×
سیاسی
شناسه خبر : 130221
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/29 ساعت 12:36

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ سکته سوسیال دموکرات‌ها در برلین؛ سرنوشت شرودر در انتظار شولتز

شکل‌گیری دولت ائتلافی آلمان گرچه در ابتدا، امیدواری‌هایی را درباره تغییر ریل‌گذاری در معادلات امنیت داخلی، اقتصادی و سیاست خارجی ایجاد کرد اما تصمیمات نادرست «اولاف شولتز» در قبال جنگ اوکراین و عدم تمرکز بر معضلات اقتصادی داخلی، منجر به بازسازی قدرت دموکرات مسیحی‌ها شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پیروزی بزرگ دموکرات مسیحی‌ها در انتخابات ایالتی و منطقه‌ای برلین، به نقطه آشکارساز شکست سوسیال دموکرات‌ها و دیگر اضلاع دولت ائتلافی آلمان تبدیل شده است.

شکل‌گیری دولت ائتلافی آلمان توسط سه حزب «سوسیال دموکرات»، «دموکرات‌های آزاد» و «سبزها» در ابتدا، امیدواری‌هایی را در خصوص تغییر ریل‌گذاری ژرمن‌ها در معادلات امنیت داخلی، اقتصادی و سیاست خارجی ایجاد کرد اما تصمیمات نادرست «اولاف شولتز» در قبال جنگ اوکراین مانند ارسال تانک‌های لئوپارد 1 به میدان نبرد و عدم تمرکز بر معضلات اقتصادی داخلی، منجر به بازسازی قدرت حزب رقیب دولت یعنی دموکرات مسیحی‌ها شد.

در برلین، حزب دموکرات مسیحی بیش از ۲۷ درصد از آرا را کسب کرده و بر اساس گزارش دویچه وله، این برای نخستین‌بار در بیش از ۲۰ سال گذشته است که حزب دموکرات مسیحی بیشترین آراء در انتخابات ایالتی برلین را کسب می‌کند و جایگزین حزب سوسیال دموکرات می‌شود.

«کای واگنر» نامزد اصلی حزب دموکرات مسیحی با هدف ایجاد تغییرات سیاسی در پایتخت آلمان وارد کارزار رقابت‌های انتخاباتی شده بود و برخی از کارشناسان بر این باور بودند که او می‌تواند از نارضایتی عمومی برلینی‌ها نسبت به عملکرد سایر احزاب برای افزایش رای خود استفاده کند، موضوعی که اکنون به واقعیت پیوسته است.

حزب سوسیال دموکرات در این انتخابات ۱۸ و نیم درصد آرا را به خود اختصاص داده که شکستی بزرگ برای این حزب در پایتخت آلمان محسوب می‌شود.

حزب سبزها نیز توانست ۱۸ و نیم درصد آرا را کسب کند. پس از این احزاب، حزب چپ موفق به کسب ۱۲.۶ درصد از آرا شد. حزب تندروی «آلترناتیو برای آلمان» هم ۹ درصد و حزب دموکرات آزاد ۴ و نیم درصد آراء را کسب کردند.

اکنون حزب دموکرات مسیحی برای کسب قدرت در مقیاسی وسیع‌تر از برلین گام برداشته است، چنانچه در ایالت‌های بایرن، نورث راین وستفالیا و زاکسن، این حزب سنتی آلمان در حال مانور بر روی بی‌کفایتی صدر اعظم کنونی ژرمن‌ها و دولت ائتلافی است.

شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل روی‌گردانی ژرمن‌ها از دولت ائتلافی شولتز، عدم تطابق شعارها و عملکرد این دولت ناتوان است. شاید برخی شهروندان آلمانی تصور می‌کردند سوسیال دموکرات‌ها و سبزها، به جای تبدیل کردن کشورشان به قسمتی از جورچین نبرد اوکراین، به تنش‌زدایی برای پایان دادن به این بحران روی خواهند آورد، اما این تصور تحقق پیدا نکرده است.

اکنون اصلی‌ترین ترس سوسیال دموکرات‌ها، انحلال دولت به دنبال خروج یکی از احزاب ائتلافی سه‌گانه و برگزاری انتخابات زودهنگام است.

فراموش نکنیم که دموکرات مسیحی‌ها در پارلمان آلمان (بوندس تاگ) تلاش‌های خود را جهت تسخیر دوباره دولت از طریق تکیه بر ضعف مفرط دولت شولتز دوچندان ساخته‌اند. در چنین شرایطی ممکن است اولاف شولتز نیز مانند «گرهارد شرودر» صدر اعظم اسبق که در سال 2005 میلادی داوطلبانه از قدرت کناره‌گیری کرد، برای همیشه از راس معادلات قدرت کنار رفته و برای مدتی طولانی زمینه ظهور دولتی با محوریت حزب دموکرات مسیحی در آلمان را فراهم سازد.

بازی دولت شولتز در زمین سیاست‌مدارانی مانند «اورزولا فون‌درلاین» که در کسوت ریاست کمیسیون اروپا به فکر بازگشت به برلین و تبدیل شدن به صدر اعظم دموکرات مسیحی جدید آلمان است، تبدیل به عاملی برای تسریع سقوط دولت ائتلافی آلمان خواهد شد.

بی‌دلیل نیست که بسیاری از طرفداران حزب سوسیال دموکرات و دو حزب ائتلافی سبز و دموکرات‌های آزاد خواستار عقب‌گرد دولت متبوعشان از سیاست‌های نادرست و تنش‌زا در حوزه سیاست داخلی و خارجی هستند.

آیا شولتز در مواجهه با این روند، دست به اصلاح رویکرد پرهزینه و متناقض دولت خود می‌زند یا کماکان با سرعت به سوی سقوط سیاسی گام بر می‌دارد؟!


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
X
آگهی تبلیغاتی