×
بین الملل
شناسه خبر : 127777
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/23 ساعت 11:45
بهمن ماه 1402/ چرا ماجرای بالن چینی جنجالی شد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ چرا ماجرای بالن چینی جنجالی شد؟

در واقع ماجرای بالن چینی نقطه آشکارساز جنگ امنیتی آمریکا در فضایی واقعی و نه فضای مجازی و سایبری است به ویژه اینکه چنانچه منابع موثق در آمریکا می‌گویند؛ این نخستین بار نیست که چنین اقدامی از سوی چین صورت می‌گیرد!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پس از سرنگونی بالن چینی توسط ارتش ایالات متحده بر فراز سواحل کارولینا، سناتور «چاک شومر» رهبر اکثریت سنای آمریکا از اقدام دولت در انهدام این بالن قدردانی کرد و گفت حالا می‌توان اجزای این بالن را بررسی کرد.

در مقابل؛ «مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در جریان یک جلسه توجیهی روزانه در مورد این حادثه گفت: ما امیدواریم که ایالات متحده با چین همکاری کند تا اختلافات ما به درستی مدیریت شود.

از آنجا که این بالن چینی پس از عبور از سرتاسر سواحل شمالی آمریکا و بر فراز سایت‌های هسته‌ای حساس ایالات متحده، نهایتا در سواحل کارولینا سرنگون شده، بسیاری از تحلیلگران مسائل امنیتی و نظامی آمریکا معتقدند چنین مانور مفصل و بدون زحمتی حکایت از ساختار پدافندی ضعیف این کشور دارد.

قبلا آسیب‌پذیری واشینگتن در برابر پکن محدود به «پدافند سایبری» بود تا جایی که برخی تحلیل‌گران ارشد آمریکایی مزیت چینی‌ها را علاوه بر حوزه اقتصادی، در سایبری پُر رنگ دانسته و در حوزه‌های امنیتی-نظامی، اعم از بازدارندگی و اقدام، کمرنگ تلقی می‌کردند. هدف محوری آمریکا و چین در رقابت سایبری، استفاده از برتری در قابلیت‌های سایبری برای مزیت جغرافیای سیاسی است، چه، زیربنای قابلیت سایبری، قدرت فناوری یک کشور در قطعات الکترونیکی، سیستم‌های عامل و ابزارهای نوین رایانه‌ای را در بر می‌گیرد.

اوباما در دوران ریاست جمهوری خود، هشدارهای صریحی را در خصوص افزایش توان چینی‌ها در جنگ سایبری با آمریکا به هم‌حزبی‌های دموکرات و حتی مخالفان جمهوری‌خواه خود داد.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ اما، جنگ اقتصادی میان آمریکا و چین به کانون و محور اصلی منازعه طرفین تبدیل شد.

صورت‌بندی این منازعه نشان می‌داد که دولت ترامپ با هدف جبران کسری تراز تجاری خود، سیاست «حمایت‌گرایی محض» را در پیش گرفته تا بلکه بتواند نسبت واردات و صادرات کالاها و اقلام چینی را به سود تقویت بازار محصولات داخلی در ایالات متحده دگرگون سازد.

ترامپ با وجود فشارهایی که طی سال‌های ریاست جمهوری خود در حوزه جنگ اقتصادی بر پکن وارد ساخت، در نهایت بدون دستیابی به نتیجه‌ای ملموس، این نبرد را به چینی‌ها واگذار کرد.

آمریکا در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۲ میلادی، معادل ۴۱۸ میلیارد دلار کالا از چین وارد کرده که این رقم ۲۳.۷ میلیارد دلار بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ بوده و یک رکورد محسوب می‌شود. این افزایش واردات با وجود تعرفه‌هایی است که دولت ترامپ وضع کرده بود!

اکنون اما؛ در ابتدای سال 2023، ابعاد میدان منازعه میان واشینگتن و پکن در حالی گسترده‌تر شده که مولفه‌های دخیل در ترسیم و گسترش این میدان، دیگر به مصادیق سایبری و اقتصادی ختم نمی‌شود!

در واقع ماجرای بالن چینی نقطه آشکارساز جنگ امنیتی آمریکا در فضایی واقعی و نه فضای مجازی و سایبری است به ویژه اینکه چنانچه منابع موثق در آمریکا می‌گویند؛ این نخستین بار نیست که چنین اقدامی از سوی چین صورت می‌گیرد!

تاریخ‌چه استفاده از بالن به جنگ جهانی اول باز می‌گردد و گرچه امروز پیشرفت هواپیماهای جاسوسی و فن‌آوری ماهواره‌ها باعث شده تا کشورها اطلاعات دقیق‌تر و قابل اعتماد‌تری از هدف به دست آورند اما بالن‌ها همچنان جایگاه مهم خود را حفظ کرده‌اند.

ساده‌سازی ماجرای بالن چینی از سوی دو حزب سنتی آمربکا، موضوع دیگری است که باید بدان توجه داشت. جمهوری‌خواهان مدعی هستند بایدن باید به سبب انفعال و صدور دستور دیرهنگام بابت ساقط کردن بالن از سمت خود استعفا دهد.

در مقابل، دموکرات‌ها نیز ساقط شدن بالن چینی آن هم پس از چند روز جنجال در سواحل کارولینا را موفقیتی مثال زدنی برای خود قلمداد می‌کنند.

اما در ورای این زد و خورد سیاسی و لفظی، مقامات پنتاگون و ژنرال‌های آمریکایی نگران پاشنه آشیل جدید خود در مصاف با پکن هستند. در این مواجهه، اساسا اهمیتی ندارد که چه بازیگری از کدام حزب سنتی آمریکا در راس هرم قدرت در کاخ سفید قرار داشته باشد بلکه آنچه موضوعیت دارد، افزایش ضریب آسیب‌پذیری امنیتی آمریکا در مواجهه با نبرد ترکیبی با چینی‌هاست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چین 82 درصد سفارش بازار کشتی‌سازی جهان را گرفت
حمله پهپادی اوکراین به مسیر حیاتی گاز روسیه به اروپا
اسپانیا در واکنش به ایتالیا محدودیت مرزی اعمال کرد
آتش ارتفاعات سروآباد پس از 24 ساعت مهار شد
داوران بخش نمایشنامه‌نویسی نهمین اشکواره حسینی مشخص شدند
دستگیری عضو شورای شهر رضوانشهر در پرونده فساد مالی
یورش بزرگ به مهاجران در جورجیا؛ بیش از 1200 نفر بازداشت شدند
امیرحسین طاهری پرسپولیسی شد
روایت ملی، روایت ایران است
200 گیگ اینترنت رایگان خبرنگاران فعال شد
فرسایش قابل‌توجه قدرت آتش آمریکا
ثبت‌نام ارشد علوم پزشکی 1405 آغاز شد+لینک ثبت‌نام
انباشت خودرو در کارخانه‌ها؛ بازار از تولید عقب ماند
سامانه دفاعی جدید آمریکا زیر سایه یک هشدار امنیتی جدی
پایان بلاتکلیفی 10 هزار کانتینر ایرانی در بندر کراچی
سربازگیری اجباری «بی بی»، صدای صهیونیست‌ها را درآورد!
یمن: تشکیل ائتلاف هرگز مانع مجازات عربستان به خاطر جنایاتش نمی‌شود
فرمانده تروریست آمریکا در خانه جنایتکاران جنگی
زخمی شدن 2 زن و 2 کودک در حمله به تعز یمن
نام دو خبرنگار فقید روی جایزه ملی محیط زیست ماندگار شد
راز مرگ مادر باردار چابهاری؛ بررسی ویژه آغاز شد
سایه دخالت آمریکا بر کوبا؛ روایت تازه از برنامه دولت ترامپ
ششمین هفته نبرد مذهبی صهیونیست‌ها در قدس
اشتیاق ترکیه برای بازیگری در غرب آسیا؛ از سوریه تا عربستان
وکیل پیشین ترامپ، وزیر دادگستری آمریکا شد!
نقش بارز خبرنگاران در ناکامی دشمن طی جنگ تحمیلی اخیر
از سپاهان و پرسپولیس تا پیکان؛ فصل تازه رضا شکاری آغاز شد
مسمومیت مرگبار با مشروبات الکلی در نیشابور
علیرضا قربانی با «گل‌های باران‌خورده» برگشت؛ آهنگی با طعم دلتنگی و بغض+ صوت
نورنما | ایستگاه های مترو چین در تابستان
حضرتی: دشمن با جنگ رسانه‌ای آمد، اما ایران رکورد تازه‌ای از تاب‌آوری ثبت کرد
عارف: هوش مصنوعی مسیر جهش ایران است
رویای پیدا کردن گنج به حبس ختم شد؛ دستگیری 4 حفار غیرمجاز در سمنان
هزاران کامیون پشت مرز دوغارون؛ ترافیک سنگین در مسیر تجارت ایران و افغانستان
بلاروس وب‌سایت یورونیوز را «افراطی» خواند
هشدار به قولنامه‌ای‌ها؛ فقط 2 سال برای ثبت ادعا فرصت دارید
ادعای جنجالی ونس درباره تنگه هرمز؛ ایران چه تصمیمی گرفته است؟
سفر رئیس اطلاعات عربستان به بغداد؛ پیام ریاض چیست؟
وزیر علوم:خبرنگاران اجازه ندادند، حقیقت در هیاهوی جنگ گم شود
پرفروش‌های گیشه هفته دوم مرداد معرفی شدند؛ کدام فیلم‌ها صدرنشین سینماها شدند؟
توافق جدید کی‌یف و واشنگتن؛ اوکراین منتظر موشک‌های ماهانه
استاندار تهران: قطعی برق تولیدی‌ها بدون اطلاع قبلی ممنوع
جزئیات 6 شرط شورای امنیت ملی برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری مشخص شد
عراقچی درگذشت رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در همدان را تسلیت گفت
هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای ایجاد شکاف در نیروهای مسلح عراق
سخنگوی ارتش درباره تنگه هرمز؛ آمریکا چاره‌ای جز پذیرش ندارد
هشدار 4 قدرت اروپایی به مسکو درباره اوستیای جنوبی
هشدار «نشنال اینترست» به ترامپ درباره مارپیچ تشدید تنش با ایران
واکنش معاون رئیس جمهور ترکیه به ناتوی اسلامی