×
اقتصادی
شناسه خبر : 128914
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/23 ساعت 14:38
شاخص‌های آماری اینترنت موبایل ایران در آخرین گزارش رگولاتوری

شاخص‌های آماری اینترنت موبایل ایران در آخرین گزارش رگولاتوری

جدیدترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات از آخرین وضعیت عملکرد اپراتورهای ثابت و سیار ارتباطی کشور برای فصل پاییز سال 1401 گویای آن است که همراه اول در شاخص‌های متعدد کیفی و کمی علاوه بر خدمات مکالمه توانست همچنان اپراتور اول اینترنت کشور باقی بماند.

سایر رسانه‌ها: در مقوله خدمات اینترنتی در ایران با توجه به شرایط خاص کشور، سرعت انتقال داده و به عبارت دیگر دانلود، از اهمیت بالایی در انتخاب اپراتور برتر از سوی ایرانی‌ها قرار دارد.

اکنون اما گزارش سازمان رگولاتوری نشان می‌دهد، بالاترین میانگین سرعت انتقال داده مشترکان اینترنت در هر دو نسل ۳ و ۴ به مشترکان همراه اول اختصاص دارد.

 


بر این اساس و در خصوص کاربران نسل ۳، همراه اول با میانگین سرعت انتقال داده معادل ۴.۸ (Mbps) سرعتی تقریباً ۲ برابر بیش از دو اپراتور سیار دیگر یعنی ایرانسل با سرعت ۲.۹۴ (Mbps) و رایتل با سرعت ۲.۷۵ (Mbps) در اختیار مشترکان خود قرار می‌دهد.

در خصوص نسل ۴ که بیشترین مشترک را در ایران به خود اختصاص داده است نیز همراه اول به عنوان بهترین اپراتور کشور در سرعت انتقال داده شناخته می‌شود.


بر این اساس میانگین سرعت انتقال داده (دانلود) برای مشترکان نسل ۴ همراه اول معادل ۱۹.۲۹ (Mbps) است که این شاخص در دو اپراتور دیگر یعنی ایرانسل معادل ۱۸.۷۷ (Mbps) و رایتل نیز معادل ۱۴.۹۹ (Mbps) است.

به عبارت دیگر در پر ترافیک‌ترین بخش ارتباطات کشور یعنی اشتراک نسل ۴، همراه اول از نظر تعداد مشترکان و از نظر سرعت خدمات‌دهی اینترنت، پیشتاز است و به همین جهت اپراتور نخست مورد انتخاب ایرانیان است.

در شاخص پایداری و تاب‌آوری ارایه خدمات اینترنت نیز همراه اول جایگاه بهترین اپراتور از نظر کمترین میزان قطعی اینترنت است.


به این ترتیب که در نسل‌های ۳ و ۴ ارتباطی همراه اول به ترتیب با ۱۵/. و ۲۵/. درصد، ایرانسل در هر دو نسل ارتباطی با ۱۸/. درصد و اپراتور رایتل نیز بر خلاف تصور و با داشتن کمترین مشترک و فشار بر شبکه این اپراتور، با اختلاف زیاد و نزدیک به دو برابری، در نسل‌های ۳ و ۴ به ترتیب با ۴۱/. و ۴۲/. درصد، با بالاترین میزان قطعی خدمات اینترنت در میان اپراتورهای سیار کشور مواجه است.


اما همانطور که ذکر شد، گزارش پاییز سال ۱۴۰۱ رگولاتوری گویای آن است که همراه اول در شاخص پوشش شبکه ارتباطی نسل ۴ نیز همچنان و با اختلاف از دیگر اپراتورها، گسترده‌ترین شبکه اینترنت پرسرعت را در اختیار دارد.

به این ترتیب که همراه اول از نظر میزان آنتن‌های فعال نسل ۴ با ۱۸هزار و ۳۲۵ سایت در قیاس با ایرانسل با ۱۶ هزار و ۲۵۴ سایت و رایتل نیز تنها با ۲ هزار و ۳۸۳ سایت، در جایگاه نخست قرار دارد.

بر اساس آمار رگولاتوری سیر مهاجرت مشترکان موبایل کشور از نسل ۳ به نسل‌های بالاتر کماکان ادامه دارد به نحوی که در حال حاضر تعداد مشترکان نسل سوم موبایل ایران نزدیک به ۱۰ میلیون مشترک است و تعداد مشترکان نسل چهارم نیز به بیش از ۹۲ میلیون مشترک رسیده است که بیش از نیمی از این مشترکان تحت پوشش همراه اول هستند.


گزارش فصل پاییز رگولاتوری برای سال جاری و در بخش مهم عدالت ارتباطی و پوشش روستایی نیز نشان می‌دهد که‌ همراه اول در این بخش نیز بیشترین تلاش و پوشش را داشته است. به نحوی که اپراتور اول ۴۴هزار و ۹۱۸ روستا را در سراسر کشور تحت پوشش خدمات ارتباطی دارد، درحالی‌که این عدد برای ایرانسل ۱۹ هزار و ۱۹۶ روستا و برای رایتل نیز کمتر از یک‌هزار روستاست.

در مجموع پاسخ به این پرسش که چرا همراه اول همچنان انتخاب نخست ایرانیان است روشن بوده و به عواملی نظیر گستردگی شبکه ارتباطی، ارایه خدمات بهتر، تاب‌آوری شبکه، شناخت نیاز مشترکان، پشتیبانی مطلوب و … مربوط می‌شود.


 


موبنا
نظرات

آخرین اخبار
سنتکام از آماده‌سازی برای اعمال مجدد محاصره دریایی خبر داد
شنیده شدن صدای انفجار در جده
انهدام دو فروند پهپاد لوکاس در بندرعباس و لار
تقویت پیوند اقتصادی ایران و چین
کریم آدیمی در یک‌قدمی نیوکمپ
کنایه عراقچی به ترامپ: در دریافت عوارض از تنگه هرمز ما منصف تر خواهیم بود!
وزیر آموزش و پرورش: بازنگری در محتوای آموزشی و کتاب‌ها آغاز شد
سقوط ذخایر استراتژیک نفت آمریکا
اعتراض گسترده در یمن به حمله عربستان به فرودگاه صنعاء
قدردانی عارف از عملکرد نهادهای امدادی در مراسم وداع رهبری
محکومیت حمله به فرودگاه صنعا توسط وزارت امور خارجه ایران
ائتلاف سعودی حمله موشکی یمن را تأیید کرد
انصارالله: حمله به فرودگاه صنعا، نقض آشکار حاکمیت یمن است
علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال بررسی خروج کامل از شورای اروپا است
تشدید تنش‌های سایبری؛ فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد
واکنش باشگاه استقلال به شایعات جدایی یاسر آسانی
مکرون: اروپا باید برای دفاع از خود آماده باشد
واکنش وزیر صمت به قطعی برق صنایع
چرا وزارت صمت نقشی در تعیین قیمت‌ خودرو ندارد؟
بسته 120 میلیون یورویی اروپا برای تقویت پدافند هوایی مولداوی
تعطیلی فرودگاه‌های یمن
روسیه از تبادل جدید اسرا با اوکراین خبر داد
مجلس خبرگان: پیام راهبردی رهبر انقلاب یادآور پیوند ناگسستنی مسیر ملت با مکتب عاشورا بود
پزشکیان: ایران و روسیه یکجانبه‌گرایی و تلاش برای تحمیل اراده بر دیگر ملت‌ها را نمی‌پذیرند
ارتش متجاوز آمریکا: اجرای محاصره دریایی علیه ایران را از اواخر امروز آغاز می‌کنیم
تمهیدات ویژه مترو و اتوبوسرانی برای مراسم بزرگداشت «رهبر شهید»
هشدار هواشناسی تهران؛ خودداری از تردد غیر ضروری در فضای باز
ادعاهای ضدایرانی اروپا درباره تنگه هرمز
انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست‌های ترامپ
توضیحات بانک مرکزی درباره فرآیند واردات
پوتین: پیروزی در انتظار روسیه است
دعوت از قهرمانان 2010 برای حمایت از اسپانیا
ایران دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک در ماه ژوئن شد
قطر حملات به اردن، بحرین و کویت را محکوم کرد
تسهیلات ویژه گمرک برای ترخیص کالا ابلاغ شد
مهرداد محمدی با فولاد خوزستان قرارداد بست
خونخواهی؛ چند پیشنهاد برای یک خواست ملی
انصارالله: پاسخ حمله عربستان به صنعا کوبنده است
هشدار سپاه به آمریکا درباره تنگه هرمز
وزیر خارجه فرانسه: هیچ‌کس از بازگشت جنگ میان ایران و آمریکا سود نمی‌برد
یاوه گویی جدید ترامپ: تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم
محکومیت عباس عبدی و روزنامه اعتماد در دادگاه مطبوعات
اتحادیه اروپا دسترسی کودکان به اینستاگرام را محدود می‌کند
آغاز اجرای پروژه مدیریت پسماندهای دریایی در سواحل خزر
یمن: عربستان آغازگر جنگ است؛ سعودی مسئولیت حمله به فرودگاه صنعا را بپذیرد
حمله به نفتکش در باب‌المندب؛ آیا این گذرگاه راهبردی بسته شد؟
وزیر جنگ جنایتکار اسرائیل مدعی شد: ده‌ها روستای مرزی جنوب لبنان را با خاک یکسان کردیم
96 درصد واحدهای آسیب‌دیده جنگ رمضان بازسازی شد
افزایش جزئی قیمت طلا در بازار تهران
پیروزی قاطع والیبال نشسته ایران مقابل ژاپن در قهرمانی جهان