×
فرهنگی
شناسه خبر : 127722
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 13:46
شماره 10؛ رستگاری در اردوگاه

فجرنگار؛

شماره 10؛ رستگاری در اردوگاه

«شماره 10» اولین محصول سینمای ایران با محوریت اسرا نیست اما احتمالا جدی‌ترینِ آن‌هاست.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: ما از یک فیلم خوب چه انتظاری داریم؟ چه اتفاقی در یک فیلم سینمایی می‌تواند آن را به یک اثر لذت‌بخش برای مخاطب تبدیل کند؟ هر تماشاگر سینما برای این پرسش‌ها پاسخ خاص خودش را دارد اما بعضی عوامل و عناصر هستند که می‌توانند هر فیلمی را به یک فیلم تماشاگرپسند تبدیل کنند. «شماره ۱۰» هوشمندانه تعدادی از همین عوامل اصلی را به خدمت گرفته و به یکی از خوب‌های جشنواره‌ فیلم فجر تبدیل شده است.

بیش و پیش از هرچیز، «شماره ۱۰» یک فیلم داستان‌گوست. از همان لحظه‌ اول و خلق موقعیت اسارت، فیلم برای مخاطبش سفره‌ یک داستان مهیج را شکل می‌دهد و تا انتها به شیوه‌های مختلف آن سفره را رنگین می‌کند. فیلم پر از داستان‌ها و خرده‌داستان‌هایی است که مسئله‌ اصلی داستان یعنی فرار از اردوگاه اسرا را شاخ‌وبرگ می‌دهند. غافلگیری‌های سناریو برای مخاطب در فصل‌های مختلف فیلم هم از جمله نقاط قوت «شماره۱۰» است. این فیلم که بیش از هرچیز خاطره‌ی فیلم خوب «نفوذی» را زنده می‌کند، ارزش خوب‌داستان‌گفتن در سینما را یادآوری می‌کند و نشان می‌دهد یک فیلم خوب باید سرگرم‌کننده باشد تا بتواند مخاطب را با خود همراه کند.

کیفیت فنی «شماره۱۰» هم از دیگر نقاط قوت فیلم است. طراحی صحنه، جلوه‌های ویژه و تمهیدات بصری فیلمساز برای خلق محیط مخوف اردوگاه، خوب از کار درآمده و تماشاگر را در التهاب موقعیت‌های فیلمنامه با خود همراه می‌کند. بازی بازیگران، به طور خاص مجید صالحی و بهرنگ علوی، قابل توجه است و البته نباید از کنار فیلمبردای قابل قبول «شماره ۱۰» هم گذشت.

این فیلم اولین محصول سینمای ایران با محوریت اسرا نیست اما احتمالا جدی‌ترینِ آن‌هاست. الگوگیری‌های فیلم از سریال مشهور «فرار از زندان» و یا فیلم موفق «رستگاری در شاوشنک» مشهود است و شاید استفاده از همین الگوهای امتحان‌پس‌داده است که «شماره ۱۰» را برای مخاطب دیدنی می‌کند. فیلم اما در دام کپی‌کاری از آثار هالیوودی نیفتاده و به خصوص در یک‌سوم پایانی عمیقاً ایرانی می‌شود. آن‌چه که در نهایت قهرمان این فیلم را به یک پهلوان تبدیل می‌کند، نقطه اوج فیلمنامه و نقطه تبدیل فیلم به یک اثر دفاع مقدسی‌ است. جلوه‌ی پررنگ مفاهیم انسانی و تلاش طاقت‌فرسای یک رزمنده برای نجات جان هم‌رزمانش، صحنه‌های تکان‌دهنده و اثرگذاری در «شماره ۱۰» خلق کرده که ابعاد خاصی به این فیلم می‌دهد.جدیدترین فیلم حمید زرگرنژاد که پنج‌سال پس از «ماهورا» در جشنواره به نمایش درآمده یک گام رو به جلو برای او در مقام کارگردان و یکی از بهترین تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در جشنواره فیلم فجر است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
«سینما متروپل»؛ فیلم آبادان
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 16:11
فجرنگار؛
«سینما متروپل»؛ فیلم آبادان
مضمون سینما متروپل برای سینمای دفاع‌مقدسیِ ما جدید نیست اما زاویه‌ پرداختش به‌نسبت جدید به‌نظر می‌رسد.
اتاقک گلی؛ روایت رنج
پنج‌شنبه 1401/11/20 ساعت 22:56
فجرنگار؛
اتاقک گلی؛ روایت رنج
روایت عمیق فیلم از یک اتفاق تلخ در حاشیه‌ عملیات مرصاد، ضعف‌های اتاقک گلی را به حاشیه می‌برند تا سرجمع مخاطب از تماشای یک فیلم مهم لذت ببرد.
«یادگار جنوب»؛ یک عاشقانه عجیب
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 13:19
فجرنگار؛
«یادگار جنوب»؛ یک عاشقانه عجیب
«یادگار جنوب» یک عشق را روایت می‌کند. عشقی عحیب و جنون‌آمیز که هر لحظه و هر جنبه‌اش، آبستن یک حادثه است. روایت غیرخطی فیلم از این ماجرای عاشقانه اما ابعاد متفاوتی به آن می‌دهد.
ایستاده در ایده؛ درباره فیلم «سرهنگ ثریا»
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 01:37
فجرنگار؛
ایستاده در ایده؛ درباره فیلم «سرهنگ ثریا»
«سرهنگ‌ ثریا» در ایده گیر افتاده و از یک جرقه‌ خوب فراتر نرفته. برای همین سخت می‌شود آن را در میان خوب‌های جشنواره‌ی امسال قرار داد.
نگاهی به فیلم «کت چرمی»؛ مرد بازنده 2
شنبه 1401/11/15 ساعت 15:19
فجرنگار؛
نگاهی به فیلم «کت چرمی»؛ مرد بازنده 2
کت چرمی در امتداد مسیر «مرد بازنده» و قبل‎تر از آن «لاتاری» و در کنار فیلم‌هایی مثل «شنای پروانه» مسیر جدیدی در سینمای اجتماعی ایران باز کرده‌اند. مسیری که آشکارا از تلخی‌های بی‌پایان و بن‌بست‌نمایی فاصله می‌گیرد و از پایان‌بندی‌های امیدبخش و روشن واهمه ندارد.
نظرات

آخرین اخبار
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان
روایت از آکسیوس از جنگ ایران و رنج جهانی پای نازل سوخت
دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با الجزیره: ایران برای یک جنگ تعیین‌کننده آماده است
صنعا: عربستان با رهگیری بر فراز شهرها، غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد
اخراج 10 دیپلمات روس از سوی مجارستان
هشدار هواشناسی مازندران؛ دریای خزر مواج و شنا در دریا ممنوع شد
جزئیات واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ کدام گروه ها فردا حقوق می گیرند؟
بقائی: آمریکا اقدامات خود را به ایران نسبت می‌دهد
درخواست روسیه از ایران برای انتقال تجربیات حفاظت از زیرساخت‌ها
انصارالله: عربستان روزهای سخت‌تری پیش رو دارد
پرواز چهار ساعته هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز مرزهای روسیه
آخرین جزئیات از پیگیری پرونده قاتلان محیط‌بانان شهید
روسیه: بیش از هزار نظامی اوکراینی در 24 ساعت از دست رفتند
قیمت ارزی واردات ذرت، روغن و گوشت تعیین شد
شش ساعت تا دستگیری قاتلان زن 60 ساله اراکی
دروغ یزرگ سنتکام درباره تنگه هرمز
نوراینفو | کولر خودرو چقدر بنزین می بلعد؟
پایان صدرنشینی تاریخی آکسفورد و کمبریج در رتبه‌بندی جدید
منطقه آزاد تهران به مسیر توسعه صادرات تبدیل می‌شود
دیدار سناتور ژاپنی با خانواده شهیده 12 ساله ایرانی
جنبلاط راه خروج را به آمریکا و عربستان نشان داد
هزینه سفر در تعطیلات؛ عوارض تهران–شمال به 720 هزار تومان رسید
انصارالله کار را در مأرب تمام می‌کند؟/ کوئینسی: حروج عربستان آسان نیست
تابلوی پنهان مونه با ارزش 30 میلیون یورو به حراج می‌رود
هشدار صنعا درباره پاسخ به اقدامات عربستان
برنامه رقابت ورزشکاران ایران در روز نخست بازی‌های آسیایی 2026 +ساعت بازی ها
ارشد و دکتری در سال تحصیلی جدید کاملاً حضوری می‌شوند
سیمئونه: نباید به رئال مادرید فرصت نفس کشیدن بدهیم
عراق به آمریکا: انحصار سلاح در کشور زمان می‌برد
تاتنهام 2-3 استون ویلا/ طلسمی که در لندن شکست
دستگیری سارقان محصولات باغی و زراعی در شرق گیلان
پیشروی ارتش سودان در شمال کردفان