×
سیاسی
شناسه خبر : 130013
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/26 ساعت 16:22
بهمن ماه 1402/ کیش بایدن به نتانیاهو؛ چرا کاخ سفید به مناقشات داخلی صهیونیست‌ها ورود کرد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ کیش بایدن به نتانیاهو؛ چرا کاخ سفید به مناقشات داخلی صهیونیست‌ها ورود کرد؟

گرچه دموکرات‌ها به طور کلی نسبت به حضور نتانیاهو در مسند قدرت دید مثبتی نداشته و بر اساس ملاحظات حزبی، حضور افرادی مانند «بنی‌گانتز» و «یائیر لاپید» را نسبت به او ترجیح می‌دهند، اما تاکنون سابقه نداشته است که بایدن به صورت مستقیم علیه نتانیاهو و تصمیمات داخلی او موضع گیری کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اعتراض‌ها علیه اصلاحات قضاییِ ادعاییِ «بنیامین نتانیاهو» در تل‌آویو و حیفا ادامه دارد با شدت و گستردگی بسیار بالایی همچنان ادامه دارد.

در برخی نقاط دیگر اراضی اشغالی، این اعتراض‌ها تبدیل به اعتصاب شده و حتی ممکن است طی روزهای آتی شاهد شکل‌گیری امواج آمیخته با خشونت‌های اجتماعی و امنیتی در این رژیم باشیم.

آنچه اما به صورت خاص مورد توجه تحلیل‌گران حوزه منطقه و روابط بین‌الملل قرار گرفته، مربوط به زمان و شیوه ورود «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به بحران‌های جاری در سرزمین‌های اشغالی است.

گرچه دموکرات‌ها به طور کلی نسبت به حضور نتانیاهو در مسند قدرت دید مثبتی نداشته و بر اساس ملاحظات حزبی، حضور افرادی مانند «بنی‌گانتز» و «یائیر لاپید» را نسبت به او ترجیح می‌دهند، اما تاکنون سابقه نداشته است که بایدن به صورت مستقیم علیه نتانیاهو و تصمیمات داخلی او موضع گیری کند.

بهانه رئیس جمهور آمریکا برای ورود به موضوع، اصرار نتانیاهو بر اصلاحات قضایی در اراضی اشغالی است. بایدن در گفتگو با «نیویورک تایمز» گفته؛ «توافق درباره تغییرات اساسی و اطمینان از پذیرش آن‌ها توسط مردم برای تداوم یافتن، امری بسیار مهم در اصلاحات است و این موضوع باید در تصمیم‌سازی‌ها در اسرائیل و آمریکا مدنظر قرار گیرد!»

رسانه‌های صهیونیستی در این باره گزارش داده‌اند که اظهارات بایدن در راستای تکمیل نظرات «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی درباره وضعیت کنونی سرزمین‌های اشغالی و تشدید هشدارهای کاخ سفید به تل‌آویو است، به همین دلیل واشینگتن ظاهرا از تلاش‌های کابینه نتانیاهو برای انجام اصلاحات همه‌جانبه در سیستم قضایی ناراضی شده است.

این اظهارات، به معنای ورود بایدن به مناقشات داخلی در اراضی اشغالی است. اما چرا بایدن در برهه کنونی به صورت آشکار وارد این معادله جنجالی شده است؟

در این خصوص می‌توان دو مولفه و دلیل مهم را مدنظر قرار داد:

نخست اینکه؛ بایدن طی هفته‌های اخیر، در جریان برخی لابی‌های پنهان سران حزب لیکود و صهیونیست‌های افراطی مذهبی با جمهوری‌خواهان قرار گرفته، موضوعی که طرف مقابلش، هم افرادی چون «دی سانتیس» فرماندار فلوریدا و هم مقامات سابق مانند «دونالد ترامپ» و «مایک پمپئو» رئیس جمهور و وزیر خارجه سابق بوده‌اند و هدف اصلی‌اش شکل‌گیری نوعی اتحاد سیاسی میان جمهوری‌خواهان و کابینه نتانیاهو است.

حال با توجه به اینکه این اتفاق در حوزه دیپلماسی حزبی صهیونیست‌ها و جمهوری‌خواهان صورت گرفته و بسیاری از اخبار و جزئیات آن برای بایدن و دموکرات‌ها مبهم باقی مانده، لذا رئیس جمهور آمریکا و همراهانش می‌دانند که خروجی این مذاکرات قطعا به سود دولت آنها نیست.

در چنین موقعیتی بایدن تصمیم گرفته انتقام ورود نتانیاهو و همراهانش به معادلات سیاسی در آمریکا را با انتقاد مستقیم از اصلاحات قضایی نخست‌وزیر رژیم اشغال‌گر قدس پاسخ دهد تا به نوعی پاسخ یک بازی پنهان را در عرصه‌ای آشکار بدهد.

نکته دوم اما به تسلسل رخدادهای داخلی و منطقه‌ای علیه رژیم صهیونیستی باز می‌گردد، چه، مقامات آمریکایی اخباری را دریافت کرده‌اند که مطابق آن ممکن است نتانیاهو و همراهانش در واکنش به بحران‌های داخلی این رژیم، دست به خلق منازعه‌ای جدید در منطقه خصوصا در تقابل با مقاومت فلسطین بزنند.

فراتر از آن، از هم گسیختگی داخلی در اراضی اشغالی منجر به تولید بحران‌های مزمن امنیتی در تل‌آویو و حیفا خواهد شد که قطعا واشینگتن نیز ناچار به پرداخت هزینه‌های این روند خواهد بود.

در چنین شرایطی دموکرات‌ها ترجیح داده‌اند لایه‌ی آشکار انتقادات خود از نتانیاهو را نسبت به لایه پنهان آن عیان‌تر کنند.

به بیان دقیق‌تر؛ کاخ سفید نسبت به هزینه‌هایی که ممکن است کابینه نتانیاهو در عرصه امنیت داخلی اراضی اشغالی و عرصه منطقه‌ای برای واشینگتن ایجاد کند نگران است زیرا می‌داند در صورت بروز چنین شرایطی، بایدن به عنوان رئیس جمهوری که هنوز هیچ موفقیتی در حوزه سیاست خارجی کسب نکرده می‌تواند نخستین قربانی این منازعات باشد.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
اسفند ماه 1402/ پیام‌های روشن اخراج نماینده رژیم صهیونیستی از اجلاس اتحادیه آفریقا
پنج‌شنبه 1403/01/30 ساعت 09:54
نورنیوز بررسی کرد؛
اسفند ماه 1402/ پیام‌های روشن اخراج نماینده رژیم صهیونیستی از اجلاس اتحادیه آفریقا
اخراج نماینده رژیم صهیونیستی از اجلاسیه اتحادیه آفریفا نشان داد که نه تنها ملت‌ها بلکه دولت‌های عربی- آفریقایی نیز حاضر نیستند اعتبار خود را برای رژیمی غاصب که دستش به خون هزاران نفر از مردم بی پناه فلسطین آغشته است، هزینه کنند.
هرتزوگ: ماتم‌زده و نگرانِ اسرائیل هستیم
چهارشنبه 1401/12/03 ساعت 20:46
هرتزوگ: ماتم‌زده و نگرانِ اسرائیل هستیم
رئیس رژیم صهیونیستی بعد از تصویب اصلاحات قضایی در پارلمان، اذعان کرد: «احساس غم و ماتم داریم و برای اتحاد مردم اسرائیل نگرانیم».
چرا کاخ سفید به مناقشات داخلی صهیونیست‌ها ورود کرد؟
یکشنبه 1401/11/30 ساعت 11:25
نور ویدئو؛
چرا کاخ سفید به مناقشات داخلی صهیونیست‌ها ورود کرد؟
گرچه دموکرات‌ها به طور کلی نسبت به حضور نتانیاهو در مسند قدرت دید مثبتی نداشته و بر اساس ملاحظات حزبی، حضور افرادی مانند «بنی‌گانتز» و «یائیر لاپید» را نسبت به او ترجیح می‌دهند، اما تاکنون سابقه نداشته است که بایدن به صورت مستقیم علیه نتانیاهو و تصمیمات داخلی او موضع گیری کند.
کاخ سفید استراتژی مشخصی در قبال ایران ندارد
شنبه 1398/02/28 ساعت 14:45
استاد دانشگاه نیوهمپشایر آمریکا
کاخ سفید استراتژی مشخصی در قبال ایران ندارد
نظرات

آخرین اخبار
شرط افزایش بیشتر مستمری بازنشستگان اعلام شد؛ جزئیات فرمول 90 درصد
حکم اعدام حسین پدران اجرا شد؛ جاسوس موساد در پرونده سایت‌های موشکی اصفهان
ایران 24-26کویت ؛ شروع تلخ هندبال ایران در بازی‌های آسیایی 2026؛ کویت در دقایق پایانی برد
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار وارد کانال 166 هزار تومان شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد
کالابرگ کد ملی 7 تا 9 چه زمانی شارژ می‌شود؟ اعلام زمان واریز اعتبار شهریور 1405
پیش‌فروش بلیت قطار مهرماه 1405 آغاز شد؛ زمان و نحوه خرید بلیت قطار اعلام شد
کافه فرهنگ | بفرمایید تئاتر با بلیت 5 میلیون تومنی!
فارن‌پالیسی: آمریکا با هر معیاری در جنگ با ایران در حال شکست است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 28 شهریور 1405 ؛ بارش پراکنده در شمال کشور + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 شهریور؛ ساعت مسابقه هندبال ایران و کویت و 5 دیدار مهم فوتبال
امروز برق کدام مناطق کرمان قطع می‌شود؟+زمان‌بندی جدید خاموشی
6 مورد رفتار نگران‌کننده مدل‌های هوش مصنوعی؛ گزارش تازه اوپن‌ای‌آی
نشستن طولانی چه بلایی سر ستون فقرات می‌آورد؟+ فیلم
چگونگی فعال‌سازی نانوحباب‌ها برای تولید آمونیاک
کشف شگفت‌انگیز در غار چهل دخترون؛ از نقاشی‌های باستانی تا حوضچه‌های سنگی
چرا تغییر رفتار هوش مصنوعی کاربران را دچار اضطراب و غم می‌کند؟
یافته جدید درباره داروهای پوکی استخوان؛ کاهش خطر آلزایمر در سالمندان
بوریس جانسون، خواستار اعمال نفوذ انگلیس برای آزادی عمران خان شد
جزئیات جدید قتل عام خانوادگی در پونک؛ راز 5 جسد در چاه چه بود؟/ تصاویر قربانیان جنایت
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 28 شهریور+برنامه خاموشی
مرگ 17 کوهنورد در بهمن ؛ عملیات جست‌وجو پس از یک هفته پایان یافت + فیلم حادثه
پشت‌پرده 5 ادعای جنجالی اخیر
افشاگری رسانه‌های عبری‌زبان از پرونده امنیتی جاسوسی برای ایران
ورود این رسانه ها با دستور ترامپ به کاخ سفید ممنوع شد
حمله تند هانتر بایدن به نتانیاهو
اختلاف تجاری واشنگتن و اتاوا بالا گرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زبان فارسی ضامن هویت ملی است
ماجرای عروسی خونین در خراسان شمالی؛ 5 نفر کشته و زخمی شدند
آغاز تمرین تیم ملی ایران برای دیدار با روسیه و ازبکستان
افتخار جهانی برای بانوی ایرانی در بسکتبال با ویلچر
پاسخ قالیباف به دن کین: دوران شکار F-35 و F-15های آمریکا آغاز شده است
300 حمله هوایی عربستان به یمن در یک هفته
گوترش: جهان در بحران‌های بی‌سابقه است/ محورهای کفت‌وگو با ترامپ
رکورد تازه قیمت سوخت در فرانسه
ایران، حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
دستگیری عاملان قتل زن جوان در باغ ژاله سنندج ؛ راز این جنایت چه بود؟
جنایت جنگی صهیونیست‌ها در حنوب لبنان
جنگ ربات‌ها در تهران؛ قهرمانان معرفی شدند
درخشش بدمینتون‌بازان ایران در سنگال
تحولات جنگ ایران و آمریکا؛هرمز همچنان مسدود،ترامپ درانتظار توافق،پاسخ قالیباف به ژنرال کین
کشف محموله «گل» در ارتفاعات اصفهان
رسوایی امنیتی جنگنده F-35؛ قطعات محرمانه سر از هنگ‌کنگ درآورد
استقلال و پرسپولیس لیگ زنان را طوفانی آغاز کردند
تلگراف: ایران معادلات آمریکا در منطقه را تغییر داد
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا شنبه 28 شهریور
تعیین اعضای جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
تب کریمه کنگو در یزد جان زن جوانی را گرفت؛ ماجرای گوشت غیرمجاز چه بود؟
هشدار نفتی آمریکا؛ واشنگتن برای مهار قیمت‌ها سراغ ذخایر راهبردی می‌رود
تنش در صنعا؛ یمن از خنثی‌سازی اقدام امنیتی خبر داد