×
بین الملل
شناسه خبر : 127828
تاریخ انتشار : جمعه 1403/01/24 ساعت 08:54
بهمن ماه 1402/ رمزگشایی از سفر رئیس جمهور اوکراین به لندن؛ زلنسکی از سوناک چه خواست؟

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ رمزگشایی از سفر رئیس جمهور اوکراین به لندن؛ زلنسکی از سوناک چه خواست؟

زلنسکی می‌خواهد نسبت به مواضع واقعی لندن و واشینگتن نسبت به طرح کیسینجر درباره پذیرش استقلال کریمه در ازای پایان جنگ و دیگر طرح‌های مشابهی که وجه اشتراک آنها تعهد دائمی اوکراین مبنی بر عضویت در ناتو است، درک شفاف‌تری پیدا کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رئیس جمهور اوکراین در سفری از پیش اعلام نشده، وارد لندن شد تا با مقامات انگلیسی از جمله «ریشی سوناک» نخست‌وزیر این کشور در خصوص آخرین وضعیت جنگ اوکراین مستقیماً وارد مذاکره شود.

این دومین سفر خارجی «ولودیمیر زلنسکی» از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین محسوب می‌شد. او پیش از این در دسامبر ۲۰۲۲ میلادی و درست ۳۰۰ روز پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، رهسپار ایالات متحده شده و با «جو بایدن» و مقامات کاخ سفید دیدار کرده بود.

رئیس جمهور اوکراین در مقابل دوربین‌ها و حتی در سخنرانی خود در مجلس عوام (پارلمان انگلیس)، از عزم راسخ خود برای نبرد با روسیه سخن گفت و صمیمانه از حمایت‌های تسلیحاتی اعضای ناتو و اروپایی‌ها از کشورش قدردانی کرد!

شاید برای افرادی که تحولات جهانی را صرفاً از روی مواضع ظاهری سیاست‌مداران قضاوت و تحلیل کرده و میان وجوه پنهان و آشکار عالم سیاست تفاوتی قائل نیستند، سفر زلنسکی به لندن مصداق نوعی مانور قدرت و همبستگی به سود منافع کی‌یف محسوب شود اما داده‌ها و اطلاعات پشت پرده چنین فرضیه و نگاهی را تأیید نمی‌کند.

اصل ماجرای سفر زلنسکی به لندن معطوف به دو دغدغه و نگرانی اصلیِ پیشِ روی کی‌یف است که اتفاقا هیچ یک از آنها نشان از اقتدار اوکراین و ناتو در میدان نبرد ندارد:

نخستین دغدغه زلنسکی، معطوف به نگاه فرامتنی واشینگتن و لندن نسبت به جنگ اوکراین و سرنوشت آن است.

رئیس جمهور اوکراین در سفر خود به آمریکا تلاش کرد نسبت به مواضع پنهان و غیراعلامی کاخ سفید نسبت به جنگ و سرنوشت آن آگاه شود اما بایدن و همراهانش از ابراز این مواضع اجتناب کردند!

زلنسکی می‌خواهد نسبت به مواضع واقعی لندن و واشینگتن نسبت به طرح کیسینجر درباره پذیرش استقلال کریمه در ازای پایان جنگ و دیگر طرح‌های مشابهی که وجه اشتراک آنها تعهد دائمی اوکراین مبنی بر عضویت در ناتو است، درک شفاف‌تری پیدا کند، اما قطعا مقامات انگلیسی نیز پاسخ دغدغه‌های زلنسکی را به او نداده و در آینده نیز نخواهند داد!

دومین دغدغه رئیس جمهور اوکراین، مربوط به تحولات جاری در انگلیس است، چه، او دولت ریشی سوناک را یکی از اصلی‌ترین حامیان جنگ اوکراین می‌داند.

برخی از سران حزب کارگر (حزب رقیب سوناک) معتقدند که دولت کنونی انگلیس در ارسال تسلیحات به اوکراین دچار ریخت و پاش و اسراف شده و باید هزینه‌های مداخله‌گرایی تسلیحاتی لندن در این معادله خونین کاهش پیدا کند.

حتی برخی اعضای حزب کارگر که همچنان طرفدار «جرمی کوربین» رهبر سابق این حزب هستند معتقدند لندن باید در عین حمایت از اوکراین، به سوی چینش میز مذاکرات صلح بین کی‌یف و مسکو پیش برود و از جایگاه کنونی خود در معادلات نبرد فاصله بگیرد.

زلنسکی در جریان سفر اخیر خود به انگلیس، با بسیاری از نمایندگان حزب کارگر در مجلس عوام و دولت سوناک دیدار کرد تا از آنها تضمین بگیرد که در صورت سقوط دولت کنونی، دولت کارگری در لندن نسبت به استمرار رویکرد کنونی در جنگ اوکراین متعهد خواهد بود.

نکته اینکه؛ هر چند این تضمین ظاهری به زلنسکی داده شده، اما او به خوبی می‌داند که بر روی حرف مقامات انگلیسی اساسا نمی‌توان حساب ویژه‌ای باز کرد!

بدون شک سفرهای اخیر زلنسکی به کشورهای اروپایی، بیش از آنکه مجالی برای تقویت قدرت نظامی ارتش اوکراین محسوب شود، محلی برای طرح پنهانی ابهامات و چندگانگی‌های ایجاد شده در ارتش و دولت اوکراین از زمان آغاز جنگ تاکنون است.

این ابهامات، محصول شرایط ذاتی یا اکتسابی میدان نبرد نبوده، بلکه محصول نگاه ابزاری و خطرناک مقامات ناتو نسبت به تحولات جنگ اوکراین است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بهمن ماه 1402/ جدال درون اروپایی بر سر جنگ اوکراین؛ رودست ایتالیا و سوئیس به زلنسکی
شنبه 1403/01/25 ساعت 07:48
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ جدال درون اروپایی بر سر جنگ اوکراین؛ رودست ایتالیا و سوئیس به زلنسکی
گرچه نمایندگان پارلمان اروپا در جریان سخنرانی زلنسکی در بروکسل، بارها او را مورد تشویق ممتد خود قرار دادند اما درست پس از پایان این سخنان، شکاف‌های درون آتلانتیکی و اروپایی بر سر حدود و ثغور حمایت غرب از جنگ اوکراین نمایان شد!
بهمن ماه 1402/ داستان‌سرایی‌های ضدایرانی با توهماتی بدون پشتوانه عقلی
جمعه 1403/01/24 ساعت 18:22
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ داستان‌سرایی‌های ضدایرانی با توهماتی بدون پشتوانه عقلی
ادعاهای مشترک ضدایرانی کی‌یف و تل‌آویو را می‌توان توهمات بازندگانِ رو به زوالی دانست که برای خروج از باتلاق خودساخته دست و پا می‌زنند.
رودست ایتالیا و سوئیس به زلنسکی در جدالِ درون اروپایی
پنج‌شنبه 1401/11/27 ساعت 00:47
نور ویدئو؛
رودست ایتالیا و سوئیس به زلنسکی در جدالِ درون اروپایی
گرچه نمایندگان پارلمان اروپا در جریان سخنرانی زلنسکی در بروکسل، بارها او را مورد تشویق ممتد خود قرار دادند اما درست پس از پایان این سخنان، شکاف‌های درون آتلانتیکی و اروپایی بر سر حدود و ثغور حمایت غرب از جنگ اوکراین نمایان شد!
رمزگشایی از سفر رئیس جمهور اوکراین به لندن؛ زلنسکی از سوناک چه خواست؟
دوشنبه 1401/11/24 ساعت 13:52
نور ویدئو؛
رمزگشایی از سفر رئیس جمهور اوکراین به لندن؛ زلنسکی از سوناک چه خواست؟
زلنسکی می‌خواهد نسبت به مواضع واقعی لندن و واشینگتن نسبت به طرح کیسینجر درباره پذیرش استقلال کریمه در ازای پایان جنگ و دیگر طرح‌های مشابهی که وجه اشتراک آنها تعهد دائمی اوکراین مبنی بر عضویت در ناتو است، درک شفاف‌تری پیدا کند.
دلیل اصرار کی‌یف بر ماندن در جاده خاکی تنش
پنج‌شنبه 1401/11/20 ساعت 15:17
نور ویدئو؛
دلیل اصرار کی‌یف بر ماندن در جاده خاکی تنش
وزیر خارجه اوکراین در حالی مدعی شده پیشنهادش برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران روی میز زلنسکی قرار دارد که واقعیت‌های سیاسی در منطقه نشان می‌دهد که چنین ادعایی نه از سر اقتدار و توانایی که تلاشی برای رهایی از زنجیره بحران‌های داخلی و خارجی کی‌یف است.
اوکراین؛ از پنهان‌سازی رسوایی‌ها تا فریبکاری‌های جنگ افروزانه
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 23:18
نور ویدئو؛
اوکراین؛ از پنهان‌سازی رسوایی‌ها تا فریبکاری‌های جنگ افروزانه
طی ماه‌های اخیر کی‌یف بارها به‌طور غیر مستند مدعی ارسال تجهیزات نظامی از سوی ایران به روسیه شده است. این ادعاها نشان‌دهنده اهداف از پیش تعیین شده‌ای است که از زوایای چندگانه قابل تأمل هستند.
جنگ اوکراین و جدال دو سیاست‌مدار آلمانی در برلین و بروکسل!
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 11:36
نورنیوز بررسی کرد؛
جنگ اوکراین و جدال دو سیاست‌مدار آلمانی در برلین و بروکسل!
فون‌درلاین در کسوت رئیس کمیسیون اروپا به یکی از اصلی‌ترین مولدهای بحران در جنگ اوکراین تبدیل شده و ظاهرا از اینکه نئونازی‌ها و ملی‌گرایان افراطی مواضع جنگ‌طلبانه‌ او و اصرارش به استمرار جنگ را می‌ستایند، احساس بسیار خوبی دارد.
سوناک در نقطه‌ی زیر صفر؛ حزب کارگر مترصد سقوط دولت
شنبه 1401/11/15 ساعت 20:04
نورنیوز بررسی کرد؛
سوناک در نقطه‌ی زیر صفر؛ حزب کارگر مترصد سقوط دولت
گرچه سران حزب محافظه‌کار، سقوط دولت سوناک را خط قرمز خود می‌دانند اما به‌نظر می‌رسد حزب کارگر آماده است پس از 12 سال دوری از قدرت و در قالب یک انتخابات اجباری و زودهنگام، قدرت را در دست بگیرد.
نظرات

آخرین اخبار
تهدید قانونگذاران آمریکا به تحریم تونس در بحبوحه مشکلات اقتصادی
هر کشوری که از محل دارایی‌های ایران مبلغی دریافت کند اجازه عبور از تنگه هرمز را ندارد
نورنما | ثبت رفتار نادر جریان گدازه در آتشفشان اتنا
آغاز قرعه کشی لیگ برتر امروز سه‌شنبه 6 مرداد 1405
قائم‌پناه: هیچ مصوبه سفر استانی بدون امکان اجرا، امضا نمی‌شود
امکان ثبت درخواست صدور گواهی یکبار خروج از کشور فراهم شده است
خدمات اپلیکیشن «برق من» کاملاً رایگان است
فساد دولت ترامپ، محور رقابت‌های میان‌دوره‌ای کنگره
سید حسن خمینی: بی‌انصافی است‌ اگر کسی چشم بر توفیق دولت‌ در دوران جنگ ببندد
آغاز کارآموزی دانشجویان در حوزه‌ فناوری نانو
باج‌خواهی سیاسی با چاشنی تهدید به فروپاشی
اظهارات تازه قالیباف درباره معیشت مردم و نیروهای مسلح
استراتژی رئیس جمهور درباره اطلاع‌رسانی
آغاز روند پرداخت تسهیلات به زلزله‌زدگان و سیل‌زدگان طبق ابلاغیه جدید دولت
کوبیدن بر طبل تقابل یعنی تضعیف جبهه داخلی
اذعان کاتس به اختلاف با آمریکا درباره ایران
نورویدئو | مرصاد؛ نبردی که هنوز امنیت ایران می سازد
پایان موج گرما در تهران با کاهش دمای هوا از فردا
قدرت‌بخشی به سالمندان با مولتی‌ویتامین
هشدار معاون شرکت منابع آب ایران درباره وضعیت بارندگی در 12 استان
آخرین خبر درباره افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی
زیزو؛ سکاندار جدید هدایت تیم ملی فرانسه
معافیت 5 دهک‌ درآمدی اول و بیماران خاص و صعب‌العلاج از پرداخت حق بیمه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 6 مرداد 1405
قیمت سکه و طلا امروز 6 مرداد 1405 +جدول کامل قیمتها
خبر خوش برای زائران اربعین در شلمچه
مهاجرانی: بنزین سهمیه‌ای گران نمی‌شود؛ ناترازی انرژی را نمی‌توان پنهان کرد
درخواست تاثیرگذار دختر اکبر عبدی برای حمایت از بیماران پروانه‌ای
مشخص شدن رقبای تیم ملی والیبال زنان ایران در قهرمانی آسیا 2026
تلاش جدید حماس در قاهره برای دستیابی به توافق مرحله دوم آتش‌بس
پاسخ دولت به پرونده تراستی‌ها؛ تحریم مقصر شد، ضعف نظارت بی‌پاسخ ماند
نورنما | دلتنگ هنرمندی هستیم که با هر نقش، لبخند را به خانه ها می آورد
صندلی؛ چالش مسافران در هواپیماهای بوئینگ
آغاز فروش مرحله‌ای بلیت پروازهای اربعین برای مدیریت تقاضای مسافران
همتی:مشکلی برای تأمین ارز نداریم
ماجرای غرق شدگی و مرگ ایلیا در ساحل انبارسر چه بود؟
سرقت یا تخریب؟ راز ناپدید شدن تندیس پدر بوکس ایران
ترفند تکنسین کولر برای سرقت‌های تابستانی
عملیات هماهنگ محیط‌بانان و پاسداران در مقابله باشکارچیان غیرمجاز
نوراینفو | اثرات کوتاه مدت و بلند مدت الکل بر بدن
چراغ جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با دبیری مرضیه برومند روشن می‌شود
جدیدترین قیمت آپارتمان در شرق تهران چقدر است؟ + جدول
فنلاند حریم هوایی نزدیک مرز روسیه را بست
افشای شرط آمریکا برای پذیرش نتانیاهو در کاخ سفید
استقرار اژدهاهای قدرتمند چینی در نزدیکی مرز با هند
گرمای شدید کرمانشاه را تعطیل کرد
اطلاعیه فوری فرمانداری امیدیه درباره صدای انفجارهای امروز
مهران در آستانه تکمیل ظرفیت پارکینگ‌ها
جنجال دخالت ترامپ در فیفا پای اینفانتینو را به کنگره باز کرد
امتحانات نهایی 1405 در سایه جنگ؛ رقابت برابر یا شرایط نابرابر؟