×
سیاسی
شناسه خبر : 130066
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/11/25 ساعت 19:59
خطر تبدیل شدن انگلیس به سرزمین زامبی‌ها

خطر تبدیل شدن انگلیس به سرزمین زامبی‌ها

کارشناسان هشدار می‌دهند در پی شیوع ماده مخدر فنتانیل (Fentanyl)، ممکن است انگلیس به زودی به سرزمین زامبی‌ها تبدیل شود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: روزنامه دیلی میل نوشت شیوع ماده مخدر فنتانیل در آمریکا، اثر ویرانگری داشته و اکنون این ماده که ۵۰ برابر قوی‌تر از هروئین است، در انگلیس همه گیر می‌شود.
به نوشته دیلی میل، مقامات سازمان‌های مبارزه با مواد مخدر در اتحادیه اروپا معتقدند باند‌های قاچاق مواد مخدر در مکزیک، اکنون به بازار‌های اروپا چشم دوخته اند و به همین علت، نگرانی درباره مصروف این ماده مخدر در انگلیس، رو به افزایش است. فنتانیل Fentanyl یک شبهه مرفین بسیار قوی است و برای بی‌هوشی استفاده می‌شود.

زامبی (zombie) یک مردهٔ از گور برخاسته و از لحاظ جسمانی متحرک و افسانه‌ای است که از طریق زنده کردن یک جنازه به وجود آمده‌ است. زامبی‌ها بیش‌تر در آثاری با ژانر ترسناک و فانتزی یافت می‌شوند، اما با مشاهده مصرف کنندگان شماری از مواد مخدر بسیار خطرناک همچون فنتانیل، این اصطلاح به معتادان نیز اطلاق می‌شود. تصاویر رسانه‌های فعلی از زنده شدن مردگان اغلب شامل جادو نیست، بلکه روش‌های علمی- تخیلی مانند حامل بیماری، تشعشعات، بیماری‌های روانی، ناقل‌ها، بیماری‌زا‌ها، انگل‌ها، حوادث علمی، معتادان به مواد مخدر قوی و ... را شامل می‌شود.
روزنامه دیلی میل نوشت باند‌های تولید مواد مخدر در چین و هند، ماده خام تولید دارو‌های مسکن را به باند‌های مکزیکی می‌فروشند که در آزمایشگاه‌های غیرقانونی، به فنتانیل مبدل و به آمریکا و اکنون اروپا، قاچاق می‌شوند. این ماده برخلاف مخدر‌های طبیعی مانند تریاک، مرفین و هروئین ریشه گیاهی و طبیعی ندارد و تنها در آزمایشگاه تولید می‌شود. فنتانیل با قدرت اثر ضد درد چند برابر هروئین، در دهه ۱۹۶۰ میلادی به عنوان هوشبر با تزریق به سیاهرگ معرفی شد. کاربرد اصلی آن به عنوان پیش‌دارو و آرام‌بخش پیش از بیهوشی در اتاق عمل است. امروزه، فنتانیل‌ها به‌طور گسترده‌ای برای بیهوشی و تسکین درد استفاده می‌شوند. به نوشته دیلی میل، مرگ ناشی از سوء مصرف فنتانیل در جهان، از اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی رو به افزایش است.

روزنامه دیلی میل نوشت میلیون‌ها انگلیسی کوکائین مصرف می‌کنند و براورد می‌شود سالانه ۱۱۷ تن کوکائین در این کشور، استفاده شود. کارشناسان می‌گویند اکنون فنتانیل با کوکائین در انگلیس ترکیب و مصرف می‌شود. دکتر ویلیام شاناهان (William Shanahan)، مدیر بخش پزشکی بیمارستان پرایوری (Priory Hospital)، بهترین مرکز درمان افراد مشهور می‌گوید چرخه جدید، بسیار نگران کننده است.

فنتانیل با سرعتی بیش‌تر از مرفین و هروئین از پوسته محافظ مغز و طناب نخاعی عبور می‌کند و با قدرتی اعجاب‌آور بر گیرنده‌های مرفینی مغز اثر می‌گذارد. اثربخشی فنتانیل ۱۰۰ برابر مرفین (۸۰ برابر هروئین دارویی) است و کاهش فشار خون، کاهش اشباع اکسیژن خون، تهوع، استفراغ و مرگ از عوارض سوء استفاده از این داروست. این دارو تأثیراتی مشابه هروئین و حتی مخرب‌تر از آن ایجاد می‌کند و به سرعت بر دستگاه تنفس و کارکرد قلب اثر می‌گذارد. گاهی حتی پیش از سرخوشی با از کار افتادن دستگاه تنفسی، مصرف‌کننده دچار بیهوشی می‌شود و در آستانه مرگ قرار می‌گیرد.


صداوسیما
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: تحریم‌ها واقعی‌اند اما قابل مدیریت
اسامی داوران استقلال و الوحدات اعلام شد
واکنش بقائی به شکنجه شهروند سوئدی
واکنش باشگاه استقلال به تغییر ساعت بازی با فجر سپاسی
انتقال گاز قزاقستان به روسیه متوقف شد
طارمی مقابل بارسلونا بازی خواهد کرد
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی پایان حملات خود به غزه شد
سپاه برای تقویت پیوندهای راهبردی با نیروهای مسلح یمن آماده است
صابر کاظمی به هوش آمد!
حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب
ترامپ خطاب به زلنسکی: یا شروط پوتین را بپذیرید یا نابود شوید
خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی
تکذیب وقوع انفجار در بندر دیر
پیام ویتکاف به اسرائیل: به حماس حمله کنید اما مانع از فروپاشی توافق نشوید
ورزشگاه اختصاصی استقلال در البرز ساخته می‌شود
امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی
کابینه رژیم صهیونیستی ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد
نورنما | یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های دنیا
نتایج اولیه آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد + لینک
زلنسکی: برابر روسیه تسلیم نشوید
مشاور امنیت ملی عراق، فردا با علی لاریجانی دیدار می‌کند
سفر هیات حماس به قاهره برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس
گزینه ایتالیایی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد
آغاز مرحله دوم فروش خودروهای وارداتی +جزییات و لینک سایت
تصویر سند درخواست پناهندگی رئیس‌جمهور سابق اسرائیل به فلسطین
آمار جدید وزارت بهداشت غزه: شهادت 35 نفر از زمان آغاز آتش‌بس
السیسی: مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه است
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن برای حمله به غزه
کمک مالی آمریکا به کلمبیا قطع می‌شود
پزشکیان: هر مقرره‌ای که بر مردم فشار اقتصادی وارد کند، باید سریع اصلاح شود
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
ترامپ: تاسیسات اتمی ایران را بمباران نمی‌کردیم، در غزه آتش‌بس نمی‌‎شد
لیورپول 0-2 منچستریونایتد؛ چهارمین شکست پیاپی قرمزها ثبت شد+ خلاصه بازی
حکم حبس و جریمه سنگین برای وکیل قلابی
غایبان نماینده اردن در بازی بعدی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
حمله هوایی رژیم اشغالگر به مرکز نوار غزه و شهادت سه نفر+ فیلم
چین و روسیه، همکار یا رقیب در آسیای مرکزی؟
ماجرای اعتصاب غذای زندانیان در قزلحصار چه بود؟
تصادف اتوبوس دانش‌آموزان در ارومیه با 10 مصدوم
تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه
X
آگهی تبلیغاتی