نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: برندگان سیمرغ چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر را افراد ذیل تشکیل میدهند:
سیمرغ جلوههای ویژه بصری
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی به حمید رسولیان برای فیلم غریب اهدا شد.
رسولیان بعد از دریافت جایزه گفت: من هم مانند آقای لطیفی سیمرغ خودم را به خانواده شهدا تقدیم میکنم و جایزهام را به خانواده شهید آرمان علیوردی تقدیم میکنم.
سیمرغ بهترین چهرهپردازی
سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی نیز به شهرام خلج برای فیلمهای غریب و شماره 10 رسید.
سیمرغ بهترین طراحی صحنه
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به محمدرضا شجاعی برای فیلمهای شماره 10 و غریب اهدا شد.
سیمرغ بهترین طراحی لباس
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس نیز به سارا سمیعی برای فیلم یادگار جنوب اهدا شد.
سیمرغ بهترین صدابرداری و صداگذاری
در بخش بهترین صدا سیمرغ بلورین به امیر نوبخت برای صدابرداری و علیرضا علویان برای صداگذاری فیلم یادگار جنوب اهدا شد.
سیمرغ بهترین تدوین
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به میثم مولایی برای فیلم چرا گریه نمیکنی رسید.
مولایی پس از دریافت جایزه گفت: با تشکر از داوران، این جایزه را به احترام همه دختران و زنان ایران به مادرم تقدیم میکنم.
سیمرغ بهترین فیلمبرداری
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به علیرضا زریندست برای فیلم سینما متروپل اهدا شد.
زرین دست یکی از پرافتخارترین هنرمندان سینمای ایران است. او پس از دریافت جایزه در صحبتهای خود بیان کرد: متروپل فیلم نجیب و شایسته است. از بنیاد سینمایی فارابی قدردانی میکنم که برای فیلمی که در توصیف و ستایش سینماست سرمایهگذاری میکند. این فیلم هیچ جهت سیاسی ندارد. از آقایان باشهآهنگر کارگردان و حسینی تهیهکننده فیلم تشکر میکنم که از من برای فیلمبرداری کار دعوت کردند.
جوایز فیلم اولیها
بخش فیلم اول دو دیپلم افتخار داشت. اولین دیپلم افتخار به لیلی عاج برای کارگردانی فیلم سرهنگ ثریا و دومین دیپلم افتخار به بابک خواجه پاشا برای فیلم در آغوش درخت اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول هم به اتاقک گلی به کارگردانی محمد عسگری تقدیم شد.
عسگری کارگردان فیلم اتاقک گلی بعد از دریافت جایزه، بیان کرد: از جشنواره و یک به یک اعضای گروه که در جوانرود سختی کشیدند تشکر میکنم و از سرمایهگذاران فیلم ممنونم، امیدوارم شرایط برای ساخت فیلمهای بعدی فراهم شود.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به سارا حاتمی برای فیلم کت چرمی اهدا شد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به سجاد بابایی برای بازی در فیلم استاد اهدا شد.
این بخش علاوه بر این سه دیپلم افتخار داشت:
اولین دیپلم افتخار به هومن برق نورد برای فیلم سینما متروپل رسید.
دومین دیپلم افتخار به فرهاد قائمیان برای فیلم غریب اهدا شد.
سومین دیپلم افتخار بازیگری به پژمان جمشیدی رسید که در غیابش جانشین تهیهکننده فیلم یادگار جنوب جایزه او را دریافت کرد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن
در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن، سیمرغ بلورین به پردیس پور عابدینی برای بازی در فیلم غریب اهدا شد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد
در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، دو سیمرغ بلورین اهدا شد. در این بخش ابوالفضل پورعرب به هیئت داوران اصافه شد.
سیمرغ بلورین اول به مجید صالحی برای بازی در فیلم شماره ۱۰ اهدا شد.
مجید صالحی پس از دریافت سیمرغ، صحبتهای خود را اینگونه آغاز کرد: به مردم خوی و سوریه و ترکیه تسلیت میگویم، آزادی زندانیان را تبریک میگویم، از گروه ما کارگردان و تهیهکننده تشکر میکنم. از دبیر جشنواره هم تشکر میکنم که گفت دموکراسی است و هر کس دوست دارد بیاید و نیاید. خودمان را مالک ندانیم همه برای ایرانیم و همه هموطن هستیم. من ماشین ندارم و ماشینم را در دوران کرونا فروختم و به مردم کمک کردم. ماشین تارا را که هدیه دادند دوباره به هادی حجازیفر میسپارم که برای مردم خوی تقدیم کند. جایزهام را هم به احترام همه مادران و زنان و دختران کشور به دخترم میدهم.
سیمرغ بلورین دوم بازیگر نقش اول مرد هم به استاد علی نصیریان اهدا شد. فرشاد گلسفیدی کارگردان فیلم برای دریافت جایزه به روی جایگاه آمد و سیمرغ او را دریافت کرد. شهیدیفر توضیح داد که استاد نصیریان کسالت دارند و آقای خزاعی و دوستان در سازمان سینمایی به ملاقات ایشان رفتند.
بچهزرنگ هم سیمرغ گرفت
شهیدیفر در بخش بعدی با اشاره به تفاوت جایگاه انیمیشن با سینمای رئال در جشنواره فیلم فجر گفت: امسال ما تنها یک انیمیشن داشتیم که بچه زرنگ است که البته در بخشهای مختلف نامزد شد و حالا هم داوران مایلاند که سیمرغ بلورین را به خاطر کیفیت فیلم به آنها اهدا کنند. برای همین سیمرغ بلورین این بخش به حامد جعفری تهیهکننده فیلم اهدا شد.
شهیدیفر از ابوالفضل پورعرب خواست تا لحظاتی صحبت کند. او گفت: خوشحالم از اینکه یک همدلی در سطح جامعه میبینم و انرژی آن به مردم عزیزم و هنرمندانی که داوری کردند و مسئولانی که سعی کردند دشمنان به ما نخندند تزریق شد. بچههایی که به هر دلیلی نیامدند، باید بگویم آنها جوان هستند و ما هم اشتباهاتی کرده بودیم، باید ببخشیم. باید ببخشیم تا آنها هم یاد بگیرند. حاتمیکیا ایستاد و گفت من دولتی هستم و حالا کسی از او نمیترسد. او میخواهد فیلم خود را بسازد. ممنونم که تشریف آوردید. آنهایی که نیامدند انشاءالله سال بعد آنها را میبینیم.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه هم به بابک خواجهپاشا برای فیلم در آغوش درخت اهدا شد.
بابک خواجهپاشا بعد از دریافت جایزه گفت: با افتخار این سیمرغ را در طاقچه خانهام خواهم داشت. سیمرغی که رضا میرکریمی، مجید مجیدی، بهرام بیضایی و همه بزرگان به خانه بردند. افرادی که فرهنگ ما را با سینما در جهان معرفی کردند. سینمای ما ارزشمند است؛ اگر اعتراض و انتقادی داریم قطعا سینما و تئاتر بهترین ابزار مدنی برای اعتراض ما است. نباید سینما را تحریم کرد؛ هنر تحریمکردنی نیست. تمام قد در خدمت مردم شریف ایران، زنان و دختران آزاده ایران و خانواده شهدا خصوصا خانواده «عشقم، شهید مهدی باکری» هستم.
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم
مسعود سخاوت دوست سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم را برای فیلم عطرآلود گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی
برای اهدای جوایز بهترین کارگردانی وزیر فرهنگ و رئیس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر روی جایگاه آمدند و هیئت داوران هم اضافه شدند.
در ادامه، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به محمدعلی باشهآهنگر برای فیلم «سینما متروپل» اهدا شد.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران به فیلم سینمایی «اتاقک گلی» به تهیهکنندگی داود صبوری اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به فیلم سینمایی «سینما متروپل» به تهیهکنندگی سیدحامد حسینی رسید.
سیمرغ بلورین ویژه دبیر جشنواره فیلم فجر
سیمرغ بلورین ویژه دبیر جشنواره فیلم فجر نیز به فیلم گلهای باوارده اهدا شد.
جایزه «آرمان» از طرف شهردار تهران
جایزه ویژه شهردار تهران با عنوان «آرمان» به فیلم «اتاقک گلی» به تهیهکنندگی داود صبوری و کارگردانی محمد عسکری اهدا شد.
«هوک» سیمرغ بینالملل را برد
اهدای جوایز بخش بینالملل با بخش بینالادیان آغاز شد. برای اهدای جایزه این بخش نوری وزیر آموزش و پرورش، جوادی مدیر بنیاد سینمایی فارابی و سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در جایگاه حاضر شد و علی بوزید از لبنان داور این بخش جایزه این بخش را به فیلم هوک به کارگردانی حسین ریگی اهدا کردند.
در ادامه بازیگران کودک فیلم نیز به روی جایگاه آمدند و تقدیر شدند. ریگی کارگردان فیلم حضور نداشت و نماینده او جایزه را دریافت کرد.
دست به دست شدن جایزه ویژه هیأت داوران بخش مقاومت از لطیفی به دختر شهید بروجردی و دست آخر بابک حمیدیان
اهدای جایزه بخش مقاومت بخش دیگر این مراسم بود که با حضور داوران این بخش یعنی مهدی همایونفر تهیهکننده سینمای ایران و شیخ علی زائر از لبنان به فیلم سینمایی «غریب» ساخته محمدحسین لطیفی اهدا شد.
لطیفی پس از دریافت این جایزه گفت: با افتخار این جایزه را به خانواده شهید بروجردی تقدیم میکنم و سپس دختر شهید بروجردی به روی جایگاه آمد و همه حاضرین در سالن ایستاده او را تشویق کردند.
سپس لطیفی گفت: من فقط مقاومت را به تصویر کشیدم و کار بزرگی نکردم. پس اگر جایزه ای هست قطعا متعلق به شهدا و خانوادههایشان است.
دختر شهید بروجردی نیز بیان کرد: تشکر میکنم از کارگردان و تهیهکننده محترم فیلم و همه بازیگران فیلم که برای تولید این فیلم زحمت کشیدند و نویسندگان و پژوهشگران این فیلم. این فیلم قریب به ۴۰ سال با شجاعت آقای لطیفی تولید شد.
از همه دوستان تشکر میکنم و به پاس قدردانی و زحمات آقای بابک حمیدیان بازیگر اصلی نقش غریب که نقش شهید بروجردی را درخشان ایفا کردند، خانواده شهید بروجردی این تندیس را به آقای بابک حمیدیان تقدیم میکند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم مقاومت برای «اتاقک گلی»
سیمرغ بلورین بهترین فیلم مقاومت نیز به محمد عسگری برای فیلم سینمایی «اتاقک گلی» اهدا شد.
عسگری کارگردان فیلم هم کار محمدحسین لطیفی را تکرار کرد و گفت: همانطور که آقای لطیفی به درستی گفتند، این سیمرغ و لوح تقدیر را به شهدای اتاقک گلی که جانانه جنگیدند تقدیم میکنم.
جایزه جلوهگاه شرق با حضور وناروسو از ایتالیا، آنان از پاکستان، کابیل از ترکیه و دریده از تونس و شهریار بحرانی و شاه حسینی از ایران اهدا شد.
داور ایتالیایی نیز در ویدئویی این پیام را داد: از دعوت ایران برای حضور در جشنواره فیلم فجر تشکر میکنم و متأسفم که نتوانستم حضور داشته باشم اما همه فیلمها را تماشا کردم امیدوارم دفعه بعد امکان حضور در ایران را داشته باشم.
جایزهای از جلوهگاه شرق برای سیستان و بلوچستان/ ماه کامل سیمرغ بهترین فیلم را گرفت
بهترین دستاورد هنری جلوهگاه شرق به سبحان رخشانی اهدا شد که با لباس محلی سیستان و بلوچستان حاضر شد و جایزه خود را گرفت. او جایزه خودش را به سیستان و بلوچستان تقدیم کرد.
بهترین فیلمنامه نیز به آصل ژورانوا برای فیلم موهبت الهی از قرقیزستان تقدیم شد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به بویان کیشیگ از چین برای اثر هارهو رسید.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه داوران به باسل الخطیب از سوریه برای فیلم حکیم اهدا شد. گفته میشود او یکی از کارگردانان بزرگ سینمای سوریه به شما میرود.
جایزه بهترین فیلم نیز به آمار سایخان بالجنینیم برای فیلم ماه کامل از مغولستان اهدا شد.
در بخش سینمای سعادت جایزه بهترین دستاورد هنری به الکساندر سوخوروف از روسیه برای فیلم افسانه پریان اهدا شد. نماینده او با تشکر از عوامل جشنواره فیلم فجر جایزه را دریافت کرد.
«زمستان درون» برنده سیمرغ بهترین فیلم سینمای سعادت
داوران بخش سینمای سعادت شامل ای آر رحمان، کارن شاه نظرف، آن دمی گروئه، یو وی حاج سری، جورج اواشولی، محمدرضا عباسیان و محمد شهباز هستند.
ای آر رحمان که نتوانسته بود در جشنواره فیلم فجر به صورت حضوری شرکت کند، گفت: متأسفانه افتخار اینکه در ایران باشم را نداشتم اما کارگاهها و جشنواره را دنبال کردم. جشنواره فیلم فجر الهامبخش ایدههای گوناگون است و استعدادهای زیادی را از اطراف دنیا در خود گردآوری میکند. امیدوارم که بار دیگر بتوانم در این جشنواره حضور داشته باشم.
جایزه بهترین فیلمنامه نیز به بوریسو با فیلم «بدون ایوان دفنم نکن» اهدا شد که تهیهکننده جایزه را گرفت.
جایزه بهترین کارگردانی نیز به جایشانکار آریار از هند برای فیلم شیواما اهدا شد.
نماینده داوران نیز گفت گزینههای زیادی داشتیم اما او اولین فیلمش را ساخته و آینده خوبی در این زمینه دارند.
آریار کارگردان جوان گفت بابت این جایزه بسیار خوشحالم و جایزهام را به آقای مجید مجیدی، عباس کیارستمی و اصغر فرهادی تقدیم میکنم. او همچنین اشاره کرد از اینکه این مدت در ایران و تهران بودم و فیلمها را دیدهام و در جمع شما بودم بسیار خوشحالم.
سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران نیز به ناهید عزیزی صدیق کارگردان فیلم آه سرد اهدا شد. تهیهکننده این فیلم هادی محقق برای دریافت جایزه روی جایگاه آمد.
بهترین فیلم نیز به عامر بشیر برای «زمستان درون» از کشورهای قطر و هند رسید.
تسنیم