×
اقتصادی
شناسه خبر : 130051
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/11/25 ساعت 17:13
20 تفاهم‌نامه اقتصادی با چین امضا می‌شود

وزیر اقتصاد:

20 تفاهم‌نامه اقتصادی با چین امضا می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشریح برنامه‌های سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین، از امضای 20 تفاهم‌نامه اقتصادی در این سفر خبر داد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: سیداحسان خاندوزی؛ وزیر اقتصاد، اظهار کرد: در سفر‌های دوجانبه رئیس جمهور به کشور‌های شریک تجاری ایران، سفر به پکن دومین سفر مهم دولت سیزدهم بعد از سفر سال گذشته رئیس جمهور به مسکو است که در ادامه سیاست توسعه روابط راهبردی با شرکای اقتصادی بزرگ آسیایی و منطقه‌ای صورت می‌گیرد.

وزیر اقتصاد افزود: در این میان با توجه به نقش وزارت اقتصاد به‌عنوان طرف ایرانی در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تلاش‌هایی انجام دادیم تا بتوانیم آثار مثبت و برکات اقتصادی بیشتری را از سفر رئیس جمهور و هیئت همراه ایشان به پکن نصیب اقتصاد ایران کنیم.

خاندوزی یادآور شد: در این سفر وزیر امور خارجه، وزیر صمت، وزیر نفت، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس‌کل بانک مرکزی، رئیس جمهور را همراهی می‌کنند.

او در تشریح مهمترین برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در سفر رئیس جمهور گفت: امروز سه‌شنبه اولین دیدار رسمی دو هیئت در مکان نخست‌وزیری جمهوری خلق چین انجام می‌شود، بعد از این دیدار ملاقات با رئیس کمیته دائمی کنگره خلق چین در برنامه سفر قرار دارد و سپس مراسم استقبال رسمی آقای شی جین پینگ رئیس جمهور چین و دیدار و معارفه هیئت ایرانی با ایشان انجام خواهد شد. ملاقات خصوصی با رئیس جمهور چین آخرین برنامه امروز آیت‌الله رئیسی پیش از ضیافت شام خواهد بود.

وزیر اقتصاد با اشاره به اقداماتی که این وزارتخانه به‌عنوان مقدمه این سفر انجام داده است تا دیدار ۲۵ بهمن رؤسای جمهور ایران و چین، نقطه عطف تاریخ‌ساز در روابط دو کشور باشد، اضافه کرد: زمینه نهایی شدن نزدیک به ۲۰ تفاهم عملیاتی برای اجرایی شدن سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در رفت‌وآمد‌های بین هیئت‌های دو کشور فراهم شد.

خاندوزی ادامه داد: همچنین هیئت‌های دو کشور درباره طرح‌های مشترک همکاری به توافق رسیدند که در این سفر رسماً امضا و نهایی خواهد شد.

او با اشاره به تعریف پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری ایران و چین ابراز کرد: با توجه به اینکه چین از بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران است و کشورمان می‌تواند منابع ارزی قابل‌توجهی از قبال صادرات به دست آورد، این تعاملات فرصت مناسبی است که از ظرفیت فناوری و تکنولوژی چینی در پروژه‌های اولویت‌دار استفاده کنیم که فهرست پروژه‌ها در این مورد نهایی شده است.

رئیس کمیسیون مشترک ایران و چین همچنین گفت: در حوزه مناسبات بانکی و تعاملات ارزی و رفع برخی مشکلات گمرکی بین دو کشور توافقات انجام شده است و امیدواریم با تأیید آن‌ها در این سفر توسط مقامات عالی دو کشور شاهد تسریع و تسهیل مراودات باشیم.

وزیر اقتصاد اظهار امیدواری کرد، مجموعه این اقدامات کنار اراده دو دولت که عملاً نشان دادند ذیل تداوم فشار‌های تحریمی نه‌تن‌ها کاهش روابط نداشته بلکه ارتقای روابط اقتصادی دو کشور را دنبال کرده‌اند، برکات اقتصادی زیادی نصیب کشور شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دستور ترامپ به اوکراین برای نهایی‌کردن توافق صلح با روسیه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 28 آذر
شکایت پرسپولیس از سکوهای ورزشگاه تبریز بعد از حذف در جام حذفی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 28 آذر + وضعیت استان ها
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
X
آگهی تبلیغاتی