتانیاهو حقیقت را پنهان می‌کند
مرگبارترین سال امدادگران خارجی؛ نیمی از امدادگران در غزه کشته شدند
شروع شهریور ماه با وضعیت قرمز اشعه فرابنفش و افزایش دما
ثبت رکورد ورود 1.6 میلیون زائر و مسافر به خراسان رضوی در چهار روز اخیر
افتخارآفرینی مهدی یوسفی در کشتی آزاد جوانان جهان
حضور طارمی در تمرین تیم زیر 23 سال اینتر
ضرورت ارتقاء وضعیت شبکه و ارتباطات کشور
جریمه نانوایان متخلف تا 10 برابر افزایش می‌یابد
فوران شدید آتشفشان اتنا در سیسیل مردم را به وحشت انداخت + فیلم
معاون شهردار: قبور منافقین در بهشت زهرا به پارکینگ تبدیل خواهد شد
ماکرون در اظهاراتی هشدارآمیز، پوتین را تهدید کرد
X
آگهی تبلیغاتی