×
فرهنگی
شناسه خبر : 127722
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 13:46

فجرنگار؛

شماره 10؛ رستگاری در اردوگاه

«شماره 10» اولین محصول سینمای ایران با محوریت اسرا نیست اما احتمالا جدی‌ترینِ آن‌هاست.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: ما از یک فیلم خوب چه انتظاری داریم؟ چه اتفاقی در یک فیلم سینمایی می‌تواند آن را به یک اثر لذت‌بخش برای مخاطب تبدیل کند؟ هر تماشاگر سینما برای این پرسش‌ها پاسخ خاص خودش را دارد اما بعضی عوامل و عناصر هستند که می‌توانند هر فیلمی را به یک فیلم تماشاگرپسند تبدیل کنند. «شماره ۱۰» هوشمندانه تعدادی از همین عوامل اصلی را به خدمت گرفته و به یکی از خوب‌های جشنواره‌ فیلم فجر تبدیل شده است.

بیش و پیش از هرچیز، «شماره ۱۰» یک فیلم داستان‌گوست. از همان لحظه‌ اول و خلق موقعیت اسارت، فیلم برای مخاطبش سفره‌ یک داستان مهیج را شکل می‌دهد و تا انتها به شیوه‌های مختلف آن سفره را رنگین می‌کند. فیلم پر از داستان‌ها و خرده‌داستان‌هایی است که مسئله‌ اصلی داستان یعنی فرار از اردوگاه اسرا را شاخ‌وبرگ می‌دهند. غافلگیری‌های سناریو برای مخاطب در فصل‌های مختلف فیلم هم از جمله نقاط قوت «شماره۱۰» است. این فیلم که بیش از هرچیز خاطره‌ی فیلم خوب «نفوذی» را زنده می‌کند، ارزش خوب‌داستان‌گفتن در سینما را یادآوری می‌کند و نشان می‌دهد یک فیلم خوب باید سرگرم‌کننده باشد تا بتواند مخاطب را با خود همراه کند.

کیفیت فنی «شماره۱۰» هم از دیگر نقاط قوت فیلم است. طراحی صحنه، جلوه‌های ویژه و تمهیدات بصری فیلمساز برای خلق محیط مخوف اردوگاه، خوب از کار درآمده و تماشاگر را در التهاب موقعیت‌های فیلمنامه با خود همراه می‌کند. بازی بازیگران، به طور خاص مجید صالحی و بهرنگ علوی، قابل توجه است و البته نباید از کنار فیلمبردای قابل قبول «شماره ۱۰» هم گذشت.

این فیلم اولین محصول سینمای ایران با محوریت اسرا نیست اما احتمالا جدی‌ترینِ آن‌هاست. الگوگیری‌های فیلم از سریال مشهور «فرار از زندان» و یا فیلم موفق «رستگاری در شاوشنک» مشهود است و شاید استفاده از همین الگوهای امتحان‌پس‌داده است که «شماره ۱۰» را برای مخاطب دیدنی می‌کند. فیلم اما در دام کپی‌کاری از آثار هالیوودی نیفتاده و به خصوص در یک‌سوم پایانی عمیقاً ایرانی می‌شود. آن‌چه که در نهایت قهرمان این فیلم را به یک پهلوان تبدیل می‌کند، نقطه اوج فیلمنامه و نقطه تبدیل فیلم به یک اثر دفاع مقدسی‌ است. جلوه‌ی پررنگ مفاهیم انسانی و تلاش طاقت‌فرسای یک رزمنده برای نجات جان هم‌رزمانش، صحنه‌های تکان‌دهنده و اثرگذاری در «شماره ۱۰» خلق کرده که ابعاد خاصی به این فیلم می‌دهد.جدیدترین فیلم حمید زرگرنژاد که پنج‌سال پس از «ماهورا» در جشنواره به نمایش درآمده یک گام رو به جلو برای او در مقام کارگردان و یکی از بهترین تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در جشنواره فیلم فجر است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
«سینما متروپل»؛ فیلم آبادان
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 16:11
فجرنگار؛
«سینما متروپل»؛ فیلم آبادان
مضمون سینما متروپل برای سینمای دفاع‌مقدسیِ ما جدید نیست اما زاویه‌ پرداختش به‌نسبت جدید به‌نظر می‌رسد.
اتاقک گلی؛ روایت رنج
پنج‌شنبه 1401/11/20 ساعت 22:56
فجرنگار؛
اتاقک گلی؛ روایت رنج
روایت عمیق فیلم از یک اتفاق تلخ در حاشیه‌ عملیات مرصاد، ضعف‌های اتاقک گلی را به حاشیه می‌برند تا سرجمع مخاطب از تماشای یک فیلم مهم لذت ببرد.
«یادگار جنوب»؛ یک عاشقانه عجیب
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 13:19
فجرنگار؛
«یادگار جنوب»؛ یک عاشقانه عجیب
«یادگار جنوب» یک عشق را روایت می‌کند. عشقی عحیب و جنون‌آمیز که هر لحظه و هر جنبه‌اش، آبستن یک حادثه است. روایت غیرخطی فیلم از این ماجرای عاشقانه اما ابعاد متفاوتی به آن می‌دهد.
ایستاده در ایده؛ درباره فیلم «سرهنگ ثریا»
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 01:37
فجرنگار؛
ایستاده در ایده؛ درباره فیلم «سرهنگ ثریا»
«سرهنگ‌ ثریا» در ایده گیر افتاده و از یک جرقه‌ خوب فراتر نرفته. برای همین سخت می‌شود آن را در میان خوب‌های جشنواره‌ی امسال قرار داد.
نگاهی به فیلم «کت چرمی»؛ مرد بازنده 2
شنبه 1401/11/15 ساعت 15:19
فجرنگار؛
نگاهی به فیلم «کت چرمی»؛ مرد بازنده 2
کت چرمی در امتداد مسیر «مرد بازنده» و قبل‎تر از آن «لاتاری» و در کنار فیلم‌هایی مثل «شنای پروانه» مسیر جدیدی در سینمای اجتماعی ایران باز کرده‌اند. مسیری که آشکارا از تلخی‌های بی‌پایان و بن‌بست‌نمایی فاصله می‌گیرد و از پایان‌بندی‌های امیدبخش و روشن واهمه ندارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تاکید دکتر پزشکیان بر حمایت از تمامیت ارضی ملت ونزوئلا
ورود عراقچی به قاهره
نجات قاتل نوجوان از قصاص با گذشت اولیای دم
روسیه، شریک هسته‌ای عراق می‌شود؟
بلیت سینماهای کشور روز جمعه نیم‌بهاست
مخالفت دوباره شورای رقابت با ورود خودرو به بورس
راه سوم در خروج از وضعیت تعلیق
سه هفته تا ورود خودروهای خارجی به بورس + جزئیات مهم برای خریداران
بقائی: عراقچی به مصر رفت
چهار نظامی اسرائیلی در حمله حماس کشته شدند/ نتانیاهو: «از غزه بیرون بروید!»
رنگ و بوی محمدی
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه18 شهریورماه 1404 + جدول
مجلس لایحه پهپادهای غیرنظامی را بازنویسی کرد+ جزئیات تازه اصلاحات
انتصاب دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام از سوی رهبر معظم
افسر سابق پنتاگون: ایران تل‌آویو را در 600 ثانیه نابود می‌کند
قدرت‌نمایی‌های افسارگسیخته ترامپ و تضعیف کنگره
پول حق پخش تلویزیونی کجا می‌رود؟
فاجعه در مکزیک؛ 10 کشته در برخورد قطار با اتوبوس دو طبقه+فیلم
حرکت اعتراضی هواداران ایتالیا به اسرائیل دوباره تکرار شد
برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس جمهور/روایت نیکزاد از جلسه غیرعلنی
مهاجرانی: کالابرگ چهارشنبه واریز می‌شود/ساعات کار در آغاز مهر به حالت قبل باز می‌گردد
نرخ سرویس مدارس؛ مصوبه ای که روی کاغذ است
انقلابی در پزشکی؛ تزریق بدون درد با ریزربات‌ها
ذوب‌آهن اصفهان در بحران تاریخی
رانت یا ارز تک‌نرخی؟
کتاب‌های درسی به مدارس رسید/ سامانه ثبت‌سفارش همچنان باز است
قتل به‌خاطر عکس‌های عروسی
هوای تهران باز هم نارنجی شد؛ تداوم شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس
تاکید 1500 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دیدار دو تیم فوتبال ایران - امارات امروز ساعت 21
کره‌جنوبی پیش‌نویس قطعنامه‌ لغو تحریم‌های ایران را نهایی کرد
قیمت جهانی طلا امروز 18 شهریور؛ طلای جهانی دوباره صعودی شد
اگر استراتژی ترامپ مقابل روسیه تغییر نکند، اروپا پلن بی‌ می‌خواهد
سیاست‌نامه | شورای دفاع، نهادی هوشمند برای مقابله با تهدید
پیشرفت جدید کره‌شمالی؛ آزمایش موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما
سخنگوی سازمان ملل انتقال نشست مجمع عمومی از نیویورک به ژنو را رد کرد
روشنفکر شورشی یا شورش علیه روشنفکری؟
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور 1404/نیمه اول مهرماه اعلام نتایج نهایی
پایتخت‌های ایران و پاکستان با پرواز مستقیم متصل شدند
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال؛ رانندگان سفر را مدیریت کنند
واکنش تهران به ادعاهای مطرح شده در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب
یکی از کشتی های ناوگان صمود در سواحل تونس هدف حمله پهپادی قرار گرفت
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 18 شهریور
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 18 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
راه درمان پارکینسون چیست؟
مرگ خاموش چغازنبیل؛ میراث 3200 ساله ایلامی‌ها در خطر نابودی
چرا زنان بیشتر به بیماری ام‌اس مبتلا می‌شوند؟
عراقچی و گروسی به قاهره می‌روند
ارتش یمن: فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا را هدف قرار دادیم
مدودف: فنلاند برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی