×
اقتصادی
شناسه خبر : 130242
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/30 ساعت 08:48
لزوم استفاده از ظرفیت سه میلیون خانه‌ خالی برای بهبود عرضه مسکن

لزوم استفاده از ظرفیت سه میلیون خانه‌ خالی برای بهبود عرضه مسکن

یک کارشناس حوزه مسکن معتقد است که دولت به جای ساخت چهار میلیون مسکن می‌تواند از ظرفیت همین خانه‌های خالی استفاده و با وارد کردن آنها به بازار، بخش زیادی از نیاز کشور را به این بخش از همین طریق جبران کند.

سایر رسانه‌ها: بازدهی سرمایه گذاری دربخش مسکن سبب شد تا در سال‌های گذشته خرید و فروش در این بخش به عنوان یکی از معاملات سودده مطرح شده و به همین منظور نیز گرایش مردم و به خصوص دلالان برای ورود به این بازار افزایش یابد.

خرید و فروش‌های گسترده مسکن، البته توسط افراد، شرکت‌ها و دستگاه‌های خاص سبب شده تا امروز به گفته کارشناسان سه میلیون مسکن خالی در کشور باشد؛ خانه‌هایی که تنها و تنها با هدف سرمایه گذاری و سوددهی خریداری شده و همچنان نیز بلااستفاده مانده‌اند.

میلیون‌ها دلار سرمایه در حالی در خانه‌های خالی خوابیده که این خانه‌ها از پرداخت هر گونه مالیات معاف و در صورتی که مالیاتی بر آنها نیز تعلق گیرد، رقم چندانی نیست.

لزوم استفاده از ظرفیت سه میلیون خانه‌خالی برای بهبود عرضه مسکن

کارشناس حوزه مسکن معتقد است که دولت به جای ساخت چهار میلیون مسکن می‌تواند از ظرفیت همین خانه‌های خالی استفاده و با وارد کردن آنها به بازار، بخش زیادی از نیاز کشور را به این بخش از همین طریق جبران کند.

«فرشید ایلاتی» با اشاره به تشکیل سامانه املاک و اسکان از سال ۹۴ افزود: هدف از راه اندازی سامانه این بوده که نسبت به شناسایی خانه‌های موجود درکشور و در کنار آن اطلاع از وضعیت خرید و فروش مسکن ثبت تا براین اساس بتوان نسبت به برنامه ریزی برای مسکن کشور اقدام کرد.

وی اضافه کرد: برای فعالتر شدن هر چه بهتر این سامانه نیاز است که از ظرفیت های مردمی مانند مانند مشاوران املاک، ماموران شهرداری که در سطح محلات و مناطق حضور دارند و خود مردم در قالب حمایت و مشوق‌هایی با هدف شناسایی خانه‌های خالی بهره برد.

ایلاتی با بیان اینکه احتکار مسکن، به نوعی فساد است اظهار داشت: احتکار مسکن یک فساد بزرگ است و سبب شده تا امروز در ارتباط با خانه‌های خالی در وضعیت خوبی نباشیم؛ بر همین اساس در کنار سامانه املاک واسکان باید از مدل‌های دیگری مانند سوت‌زنی برای کسب اطلاعات در این رابطه بهره بگیریم.

وی تقویت سامانه کد رهگیری را از دیگر راهکارها برای شناسایی از معاملات صورت گرفته در مسکن عنوان و بیان داشت: اعم از اینکه سند رسمی و یا قولنامه‌ای باشد این معاملات باید ثبت و دارای کدرهگیری شوند.

کارشناس حوزه مسکن با اشاره به اینکه برای ثبت معاملات قوانین محکمی داریم، تصریح کرد: در آیین نامه اجرایی مبارزه با پولشویی تاکید شده که تمام معاملات املاک چه رسمی و چه به صورت قولنامه‌ای باید دارای کد رهگیری باشند که بتوان آنها را به صورت دیجیتال ثبت کرد، در این بین اگر کسی معامله‌ای انجام و نسبت به ثبت آن اقدام نکند، مانند این است که مرتکب جرم پولشویی شده و جریمه‌های سنگینی دارد.

ایلاتی با بیان اینکه این قانون به خوبی اجرا نمی شود، گفت: در صورت اجرایی شدن این قانون در کنار سامانه املاک و اسکان و سامانه ثبت کد رهگیری، می‌توانیم تعداد خانه‌های خالی در کشور را به استاندارد جهانی برسانیم و از سوی دیگر با وارد کردن آنها به بازار مسکن شاهد بهبود وضعیت نسبی در این بخش شویم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون میزان خانه‌های خالی در کشور ۱۰ درصد بالاتر از استاندارد جهانی است، گفت: در این بین مخالفانی مانند شرکت‌های حقوقی، بیمه، بانک‌ها و شرکت‌هایی که دارای املاک زیادی هستند ممکن است بوجود بیاید که باید دولت با آنها برخورد نماید.

کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه بانک ها باید از بنگاه داری خارج و املاک زیر مجموعه خود را واگذار نمایند، گفت: هدفگذاری امروز دولت برای ساخت چهار میلیون مسکن در حالی است که سه میلیون مسکن خالی در کشور داریم که معادل سه سال هدفگذاری می باشد. دولت با افزایش نرخ مالیات بر این خانه ها و از سوی دیگر شناسایی و عرضه آنها به بازار می‌تواند در کوتاه مدت با اجاره و یا خرید و فروش این خانه،نوسانات در این بازار را کاهش و آن را به کنترل دربیاورد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توضیحات سخنگوی آموزش و پرورش درباره فوق‌العاده ویژه وخاص فرهنگیان+فیلم
بحران مصدومیت بارسلونا در آستانه الکلاسیکو
کارگردان شیرازی موفق به کسب جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی باکو شد
فشار مستقیم کاخ سفید بر نتانیاهو برای اجرای توافق صلح غزه
جزییات ماجرای فوت یک مسافر در پرواز تهران- بوشهر
دیدار دبیرکل کمیته‌های مقاومت فلسطین با رئیس اطلاعات مصر قاهره
کرملین: مسکو مطابق با منافع ملی خود به تحریم‌های جدید غرب پاسخ خواهد داد
داعش در حال قدرت‌گیری در سوریه است
نحوه پرداخت وام ضروری50 میلیون تومانی برای بازنشستگان کشوری اعلام شد
سکانداری آرام در تلاطم تجارت؛ لجستیک دریایی ایران رکورد زد
3 شهرک جدید به کنترل روسها درآمد
رادیولوژی ایران به یکی از پیشرفته‌ترین شاخه‌های پزشکی تبدیل شد
صدر اعظم آلمان خواستار معافیت ویژه روس‌نفت شد
چالش تازه اروپا با آمریکا؛ اوربان به دنبال دور زدن تحریم‌های روسیه
ژاپن به‌ دنبال امضای معاهده صلح با روسیه
ادعای جنجالی ترامپ درباره نقشش در انفجار پیجرهای حزب‌الله لبنان
پروازهای مستقیم وین–تهران از سر گرفته می‌شود
کیم جونگ اون: اتحاد کره شمالی و روسیه شکست‌ناپذیر است
طرح جدید آمریکا و اسرائیل برای آینده غزه
عارف: رسیدن به جایگاه مرجعیت علمی با کمک جوانان کشور امکان‌پذیر است
روسیه مهر «باطل شد» بر قطعنامه‌های ضدایرانی زد
پوتین و علی‌اف بر تقویت همکاری‌ها در حوزه انرژی و حمل‌ونقل تأکید کردند
قیمت گوشت منجمد گوسفندی اعلام شد
نصف استاندارد جهانی پرستار در بیمارستان‌های ایران
خطیب جمعه تهران: آمریکا تروریست‌پرور است، نه ضدتروریسم
تصادف دلخراش اتوبوس در هند با 20 کشته+فیلم
پرسپولیس-ذوب آهن؛ آخرین جدال وحید هاشمیان روی نیمکت سوخپوشان
فرانسه برای سومین بار حکم جلب بشار اسد را صادر کرد
حمایت قالیباف از تصمیم مهم دولت برای واگذاری اختیارات به استان‌ها
آنروا: شمال غزه بدون بازگشایی گذرگاه‌ها در انتظار فاجعه انسانی است
آخرین مهلت ثبت نام برای پذیرش مستقیم در 4 رشته کم متقاضی آزمون دستیاری تا فردا
اعلام تحریم‌های جدید علیه 2 شرکت نفتی روسیه توسط ایالات متحده
دو 400 متر بامانع جوانان آسیا؛ عسگری با رکورد شخصی نهم شد
تیم ملی کشتی فرنگی زیر 23 سال ایران قهرمان جهان شد
سقوط هواپیمای جدید نیروی هوایی آمریکا در اوکلاهما
اردوغان: حماس طرفی است که به توافق آتش‌بس در غزه پایبند است
پوتین درباره عواقب حمله به روسیه با موشک‌های تاماهاوک هشدار داد
رقابت تهران و تل‌آویو در شطرنج ژئوپلیتیک آسیای مرکزی
النخاله: پایبندی فلسطینی‌ها به آتش‌بس مشروط به اسرائیل است
نا امیدی رئیس جمهور سوئیس از پیشرفت توافق تجاری با آمریکا
وزیر فرهنگ: هیچکس دستور نداده برای تقوایی بزرگداشت برگزار نشود
50 بسته مخفی مواد مخدر؛ عملیات مرزبانی خراسان رضوی موفق شد
حمله پهپادی اوکراین به مسکو: 5 زخمی در ساختمان مسکونی
قیمت نفت پس از تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه 5 درصد افزایش یافت
شکست ناباورانه قهرمان المپیک در ووشی؛ تکواندو ایران به بن‌بست رسید
درخواست بن گویر برای تیراندازی به هر کودک فلسطینی که نزدیک خط زرد شود
تعداد مجروحان در درگیری‌های فوتبال اسرائیل به 40 نفر افزایش یافت
وزارت علوم: 117 موسسه آموزشی بی‌کیفیت تعطیل شد
عراق تصویب طرح الحاق کرانه باختری توسط کنست را محکوم کرد
حذف زودهنگام ناهید کیانی از مسابقات تکواندو جهان+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی