×
سیاسی
شناسه خبر : 129984
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/26 ساعت 11:41
بهمن ماه 1402/ اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه

مقابله‌ بی‌سابقه با جنگ ترکیبی دشمن بار دیگر نشان داد که این نظامِ مردم‌پایه قادر است مقابل پیچیده‌ترین فشارها، با اتکاء به دو ظرفیت اصلی خود یعنی «اقتدارِ ناشی از حمایت مردمی» و «انعطافِ هوشمند در برابر کنش‌گران درونِ نظام» از گردنه‌های سخت عبور کند و دشمنان را ناکام بگذارد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: مهمترین عامل شکل‌گیری و بقاء نظام جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاکنون، دارا بودن پشتوانه قوی مردمی بوده است.

گرچه در طول ۴۴ سال گذشته تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین فشارهای خارجی، موجب شکل‌گیری برخی نوسانات و تلاطم‌های مقطعی در شرایط داخلی شده، اما به شهادت مشارکت قابل قبول مردم در عرصه‌های مختلفی که نشان از حمایت آنان از ساختار سیاسی کشور دارد، همچنان پشتوانه مردمی اصلی‌ترین منبع تولید قدرت در نظام جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید.

به طور طبیعی طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه راهبردها، برنامه‌ها و سیاست‌های کشور همواره با هدف حفظ و ارتقاء این ظرفیت بی‌بدیل تدوین و پیگیری شده اما نمی‌توان منکر این واقعیت شد که روند طی شده به دلایل مختلف، تحقق ایده‌آل‌های برگرفته از ارزش‌های بنیادین انقلاب اسلامی را به صورتی اقناع‌کننده به‌دنبال نداشته و تا دست‌یابی به چشم‌انداز آرمانی، مسیر طولانی و پر فراز و نشیبی در پیش است.

اگر مجموعه شهروندان را به چهار گروه هوادار، منتقد، ناراضی و معترض تقسیم کنیم، به طور قطع مجموع گروه هوادار و منتقد به مراتب بیش از ناراضی و معترض است.

جمعیت منتقد که تعداد آنها متناسب با تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در کشور، دست‌خوش تغییرات اساسی می‌شود در حقیقت گروه‌هایی هستند که با اعتقاد کامل به نظام نسبت به برخی سیاست‌ها و اقدامات قوای کشور انتقاداتی دارند و با دست زدن به کنش‌های مدنی به‌دنبال اصلاح رویه‌هایی هستند که از نظر آنها مطلوبیت ندارد.

به طور کلی نظام حکمرانی در کشور همواره معطوف به افزایش جمعیت هواداران از طریق تبدیل معترض به ناراضی و پس از آن تبدیل ناراضی به منتقد و همچنین افزایش مطلوبیت‌های مورد نظر منتقدین برای اضافه کردن آنان به صف هواداران نظام سیاسی است.

بررسی ماهیت اقدامات سیاسی کشورها و گروه‌های معاند و اقدامات تبلیغاتی و رسانه‌ای آنها نیز نشان می‌دهد که روندی کاملاً متفاوت یعنی تبدیل مرحله‌ای هواداران نظام به گروه‌های معترض و حتی اغتشاش‌گر و معاند را دنبال می‌کنند. 

به عنوان مثال اعمال تحریم‌های اقتصادی شدید که معیشت، سلامت و اقتصاد عموم مردم را هدف قرار گرفته، مستقیماً اقدامی در مسیر افزایش منتقدین، ناراضیان و معترضان برای وارد کردن فشار همه‌جانبه به نظام سیاسی است.

رخدادهای چند ماه گذشته در کشور که مقابله‌ای بی‌سابقه با جنگ ترکیبی دشمن برای براندازی جمهوری اسلامی بود، بار دیگر نشان داد که این نظامِ مردم‌پایه قادر است در قبال پیچیده‌ترین فشارهایی که هر یک برای فروپاشی یک نظام سیاسی قوی کافی است، با اتکاء به دو ظرفیت اصلی خود یعنی «اقتدار ناشی از حمایت مردمی» و «انعطاف هوشمند در برابر کنش‌گران درون نظام» از گردنه‌های سخت عبور کند و دشمنان را ناکام بگذارد.

بدون شک مدیریت جریانات اعتراضی طی چندماه گذشته که در پاره‌ای موارد به اغتشاش و آسیب دیدن اموال عمومی و خصوصی و کشته و مجروح شدن معترضین و نیروهای مدافع امنیت تبدیل شد، بدون وجود پشتوانه و حمایت مردمی اعم از هواداران، منتقدین و ناراضیانی که به اهمیت ثبات، امنیت و اتحاد ملی وقوف کامل دارند امکان‌پذیر نبود.

اکنون نیز پس از گذر از شرایط پیچیده‌ی ماه‌های اخیر و برقراری آرامش کامل در کشور وجه دیگر قدرت ملی یعنی «انعطاف هوشمند در برابر کنش‌گران درون نظام» فعال شده و با اجرای فرامین عفو گسترده برای گروه‌های مختلف مردمی که در داخل و خارج از کشور حتی دچار جرائم محدودی نیز شده‌اند آغاز شده است.

به طور قطع؛ هدف غایی مجموعه نظام در این عرصه نیز تبدیل مرحله‌ایِ معترضین به هواداران با برداشتن گام اول یعنی اعلام عفو گسترده است.

گرچه تحولات ماه‌های اخیر و از پرده برون افتادن ماهیت بسیاری از گروه‌ها و جریان‌هایی که به نام حمایت از مردم ایران به رذیلانه‌ترین اقدامات علیه ملت نجیب ایران با هم‌دستی دشمنان قسم خورده این مملکت مبادرت کردند، هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل کرد اما بار دیگر این واقعیت را به صورت کاملا عریان در برابر نگاه تیزبین مردم قرار داد که برای رفع مشکلات، نگرانی‌ها و تامین مطالبات بر حق، هیچ مسیر مطمئنی به غیر از گفتگو و همدلی و افزایش مشارکت با اتکاء به ظرفیت‌های قانونی داخلی وجود ندارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
دوشنبه 1401/12/01 ساعت 13:08
نور ویدئو؛
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
هر کس در داخل یا خارج با برآورد غلط، دانایی، بصیرت و ایمان ملت هوشمند ایران را درک نکند، قطعا در بزنگاه‌های تعیین‌کننده، مقهور شعور و فهم راهبردی آنان خواهد شد.
اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه
چهارشنبه 1401/11/26 ساعت 14:45
نور ویدئو؛
اقتدار و انعطاف؛ ویژگی حکمرانیِ مردم‌پایه
مقابله‌ بی‌سابقه با جنگ ترکیبی دشمن بار دیگر نشان داد که این نظامِ مردم‌پایه قادر است مقابل پیچیده‌ترین فشارها، با اتکاء به دو ظرفیت اصلی خود یعنی «اقتدارِ ناشی از حمایت مردمی» و «انعطافِ هوشمند در برابر کنش‌گران درونِ نظام» از گردنه‌های سخت عبور کند و دشمنان را ناکام بگذارد.
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 14:32
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا انبوه جوانان و نوجوانان حاضر در راهپیمایی 22 بهمن مخاطب فضای مجازی نبودند؟!
هر کس در داخل یا خارج با برآورد غلط، دانایی، بصیرت و ایمان ملت هوشمند ایران را درک نکند، قطعا در بزنگاه‌های تعیین‌کننده، مقهور شعور و فهم راهبردی آنان خواهد شد.
پتک محکم اتحاد ملی بر سر اضداد چندپاره ضدانقلاب
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 12:59
نور ویدئو؛
پتک محکم اتحاد ملی بر سر اضداد چندپاره ضدانقلاب
حضور میلیونی امروز مردم که شاهدی گویا بر عشق به وطن و دلیلی روشن بر مشروعیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی بود، در حالی برگ زرینی دیگر بر تاریخ سراسر حماسه ایرانیان افزود که دشمنان حقیر این ملت بزرگ، از پس ماه‌ها جنگ رسانه‌ای و آشوب خیابانی، چیز دیگری را آرزو می‌کردند.
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
حزب‌الله: رهبر انقلاب پیامی به شیخ نعیم قاسم ارسال کردند
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب