×
فرهنگی
شناسه خبر : 127748
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 19:49
تفاهم‌نامه همکاری میان حوزه هنری و فدراسیون کشتی امضا شد

تفاهم‌نامه همکاری میان حوزه هنری و فدراسیون کشتی امضا شد

تفاهم نامه همکاری بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران ، با حضور رئیس حوزه هنری و رئیس فدراسیون کشتی امضا شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: تفاهم‌نامه همکاری حوزه هنری و فدراسیون کشتی ساعاتی پیش، ۱۹ بهمن، در دیدار محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری و علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی امضا شد.

محمدمهدی دادمان در این جلسه، روایت هنرمندانه ورزش و نسبت متقابلی که با انقلاب اسلامی داشته را یکی از ضرورت‌های تاریخی این دوره دانست و افزود: جامعه را روحیه قهرمانی و پهلوانی پیش می‌برد و وقتی مردم قهرمانان خود را می‌بینند که می‌تواند شانه حریفش را به خاک بمالد و مدال بیاورد، احساس می‌کنند خودشان روی سکو هستند و این غرور ملی و موفقیت جمعی، حسی است که کشتی می‌تواند در جامعه ایجاد کند.

رئیس حوزه هنری اظهار کرد: روحیه پهلوانی که همواره در میان ورزشکاران اصیل ایرانی وجود داشته، میان جامعه و نسل آینده کشتی عمومیت دارد و همین امر باعث شد تا ضرورت کار فرهنگی، رسانه‌ای و ادبی بیشتر جدی گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه آنچه تاریخ را ماندگار می‌کند، هنر است و آنچه باعث انس با مخاطب می‌شود، زیبایی نهفته در اثر هنری است، تأکید کرد: طبیعتاً کشتی به خاطر سابقه تاریخی‌ و دینی‌اش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کشتی در ادبیات اساطیری جای ویژه‌ای دارد و روایت‌های فردوسی بزرگ، بدون پهلوان‌های کشتی‌گیرش خالی از معنا است؛ حتی قصه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هم بدون پوریای ولی خالی از قهرمان است.

وی با اشاره به نقش اهالی کشتی در دوره پیش از انقلاب اسلامی و پس از آن، فعالیت کشتی‌گیران در حمایت از مظلومیت‌های مردم و پایبندی ایشان به انقلاب اسلامی و شهدای دفاع مقدس برای بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی را غیرقابل انکار دانست و در ادامه گفت: سابقه آثار هنری نشان می‌دهد که مخاطب به واسطه انس و الفتی که میان ایران اسلامی با کشتی است و ظرفیت‌های قصه‌گویی و داستان‌پردازی که در دل ماجراهای کشتی است، پرداختن به شخصیت‌های ورزشی خصوصاً کشتی را دوست دارد.

دادمان با اشاره به ضرورت دیده شدن و الگو قرار گرفتن قهرمانان کشتی برای نسل جدید تصریح کرد: کاری که طی چند سال اخیر در مجموعه فدراسیون کشتی انجام شده، اتفاق بزرگی است که باید قدردان آن بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: دوستان ما منتظر آماده شدن تفاهم‌نامه میان حوزه هنری و فدراسیون کشتی نشده‌اند و سوژه یابی، قصه‌پردازی و خلق جهان روایت آغاز شده و ما آمادگی داریم اتفاقاتی که در حال وقوع است را با پیوست رسانه‌ای مطرح کنیم. ما فکر می‌کنیم باید به صورت عملیاتی وارد این صحنه شویم و به واسطه قدم‌های کوچک و مداوم، نیل به اهداف مشترک را محقق کنیم.

کشتی هنر است

علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی، نیز در این دیدار گفت: همه فکر می‌کنند ورزش کشتی فقط زور است؛ در حالی که کشتی هنر است. کشتی را جزو سخت‌ترین ورزش‌های دنیا است .هنر و فرهنگی در ورزش کشتی وجود دارد که حوزه هنری می‌تواند آن را به درستی نشان دهد.

رییس فدراسیون کشتی تاکید کرد: کشتی با چندهزار سال قدمت در کتاب‌های مذهبی مورد توجه قرار گرفته است؛ به طوری که حتی در تورات گفته می‌شود یعقوب با خدا کشتی گرفت یا در اسلام به کشتی گرفتن امام حسن (ع) و امام حسین (ع) اشاره می‌شود. همچنین در شکل ملی و در دوره هخامنشیان و قبل از آن نیز کشتی همیشه وجود داشته است.

وی یادآور شد: کشتی، ورزش ملی و مذهبی ما محسوب می‌شود و من خوشحال هستم که امروز نهادی پای این ورزش آمده که کار بلد است.

*ورزش احتیاج به ثبت شدن دارد

دبیر خطاب به دادمان گفت: ورزش احتیاج به ثبت شدن دارد و شما می‌دانید چگونه این ورزش را با ادبیات مردم یکی کنید تا راحت‌تر آن را لمس کنند.

وی یکی از دغدغه‌های بزرگ خود را ماندگار شدن زندگی قهرمانان کشتی معرفی کرد که با هدف آموزش نسل جدید کشتی‌گیران انجام شود. ما شروع به نگارش کتاب شهدای کشتی‌گیر کرده‌ایم و تاکنون هم ۴ اثر در این حوزه منتشر شده و امروز می‌توانیم از ظرفیت حوزه هنری در همین راستا استفاده کنیم.

رییس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه هر صنف، ادبیات خاص خود را دارد و کشتی هم ادبیات خود را می‌طلبد اظهار کرد: ما سعی کرده‌ایم کتاب‌های درباره شهدای کشتی گیر را با ادبیات کشتی بنویسیم تا نسل جدید این ورزش بهتر آن را یاد بگیرند.

وی افزود: امیدوار هستم با امضای این تفاهم نامه راهی برای ورود حوزه هنری

ورزش باز شود و کنترل و آموزش فرهنگی از سنین پایین انجام شود. دبیر با اشاره به اینکه بیش از ۸۲ درصد مدال‌های جهانی کشور از طریق کشتی‌گیران کسب شده، ثبت شدن نام شهید مصطفی صدرزاده را در متن تفاهم نامه میان فدراسیون کشتی با حوزه هنری انقلاب اسلامی به فال نیک گرفت.
 
در پایان این جلسه، تفاهم نامه همکاری با موضوع: «توسعه و ارتقای سطح همکاری‌های دوجانبه و همکاری مشترک در جهت تولید آثار و محصولات ادبی، فرهنگی و هنری پیرامون ورزش کشتی»، بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران به امضاء رسید. برخی از مفاد تفاهمنامه، به این شرح می باشد:
 
همکاری در تولید محصولات فرهنگی با درونمایه و مضمون کشتی - همکاری و مساعدت در ایده‌یابی، طراحی و تهیه فیلم مستند، فیلمنامه ، سینمایی و سریال درباره کشتی. - همکاری برای تولید سفرنامه و مستندهای ورزشی. - بسترسازی برای دسترسی گروه‌های هنری مورد تأیید حوزه هنری به پهلوانان و قهرمانان ورزش کشتی. - همکاری لازم جهت برگزاری جشنواره‌های هنری متناسب با موضوع تفاهم‌نامه. - همکاری هیئتهای کشتی استانی با حوزه های هنری استانی.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
از مخالفت با جنگ عراق تا تنش با ایران؛ چرخش در سیاست خارجی ترامپ
اوسمار:تیم‌های بزرگ در فشار و روزهای سخت خود را نشان می‌دهند
هشدار نارنجی هواشناسی در بوشهر
زنگ خطر انرژی در اروپا به صدا درآمد
رونالدو سهامدار یک باشگاه بزرگ شد
درگیری‌های مرزی افغانستان و پاکستان چین را هم نگران کرد
کارلسون: آمریکا حتی برای حمله محدود به ایران کمبود مهمات دارد
آمریکا خروج پرسنلش از عراق و کویت را تکذیب کرد
عکاس پیشکسوت درگذشت
استقلال (2) - فجرسپاسی (1) + فیلم گل
تنش بین پاکستان و افغانستان نتیجه سیاست استعماری انگلیس
ماجرای تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» در کمتر از 48 ساعت
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
ماجرای شکایت خانواده آلبانیز از دولت ترامپ چیست ؟
زندان 24 ساله؛ مجازات نخست‌وزیر سابق تونس
آتش‌سوزی گسترده در کارخانه تولید کفش /کنترل آتش توسط آتش نشانان
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
آژانس اتمی: راستی‌آزمایی فوری فعایت‌های هسته‌ای ایران حیاتی است
انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند
پیام رهبر کردهای پ.ک.ک از زندان درباره پرهیز از سیاست خشونت
جزئیاتی از گفتگوی وزرای امور خارجه ایران و عراق پیرامون مذاکرات هسته‌ای
سخنگوی ارتش پاکستان جزئیات عملیات با افغانستان را تشریح کرد
دیپلمات‌های آمریکایی اسرائیل را فورا ترک کنند
واکنش وزیرخارجه انگلیس به درگیری افغانستان و پاکستان
سفر مرتس به چین؛ ترفندی برای بقا یا سیاستی نوین؟
نگرانی رژیم صهیونیستی از جاسوسی اسرائیلی ها برای ایران
دختران ملی پوش فوتبال در استرالیا / برنامه جام ملت‌های فوتبال بانوان آسیا 2026
شهاب حسینی خداحافظی می کند؟
تایید رسمی میزبانی تراکتور از سوی AFC
جاده چالوس قفل شد؛ تردد فقط به سمت تهران
ماجراجویی‌های ترامپ برای بورس اسرائیل گران تمام شد
راز سکوت آمریکا پس از ژنو؛ بوسعیدی چرا به واشنگتن رفت؟
رایزنی وزرای خارجه قطر و ترکیه درباره تحولات منطقه
پهلو گرفتن ناوگروه 103 ارتش در کنارک/مأموریت چه بود؟
متهم کردن فیلیپین به «مختل کردن» صلح و ثبات منطقه‌ای توسط چین
رکورد پرتاب‌های فضایی ایران در 1404
تورم افسارگسیخته در 1404؛ جهش 14.3 درصدی در 11 ماه
طعنه تند نیمار به منتقدان: «هفته پیش می‌گفتند تمام شده‌ام!»
انفجار مرگبار در کافه‌ای در شمال قزاقستان
پیام تسلیت مسعود پزشکیان در پی درگذشت امام‌جمارانی
2 فوتی بر اثر سقوط پژو 405 به رودخانه در رودسر
ابراز نگرانی روسیه از تنش‌های نظامی افغانستان و پاکستان
منچسترسیتی مقابل رئال مادرید در یک‌هشتم لیگ قهرمانان
رویترز: اطلاعات آمریکا، ادعای ترامپ درباره موشک‌های ایران را تایید نمی‌کند
جزئیات حادثه تیراندازی به خودرو نماینده تاکستان
کاهش اهدای خون در تهران
اقتدار ناوگروه 103 در آب‌های آزاد؛ پیام ایران به جهان مخابره شد
کرملین حمله پهپادی مسکو به ناو فرانسه را تکذیب کرد
چرا ترامپ سیاست خارجی را به حلقه خانوادگی سپرده است؟
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده