×
فرهنگی
شناسه خبر : 127759
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 21:33
می‌خواستیم قهرمانی داشته باشیم که از میان مردم باشد

کارگردان «اتاقک گلی»:

می‌خواستیم قهرمانی داشته باشیم که از میان مردم باشد

کارگردان «اتاقک گلی» گفت: جنگ مقوله ای است که بشر همواره با آن درگیر بوده است درحالیکه دوست دارد در آرامش باشد. ما خواستیم در این فضا قهرمانی داشته باشیم که همانطور که گفتم از میان مردم باشد. درباره رنگ و تنوع شخصیت هم کار شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: نشست مطبوعاتیِ فیلم سینمایی «اتاقک گلی» روز چهارشنبه ۱۹ بهمن در سانس دوم برای اصحاب رسانه و جامعه منتقدان در سینمای رسانه (پردیس سینمایی ملت) با حضور عوامل فیلم و با اجرای محمدرضا مقدسیان برگزار شد.

در نشست خبری فیلم سینمایی داوود صبوری تهیه‌کننده، محمدعلی عسگری کارگردان، پدرام کریمی نویسنده، محسن خدابخشی طراح صحنه حضور دارند. صبوری در ابتدا درباره وضعیت روحی خود بیان کرد: من دیشب اصلاً نخوابیدم آن‌قدر که استرس داشتم و فکر می‌کردم خانواده‌های شهدا می‌آیند و چه نگاهی دارند.

عسگری کارگردان نیز بیان کرد: هرگونه صحبتی الان پیوستی از حرف‌های من به فیلم است. معتقدم فیلم جای خود را مثل رود باز می‌کند.

او اضافه کرد: از جانب تهیه‌کننده پیشنهاد قصه به من ارائه شد و در اسفندماه سال گذشته پس از چند ماه به نسخه اولیه فیلمنامه رسیدیم. من به دعوت تهیه‌کننده فیلم پذیرفتم که این فیلم را علی‌رغم سختی‌هایش کار کنم. ولیکن در حوزه سینما هر کاری در حوزه دستیاری داشته‌ام فیلم‌هایی داشته‌ام که پروداکشن سنگینی داشتند و این باعث شد سمت چنین کارهایی بروم. البته بیگ پروداکشن بودن دلیل بر فیلم خوب بودن نیست اما علاقه من در این حوزه است.

کریمی نویسنده فیلم نیز در ادامه درباره قصه بیان کرد: روزهای اول که با تهیه‌کننده صحبت می‌کردیم تأکید داشتیم که یک کارگاه قالیبافی در فیلم باشد و مفهوم اون گره‌ها را در اتحاد برساند. خواستیم بگوییم این اتحاد ایران را می‌سازد. یک نفر از من پرسید چه زمانی این فیلم را ساخته‌ایم و نظرش این بود به وقایع امروز می‌خورد اما این مفاهیم ابدی و ازلی است.

او اضافه کرد: ما دوست داشتیم داستان را از دوکوهه آغاز می‌کردیم چون از خیلی قومیت‌ها در آن منطقه حضور داشتند و این هم برای ما جالب بود که آن را نشان دهیم.

کارگردان در ادامه درباره قهرمان در فیلم عنوان کرد: قهرمان باید در این دسته از فیلم‌ها باشد اما قهرمانی که از جنس مردم است. ما گاهی قهرمان‌های دست نیافتی را می‌بینیم. اینجا همه تلاش این‌گونه بود که شاهو که قهرمان قصه است به اندازه خودش فعالیت قهرمانانه انجام می‌دهد.

او تصریح کرد: جنگ مقوله‌ای است که بشر همواره با آن درگیر بوده است درحالی‌که دوست دارد در آرامش باشد. ما خواستیم در این فضا قهرمانی داشته باشیم که همان‌طور که گفتم از میان مردم باشد. درباره رنگ و تنوع شخصیت هم کار شد.

این کارگردان اضافه کرد: او تلاش می‌کند اهالی روستا را نجات دهد و بعد تلاش می‌کند وحدتی را ایجاد کند. ما تلاش کردیم که هیچ چهره مثبتی از منافقین نمایش ندهیم.

حسن نجفی منش در ادامه گفت: در این جشنواره خیلی فرصت کمی داشتیم اما سعی کردیم هم‌زمان با گروه پیش رویم. کم و کاستی‌هایی هم حتماً در کار بود که می‌توانست بهتر باشد.

فاطمه صفری طراح لباس عنوان کرد: من ابتدا دستیار در گروه صحنه بودم. شبانه‌روزی توانستم لباس را به صحنه برسانم.

خدابخشی طراح صحنه عنوان کرد: ما یک روستا را بازسازی و یک روستا را به طور کامل ساختیم. ادوات زیادی استفاده کردیم که به نوعی در پروژه‌های دفاع مقدس رکوردشکن بود.

حدود چهار ماه بازسازی فضا طول کشید و من ۹ ماه در این پروژه بودم.

او اضافه کرد: ما مقطعی به لحاظ امنیتی نمی‌شد در منطقه‌ای که حضور داشتیم تیراندازی کنیم و به لحاظ لجستیکی مجبور شدیم از جلوه‌های ویژه استفاده کنیم.

کارگردان در ادامه درباره اینکه چگونه بدون استفاده از بازیگران چهره اثر خوبی ساخته است توضیح داد: همه تلاشم این بود که بازیگران مستعدی را پیدا کنم که بازی درخشانی داشته باشند و به سینما معرفی شوند و ماحصل آن را می‌توان در فیلم‌هایی که با کارگردان‌ها همکاری داشتم دید. اینجا بازیگری داشتیم که تورج الوند که پیش تر او را در فیلم نگهبان شب به رضا میرکریمی معرفی کردم و حالا اینجا هم از او بهره گرفتم. البته اعتقاد دارم فیلم خوب را مجموعه‌ای از عوامل تشکیل می‌دهند. ترجیح دادم از بازیگرانی استفاده کنم که چهره شناخته شده‌ای در سینما نباشند. علی‌رغم اینکه که الوند قبلاً کار کرده و حتی آناهیتا افشار هم همین‌طور بود. برخی از بازیگران هم به دلیل شباهت به برخی شهدا از میان بازیگران تئاتر انتخاب شدند.

او در پاسخ به سؤالی درباره اینکه سکانسی را از فیلم مجیدی وام گرفته است یا خیر گفت: مگر می‌شود دانش‌آموخته استادی باشید و از او تأثیر نگیرید. همکاری با مجیدی و میرکریمی در من اثرگذار بوده است اما این‌گونه نبوده است که بخواهم از آثارشان به صورت مشخص استفاده کنم.

کارگردان در پاسخ به سؤالی درباره پایان‌بندی فیلم عنوان کرد: پایان‌بندی فیلم تا به فیلمبرداری برسد پایان‌های مختلفی داشت اما ارکان اصلی فیلم تصمیم گرفتند که به این پایان‌بندی برسیم. تلفیق صحنه‌های حماسی و تغزلی نگاه ما بوده است.

کارگردان در بخش دیگر درباره برخی ایرادها در فیلم گفت: ما در برهه ای از التهابات کشور قرار گرفتیم که محدودیت های برای تولید فیلم داشتیم و شاید برخی از ایرادها مثل شلیک گلوله را خودمان می دانستیم. اگر جایی غلوآمیز بوده است اصلاح می کنم.

نویسنده هم درباره خشونت گفت: اگر ما می خواستیم کاری را که منافقین کردند در فیلم نمایش می دادیم اصلا قابل پخش نبود. ما تعدیل کردیم که بتوان نمایش داد. آنها چشم یک شهید را درآورده بودند یا کارهای بدتر که نمی شد نشان داد. ما نمونه های داشتیم که دوربین سمت منافقین می رود و اینها برای مخاطبان سمپات می شود اما ما نمی خواستیم اینگونه شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟