×
سیاسی
شناسه خبر : 130043
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/11/25 ساعت 14:26
تهران و پکن نزدیک‌تر شدند

تحلیل چاینا دیلی از سفر رئیس‌جمهور به چین؛

تهران و پکن نزدیک‌تر شدند

چاینا دیلی در گزارش خود پیش‌بینی کرد که سفر رئیس جمهور ایران روابط دو کشور ایران و چین را تقویت کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: وزارت خارجه چین اعلام کرد که شی جین پینگ با رئیس جمهور ایران، رئیسی برای هدایت روابط در آینده گفتگو خواهد کرد. مقام‌ها و کارشناسان گفتند که سفر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به چین، حمایت دوجانبه قوی دو کشور و همچنین تعهد و اقدامات پایدار پکن در راستای ارتقای صلح و رفاه در خاورمیانه و همچنین جهان را برجسته خواهد کرد. آن‌ها این مشاهدات را در حالی انجام دادند که قرار است رئیسی برای یک دیدار دولتی روز سه شنبه تا روز پنجشنبه وارد پکن شود که اولین سفر او به چین از زمان تصدی پست ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۱ است.

به گفته وزارت خارجه، رئیس جمهور شی جین پینگ با رئیسی گفتگو خواهد کرد تا مسیر توسعه آینده روابط دوجانبه را به طور مشترک ترسیم کند و دو رهبر در مورد مسائل منطقه‌ای و بین المللی تبادل نظر عمیقی داشته باشند. رئیس جمهور ایران در این سفر با لی کچیانگ نخست وزیر و لی ژانشو رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق نیز دیدار خواهد کرد. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: روابط چین و ایران بر مبنای دوستی است و تقویت و توسعه روابط، انتخاب استراتژیک مشترک دو طرف است. وانگ در کنفرانس خبری در پکن گفت: پکن مشتاقانه منتظر همکاری با تهران است تا از این دیدار به عنوان فرصتی برای پیشرفت بیشتر در مشارکت راهبردی جامع چین و ایران استفاده کند.

دو کشور همچنین به دنبال نقش‌های سازنده در تقویت وحدت و همکاری میان کشور‌های خاورمیانه و تسهیل امنیت و ثبات منطقه خواهند بود. بر اساس آمار اداره کل گمرک چین، تجارت چین با ایران در ۹ ماهه سال گذشته به ۱۲.۳۲ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد رشد داشته است. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری ایران، روز یکشنبه گفت که این سفر اهمیت اقتصادی، سیاسی و راهبردی خواهد داشت. رئیسی، گفت: ایران مانند همیشه سیاست‌های تقویت روابط دوجانبه ایران و چین را دنبال خواهد کرد و این امر متاثر از تغییر در شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی نخواهد بود.

رشد اقتصادی چین و سرمایه گذاری خارجی آن به نفع مردم چین و سایر کشور‌ها است و ما از طرح‌های پیشنهادی چین برای افزایش صلح، امنیت و توسعه جهانی استقبال می‌کنیم. رئیسی گفت: ایران از نقش مهم چین در مقابله با کووید-۱۹ و حمایت این کشور از تلاش‌های ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگ‌های قدردانی می‌کند. وی همچنین همکاری دوجانبه بیشتر را در چارچوب طرح همکاری جامع چین و ایران پیش بینی کرد، طرحی که دو کشور در سال ۲۰۲۱ امضا کردند. لی شائوسیان، مدیر مؤسسه تحقیقاتی چین و عربی دانشگاه نینگ شیا، گفت: چین و ایران سابقه طولانی در روابط دوستانه دارند و شرکایی هستند که از منافع اصلی یکدیگر حمایت می‌کنند.

ناظران گفتند که یکی از مهمترین دستور کار سفر رئیس جمهور ایران، پیشبرد مذاکرات برای از سرگیری توافق هسته‌ای تاریخی ایران است که در سال ۲۰۱۶ تصویب شد. ما شیائولین، محقق مطالعات خاورمیانه و مدیترانه در دانشگاه ژجیانگ، در گفتگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که دو کشور ارتباطات و هماهنگی خوبی در زمینه امور بین المللی و منطقه‌ای داشته اند. وی افزود: دو ملت قاطعانه از اصل عدم مداخله در امور داخلی و منافع مشترک کشور‌های در حال توسعه محافظت می‌کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فعلاً امکان اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها وجود ندارد
کشف بلور ناشناخته در بقایای اولین انفجار اتمی تاریخ
حملات اسرائیل به چندین منطقه در جنوب لبنان
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 24 اردیبهشت +وضعیت استانها
آخرین تصمیمات درباره سیاست‌های بنزینی کشور
درصورت همکاری چت‌جی‌پی‌تی در قتل، آیا شریک جرم است؟
جیوه برای همه به یک اندازه خطرناک نیست!
گفت وگوی امیر قطر و رئیس امارات درباره تحولات منطقه
ارتش آمریکا اعزام 4 هزار سرباز به لهستان را لغو کرد
گزارشی از وجود سفیدبالک‌ها دریافت نشده است
روسای هیئت‌های مذاکره‌کننده لبنان و رژیم صهیونیستی مشخص شدند
دیدار شی جین‌پینگ و دونالد ترامپ: رویارویی دو مدل سرمایه‌داری
واکنش ایران به فشار سیاسی آمریکا برای افزایش حامیان قطعنامه درباره تنگه هرمز
جنگ اوکراین تحویل سامانه پاتریوت به سوئیس را 7 سال عقب انداخت
ارتش مغرب از کشف جسد دومین سرباز مفقود آمریکایی در این کشور خبر داد
سلاح جدید علمی برای مقابله با آلزایمر چیست؟
سخنگوی پیشین نتانیاهو : روایت سفر به امارات حقیقت دارد
علایق غذایی نوزاد از درون رحم آغاز می‌شود
رئیس بانک مرکزی آمریکا معرفی شد
نفس گواردیولا پشت آرسنال
نتانیاهو نشست اضطراری برگزار کرد
عضو دفتر سیاسی حماس: به تعهدات خود عمل کردیم
16 راهکار ساده برای کاهش مصرف بنزین
امارات سفر نتانیاهو به ابوظبی را تکذیب کرد
سهمیه اروپایی سری‌آ برای هفت تیم
دادستان‌های فرانسه خواستار محکومیت 7 ساله سارکوزی در پرونده لیبی شدند
رویای 100 امتیازی شدن بارسلونا از دست رفت
چرا 80 درصد افراد دوباره چاق می‌شوند؟
پاری‌سن‌ژرمن قهرمان لیگ یک فرانسه شد
سناتور آمریکایی: ترامپ 29 میلیارد دلار را در جنگ بیهوده علیه ایران هدر داد
نبویان: قالیباف در مذاکرات پاکستان مقابل تهدید و طعنه‌های ونس محکم ایستاد
تبیین جنایات متجاوزان به ایران در میناب و آثار تاریخی در اجلاس آیسسکو
قرقاش: روابط اعراب و ایران در خلیج فارس نباید بر اساس رویارویی‌ و درگیری‌ها بنا شود
کنست رژیم صهیونیستی منحل و انتخابات زودهنگام برگزار می‌شود
ونس: درگیر روند دیپلماتیک فعال با ایران هستیم
هشدار کوبا به آمریکا: هرگونه حمله به «حمام خون» منجر می‌شود
قاتل مامور حافظ امنیت به دار مجازات آویخته شد
افشای دستورالعمل محرمانه ترامپ برای جانشینی معاونش
پیروزی المپیاکوس برابر پاناتینایکوس با حضور طارمی
هشدار فرمانده ارتش رژیم اسرائیل به احتمال ازسرگیری جنگ در غزه
تأکید دبیرکل ناتو بر مسئولیت‌پذیری دفاعی اروپا در پی فشارهای واشنگتن
ذخایر استراتژیک نفت به پایین‌ترین سطح در دو سال اخیر رسید
جزئیات تقابل دیپلماتیک در اسلام‌آباد از زبان نبویان
یمن: تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران منطقه را به سوی جنگ فراگیر می‌برد
افشای سفر محرمانه نتانیاهو به امارات در میانه جنگ علیه ایران
نشست اضطراری وزرای کشور شورای همکاری خلیج فارس در ریاض
بن‌بست در مذاکرات خلع سلاح حماس
برنامه مشترک بانک مرکزی و وزارت بهداشت برای رفع موانع ارزی تولید دارو
هفتمین ناکامی سنا در محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران
ورود سنگین پول حقیقی به صندوق‌های طلا و نقره