×
بین الملل
شناسه خبر : 127845
تاریخ انتشار : جمعه 1403/01/24 ساعت 18:23
بهمن ماه 1402/ زلزله سوریه و ننگ یک رسوایی دیگر بر پیشانی غرب

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ زلزله سوریه و ننگ یک رسوایی دیگر بر پیشانی غرب

رویکرد برخی کشورهای غربی در قبال فاجعه انسانی زلزله در ترکیه و سوریه به گونه‌ای است که گویی برایشان انسانیت همچنان کاربردی دوگانه دارد و از آن تنها برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: زلزله ۷.۸ ریشتری در ترکیه و سوریه با چندین پس‌لرزه در مقیاس‌های بزرگ، به یک فاجعه انسانی مبدل شده که تاکنون شمار جانباختگان آن در دو کشور از مرز ۲۳ هزار نفر گذشته و بیش از ۹۷ هزار زخمی بر جای گذاشته است.

چنین فاجعه‌ای با توجه به مقیاس گسترده آن لزوم توجه جهانی برای امدادرسانی و در مرحله بعد بازسازی را می‌طلبد. در چنین وضعیت بحرانی، رویکرد برخی کشورهای غربی به گونه‌ای است که گویی برایشان انسانیت همچنان کاربردی دوگانه برای رسیدن به اهداف سیاسی دارد و در عمل ارزشی برای آن قائل نیستند.

به تازگی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که کمک‌های آمریکا به سوریه در مناطقی ارائه می‌شود که آنها را شرکای مورد حمایت این کشور می‌داند. بایدن در این سخنان، مستثنی کردن مناطق در کنترل دولت سوریه از دریافت کمک‌ها را توجیه کرد، کمک‌هایی که مشخص شد هیچ هدف انسانی نداشته و فقط با انگیزه سیاسی ارسال می‌شوند.

«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا نیز به خبرنگاران گفته؛ ما در سوریه نهادهای بشردوستانه‌ای داریم که بودجه آنها توسط آمریکا تأمین می‌شود.

از سویی دیگر؛ بسیاری از رسانه‌های حاکمیتی و وابسته به غرب در راستای اهداف سیاسی خود، از پرداختن به بحران انسانی سوریه خودداری کرده یا با سانسور اخبار مربوط به آن صرفاً به وضعیت مشابه در ترکیه پرداخته‌اند.

بی‌بی‌سی در گزارشی مغرضانه که مشخصاً در چارچوب سیاست‌های لندن و توجیهی برای رویکرد دوگانه انگلیس با این بحران بود، از آنچه سنگ اندازی دولت سوریه در صدور مجوز و همچنین ممانعت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای ارسال کمک به سوریه توسط انگلیس خواند، ابراز نگرانی کرد!

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که با وجود تحریم‌های غرب، ایران و روسیه تاکنون چند فروند هواپیمای حامل کمک‌های بشردوستانه به دمشق ارسال کرده‌اند. همچنین عراق پل هوایی به سوریه را برای ارسال فوری محموله‌های کمک‌رسانی فعال کرده و لبنان نیز یک تیم بزرگ امداد و نجات به سوریه اعزام کرده است.

در این شرایط می‌توان دریافت که غرب و به ویژه آمریکا با رویکردی کاسب‌کارانه در تلاش است تا حتی فاجعه‌ای انسانی را به فرصتی سیاسی تبدیل کرده و با تحریک افکار عمومی علیه نظام سوریه، توجیه‌گر تحریم‌ها و تحرکات نظامی خود در این کشور باشد.

پیش از این نیز غرب بارها مدعی امدادرسانی و کمک‌های بشردوستانه به مردم سوریه شده بود که به عنوان مثال حاصل یکی از آنها تشکیل گروه کلاه سفیدها با حمایت آمریکا بود که در نهایت نیز ماهیت غیر انسانی آنها در انجام حملات شیمیایی و قاچاق اعضای بدن برای متهم‌سازی دولت سوریه آشکار و پرده از جنایت‌های آنها برداشته شد.

نکته مهم در مورد مناطقی از سوریه که به گفته بایدن شرکای مورد حمایت واشینگتن هستند این است که در تمام آنها نظامیان آمریکایی یا تروریست‌‌های مورد حمایت این کشور حضور دارند. گزارش‌های میدانی بیانگر غارت منابع انرژی در این مناطق توسط آمریکایی است بی‌آنکه منافعی برای ساکنان این مناطق داشته باشد.

به عنوان مثال اردوگاه الهول، الرکبان و ده‌ها اردوگاه و منطقه دیگر با فاجعه انسانی مواجه بوده به رغم آنکه بارها آب بر روی مردم حسکه بسته شده، غرب بدون اعتراض به این وضعیت، رسما از آن حمایت کرده است.

آنچه امروز غرب به‌خصوص آمریکا در قبال سوریه زلزله‌زده انجام می‌دهد نمونه‌ای از استانداردهای دوگانه حقوق بشری در سوءاستفاده از فجایع انسانی برای اجرای طرح‌‌های بحران ساز علیه این کشورها به نفع خود است.

کمک‌های غرب به ترکیه با بازتاب گسترده رسانه‌ای نیز مصداق بارز ضرب‌المثل سلام گرگ بی طمع نیست، بوده و احتمالاً به زودی فاکتورنویسی‌های سیاسی و اقتصادی آن در ازای کمک‌هایشان به این کشور منتشر خواهد شد.

به‌ویژه اینکه غرب به شدت دنبال جلب رضایت ترکیه برای پذیرش پیوستن سوئد و فنلاد به ناتو و کاهش مناسبات ترکیه با روسیه بوده و از این رو از هر فرصتی بهره خواهد برد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سریع‌ترین کمک‌های نجات‌بخش به مردم سوریه هم دیر ارسال شد
دوشنبه 1401/12/22 ساعت 20:00
یک مقام سازمان ملل:
سریع‌ترین کمک‌های نجات‌بخش به مردم سوریه هم دیر ارسال شد
رئیس کمیسیون تحقیق سازمان ملل گفت: اگرچه در میان رنج‌ها، اقدامات قهرمانانه زیادی انجام شد، اما شاهد شکست کلی دولت و جامعه بین‌المللی، از جمله سازمان ملل، در هدایت سریع کمک‌های نجات‌بخش به سوری‌هایی بودیم که با فوری‌ترین نیازها مواجهند.
وقوع زلزله 6.5 ریشتری در مرز ترکیه و سوریه + فیلم
دوشنبه 1401/12/01 ساعت 21:12
وقوع زلزله 6.5 ریشتری در مرز ترکیه و سوریه + فیلم
مرکز لرزه‌نگاری اروپا-مدیترانه (EMSC) دوشنبه شب از وقوع زلزله دیگر در مرز سوریه و ترکیه به مقیاس 6.5 ریشتر خبر داد.
زلزله سوریه و ننگ یک رسوایی دیگر بر پیشانی غرب
دوشنبه 1401/11/24 ساعت 20:42
نور ویدئو؛
زلزله سوریه و ننگ یک رسوایی دیگر بر پیشانی غرب
رویکرد برخی کشورهای غربی در قبال فاجعه انسانی زلزله در ترکیه و سوریه به گونه‌ای است که گویی برایشان انسانیت همچنان کاربردی دوگانه دارد و از آن تنها برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند.
حزب‌الله لبنان از ارسال نخستین محموله کمک‌ها به سوریه خبر داد + فیلم
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 22:24
حزب‌الله لبنان از ارسال نخستین محموله کمک‌ها به سوریه خبر داد + فیلم
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان در مراسم ارسال نخستین محموله کمک‌ها به سوریه، گفت: سوریه همواره در شرایط دشوار در کنار لبنان بوده است.
نجات کودک سوری از زیر آوار زلزله، خبر ساز شد + فیلم
چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 19:52
نجات کودک سوری از زیر آوار زلزله، خبر ساز شد + فیلم
در تصاویری جدید از زلزله در ترکیه، یک کودک سوری در شهر هاتای دیده می‌شود که پس از 45 ساعت گرفتاری زیر آوار از سوی نیروهای امداد و نجات، پیدا شده است.
تحریم‌ها زلزله‌زدگان سوریه را در معرض خطر قرار داده است
چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 18:54
تحریم‌ها زلزله‌زدگان سوریه را در معرض خطر قرار داده است
هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در سوریه ابراز امیدواری کرد که ملاحظات سیاسی برای کمک به زلزله‌زدگان در سوریه کنار گذاشته شود.
زلزله 7.7 ریشتری ترکیه را لرزاند + فیلم
دوشنبه 1401/11/17 ساعت 07:32
زلزله 7.7 ریشتری ترکیه را لرزاند + فیلم
زمین لرزه 7.7 ریشتری بامداد دوشنبه در ترکیه ، ساختمان‌های زیادی را ویران کرده و تیم‌های نجات و جستجو فعالیت خود را آغاز کرده اند.
نظرات

آخرین اخبار
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید انقلاب در روز جمهوری اسلامی ایران
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
ادامه مقاومت متحدان تاریخی آمریکا به جنگ عیله ایران
حق بیمه زنان خانه دار در 6 ماه اول 1405 اعلام شد
معاون دفتر پزشکیان: خط رسانه‌ای تخریب رئیس‌جمهوری، مشکوک است
عزیزی: دوران مهمان نوازی 47 ساله در تنگه هرمز تمام شده است
محکومیت حمله آمریکا و اسرائیل به اماکن سازمان ملل در ایران توسط تهران
اقدام غیرقانونی ترامپ در محدود کردن رای‌دهی پستی