×
اقتصادی
شناسه خبر : 130242
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/30 ساعت 08:48
لزوم استفاده از ظرفیت سه میلیون خانه‌ خالی برای بهبود عرضه مسکن

لزوم استفاده از ظرفیت سه میلیون خانه‌ خالی برای بهبود عرضه مسکن

یک کارشناس حوزه مسکن معتقد است که دولت به جای ساخت چهار میلیون مسکن می‌تواند از ظرفیت همین خانه‌های خالی استفاده و با وارد کردن آنها به بازار، بخش زیادی از نیاز کشور را به این بخش از همین طریق جبران کند.

سایر رسانه‌ها: بازدهی سرمایه گذاری دربخش مسکن سبب شد تا در سال‌های گذشته خرید و فروش در این بخش به عنوان یکی از معاملات سودده مطرح شده و به همین منظور نیز گرایش مردم و به خصوص دلالان برای ورود به این بازار افزایش یابد.

خرید و فروش‌های گسترده مسکن، البته توسط افراد، شرکت‌ها و دستگاه‌های خاص سبب شده تا امروز به گفته کارشناسان سه میلیون مسکن خالی در کشور باشد؛ خانه‌هایی که تنها و تنها با هدف سرمایه گذاری و سوددهی خریداری شده و همچنان نیز بلااستفاده مانده‌اند.

میلیون‌ها دلار سرمایه در حالی در خانه‌های خالی خوابیده که این خانه‌ها از پرداخت هر گونه مالیات معاف و در صورتی که مالیاتی بر آنها نیز تعلق گیرد، رقم چندانی نیست.

لزوم استفاده از ظرفیت سه میلیون خانه‌خالی برای بهبود عرضه مسکن

کارشناس حوزه مسکن معتقد است که دولت به جای ساخت چهار میلیون مسکن می‌تواند از ظرفیت همین خانه‌های خالی استفاده و با وارد کردن آنها به بازار، بخش زیادی از نیاز کشور را به این بخش از همین طریق جبران کند.

«فرشید ایلاتی» با اشاره به تشکیل سامانه املاک و اسکان از سال ۹۴ افزود: هدف از راه اندازی سامانه این بوده که نسبت به شناسایی خانه‌های موجود درکشور و در کنار آن اطلاع از وضعیت خرید و فروش مسکن ثبت تا براین اساس بتوان نسبت به برنامه ریزی برای مسکن کشور اقدام کرد.

وی اضافه کرد: برای فعالتر شدن هر چه بهتر این سامانه نیاز است که از ظرفیت های مردمی مانند مانند مشاوران املاک، ماموران شهرداری که در سطح محلات و مناطق حضور دارند و خود مردم در قالب حمایت و مشوق‌هایی با هدف شناسایی خانه‌های خالی بهره برد.

ایلاتی با بیان اینکه احتکار مسکن، به نوعی فساد است اظهار داشت: احتکار مسکن یک فساد بزرگ است و سبب شده تا امروز در ارتباط با خانه‌های خالی در وضعیت خوبی نباشیم؛ بر همین اساس در کنار سامانه املاک واسکان باید از مدل‌های دیگری مانند سوت‌زنی برای کسب اطلاعات در این رابطه بهره بگیریم.

وی تقویت سامانه کد رهگیری را از دیگر راهکارها برای شناسایی از معاملات صورت گرفته در مسکن عنوان و بیان داشت: اعم از اینکه سند رسمی و یا قولنامه‌ای باشد این معاملات باید ثبت و دارای کدرهگیری شوند.

کارشناس حوزه مسکن با اشاره به اینکه برای ثبت معاملات قوانین محکمی داریم، تصریح کرد: در آیین نامه اجرایی مبارزه با پولشویی تاکید شده که تمام معاملات املاک چه رسمی و چه به صورت قولنامه‌ای باید دارای کد رهگیری باشند که بتوان آنها را به صورت دیجیتال ثبت کرد، در این بین اگر کسی معامله‌ای انجام و نسبت به ثبت آن اقدام نکند، مانند این است که مرتکب جرم پولشویی شده و جریمه‌های سنگینی دارد.

ایلاتی با بیان اینکه این قانون به خوبی اجرا نمی شود، گفت: در صورت اجرایی شدن این قانون در کنار سامانه املاک و اسکان و سامانه ثبت کد رهگیری، می‌توانیم تعداد خانه‌های خالی در کشور را به استاندارد جهانی برسانیم و از سوی دیگر با وارد کردن آنها به بازار مسکن شاهد بهبود وضعیت نسبی در این بخش شویم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون میزان خانه‌های خالی در کشور ۱۰ درصد بالاتر از استاندارد جهانی است، گفت: در این بین مخالفانی مانند شرکت‌های حقوقی، بیمه، بانک‌ها و شرکت‌هایی که دارای املاک زیادی هستند ممکن است بوجود بیاید که باید دولت با آنها برخورد نماید.

کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه بانک ها باید از بنگاه داری خارج و املاک زیر مجموعه خود را واگذار نمایند، گفت: هدفگذاری امروز دولت برای ساخت چهار میلیون مسکن در حالی است که سه میلیون مسکن خالی در کشور داریم که معادل سه سال هدفگذاری می باشد. دولت با افزایش نرخ مالیات بر این خانه ها و از سوی دیگر شناسایی و عرضه آنها به بازار می‌تواند در کوتاه مدت با اجاره و یا خرید و فروش این خانه،نوسانات در این بازار را کاهش و آن را به کنترل دربیاورد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گسترش زمین‌های شور در ایران به 10 میلیون هکتار؛ هشدار نسبت به بحران کشاورزی
ایلان ماسک: اتحادیه اروپا باید منحل شود
کایا کالاس: راه‌حل دو‌دولتی تنها مسیر صلح فلسطین و اسرائیل است
اسرائیل: توافقنامه ابراهیم 2 باید با لبنان امضا شود
مصر: تجزیه غزه هرگز پذیرفتنی نیست
هواپیمای آمریکایی حامل 172 مهاجر در کاراکاس فرود آمد
شورای امنیت سازمان ملل بر اجرای قطعنامه 1701 در لبنان تأکید کرد
ترکیه: خلع سلاح حماس منوط به استقرار دولت فلسطینی در غزه است
ناامیدی آمریکا از عقب‌نشینی عراق درباره تصمیم علیه حزب‌الله و انصارالله
الجولانی: پاسخ اسرائیل به پیام صلح، خشونت تمام بود
رئیس اسرائیل: به ترامپ احترام می‌گذاریم، اما اسرائیل مستقل است
سرانه آب تجدیدپذیر کشور به 66 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است
تصادف مرگبار در جنوب‌شرق ترکیه؛ 18 کشته و زخمی
تأکید مصر و قطر بر اجرای آتش‌بس در غزه
کارت‌های سوخت جایگاه‌ها افزایش می یابد
اوکراین: «کی‌یف سپر اروپا مقابل روسیه است»
ماکرون: روسیه خواهان صلح نیست
وزارت کشور: برای برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک آماده‌ایم
کشتار در هتل آفریقای جنوبی؛ 11 کشته و 24 زخمی
عراقچی: احیای مذاکرات بستگی به رویکرد آمریکا دارد
نورنما | تنها جزیره‌ی متحرک ایرانی در آذربایجان غربی!
اعتراف آمریکا به پایان نقش پلیس جهان بودن
راهبرد شکست‌خورده ترامپ در لبنان
مصر برای احیای توافق ایران و آژانس وارد عمل شد
زمان و مکان دیدارهای تیم ملی فوتبال در جام جهانی اعلام شد
ناتو در حال آماده‌سازی پاسخ تهاجمی به روسیه
مدارس در کدام استان‌ها فردا تعطیل شد ؟
پذیرش حدود 8 هزار نفر در آزمون کتبی کارشناسان رسمی دادگستری
افلاکی و زندی؛ بهترین مربی و بازیکن مسابقات جهانی تکواندو
کوچک‌سازی دولت؛ پروژه‌ای ضروری اما دشوار
علویان سوریه اعتصاب 5 روزه اعلام کردند
طبق اعلام مرکز آمار ؛ نرخ رشد اقتصادی کم شد
گلوله‌باران منازل شرق غزه با پهپادهای اسرائیلی
گسترش فرماندهی ارتش ایران از تنگه هرمز تا دیگر اقیانوس‌ها
شکایت رسمی استقلال از سروش رفیعی به‌خاطر توهین به آنتونیو آدان
پشت پرده عکس فرزین با صرافان هرات چه بود؟
قالیباف: برخی دنبال کنندگان موضوع حجاب دغدغه حجاب ندارند
کشف 4.3 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با فاکتورهای دستی
ورود سامانه بارشی به تهران از دوشنبه/ باران و برف می‌بارد
عارف: فرهنگ‌سازی کاربردهای انرژی هسته‌ای در زندگی روزمره مردم ضروری است
اطلاعیه جدید ستاد پرداخت به بازماندگان سانحه پرواز اوکراینی
قهرمانی تکواندو ایران در رقابت‌های امیدهای جهان
دستگیری عوامل وابسته به سازمان نفاق توسط سپاه بهارستان
ضربه نهایی امنیتی 3 عضو دیگر شبکه ضدامنیتی «شکار مزدور» بازداشت شدند
افزایش قیمت دوباره انواع خودروهای داخلی در بازار
انسداد کندوان از فردا برای ایمن‌سازی مسیر
سند ملی میراث فرهنگی ابلاغ شد
رونمایی از 2 رام قطار متروی ملی
دادستان کل کشور: دانشجویان جز سرمایه‌های کشور هستند
سرمربیگری جدید تیم فوتبال جوانان کیست؟ + سوابق
X
آگهی تبلیغاتی