×
سیاسی
شناسه خبر : 129984
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/26 ساعت 11:41
بهمن ماه 1402/ اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه

مقابله‌ بی‌سابقه با جنگ ترکیبی دشمن بار دیگر نشان داد که این نظامِ مردم‌پایه قادر است مقابل پیچیده‌ترین فشارها، با اتکاء به دو ظرفیت اصلی خود یعنی «اقتدارِ ناشی از حمایت مردمی» و «انعطافِ هوشمند در برابر کنش‌گران درونِ نظام» از گردنه‌های سخت عبور کند و دشمنان را ناکام بگذارد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: مهمترین عامل شکل‌گیری و بقاء نظام جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاکنون، دارا بودن پشتوانه قوی مردمی بوده است.

گرچه در طول ۴۴ سال گذشته تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین فشارهای خارجی، موجب شکل‌گیری برخی نوسانات و تلاطم‌های مقطعی در شرایط داخلی شده، اما به شهادت مشارکت قابل قبول مردم در عرصه‌های مختلفی که نشان از حمایت آنان از ساختار سیاسی کشور دارد، همچنان پشتوانه مردمی اصلی‌ترین منبع تولید قدرت در نظام جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید.

به طور طبیعی طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه راهبردها، برنامه‌ها و سیاست‌های کشور همواره با هدف حفظ و ارتقاء این ظرفیت بی‌بدیل تدوین و پیگیری شده اما نمی‌توان منکر این واقعیت شد که روند طی شده به دلایل مختلف، تحقق ایده‌آل‌های برگرفته از ارزش‌های بنیادین انقلاب اسلامی را به صورتی اقناع‌کننده به‌دنبال نداشته و تا دست‌یابی به چشم‌انداز آرمانی، مسیر طولانی و پر فراز و نشیبی در پیش است.

اگر مجموعه شهروندان را به چهار گروه هوادار، منتقد، ناراضی و معترض تقسیم کنیم، به طور قطع مجموع گروه هوادار و منتقد به مراتب بیش از ناراضی و معترض است.

جمعیت منتقد که تعداد آنها متناسب با تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در کشور، دست‌خوش تغییرات اساسی می‌شود در حقیقت گروه‌هایی هستند که با اعتقاد کامل به نظام نسبت به برخی سیاست‌ها و اقدامات قوای کشور انتقاداتی دارند و با دست زدن به کنش‌های مدنی به‌دنبال اصلاح رویه‌هایی هستند که از نظر آنها مطلوبیت ندارد.

به طور کلی نظام حکمرانی در کشور همواره معطوف به افزایش جمعیت هواداران از طریق تبدیل معترض به ناراضی و پس از آن تبدیل ناراضی به منتقد و همچنین افزایش مطلوبیت‌های مورد نظر منتقدین برای اضافه کردن آنان به صف هواداران نظام سیاسی است.

بررسی ماهیت اقدامات سیاسی کشورها و گروه‌های معاند و اقدامات تبلیغاتی و رسانه‌ای آنها نیز نشان می‌دهد که روندی کاملاً متفاوت یعنی تبدیل مرحله‌ای هواداران نظام به گروه‌های معترض و حتی اغتشاش‌گر و معاند را دنبال می‌کنند. 

به عنوان مثال اعمال تحریم‌های اقتصادی شدید که معیشت، سلامت و اقتصاد عموم مردم را هدف قرار گرفته، مستقیماً اقدامی در مسیر افزایش منتقدین، ناراضیان و معترضان برای وارد کردن فشار همه‌جانبه به نظام سیاسی است.

رخدادهای چند ماه گذشته در کشور که مقابله‌ای بی‌سابقه با جنگ ترکیبی دشمن برای براندازی جمهوری اسلامی بود، بار دیگر نشان داد که این نظامِ مردم‌پایه قادر است در قبال پیچیده‌ترین فشارهایی که هر یک برای فروپاشی یک نظام سیاسی قوی کافی است، با اتکاء به دو ظرفیت اصلی خود یعنی «اقتدار ناشی از حمایت مردمی» و «انعطاف هوشمند در برابر کنش‌گران درون نظام» از گردنه‌های سخت عبور کند و دشمنان را ناکام بگذارد.

بدون شک مدیریت جریانات اعتراضی طی چندماه گذشته که در پاره‌ای موارد به اغتشاش و آسیب دیدن اموال عمومی و خصوصی و کشته و مجروح شدن معترضین و نیروهای مدافع امنیت تبدیل شد، بدون وجود پشتوانه و حمایت مردمی اعم از هواداران، منتقدین و ناراضیانی که به اهمیت ثبات، امنیت و اتحاد ملی وقوف کامل دارند امکان‌پذیر نبود.

اکنون نیز پس از گذر از شرایط پیچیده‌ی ماه‌های اخیر و برقراری آرامش کامل در کشور وجه دیگر قدرت ملی یعنی «انعطاف هوشمند در برابر کنش‌گران درون نظام» فعال شده و با اجرای فرامین عفو گسترده برای گروه‌های مختلف مردمی که در داخل و خارج از کشور حتی دچار جرائم محدودی نیز شده‌اند آغاز شده است.

به طور قطع؛ هدف غایی مجموعه نظام در این عرصه نیز تبدیل مرحله‌ایِ معترضین به هواداران با برداشتن گام اول یعنی اعلام عفو گسترده است.

گرچه تحولات ماه‌های اخیر و از پرده برون افتادن ماهیت بسیاری از گروه‌ها و جریان‌هایی که به نام حمایت از مردم ایران به رذیلانه‌ترین اقدامات علیه ملت نجیب ایران با هم‌دستی دشمنان قسم خورده این مملکت مبادرت کردند، هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل کرد اما بار دیگر این واقعیت را به صورت کاملا عریان در برابر نگاه تیزبین مردم قرار داد که برای رفع مشکلات، نگرانی‌ها و تامین مطالبات بر حق، هیچ مسیر مطمئنی به غیر از گفتگو و همدلی و افزایش مشارکت با اتکاء به ظرفیت‌های قانونی داخلی وجود ندارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
دوشنبه 1401/12/01 ساعت 13:08
نور ویدئو؛
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
هر کس در داخل یا خارج با برآورد غلط، دانایی، بصیرت و ایمان ملت هوشمند ایران را درک نکند، قطعا در بزنگاه‌های تعیین‌کننده، مقهور شعور و فهم راهبردی آنان خواهد شد.
اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه
چهارشنبه 1401/11/26 ساعت 14:45
نور ویدئو؛
اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه
مقابله‌ بی‌سابقه با جنگ ترکیبی دشمن بار دیگر نشان داد که این نظامِ مردم‌پایه قادر است مقابل پیچیده‌ترین فشارها، با اتکاء به دو ظرفیت اصلی خود یعنی «اقتدارِ ناشی از حمایت مردمی» و «انعطافِ هوشمند در برابر کنش‌گران درونِ نظام» از گردنه‌های سخت عبور کند و دشمنان را ناکام بگذارد.
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 14:32
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
هر کس در داخل یا خارج با برآورد غلط، دانایی، بصیرت و ایمان ملت هوشمند ایران را درک نکند، قطعا در بزنگاه‌های تعیین‌کننده، مقهور شعور و فهم راهبردی آنان خواهد شد.
پتک محکم اتحاد ملی بر سر اضداد چندپاره ضدانقلاب
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 12:59
نور ویدئو؛
پتک محکم اتحاد ملی بر سر اضداد چندپاره ضدانقلاب
حضور میلیونی امروز مردم که شاهدی گویا بر عشق به وطن و دلیلی روشن بر مشروعیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی بود، در حالی برگ زرینی دیگر بر تاریخ سراسر حماسه ایرانیان افزود که دشمنان حقیر این ملت بزرگ، از پس ماه‌ها جنگ رسانه‌ای و آشوب خیابانی، چیز دیگری را آرزو می‌کردند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
X
آگهی تبلیغاتی