×
اقتصادی
شناسه خبر : 130339
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/01 ساعت 17:33
نرخ مرکز مبادله ارز و طلا مرجع قیمت گذاری خواهد شد

رئیس کل بانک مرکزی:

نرخ مرکز مبادله ارز و طلا مرجع قیمت گذاری خواهد شد

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام خبر افتتاح مرکز مبادله ارز و طلا در روز سه شنبه دوم اسفندماه گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا کشف و اعلام می شود نرخ مبنا و مرجع قیمت گذاری در بازار خواهد شد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: محمدرضا فرزین در گفت و گوی زنده تلویزیونی با اعلام خبر افتتاح مرکز مبادله ارز و طلای ایران در روز سه شنبه دوم اسفندماه گفت: در طی ماه های اخیر بانک مرکزی تلاش کرده است که ارز لازم برای تمامی نیازهای واقعی کشور را به اندازه کافی تامین کند، بر این اساس در سالجاری  ارزی که در سامانه نیما برای واردات تمامی کالاهای موردنیاز کشور تامین شده به میزان 48 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته این در حالی است که نرخ آن در این مدت صرفاً 17 درصد رشد داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه متاسفانه نرخ کنونی در بازار بدلیل مسائل انتظاراتی نرخ مورد قبول ما در بانک مرکزی نیست، گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا کشف و اعلام می شود نرخ مبنا و مرجع قیمت گذاری در بازار خواهد شد.

او افزود: به همین دلیل تلاش کرده ایم مرکز  مبادله ارز و طلا را راه اندازی کنیم  که بر اساس برنامه ریزی انجام شده فردا ساعت 11 شاهد افتتاح این مرکز خواهیم بود، البته ساختمان جدیدی نیز برای آن خریداری شده و قبل از عید به این مکان منتقل می شود، لیکن اکنون به صورت موقت در بازار متشکل ارزی شروع به فعالیت خواهد کرد.

فرزین با بیان اینکه در مرکز مبادله ارز و طلا تالار حواله را راه اندازی خواهیم کرد گفت: در تالار حواله بخشی از فروش ارز صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد، صنایع غذایی در مرکز مبادله عرضه خواهد شد و به نیازهای مختلف اختصاص می یابد.

عالی ترین مقام بانک مرکزی در خصوص نرخ بازار مبادله ارز و طلا نیز گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا شکل می گیرد بر اساس منابع و مصارف ارزی و متغیرهای بنیادین اقتصاد کلان خواهد بود و تلاش می کنیم این نرخ قطعاً مناسب و خارج از انتظارات و حباب باشد که بر این اساس هم عرضه کننده و هم متقاضی از منابع ارزی کشور استفاده نمایند.

او افزود: ما همچنان تامین ارز کالاهای اساسی و تجهیزات پزشکی و سایر نیازهای قبلی را با نرخ 28 هزار و 500 تومان ادامه خواهیم داد و ارز انها را از محل فروش نفت و میعانات نفتی و گازی تامین می کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص تامین ارز به صورت اسکناس برای مصارف خدماتی نیز گفت: همانطور که قبلاً نیز تاکید کرده ایم باید روش تامین ارز سرفصل خدمات کمی متفاوت شود و در طی این مدت تلاش بسیار خوبی در بانک مرکزی انجام گرفت که 68 قلم نیاز خدماتی شناسایی شد که ارز مورد نیاز این دسته از جمله ارز مسافرتی،پزشکی، دانشجویی در این مرکز باید تامین شود.

او افزود: برای تامین ارز خدماتی سامانه هایی طراحی شده است که مردم می توانند با مراجعه به آنها ، نیازهای ارزی خود را  ثبت کنند که در ادامه مستندات آنها توسط نهادهای ذیربط بررسی می شود به عنوان مثال برای ارز دانشجویی وزارت علوم و برای پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مدارک لازم را بررسی می کنند که در صورت تایید مدارک، ارز آنها و سایر نیازهای ارزی واقعی توسط بانک مرکزی در این سامانه تامین خواهد شد.

فرزین با بیان اینکه در شرایط کنونی بانک مرکزی تلاش خواهد کرد از تمامی تجربیات و آموزه های گذشته کشور در حوزه ارز استفاده کند تاکید کرد: استفاده از تجارب گذشته به منظور به حداقل رساندن نوسانات ارزی  است  و إِنْ شاءَ اللَّهُ شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو
کشف 48 هزار قرص مخدر در خان‌یونس
زمان ثبت‌نام اربعین اعلام شد
حضور صدها خبرنگار و کنشگر رسانه‌ای خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرز دوغارون میزبان زائران افغانستانی مراسم وداع رهبر شهید خواهد بود
انزو مارسکا جانشین گواردیولا در منچسترسیتی شد
تصمیم جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان المپیادی
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 9 تیر 1405
اگر رادارها روشن باشند، موشک‌ها آماده باشند
پزشکیان: برخی تیم مذاکره‌کننده را «وطن‌فروش» و «ضددین» می‌خوانند
انفجار در دکل نفتی ونزوئلا؛ 8 کارگر زخمی شدند
تمهیدات سوخت‌رسانی پایدار در ایام مراسم تشییع رهبر شهید
معمای بند پنجم؛ چرا آمریکا مسیر دیگری را رفت؟
موضع وزیر خارجه عمان درباره دریافت هزینه در تنگه هرمز
قتل رفیق صمیمی فقط به خاطر یک کامنت زیر پست!
اسیدپاشی تلخ پدر به پسر؛ پرونده جنایت خانوادگی وارد مرحله جدید شد
نیویورک‌تایمز: شکاف در روابط آمریکا و اسرائیل عمیق‌تر شده است
سیروس پورموسوی سرمربی ذوب‌آهن شد
نوراینفو | هنگام ازدحام جمعیت در مراسم تشییع رهبر شهید چه کنیم؟
پایان سفر وزیر امور خارجه به عراق
ادعای رسانه عبری: اسرائیل برای حمله بزرگ به انصارالله یمن آماده می‌شود
نورنما | از ورم کاپوت خودرو تا ذوب شدن آسفالت خیابان ها
هفته سرنوشت‌ساز والیبال ایران؛ آخرین شانس صعود در لیگ ملت‌ها
پیش‌ بینی قیمت دلار سه شنبه 9 تیر 1405/ سیگنال دوحه ترمز دلار را کشید
بقائی: نجف نماد پیوندهای عمیق فرهنگی و عاطفی ایران و عراق است
چرا بزرگ‌ترین فرصت تاریخ فوتبال ایران از دست رفت؟
پرونده زیان شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی به دیوان محاسبات ارجاع شد
عارف: ارتقای امنیت سایبری اولویت راهبردی کشور است
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و یکم
حمل‌ونقل عمومی مشهد یک هفته رایگان شد
مرحله سوم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان/ فراخوان متقاضیان برای سه استان جدید
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه تهران
بورس دوباره نزولی شد؛ افت بیش از 16 هزار واحدی شاخص کل
تیراندازی مرگبار در شمال آلمان؛ 5 نفر کشته شدند
واکنش البرادعی به انتقاد طارمی از شرایط سفر در جام جهانی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 8 تیر 1405
هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، صادق زیباکلام را مجرم دانست
اعلام جدیدترین آمار از شهیدان و مجروحان غزه
قیمت نقره امروز دوشنبه 8 تیر 1405
بازگشت سریال «مادران» به تلویزیون
ادعای ترامپ: فردا در دوحه با ایران دیدار می‌کنیم
پاکستان کاردار افغانستان را احضار کرد
حذف تیم ملی از جام جهانی؛ تلخ‌ترین ناکامی‌ تاریخ ایران
تورم نقطه‌به‌نقطه خرداد به 83.1 درصد رسید
هشدار هواشناسی؛ دمای کشور افزایش می یابد