×
فرهنگی
شناسه خبر : 127748
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 19:49
تفاهم‌نامه همکاری میان حوزه هنری و فدراسیون کشتی امضا شد

تفاهم‌نامه همکاری میان حوزه هنری و فدراسیون کشتی امضا شد

تفاهم نامه همکاری بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران ، با حضور رئیس حوزه هنری و رئیس فدراسیون کشتی امضا شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: تفاهم‌نامه همکاری حوزه هنری و فدراسیون کشتی ساعاتی پیش، ۱۹ بهمن، در دیدار محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری و علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی امضا شد.

محمدمهدی دادمان در این جلسه، روایت هنرمندانه ورزش و نسبت متقابلی که با انقلاب اسلامی داشته را یکی از ضرورت‌های تاریخی این دوره دانست و افزود: جامعه را روحیه قهرمانی و پهلوانی پیش می‌برد و وقتی مردم قهرمانان خود را می‌بینند که می‌تواند شانه حریفش را به خاک بمالد و مدال بیاورد، احساس می‌کنند خودشان روی سکو هستند و این غرور ملی و موفقیت جمعی، حسی است که کشتی می‌تواند در جامعه ایجاد کند.

رئیس حوزه هنری اظهار کرد: روحیه پهلوانی که همواره در میان ورزشکاران اصیل ایرانی وجود داشته، میان جامعه و نسل آینده کشتی عمومیت دارد و همین امر باعث شد تا ضرورت کار فرهنگی، رسانه‌ای و ادبی بیشتر جدی گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه آنچه تاریخ را ماندگار می‌کند، هنر است و آنچه باعث انس با مخاطب می‌شود، زیبایی نهفته در اثر هنری است، تأکید کرد: طبیعتاً کشتی به خاطر سابقه تاریخی‌ و دینی‌اش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کشتی در ادبیات اساطیری جای ویژه‌ای دارد و روایت‌های فردوسی بزرگ، بدون پهلوان‌های کشتی‌گیرش خالی از معنا است؛ حتی قصه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هم بدون پوریای ولی خالی از قهرمان است.

وی با اشاره به نقش اهالی کشتی در دوره پیش از انقلاب اسلامی و پس از آن، فعالیت کشتی‌گیران در حمایت از مظلومیت‌های مردم و پایبندی ایشان به انقلاب اسلامی و شهدای دفاع مقدس برای بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی را غیرقابل انکار دانست و در ادامه گفت: سابقه آثار هنری نشان می‌دهد که مخاطب به واسطه انس و الفتی که میان ایران اسلامی با کشتی است و ظرفیت‌های قصه‌گویی و داستان‌پردازی که در دل ماجراهای کشتی است، پرداختن به شخصیت‌های ورزشی خصوصاً کشتی را دوست دارد.

دادمان با اشاره به ضرورت دیده شدن و الگو قرار گرفتن قهرمانان کشتی برای نسل جدید تصریح کرد: کاری که طی چند سال اخیر در مجموعه فدراسیون کشتی انجام شده، اتفاق بزرگی است که باید قدردان آن بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: دوستان ما منتظر آماده شدن تفاهم‌نامه میان حوزه هنری و فدراسیون کشتی نشده‌اند و سوژه یابی، قصه‌پردازی و خلق جهان روایت آغاز شده و ما آمادگی داریم اتفاقاتی که در حال وقوع است را با پیوست رسانه‌ای مطرح کنیم. ما فکر می‌کنیم باید به صورت عملیاتی وارد این صحنه شویم و به واسطه قدم‌های کوچک و مداوم، نیل به اهداف مشترک را محقق کنیم.

کشتی هنر است

علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی، نیز در این دیدار گفت: همه فکر می‌کنند ورزش کشتی فقط زور است؛ در حالی که کشتی هنر است. کشتی را جزو سخت‌ترین ورزش‌های دنیا است .هنر و فرهنگی در ورزش کشتی وجود دارد که حوزه هنری می‌تواند آن را به درستی نشان دهد.

رییس فدراسیون کشتی تاکید کرد: کشتی با چندهزار سال قدمت در کتاب‌های مذهبی مورد توجه قرار گرفته است؛ به طوری که حتی در تورات گفته می‌شود یعقوب با خدا کشتی گرفت یا در اسلام به کشتی گرفتن امام حسن (ع) و امام حسین (ع) اشاره می‌شود. همچنین در شکل ملی و در دوره هخامنشیان و قبل از آن نیز کشتی همیشه وجود داشته است.

وی یادآور شد: کشتی، ورزش ملی و مذهبی ما محسوب می‌شود و من خوشحال هستم که امروز نهادی پای این ورزش آمده که کار بلد است.

*ورزش احتیاج به ثبت شدن دارد

دبیر خطاب به دادمان گفت: ورزش احتیاج به ثبت شدن دارد و شما می‌دانید چگونه این ورزش را با ادبیات مردم یکی کنید تا راحت‌تر آن را لمس کنند.

وی یکی از دغدغه‌های بزرگ خود را ماندگار شدن زندگی قهرمانان کشتی معرفی کرد که با هدف آموزش نسل جدید کشتی‌گیران انجام شود. ما شروع به نگارش کتاب شهدای کشتی‌گیر کرده‌ایم و تاکنون هم ۴ اثر در این حوزه منتشر شده و امروز می‌توانیم از ظرفیت حوزه هنری در همین راستا استفاده کنیم.

رییس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه هر صنف، ادبیات خاص خود را دارد و کشتی هم ادبیات خود را می‌طلبد اظهار کرد: ما سعی کرده‌ایم کتاب‌های درباره شهدای کشتی گیر را با ادبیات کشتی بنویسیم تا نسل جدید این ورزش بهتر آن را یاد بگیرند.

وی افزود: امیدوار هستم با امضای این تفاهم نامه راهی برای ورود حوزه هنری

ورزش باز شود و کنترل و آموزش فرهنگی از سنین پایین انجام شود. دبیر با اشاره به اینکه بیش از ۸۲ درصد مدال‌های جهانی کشور از طریق کشتی‌گیران کسب شده، ثبت شدن نام شهید مصطفی صدرزاده را در متن تفاهم نامه میان فدراسیون کشتی با حوزه هنری انقلاب اسلامی به فال نیک گرفت.
 
در پایان این جلسه، تفاهم نامه همکاری با موضوع: «توسعه و ارتقای سطح همکاری‌های دوجانبه و همکاری مشترک در جهت تولید آثار و محصولات ادبی، فرهنگی و هنری پیرامون ورزش کشتی»، بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران به امضاء رسید. برخی از مفاد تفاهمنامه، به این شرح می باشد:
 
همکاری در تولید محصولات فرهنگی با درونمایه و مضمون کشتی - همکاری و مساعدت در ایده‌یابی، طراحی و تهیه فیلم مستند، فیلمنامه ، سینمایی و سریال درباره کشتی. - همکاری برای تولید سفرنامه و مستندهای ورزشی. - بسترسازی برای دسترسی گروه‌های هنری مورد تأیید حوزه هنری به پهلوانان و قهرمانان ورزش کشتی. - همکاری لازم جهت برگزاری جشنواره‌های هنری متناسب با موضوع تفاهم‌نامه. - همکاری هیئتهای کشتی استانی با حوزه های هنری استانی.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آینده ترسناک فناوری؛ هدفون‌هایی که ذهن شما را می‌خوانند!
هشدار نیویورک‌تایمز درباره فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است
فرود اضطراری هواپیمای مقام آمریکایی
شکایت رسمی پرسپولیس از استقلال به‌خاطر حضور آسانی در دربی
تارتار: پرسپولیس کمی بهتر از استقلال بود؛ یک غفلت برد را گرفت
بختیاری‌زاده: داور پنالتی استقلال را ندید
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته ارشد 1405 منتشر شد
اقدام نروژ علیه روسیه؛ کشتی روسی توقیف شد
گزارش تصویری | لیگ برتر فوتبال - پرسپولیس و استقلال (دربی 107)
صنعت نفت آبادان 0-0 سپاهان اصفهان/ شالوده سپاهان با فشار نفت از هم نپاشید
آیین تشییع شهدای مراسم عروسی کوهستک پنجشنبه برگزار می‌شود
تاجرنیا: استقلال شایسته برد بود؛ حق‌مان سه امتیاز بود
فهرست شناورهای متخلف خلیج فارس به‌روزرسانی شد
بسکتبال ایران در رده 28 جهان؛ حفظ جایگاه چهارم آسیا
محکومیت 26 ماهه در آمریکا برای صادرات غیرمجاز کالا به روسیه
پایان مأموریت سفیر ترکیه در تهران
تیراندازی در مدرسه‌ای در ویرجینیا
گنج 1100 ساله در حیاط خانه
اروپا چگونه از «بازی شکست‌خورده» آمریکا حمایت می‌کند؟
مصطفی طرفی سرکنسول جدید ایران در بصره شد
تهدید تازه روبیو علیه ایران
مخالفت بلژیک با مصادره دارایی‌های روسیه؛ تبعات شدیدی خواهد داشت
مجلس: انگلیس 120 سال در پی تضعیف و کنترل ایران بوده است
هشدار دبیرکل نجبا به آمریکا
تودیع وثیقه از یک ماه به چند دقیقه رسید
حزب‌الله ارتباط با هسته امنیتی در لبنان و سوریه را تکذیب کرد
استقلال 1-1 پرسپولیس/ تساوی در نصف جهان، نمایش قابل قبول سرخابی ها در دربی 107+ فیلم‌گل ها
واکنش سازمان ملل به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک ایران
خرابکاری‌های منتسب به روسیه به «هنجار جدید» در اروپا تبدیل شده است
عملیات انفجار کنترل‌شده در بوشهر
بازگشت حمید نعمت‌الله به سینما پس از 10 سال + تصویر
امتحانات جبرانی نهایی دوازدهم از 14 شهریور+ جدول زمانبندی
محمد ملاحی، هنرمند سیریکی، در حمله آمریکا زخمی شد
سناتور سندرز: باید همین حالا به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
هنوز حکمی برای احسان خدادادی صادر نشده است
درخشش ایران در بازی‌های جهانی عشایر؛ 4 مدال در روز دوم
انتقال زندان‌ها به خارج از شهر در دستور کار است
مخبر: حقوق بشر غربی در میناب، لامرد و سیریک دفن شد
وزیر صمت: حفظ تولید نیازمند تقویت تاب‌آوری صنعت و رفع موانع است
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است
کارت آزمون کاردانی 1405 منتشر شد؛ جزئیات دریافت و رفع نقص
ذوب‌آهن 1-0 پیکان تهران/ موتور پیکان در فولادشهر خاموش شد
ملوان انزلی 0-1 نساجی مازندران/ شکست خانگی ملوانان