×
سیاسی
شناسه خبر : 130221
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/29 ساعت 12:36
بهمن ماه 1402/ سکته سوسیال دموکرات‌ها در برلین؛ سرنوشت شرودر در انتظار شولتز

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ سکته سوسیال دموکرات‌ها در برلین؛ سرنوشت شرودر در انتظار شولتز

شکل‌گیری دولت ائتلافی آلمان گرچه در ابتدا، امیدواری‌هایی را درباره تغییر ریل‌گذاری در معادلات امنیت داخلی، اقتصادی و سیاست خارجی ایجاد کرد اما تصمیمات نادرست «اولاف شولتز» در قبال جنگ اوکراین و عدم تمرکز بر معضلات اقتصادی داخلی، منجر به بازسازی قدرت دموکرات مسیحی‌ها شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پیروزی بزرگ دموکرات مسیحی‌ها در انتخابات ایالتی و منطقه‌ای برلین، به نقطه آشکارساز شکست سوسیال دموکرات‌ها و دیگر اضلاع دولت ائتلافی آلمان تبدیل شده است.

شکل‌گیری دولت ائتلافی آلمان توسط سه حزب «سوسیال دموکرات»، «دموکرات‌های آزاد» و «سبزها» در ابتدا، امیدواری‌هایی را در خصوص تغییر ریل‌گذاری ژرمن‌ها در معادلات امنیت داخلی، اقتصادی و سیاست خارجی ایجاد کرد اما تصمیمات نادرست «اولاف شولتز» در قبال جنگ اوکراین مانند ارسال تانک‌های لئوپارد 1 به میدان نبرد و عدم تمرکز بر معضلات اقتصادی داخلی، منجر به بازسازی قدرت حزب رقیب دولت یعنی دموکرات مسیحی‌ها شد.

در برلین، حزب دموکرات مسیحی بیش از ۲۷ درصد از آرا را کسب کرده و بر اساس گزارش دویچه وله، این برای نخستین‌بار در بیش از ۲۰ سال گذشته است که حزب دموکرات مسیحی بیشترین آراء در انتخابات ایالتی برلین را کسب می‌کند و جایگزین حزب سوسیال دموکرات می‌شود.

«کای واگنر» نامزد اصلی حزب دموکرات مسیحی با هدف ایجاد تغییرات سیاسی در پایتخت آلمان وارد کارزار رقابت‌های انتخاباتی شده بود و برخی از کارشناسان بر این باور بودند که او می‌تواند از نارضایتی عمومی برلینی‌ها نسبت به عملکرد سایر احزاب برای افزایش رای خود استفاده کند، موضوعی که اکنون به واقعیت پیوسته است.

حزب سوسیال دموکرات در این انتخابات ۱۸ و نیم درصد آرا را به خود اختصاص داده که شکستی بزرگ برای این حزب در پایتخت آلمان محسوب می‌شود.

حزب سبزها نیز توانست ۱۸ و نیم درصد آرا را کسب کند. پس از این احزاب، حزب چپ موفق به کسب ۱۲.۶ درصد از آرا شد. حزب تندروی «آلترناتیو برای آلمان» هم ۹ درصد و حزب دموکرات آزاد ۴ و نیم درصد آراء را کسب کردند.

اکنون حزب دموکرات مسیحی برای کسب قدرت در مقیاسی وسیع‌تر از برلین گام برداشته است، چنانچه در ایالت‌های بایرن، نورث راین وستفالیا و زاکسن، این حزب سنتی آلمان در حال مانور بر روی بی‌کفایتی صدر اعظم کنونی ژرمن‌ها و دولت ائتلافی است.

شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل روی‌گردانی ژرمن‌ها از دولت ائتلافی شولتز، عدم تطابق شعارها و عملکرد این دولت ناتوان است. شاید برخی شهروندان آلمانی تصور می‌کردند سوسیال دموکرات‌ها و سبزها، به جای تبدیل کردن کشورشان به قسمتی از جورچین نبرد اوکراین، به تنش‌زدایی برای پایان دادن به این بحران روی خواهند آورد، اما این تصور تحقق پیدا نکرده است.

اکنون اصلی‌ترین ترس سوسیال دموکرات‌ها، انحلال دولت به دنبال خروج یکی از احزاب ائتلافی سه‌گانه و برگزاری انتخابات زودهنگام است.

فراموش نکنیم که دموکرات مسیحی‌ها در پارلمان آلمان (بوندس تاگ) تلاش‌های خود را جهت تسخیر دوباره دولت از طریق تکیه بر ضعف مفرط دولت شولتز دوچندان ساخته‌اند. در چنین شرایطی ممکن است اولاف شولتز نیز مانند «گرهارد شرودر» صدر اعظم اسبق که در سال 2005 میلادی داوطلبانه از قدرت کناره‌گیری کرد، برای همیشه از راس معادلات قدرت کنار رفته و برای مدتی طولانی زمینه ظهور دولتی با محوریت حزب دموکرات مسیحی در آلمان را فراهم سازد.

بازی دولت شولتز در زمین سیاست‌مدارانی مانند «اورزولا فون‌درلاین» که در کسوت ریاست کمیسیون اروپا به فکر بازگشت به برلین و تبدیل شدن به صدر اعظم دموکرات مسیحی جدید آلمان است، تبدیل به عاملی برای تسریع سقوط دولت ائتلافی آلمان خواهد شد.

بی‌دلیل نیست که بسیاری از طرفداران حزب سوسیال دموکرات و دو حزب ائتلافی سبز و دموکرات‌های آزاد خواستار عقب‌گرد دولت متبوعشان از سیاست‌های نادرست و تنش‌زا در حوزه سیاست داخلی و خارجی هستند.

آیا شولتز در مواجهه با این روند، دست به اصلاح رویکرد پرهزینه و متناقض دولت خود می‌زند یا کماکان با سرعت به سوی سقوط سیاسی گام بر می‌دارد؟!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زمین‌لرزه 3.6 ریشتری حوالی بندرعباس را لرزاند
جزئیات جدید حکم متهمان پرونده شهادت آرمان علی‌وردی
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد
پنتاگون طرح‌های حمله نظامی به کوبا را شبیه‌سازی می‌کند
پرداخت 40 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران در راه است
افسران اسرائیلی: رهگیری پهپادهای حزب‌الله دشوار شده است
زاکانی: تعداد ایستگاه‌های مترو تهران به 163 رسید
عبور سه ابرنفتکش از تنگه هرمز پس از دو ماه توقف
قیمت گوشت قرمز امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور
رقابت شدید الهلال و الاتحاد برای جذب لواندوفسکی
صنعت خودروسازی جهان در چاله جنگی ترامپ
جدول پخش فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟